Από μικρό και από Πολάκη μαθαίνεις την αλήθεια

Protagon  /  Από μικρό και από Πολάκη μαθαίνεις την αλήθεια  /  Ανδρέας Πετρουλάκηςarkas-01aa

O Πρωθυπουργός δεν είχε τα ανακλαστικά να προσαρμόσει το ποίημα για τα κανάλια όταν απέναντί του είχε μία στιβαρή και αξιοπρεπή εργαζόμενη που έχανε τη δουλειά της. Η αναντιστοιχία ήταν κραυγαλέα και τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα

Οταν η προπαγάνδα συγκρούεται με την πραγματικότητα ξεγυμνώνεται. Ο κ.Τσίπρας είχε έτοιμο από πριν το ετοιμόρροπο πόνημα που είχαν ετοιμάσει στο Μαξίμου και είχαν διανείμει στα στελέχη, να έχουν να λένε στα πάνελ όταν θα τους ρωτούσαν για τους νέους ανέργους που δημιούργησε ο κ. Παππάς. Αυτό το κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους. Το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές της προπαγάνδας, αλληθωρίζει και διαλέγει τον εχθρό που απευθύνεται- ο εχθρός είναι βεβαίως η ΝΔ και η διαπλοκή. Δυστυχώς όμως ο κ. Πρωθυπουργός δεν είχε τα ανακλαστικά να προσαρμόσει το ποίημα όταν απέναντί του είχε μία στιβαρή και αξιοπρεπή εργαζόμενη που έχανε τη δουλειά της -η αναντιστοιχία ήταν κραυγαλέα και τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα. Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τη μελλοντική άνεργη ότι το ενδιαφέρον της ήταν υποκριτικό και της είπε απνευστί το ποίημα που είχε ετοιμάσει για τον Μητσοτάκη.

Πού ήσασταν όταν έκλεισε η ΕΡΤ, πού ήταν η ευαισθησία σας όταν έκλεισε η Ελευθεροτυπία και το Αλτερ, πού όταν απολύονταν εργαζόμενοι από τη διαπλοκή; Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, άσχετοι συνειρμοί που το στομφώδες και γεμάτος αυτοπεποίθηση ύφος δεν αρκούσε για να φαίνονται λογικοί. Ετσι αντί να απαντά για τα τέσσερα μαύρα που μεγαλοπρεπώς έφτιαξαν οι ίδιοι, και τους εκατοντάδες νέους εργαζόμενους δικής τους παραγωγής, στρεψοδικούσε πουλώντας ευαισθησία και ψέμματα για τους παλιούς θανάτους.

Όταν έκλεισε η ΕΡΤ, κ. Τσίπρα, δεν υπήρξε καμία δημοσιογραφική φωνή που επιδοκίμασε. Αντιθέτως υψώθηκε τείχος διαμαρτυρίας και συμπαράστασης από όλους σχεδόν τους δημοσιογράφους και τα συλλογικά τους όργανα. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ υπήρξαν ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιήσατε για να ανέβετε στην εξουσία, ερήμην τους ή όχι, δε αρκεί για να σας παραχωρήσει την αποκλειστικότητα της ευαισθησίας. Η Ελευθεροτυπία έκλεισε με ευθύνη τη εκδότριάς της και ακόμα χρωστά μεγάλα ποσά στους εργαζόμενους- πού αλλού ζητάτε ευθύνες για αυτό και δεν το έχουμε καταλάβει; Επίσης ποιόν ακριβώς κατηγορείτε για το κλείσιμο του Άλτερ, ενός καναλιού που άφησε απλήρωτα εκατοντάδες εκατομμύρια; Και με την ευκαιρία, γιατί δεν συμπεριλάβατε στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των εκδοτών και το Άλτερ, όταν τα χρέη του είναι περισσότερα από όλων των άλλων μαζί; Μήπως γιατί εκεί δραστηριοπούνταν επιχειρηματίες που δεν σας ενοχλούν;

