Ο τσοπάνος, ο χορτοφάγος λύκος και ο κουμπάρος

fff-thumb-large

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (17.09.16), ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Σκίτσα, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

8 Responses to Ο τσοπάνος, ο χορτοφάγος λύκος και ο κουμπάρος

  1. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Και αν έχει πετρέλαιο στο βοσκοτόπι του Καλογρίτσα;

    Απο το ΤΕΧΤ του Protagon

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Ας αφησουμε τις παρομοιωσεις με τσοπανους,…. και ας σταθουμε στο ετήσιο ελλειμα 2 δις σε κτηνοτροφικα προϊοντα. Οπου στην χωρα υπαρχει σημαντικη βροχοπωση (βλ. ΥΓ) πρεπει να αναστηθουν τα παλια βοσκοτοπια και να αναπτυχθει η κτηνοτροφια. Ιδου πεδιον δοξης λαμπρον για εσωτερικους μεταναστες, ιδιως της Δυτικης Ελαδας οπως οι Αρτινοι 🙂

    ΥΓ ΖΩΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ

    Διακρίνονται οι ακόλουθες ζώνες διαφορετικής βροχόπτωσης,παράλληλες περίπου με την κατεύθυνση των κύριων ορεινών όγκων του κορμού της χερσονήσου,οι οποίες διατάσσονται από βόρεια,βορειοδυτικά προς νότια,νοτιοανατολικά:
    1) Κατά μήκος των ακτών και των νησιών της δυτικής Ελλάδας, με μέσο ετήσιο ύψος βροχής 800-1200 χιλιοστά.
    2) Ανατολικά της προηγούμενης εκτείνεται η κύρια ορεινή ζώνη της Ελλάδας,η οποία είναι και η πιο βροχερή.Σ’ αυτή τα μέσα ετήσια βροχομετρικά ύψη κυμαίνονται από 1.000 ως 1.400 χιλιοστά στην περιοχή των Πρεσπών,υπερβαίνουν τα 1.800 χιλιοστά στις κορυφογραμμές της ηπειρωτικής Πίνδου,ενώ νοτιότερα,στη Στερεά και στην Πελοπόννησο,η βροχόπτωση είναι 800-1.600 χιλιοστά.Νοτιότερα ακόμη, στα όρη της δυτικής Κρήτης,το ετήσιο βροχομετρικό ύψος φτάνει τα 1.000-2.000 χιλιοστά.
    […]

    http://physiclessons.blogspot.gr/2012/03/k.html#.V92OxNSLS9K

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ TV
    -Ένα κατσικάκι θα ήθελα
    -1000€
    -Γιατί ειναι τόσο ακριβό;
    -Είναι από το χωράφι του Καλογρίτσα
    -Και λοιπόν;
    -Λέει και ειδήσεις κύριε

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Καλογρίτσας ΤV – το πρόγραμμα

    Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα του νέου καναλιού θα προσαρμοστεί στους συμβολισμούς που αναδεικνύονται από τον τρόπο απόκτησης της τηλεοπτικής άδειας. Και με αρκετές βουκολικές πινελιές…

    http://www.protagon.gr/apopseis/blogs/44341230113-44341230113

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    MONO στο star.gr-Δ. Σουλτογιάννης: «Αστεία τα δημοσιεύματα περί σύλληψής μου»

    Η απάντηση του ανταποκριτή του STAR στη Νέα Υόρκη: «Προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!»

    http://www.star.gr/Pages/Media.aspx?art=339669&artTitle=mono_sto_star_gr_d_soultogiannis_asteia_ta_dimosievmata_peri_syllipsis_mou

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Άσχημες εξελίξεις, και επικίνδυνες.

    http://www.kathimerini.gr/875487/article/epikairothta/ellada/lesvos-epeisodia-kai-entash—stis-floges-to-hot-spot-sth-moria

    Επεισόδια και ένταση – Στις φλόγες το hot spot στη Μόρια

    Μεγάλης έκτασης φωτιά ξέσπάσε στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Μόρια, καθώς οι εντάσεις στο hot spot έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

    Αυτή τη στιγμή, στις φλόγες έχουν παραδωθεί δεκάδες καταλύματα φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών, αν και η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

    Το hot spot έχει εκκενωθεί και στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις.

    Επεισόδια είχαν σημειωθεί νωρίτερα στον καταυλισμό της Μόριας, με αφορμή τη φήμη που κυκλοφόρησε μέσα στον καταυλισμό, περί ομαδικής επαναπροώθησης στην Τουρκία.

    Περίπου 300 μετανάστες διέφυγαν από το hot spot και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό. Με την επιστροφή τους ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, τις οποίες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Μέσα στον καταυλισμό αυτή την ώρα η κατάσταση είναι ήρεμη, ενώ κάποιοι εξ όσων μένουν εκεί, αρνήθηκαν να λάβουν φαγητό, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής.

    Διαμαρτυρίες εκατοντάδων πολιτών στην περιοχή

    Νωρίτερα, εκατοντάδες πολίτες της Μόριας αλλά και των άλλων χωριών βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης διαδήλωσαν σήμερα από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στους δρόμους της πόλης, στο δημαρχείο, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της Μόριας και ως αίτημα είχε την εκκένωση της περιοχής από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν έξω από το hot spot, καθώς και, όπως λένε, την προστασία της ασφάλειας και των περιουσιών των κατοίκων.

    Κυριάρχησαν δε συνθήματα υπέρ της μετεγκατάστασης στη χερσαία Ελλάδα των εγκλωβισμένων στα νησί ανθρώπων και της ανάγκης στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

    Στην πορεία για μια ακόμα φορά είχαν παρεισφρήσει ακραία στοιχεία που προσπάθησαν να εκτρέψουν το χαρακτήρα της πορείας με αντικυβερνητικά συνθήματα ενώ δεν έλειψαν και προσωπικές επιθέσεις από γνωστούς ακροδεξιούς κατά του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού που κατέβηκε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους. Από τους ίδιους χτυπήθηκαν και τρεις νεαρές γυναίκες εκ των οποίων η μία γνωστή εθελόντρια που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας στη Μυτιλήνη (το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου και της παρέχονται οι πρώτες βοήθειες).

    (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.