Καραγκιόζ-tv

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  /  Αποσύρθηκε ο Ιωαν. Καλογρίτσας από τη διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας – «παρών» mak-3-thumb-largeαπό Σαββίδη

Την αποχώρησή του από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο Ιωάννης Καλογρίτσας. Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχει καταθέσει». Νωρίτερα είχε ζητήσει μέσω επιστολής του προς τη Γ.Γ.Ε.Ε. 48ωρη παράταση για την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Από τη Θεσσαλονίκη, ο πρώτος επιλαχών του διαγωνισμού κ. Ιβάν Σαββίδης δήλωσε έτοιμος να καταθέσει εντός των επομένων ωρών την προκαταβολή των 20.500.000 ευρώ για να αναλάβει την άδεια. Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, απηύθυνε πρόσκληση στα κανάλια που έμειναν εκτός αδειών προκειμένου, όπως είπε, να εξαγοράσει τον εξοπλισμό και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

Μετά τον κ. Σαββίδη, η πρόταση του οποίου θα περάσει από τον «έλεγχο» της Επιτροπής και θα του δοθεί 15νθήμερη προθεσμία προκειμένου να καταθέσει την προκαταβολή, έπονται ως επιλαχόντες ο ALPHA με 61 εκατ. ευρώ, η Εταιρεία Κυπριακών Συμφερόντων με προσφορά 18 εκατ. ευρώ και τέλος το Star με 13,5 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα, ο κ. Ιωάννης Καλογρίτσας είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον όλων, χωρίς πάντως να εξηγήσει επαρκώς την αδυναμία του να καταθέσει εγκαίρως την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια.

Ο κ. Καλογρίτσας σημειώνει πως «μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.

Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα. Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι.

Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη. Όπως έκαναν σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω.

Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα – έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια – όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου.

Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν. Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.

Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει. Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, είχε δηλώσει αδυναμία να καταβάλλει την πρώτη δόση, ενώ όλα τα προηγούμενα 24ώρα ο ίδιος και ο πατέρας του Χρήστος βρίσκονται αντιμέτωποι με σειρά αποκαλύψεων για το πόθεν έσχες και, τελικά, την ισχύ της πρότασης που κατέθεσαν για την άδεια.

Η εταιρεία απέστειλε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ζητώντας 48ωρη παράταση της προθεσμίας, κάτι που ωστόσο δεν είναι εφικτό βάσει των όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού. Η εταιρεία έχει προθεσμία μέχρι τις 19:00 απόψε προκειμένου να καταβάλλει την πρώτη δόση, όπως έχουν ήδη πράξει Σκάϊ, Αλτερ Έγκο και Αντέννα.

Ερωτήματα

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή εξέλιξη αυξάνει τα ερωτήματα σχετικά με τους όρους διαφάνειας και ελέγχου των διαγωνιζόμενων για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και, φυσικά, για το ρόλο που αυτοί, πραγματικά, είχαν κατά την διαδικασία που προηγήθηκε στο κτίριο της Γ.Γ. Ενημέρωσης. Ήδη, ο νομικός σύμβουλος του Αλφα Π. Λαζαράτος άφησε βαρείς υπαινιγμούς ότι η καταγραφή των κινήσεων της διαπραγματευτικής ομάδας Καλογρίτσα κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού δεν ήταν αντίστοιχη με των άλλων διαγωνιζομένων, οι οποίοι και «παρακολουθούνταν» στενά.

Νωρίτερα, η κυβερνητική ανακοίνωση για τον κ. Καλογρίτσα ανέφερε πως «εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον».

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση: «Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

10 Responses to Καραγκιόζ-tv

 1. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Στ. Θεοδωράκης: «Αναζητούν επειγόντως τον νέο Καλογρίτσα»

  http://www.kathimerini.gr/876450/article/epikairothta/politikh/st-8eodwrakhs-anazhtoyn-epeigontws-ton-neo-kalogritsa?platform=hootsuite

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
  Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την απόσυρση Καλογρίτσα

  http://www.efsyn.gr/arthro/oi-antidraseis-tis-antipoliteysis-meta-tin-aposyrsi-kalogritsa

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η xberliner λέει:

  Αυτά τα 3 εκ της εγγυητικής που δεν επιστρέφεται, να υποθέσω ότι θα τα πληρώσει η τράπεζα Αττικής, γιατί όσες γίδες και να μαζέψεις πόσο σανό να αγοράσεις;
  Προφανώς υπάρχουν ποινικές ευθύνες που τον δέχτηκαν στο διαγωνισμό εξ αρχής με την εκπρόθεσμη καταβολή της εγγυητικής.
  Και προφανώς ο διαγωνισμός κανονικά είναι στο αέρα. Άλλο να στείλουν όλοι ταυτόχρονα κλειστούς φακέλους με τις προσφορές και επιλέγεις τις 4 υψηλότερες και άλλο το τζογάρισμα που έγινε.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Δεκάδες ζητήματα όπως:

  Ο Καλογρίτσας «πήρε» τη 2η άδεια με 53 εκατ. όπου δεύτερος βγήκε ο Μαρινάκης με 46. Απο τη στιγμή που μπλόφαρε, κανονικά ο Μαρινάκης πρέπει να πληρώσει 46 και όχι 72 εκατ. 🙂

  Αλλά και οι άλλοι δεν θα είχαν πληρώσει τόσο αν ο Μαρινάκης είχε πάρει την άδεια στη 2η δημοπρασία και δεν πάλευε μέχρι τελευταία στιγμή.

