Μπορεί η Ζωή να απειλήσει τον Τσίπρα;

Protagon  /  Μπορεί η Ζωή να απειλήσει τον Τσίπρα;  /  Ανδρέας Στασινός
Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής διέβη τον Ρουβίκωνα: αποκάλεσε ευθαρσώς τον Πρωθυπουργό «ξεφτιλισμένο» επειδή πούλησε την ΕΥΔΑΠ. Εγκαινίασε έτσι μια περίοδο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτεί αντιπολιτευτικό σφυροκόπημα και από τ’ αριστερά του. Μπορεί η Πλεύση Ελευθερίας να κάνει τη ζημιά στο κυβερνών κόμμα;

Δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο που η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτίθεται στον πρώην κομματικό της σύντροφο και Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Είναι όμως η πρώτη φορά που τον αποκαλεί δημοσίως «ξεφτιλισμένο». «Δεν μπορώ να πω άλλη λέξη», δικαιολογήθηκε στη συνέντευξή της το πρωί της Πέμπτης, στον ΑΝΤ1.

Χοντρό; Χοντρό. Αλλά η εξήγηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου ήταν αφοπλιστική. «Οι άνθρωποι που έχουν τιμή και αξιοπρέπεια δεν λένε άλλα και κάνουν άλλα. Ακουγα τις προάλλες τον λόγο του κ. Τσίπρα όταν πήγε στην ΕΥΔΑΠ που έλεγε ότι “θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας αυτοί που θα ιδιωτικοποιήσουν την ΕΥΔΑΠ”. Οταν το έχεις πει αυτό, πρέπει πραγματικά να είσαι εντελώς… ξεφτιλισμένος, δεν μπορώ να πω άλλη λέξη, για να φτάνεις να υπογράφεις την ιδιωτικοποίηση αυτή». Αν ξεπεράσεις το λεκτικό, διακρίνεις το μοτίβο που ακολουθεί η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας: να αποδομήσει με τις όλο και πιο πυκνές δημόσιες εμφανίσεις της όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο δραστικά το όποιο αριστερό προφίλ του Πρωθυπουργού, διεκδικώντας παράλληλα για την ίδια και το νεογέννητο κόμμα της, τον ρόλο της αυθεντικής ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Υπό αυτό το πρίσμα τα όσα είπε την Πέμπτη η κυρία Κωνσταντοπούλου στον πασίχαρο που έβγαλε λαβράκι Γιώργο Παπαδάκη, αποτελούν τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως της σκληρής αντιπολίτευσης από τ’ Αριστερά της Πλεύσης Ελευθερίας προς το κυβερνών κόμμα.

Μπορεί άραγε να απειληθεί το κυβερνών κόμμα από την κόρη του πρώην προέδρου του; Δημοσκοπικά φαίνεται ότι ναι, όντως υπάρχει ένα εκλογικό σώμα που πιστεύει στην Πλεύση Ελευθερίας ή αν θέλετε γοητεύεται από τον ζωώδη πολιτικό μαγνητισμό που εκπέμπει η Ζωή. Ολα τα τελευταία γκάλοπ δίνουν στην Πλεύση Ελευθερίας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξεως του 2,5%, πολύ πιο πάνω από τον πρώην συνοδοιπόρο στο αντιμνημονιακό μέτωποΠαναγιώτη Λαφαζάνη. Παραμένει μεν μακριά από το όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, αλλά οι δημοσκόποι «βρίσκουν» την Κωνσταντοπούλου στις απαντήσεις του δείγματος πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου υποσχέθηκε για το άμεσο μέλλον σειρά δημόσιων παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους που ιδιωτικοποιούνται από την κυβέρνηση. Και οι παρεμβάσεις θα σχετίζονται και με τις γνωστές νομικές εμμονές της Ζωής – γερμανικές οφειλές, επονείδιστο χρέος, ΕΛΣΤΑΤ κλπ. «Αυτές τις υποθέσεις τις “πουλάει” η κυβέρνηση, ενώ παριστάνει ότι τις υπερασπίζεται»κατήγγειλε από το στούντιο του ΑΝΤ1.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου θα χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλευρά όπου φαίνεται να πονάει περισσότερο. Στα Αριστερά. Μιλάει για «ξεπουλημένους», για «απατεώνες» που έχουν κάνει «κωλοτούμπες», λέει τον Πρωθυπουργό «ξεφτιλισμένο» και τον κατηγορεί για το ότι είχε προσυμφωνήσει με τους Ευρωπαίους την στροφή 180 ͦ  στο δημοψήφισμα. Η φυγόκεντρος στην πολιτική είναι άτιμο πράγμα. Και όσο περισσότερες είναι αυτές οι στροφές όλο και περισσότεροι πετάγονται έξω από το όχημα.

Στη συνέντευξή της ανέφερε ότι η παραχώρηση του Ελληνικού είναι αξιόποινη πράξη και υπενθύμισε ότι αυτοί που την ψήφισαν έλεγαν άλλα παλιά. Δεν τα αποκηρύσσει τα παλιά και ηρωικά η Ζωή, τα υπερασπίζεται. Και αν σκεφτεί κανείς την σκόρπια διαδήλωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Ολομέλεια της Βουλής την ημέρα συζήτησης και ψήφισης της σύμβασης για την επένδυση στο Ελληνικό, μοιάζει να απευθύνεται όχι μόνο σε εκείνο το θρυλικό «4%» των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στις ενοχές των σημερινών βουλευτών του κόμματος που εξελέγησαν όταν το κόμμα έγινε αυτό του 35%. Κανείς από την συριζαϊκή πλημμυρίδα της Β’ Αθηνών δεν πήγε στη Βουλή, έστω για να ακούσει τη συζήτηση για την παραχώρηση του παλιού αεροδρομίου.

