Ο Τσίπρας ξέχασε τους «Δεν πληρώνω»

Protagon  /  Ο Τσίπρας ξέχασε τους «Δεν πληρώνω»  /  Σπύρος Σεραφείμ

Πέντε μήνες φυλάκιση επέβαλε το δικαστήριο σε μέλη τού κινήματος «Δεν Πληρώνω», για κινητοποίηση που είχαν κάνει πριν από λίγα χρόνια στα διόδια της Αγίας Τριάδας. Είναι το κίνημα για το οποίο ο σημερινός Πρωθυπουργός έβαλε «πλάτη», ανέπνεε μαζί του

Πέντε μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, επέβαλε το δικαστήριο της Λαμίας σε μέλη τού κινήματος «Δεν Πληρώνω» για κινητοποίηση που είχαν κάνει πριν από λίγα χρόνια στα διόδια της Αγίας Τριάδας. Περίμενε κάποιος μια άλλη αντιμετώπιση; Σίγουρα, τα μέλη αυτού του κινήματος. Μέχρι εκεί, σωστά;

Το επόμενο διάστημα είναι δεδομένο ότι θα γίνουν κι άλλες παρόμοιες δίκες και τα μέλη του κινήματος τονίζουν πως «οι διώξεις έχουν τρομοκρατικό χαρακτήρα». Ωστόσο, όμως, εκείνοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του «Δεν Πληρώνω», Βασίλης Παπαδόπουλος, υπενθύμισε πως όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στην αντιπολίτευση, έβγαινε στον δρόμο μαζί τους και στήριζε τις κινητοποιήσεις.

«Ο Τσίπρας είχε έρθει στα διόδια, ήθελε να αντλήσει από το κίνημά μας, που δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα. Το ξέχασε αυτό και τώρα συνεχίζει ένα κράτος διαπλοκής», είπε χαρακτηριστικά στο Star Λαμίας.

 

Πράγματι, όπως θα είδατε στο παραπάνω βίντεο, τον Φεβρουάριο του 2011 το κίνημα «Δεν Πληρώνω» το υποστήριζε ένθερμα ο Αλέξης Τσίπρας. Εξέφραζε, μάλιστα, την πεποίθησή του ότι η ανυπακοή απέναντι στο κράτος και τις κυβερνητικές αποφάσεις θα μαζικοποιηθεί και θα επεκταθεί, πέραν των διοδίων, και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Ως πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, τότε, από τα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου, συμμετέχοντας στην ημέρα δράσης του κινήματος, έλεγε: «Η ανυπακοή απέναντι σε ένα κράτος, σε μία πολιτεία που δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, είναι πλέον ένας δρόμος που θα γίνει μαζικός είτε το θέλουν είτε όχι αυτοί που μας κανοναρχούν το βράδυ από τα δελτία ειδήσεων και ανεξαρτήτως από το τι θα πράξουν τα κόμματα».

Μάλιστα, είχε απορρίψει τις αιτιάσεις της κυβέρνησης για υποκινούμενες κινητοποιήσεις ανυπακοής, υπογραμμίζοντας ότι «τα κόμματα δεν μπορούν ούτε να ελέγξουν ούτε να υποκινήσουν την αυθόρμητη αντίδραση των πολιτών». Μάλιστα, είχε επισημάνει ότι «αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει να κάνει τα στραβά μάτια στη διαπλοκή που μας κυβερνά όλα αυτά τα χρόνια, τότε πολύ σύντομα αυτός ο κόσμος, που αντιστέκεται στα διόδια, αύριο θα αντιστέκεται και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής. Είναι τώρα η ώρα να υπάρξει ένα τέλος σ’ αυτήν την αισχροκέρδεια».

Οσον αφορά στα διόδια, ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση ότι θέλει να αντιμετωπίσει «ένα κίνημα αυθόρμητο, που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, ως κίνημα τζαμπατζήδων» και το δυσφημίζει, προσπαθώντας να δώσει τον χαρακτήρα της ιδιοτέλειας. «Δεν είναι, όμως, ιδιοτέλεια αυτή η πράξη αντίστασης. Είναι πράξη αξιοπρέπειας και όχι ιδιοτέλειας». Είχε πει, επίσης, πως «αν φτάσουμε στο σημείο να κάτσουν στο σκαμνί πολίτες, η αντίδραση θα είναι ακόμη μαζικότερη».

Αλήθεια, περιμένει κάποιος, δίχως να κάνει δίκη προθέσεων, ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός -αφού κάθισαν στο σκαμνί και καταδικάστηκαν πολίτες για το «Δεν πληρώνω»- ότι θα σαλπίσει, τελικά, για μαζικότερη αντίδραση;

Επειδή εάν πράξει κάτι ανάλογο, ίσως περιμένουμε ότι σε λίγο θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα σκίσει το Μνημόνιο κ.λπ.

Και όλα αυτά τα γράφω ενώ ποτέ δεν έχω συμμετάσχει σε αυτό ή παρόμοια κινήματα και που πάντοτε φρόντιζα να πληρώνω έγκαιρα τις οικονομικές μου υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος. Για να μπορεί τώρα, πολύ εύκολα, κάποιος/κάποια να με χαρακτηρίσει ως λαϊκιστή που ασχολούμαι με αυτό το θέμα…

 

 

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s