Εκεί ακριβώς εκτεθήκατε και οι ισχυρισμοί σας ήχησαν κωμικοί, κ. Τσίπρα. Η δημοσιογράφος που αύριο δεν θα έχει δουλειά, με βουβό σπαραγμό σας είχε ήδη ακυρώσει. «‘Εγώ ήξερα ότι απολύουν οι εργοδότες, όχι οι κυβερνήσεις». Εκεί το ποίημά σας απέκτησε την καλλιτεχνική αξία αυτοσχέδιας μαντινάδας του Πολάκη, και κύλησε άτεχνο και άνευρο, ανίκανο να ξεσηκώσει αυτήν τη φορά τα πλήθη στο σκοπό του. Γιατί κάποιοι μέσα σε αυτά τα πλήθη άρχισαν να ενώνουν τα κομμάτια του παζλ και να συνειδητοποιούν αυτές τις μέρες τη μεγάλη εικόνα. Το σχέδιο χειραγώγησης του Τύπου.

Σχεδόν το είπε η κ.Γεροβασίλη όταν έδινε οδηγίες προς ναυτιλομένους για το πώς πρέπει να γίνεται η ενημέρωση. Σχεδόν το είπε ο κ. Καμμένος όταν έβλεπε να επελαύνει κουμπάρος υπουργών για να φτιάξει αυτό που η κ. Λιάνα Κανέλλη ονόμασε κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ, με διευθυντή τον τωρινό διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού του κόμματος. Σχεδόν το είπε η ΕΣΗΕΑ όταν αποφάσισε απεργία τη στιγμή των διαδηλώσεων στη ΔΕΘ και διακοπή της τη μέρα της συνέντευξης του Πρωθυπουργού. Σχεδόν το είπε η ΕΡΤ3 όταν έσπασε την απεργία για να μεταδώσει την ομιλία του κ. Τσίπρα. Πεντακάθαρα όμως το είπε ο απρόβλεπτος «τρελός» του Συριζέικου χωριού, ο κ. Πολάκης, με τα περίεργα ελληνικά του, «ουδείς αχαριστότερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα». Απευθυνόταν στους υπόλοιπους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που δεν είχαν σπάσει την απεργία, και δεν είχαν προφανώς καταλάβει ότι η ευγνωμοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι έμπρακτη και αιώνια.

 

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

13 Responses to Από μικρό και από Πολάκη μαθαίνεις την αλήθεια

 1. Παράθεμα: Από μικρό και από Πολάκη μαθαίνεις την αλήθεια | Oxtapus *blueAction

 2. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Κατευθείαν στο κέντρο ο Πετρουλάκης, κατεδαφίζει πλήρως τις μπούρδες του Τσίπρα. Και δείχνει το πόσο πολύ κουτοπόνηρος είναι ο τελευταίος (εντάξει, όχι ότι περιμέναμε και κάτι καλύτερο από τον Τσίπρα), όπου διαμέσου άτοπων συσχετισμών προσπαθεί να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις για τον ίδιο και την κυβέρνηση του που θα προέλθουν από το γεγονός ότι είναι με αποφάση της κυβέρνησής του που θα οδηγηθούν στο κλείσιμο κερδοφόρες ιδιωτικές επιχειρήσεις και στην ανεργία ένα σωρό εργαζόμενοι.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Αλικη λέει:

  Με -πιθανη- εξαιρεση τη χούντα, δεν νομιζω οτι υπήρξε πιο κυνική κυβερνηση στην μεταπολεμική μας ιστορια (και πιο ηλίθια, επισης).

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Ηλίας λέει:

  Όλη του η πορεία είναι μια αυταπάτη.

  Νεαρός ασπάσθηκε μια θεωρία διακυβέρνησης, τη στιγμή ακριβώς που η θεωρία αυτή κατέρρεε. Έγινε πρωθυπουργός, τάζοντας στους πάντες τα πάντα, μισό πιστεύοντας ότι αν πάει στη Μέρκελ και τη προγκήξει αυτή θα του δώσει τον ουρανό με τ΄ άστρα.
  Στην αρχή είχε για πρωτοπαλίκαρο το μεγαλύτερο καραγκιόζη που πέρασε από την Ελληνική πολιτική σκηνή, άσετ έλεγε τον Βαρουφάκη.
  Τώρα κρέμεται από τον Παππά, το αρχιλαμόγιο. Νομίζει ότι επειδή του τάξανε 240 εκατομμύρια τα λαμόγια κέρδισε και κάποια μάχη. Δεν καταλαβαίνει ότι τα λαμόγια τα έδωσαν για να πάρουν πίσω πολλαπλάσια.