  Ο διαγωνισμός αυτός είναι για τα θηρία, και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που οι οπαδοί του συριζα τον υποστηρίζουν.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η zepos λέει:

  Ακόμη σου κάνει εντύπωση σχο ο κυνισμός και η αλαζονεία των συριζανέλων;
  Σχεδόν ποτέ βλέπω το πρωί TV, αλλά σήμερα λόγω κρεββατώματος με κρύωμα άλλαζα κανάλια και έπεσα στην ΕΡΤ όπου δύο συριζόσκυλα άφριζαν κυριολεκτικά με την αφήγηση της γιαλατζί δημοπρασίας.. Ελεγαν συνεχώς οτι η αντιπολίτευση τα έχει κάνει πλακάκια με τους καναλάρχες και πιέζει να μην πληρώσουν και οτι είναι …ολοφάνερη η διαφάνεια της διαδικασίας.. Όλα αυτά με ύφος άγριο και απειλητικό σε κάποιον κακόμοιρο που τους είπε οτι θα μπορούσε να ήταν οι όροι αυστηρότεροι..
  Τελικά αυτό που θέλει ο Παππάς και σία.. είναι 4 ιδιωτικά – τα μισά δικά τους – να στραφεί κόσμος αναγκαστικά στην ΥΕΝΕΔ για καλή πλύση..

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Το ωραίο το είπε ένας βουλευτής του συριζα. Ας πληρώσουν ακόμα και με τη μασέλα της γιαγιάς 🙂

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η zepos λέει:

  Ο Καμμένος – λένε – θα βγεί κερδισμένος από αυτή τη βρωμιά.. Ως συνήθως θα πω εγώ με βρωμιές και απατεωνιές επιπλέει ..
  Ο Καμμένος – λένε – πρωτος κατήγγειλε Καλογρίτσα..
  Ο Σαββίδης είναι γνωστός ψεκασμένος με δεσμούς εκεί μέσα
  Το σενάριο άρχισε να στήνεται..
  Μπαίνει ο Καλογρίτσας με ολοφάνερη απάτη, που δεν θα τιμωρηθεί μάλλον γιατί έχουμε στο τσεπακι την Θάνου -Δημητρίου..
  Παίρνει την άδεια, δεν πληρώνει – το ήξεραν από την αρχή – και η άδεια πάει στον Σαββίδη.
  Ο Σαββίδης ήδη έχει στήσει διευθυντήριο με 7 στελέχη των ψεκασμένων..
  Πως μας φέρνουν τούμπα οι απατεώνες είναι άξιο καταγραφής

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Ενη λέει:

  Δεν προκειται για καμια αδεια, ολη η υποθεση ειναι , ως φαινεται , οτι καταρριπτονται ολα και διαγωνισμοι και μεθοδευσεις …………
  Μενει να δουμε την εξελιξη.

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Ενη λέει:

  Ετσι λοιπόν και ο τιτλος του ποστ «καραγκιοζ t/v», επιβεβαιωνεται.

  Μονο για να διασκεδαζει κανεις θα ασχολειται πλεον με το θεμα των «αδειων» ΧΑ

  Eνα κειμενο απο το protagon, με τιτλο και υποτιτλο

  «Μέχρι πού θα το πάει ο Ιβάν Σαββίδης;
  Το σχέδιο του προβλέπει ένα κανάλι «ευαίσθητο» σε θέματα πατρίδας και θρησκείας, φιλικό προς τον ρωσικό παράγοντα και τον Πάνο Καμμένο. Ωστόσο πόσο βέβαιο είναι ότι θα φτάσει ως την άδεια; Και, τελικά, ποιος είναι απόλυτα σίγουρος πως ο Σαββίδης θέλει κανάλι; «

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Κατά τον διαγωνισμό, η μεγαλύτερη προσφορά του Ιβάν Σαββίδη ήταν 61,5 εκατ. ευρώ στη δημοπράτηση της τέταρτης άδειας που κατέληξε στον Βαγγέλη Μαρινάκη με 73,9 εκατ. ευρώ. Όμως τώρα στο τραπέζι βρίσκεται η δεύτερη άδεια που κατέληξε στον Ιωάννη Καλογρίτσα. Για αυτή την άδεια, ο Ιβάν Σαββίδης είχε προσφέρει 38,5 εκατ. ευρώ. Ποιες ήταν οι άλλες προσφορές; Καλογρίτσας 52,6 εκατ. , Μαρινάκης 46,2 εκατ., Alpha 41,5, Antenna 36,5 εκατ., κυπριακή εταιρεία 18,5 εκατ., Star 8 εκατ. Εδώ, λοιπόν, μπορεί ο Alpha να ισχυριστεί ότι είναι επιλαχών για τη συγκεκριμένη άδεια αφού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που έκανε μεγαλύτερη προσφορά, πήρε τελικά άδεια.

  http://www.protagon.gr/epikairotita/44341236999-44341236999

  🙂

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s