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha την περασμένη εβδομάδα, η Πλεύση Ελευθερίας εμφανιζόταν να παίρνει το 3,6% των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (αυτούς που τον ψήφισαν τον Σεπτέμβριο του 2015). Και όσο ο Αλέξης Τσίπρας θα πορεύεται όλο και πιο βαθιά στις εποχές των μνημονίων, όσο οι παρέες του θα αλλάζουν και θα μιλάει περισσότερο με τη Μέρκελ απ’ ό,τι με την Μπέτυ, τόσο η Ζωή θα ορέγεται μια εκδίκηση για τότε που ο παλιός της σύντροφος δεν της έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης…

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

5 Responses to Μπορεί η Ζωή να απειλήσει τον Τσίπρα;

 1. Ο/Η zepos λέει:

  Μετά την κολοτούμπα (ως συνήθως) των δύο οικολόγων βουλευτών του θίασου, πλερέζες έχουν πέσει στο οικολογικό στρατόπεδο. Οχι οτι ήταν στα πάνω του με τις πιρουέτες του ψεύτη, αλλά ιδιαίτερα μετά την επικείμενη «ρευστοποίηση» της ΕΥΔΑΠ και ανατρέχοντας στους περσυνούς αγώνες για το δημοψήφισμα για το νερό στην Θεσσαλονίκη, όπου εχύθησαν δάκρυα συγκίνησης για την κινητοποίηση, έπεσε μελαγχολία..
  Εξαίρεση ο Μιχάλης Μιχελής που πάντοτε ήταν στην κριτική πλευρά της οικολογίας, κατά τα δικά του πιστεύω πάντα. Διάβασα ένα καλό μικροσενάριο στην φατσοσελίδα του και το μεταφέρω γιατί μου άρεσε:

  «Ασκήσεις θάρρους.
  Ξερόβηχας, μια βαθιά ανάσα και ύφος αποφασισμένου.
  -Κύριε πρωθυπουργέ, δεν πάει άλλο.
  -Δηλαδή; Τι υπονοείτε κύριε βουλευτά;
  -Να ξέρετε, για το νερό δεν μπορούμε να συναινέσουμε!
  -Δηλαδή τώρα θυμηθήκατε την ιδεολογία σας;
  -Το Πανελλαδικό Συμβούλιο μας των Οικολόγων Πράσινων, ψήφισε κατά της ένταξης στο Υπερταμείο. Είναι θέμα αρχής για εμάς.
  -Μπα; Υπάρχει και τέτοιο; Κόμμα και Πανελλαδικό Συμβούλιο; Μήπως έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο;
  – Καλά μην νευριάζετε κύριε πρόεδρε, δεν θα τσακωθούμε και γι αυτό. Απλώς θέλαμε να δείξουμε πόσο ευέλικτη είναι η οικολογία, μπροστά στο εθνικό συμφέρον. Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει ! Αρκεί να είμαστε κι εμείς καβαλημένοι πάνω του, για να μην πηγαίνει όπου λάχει.
  -Καλώς. Η συνεδρίαση έληξε. Κεράστε στα παιδιά, νερό της λησμονιάς (*)

  (*) Η Λήθη της μυθολογίας, ονομάστηκε έτσι από ένα ποταμό, που έπιναν νερό οι νεκροί, για να λησμονήσουν στον Άδη το παρελθόν τους. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η Λήθη, ήταν η αδελφή του Ύπνου.»

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Οικολογοι του κ@λου!

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχω καταλάβει σε τι ακριβώς πιστεύει, ειδικά από τη στιγμή που το colpo grosso της πρώην Αριστερής Πλατφόρμας πήγε στον αγύριστο. Πιθανόν να την ενδιαφέρει η προσωπική της ανάδειξη, ίσως κάτι άλλο, σε όλα αυτά που λέει πάντως πολιτική προοπτική δεν υφίσταται.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η zepos λέει:

  @Νίκος Π:σε όλα αυτά που λέει πάντως πολιτική προοπτική δεν υφίσταται.

  Μην είσαι σίγουρος. Και η Ζωή και ο Λαφαζάνης είναι στο κατώφλι του 3%..Αν συνενοηθούν που μάλλον αυτό θα γίνει και με το «σχέδιο Β» του Αλαβάνου – που έγινε ήδη – θα πιάσουν ποσοστά και έδρες που θα δώσουν και πάλι την αίσθηση οτι πάμε για μια από τα ίδια…
  Θα σκίσουμε τα μνημόνια, η δραχμή θα μας σώσει και τα λοιπά που δοξάστηκαν από τις μάζες των ηλιθίων..
  Η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα να πάει καλύτερα τα επόμενα 50 χρόνια!

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Δεν διαφωνούμε Ζέπο, όλα αυτά μπορεί να συμβούν και να αποκτήσουμε ξανά αντιμνημονιακές φωνές. Το πρόβλημα πού έχουν όμως όλοι αυτοί, είναι ότι η πολιτική τους είναι προσχηματική και παραπλανητική, όπως ήταν και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κάποτε. Οι φιλόδοξοι αυτοί επαναστάτες, περιμένουν πώς και πώς να καταρρεύσει η χώρα (και η Ευρώπη μαζί της ακόμα καλύτερα), ελπίζοντας ότι αυτό θα φέρει τη συνολική ανατροπή. Αριστερισμός του κερατά σε μοντέρνα έκδοση, με φιλοσοφία τον Σλαβόι και κοινωνιολογία της Ναόμι. Μόνο που ο αριστερισμός δεν είναι πολιτική.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s