  Δεν έχει καμία επαφή με τη πραγματικότητα, έτσι του είπαν να πει έτσι είπε. Ίσως να είναι ποιο ανόητος ακόμα και από τον Παπανδρέου.

  Το περίεργο δεν είναι αυτό. Το περίεργο είναι ότι κάποια εκατομμύρια Έλληνες ακόμα πιστεύουν ότι αυτός είναι η ελπίδα.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Τελικά μου φαίνεται ότι είχες δίκιο Αλίκη, ο άνθρωπος είναι ηλίθιος.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Eίναι σαφέστατα και ηλίθιος με απόλυτη άγνοια κινδύνου, το έχει δείξει από πολύ νωρίς με τα όσα είχε πει για τον Μάο, το είχε δείξει όταν μιλούσε αγγλικά μπροστά στο κοινό, χωρίς να ξέρει τα στοιχειώδη της γλώσσας.
  Επικίνδυνα ηλίθιος, αν είχε συναίσθηση θα είχε παραιτηθεί προ πολλού.

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Μπορει ο ΣΥΡΙΖΑ να ειναι διαφορα, αλλα παρειχε καποιες διευκολυνεις με δοσεις σε λογαριασμους ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ,… , ενω οι προηγουμενοι σου διεκοπταν την παροχη.

  Τωρα παγωνει τις οφειλές ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ που θα γίνουν ληξιπρόθεσμες ως 31/12/2016, ωστε χιλιαδες μηχανικοι να γινουν παλι αξιομαχοι,διοι δεν μπορουσαν να εκδοσουν εγγυητικες κλπ.

  ΥΓ Αλ.Τσίπρας: Παγώνουν οφειλές ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ που θα γίνουν ληξιπρόθεσμες ως 31/12/2016

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11/9 00:07

  Παγώνουν οι ασφαλιστικές εισφορές των ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ που θα καταστούν ληξιπρόθεσμες ως και την τελευταία μέρα του 2016 για όσους από την αρχή του 2017 είναι ενήμεροι με τις τρέχουσες εισφορές τους, όπως εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

  Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας εξηγούν στο Capital.gr ότι αυτό σημαίνει πως όποιος επαγγελματίας ή επιστήμονας (μηχανικός, γιατρός, δικηγόρος κλπ.) καταβάλλει τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από 1/1/2017 (σσ. δηλαδή τη νέα εισφορά 20% επί του εισοδήματος του), θα μπορεί να αποκτήσει ξανά πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και στο δικαίωμα στη σύνταξη, ανεξάρτητα έαν έχει ως 31/12/2016 ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ ή το ΕΤΑΑ.

  […]

  http://www.capital.gr/story/3153141

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Βασικά είναι ηλίθιος ΚΑΙ θρασύς. Από που πολλοί παρερμηνεύουν ως εξυπνάδα από την μεριά του, ακόμα και ως ικανότητα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το τεράστιο θράσος του. Και για να λέμε και την αλήθεια όντως αν είσαι θρασύς κάποιες φορές θα σου βγει, οπότε εκεί μπορεί να μπερδέψεις κάποιον κόσμο και να νομίσει πως είσαι ικανός/έξυπνος.

  Εννοείται πως αυτός ο συνδυασμός θράσους και ηλιθιότητας είναι εξαιρετικά επικίνδυνος (στις μέρες μας ένας πολιτικός που εμφανίζει αυτό τον συνδυασμό, σε πολύ πολύ πιο μεγάλο βαθμό βέβαια, είναι ο Ντόναλντ Τράμπ, επίσης και ο Ταγίπ Ερντογάν, αν και λιγότερο από τον Τράμπ), ακριβώς επειδή οδηγεί σε αυτό που αναφέρει παραπάνω ο Λασκαράτος, στην άγνοια του κινδύνου και γενικότερα σε μία πολύ κακή εκτίμηση της πραγματικότητας.

  Εκεί που διαφωνώ είναι με την εκτίμηση πολλών ότι τάχα θα αναγκαστεί να πάει σε πρόωρες εκλογές, και σχετικά σύντομα. Πολύ φοβάμαι ότι δυστυχώς θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την τετραετία. Και αυτό γιατί ξέρει ότι τις επόμενες εκλογές κατά πάσα πιθανότητα θα τις χάσει. Δεν μου δίνει την εντύπωση ότι είναι ο τύπος – ειδικά αμα ληφθεί υπόψη ο παραπάνω συνδυασμός – που θα εγκαταλείψει την εξουσία ενω θα έχει την επιλογή να παρατείνει την παραμονή του σε αυτή.

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Είναι κλασικό ορφανό του Χόνεκερ, απλώς κατάφερε να μείνει και αμόρφωτος παραβιάζοντας ένα βασικό ρητό της 3ης διεθνούς «πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα» 🙂

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Κάποιος ντηλιβεράς που του πήγε πέρσι τις πίτσες στο σπίτι, του εξήγησε ότι δεν θα κουνηθεί ρούπι από τη θέση του πρωθυπουργού μέχρι να ολοκληρωθεί η προσαρμογή της χώρας στα σύγχρονα διεθνή δεδομένα. Του τόνισε ότι θα του συμβεί ατύχημα αν δεν προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τη χώρα, όπως αυτή για τα εργασιακά που επεξεργάζεται πυρετωδώς ο Κατρούγκαλος η αν δεν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και διάφορα άλλα. Του είπε επίσης πως του επιτρέπεται να παίρνει ότι πρωτοβουλίες θέλει στην Παιδεία, στα ΜΜΕ και σε ορισμένους άλλους τομείς προκειμένου να διατηρήσει τους οπαδούς του και το κόμμα του, ότι μπορεί να κάνει ότι δηλώσεις θέλει αρκεί να μην τις εφαρμόζει και πολλά άλλα. Τα στραβοπατήματά του θα διορθωθούν από τους επόμενους, που έτσι θα κερδίσουν και τη δικαίωσή τους.

  Η επίσκεψη του πιτσαδόρου δεν θα ήταν αναγκαία αν ο άνθρωπος μπορούσε να τα καταλάβει όλα αυτά μόνος του και σε λογικό χρονικό διάστημα αλλά χρόνος δεν υπήρχε πια. Μετά από τις αποτυχίες ΓΑΠ και Σαμαρά – Βενιζέλου να περάσουν τις αναγκαίες πολιτικές, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο μόνος που μπορούσε να το κάνει ήταν ένας αριστερός δημαγωγός που θα έδινε και ιδεολογικό άλλοθι στους πρώην αγανακτισμένους και νυν μανιοκαταθλιπτικούς αριστερούς μπετόβλακες. Τον είχαν έτοιμο, γιατί να τον αφήσουν να πάει χαμένος; Βέβαια παίζει λίγο καθυστέρηση με την ολοκλήρωση του «προγράμματος» γιατί φοβάται πως μετά θα είναι αναλώσιμος αλλά μικρό το κακό. Αφού και οι στενοί συνεργάτες του μπήκαν στο κόλπο, δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για το μέλλον. Ξέρει ότι σε λίγα χρόνια θα παίζει κι αυτός PlayStation VR παρέα με το φίλο του τον ΚΑΚ αλλά αυτό που ήθελε από τη ζωή το πέτυχε. Λίγο είναι;

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  «ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ»
  Αήθης επίθεση Πολάκη στην δημοσιογράφο του Alpha που… εκνεύρισε τον πρωθυπουργό [εικόνα]

  Πηγή: Αήθης επίθεση Πολάκη στην δημοσιογράφο του Alpha που… εκνεύρισε τον πρωθυπουργό [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/287961/aithis-epithesi-polaki-stin-dimosiografo-toy-alpha-poy-ekneyrise-ton-prothypoyrgo-eikona#ixzz4K1iAi9M4

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Ειρωνείες και από βουλευτή των ΑΝΕΛ -«Να βγάλω χρήματα να δώσω στην Τσικρίκα;» [βίντεο]

  Πηγή: Ειρωνείες και από βουλευτή των ΑΝΕΛ -«Να βγάλω χρήματα να δώσω στην Τσικρίκα;» [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/287998/eironeies-kai-apo-voyleyti-ton-anel-na-vgalo-hrimata-na-doso-stin-tsikrika-vinteo#ixzz4K1ileAZg

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η Ενη λέει:

  Ειναι γνωστό οτι η τεταρτη εξουσια δεν πολυαρεσει στις αλλες τρεις, την εκτελεστικη, τη νομοθετικη, τη δικαστική.
  Οταν η ελευθερια της πληροφορησης (Τυπος- ηλεκτρονικα μεσα- κοινωνικη δικτυωση) ειναι κατοχυρωμενα συνταγματικά, κανενας ηγετης ,σε μια δημοκρατία, δεν μπορει να χειραγωγει αυτό το μεσο που λειτουργει ενδιαμεσως μεταξυ εξουσίας και κοινωνίας.

  Ετσι και ο Τσιπρας στη συνεντευξη Τυπου χθες στη Θεσσαλονικη προσπαθησε να πεισει οτι με τις τηλεοπτικες αδειες που κερδισαν οι 4 καναλαρχες, δεν εξασφαλιζεται και το οτι αυτα τα καναλια θα ειναι φιλικα προς την κυβερνηση συριζανελ.
  Και με αυτό τον τροπο, με περισσεια θρασυτητα, προσπαθησε να πεισει οτι δεν ωφελειται και ο ιδιος και η κυβερνηση του.

  Ναι, αλλα τοτε προς τι η αντιδραση του προς την ανεργο δημοσιογραφο;; με επιχειρηματα αλλων καναλιων η εφημεριδων που εκλεισαν στο παρελθον;;
  Επρεπε να της πει και εγω ειμαι μαζι σας (με τους εργαζομενους που μενουν ανεργοι), οι εργοδοτες σας φταινε που δεν εδωσαν περισσοτερα εκατομμυρια για να παρουν τις αδειες.
  Και εκει θα εμενε εντελως ακαλυπτος γιατι θα του απαντουσαν, τοτε γιατι δεν κανατε διαγωνισμο για περισσοτερες αδειες και οχι για 4 καναλια;; Τουλαχιστον για οσα λειτουργουν τωρα.

  Να διευθετηθουν τυχον υποχρεωσεις τους, με διαφορες ρυθμισεις, να γινει διαγωνισμος και τελικά το δημοσιο (οι συχνοτητες ειναι δημοσια περιουσια) να εχει μεγαλυτερη ωφελεια. Δηλαδή να εισπραξει μεγαλυτερα ποσά. (αλλωστε στον προυπολογισμο για τις αδειες προβλεπεται μεγαλυτερο ποσο απο τα 246 εκατ. του διαγωνισμου. Το θεμα των αδειων ειναι και υποχρεωση του προγραμματος). Ετσι και η διαπλοκη θα αντιμετωπιζονταν και τα καναλια θα συνεχιζαν στο πλαισιο της ελευθερης αγορας και του ανταγωνισμου.

  Αντι για ολα αυτα, ο Τσιπρας που δεν χαρακτηριζεται για ιδιαιτερες πολιτικες ικανοτητες, αρχισε ενα «καυγα» με τις ανεργες δημοσιογραφους που κατεληξε να γινει ενα μπουμεραγκ για τον ιδιο.

  Αλλα αυτό το οποιο επρεπε να επισημανθει σχετικα με τη συνεντευξη Τσιπρα ειναι το γεγονος οτι δεν ανεφερε ουτε μια φορά τη λεξη «κριση» , τη λεξη «υφεση», τη λεξη «μνημονιο» , λες και απο το 2010 αυτός ελειπε απο την Ελλαδα, δεν ηταν αυτός που εκανε τη χειροτερη αντιπολιτευση , δεν ηταν αυτός που μιλαγε για ζουρναδες στη Μερκελ και Ολαντρεου στον Ολαντ. Δεν ηταν αυτός που ηταν λαβρος στα μνημονια των προηγουμενων, αλλα αυτός το δικο του το ονομαζει «προγραμμα», που κι αυτό το κωλυσιεργει και δεν προχωρα η αξιολογηση για να εκταμιευθει η υποδοση, για να κινηθει η ρευστοτητα. Και αλλα πολλα…………..

  Και το χειροτερο για τους πρωτους μηνες της διακυβερνησης του ,(που με υπευθυνες δηλωσεις του προεδρου της ΤτΕ, η ελληνικη οικονομία εχασε 86 δις,), ο Τσιπρας το ερριξε στο αστειο και ειπε οτι τοτε ειχαμε εναν «φανταιζι» ΥΠΟΙΚ, αλλα τωρα εχουμε τον Τσακαλωτο. Οποτε ολα ενταξει.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s