Οι συριζαίοι …με τη γίδα στη πλάτη

Εγραφα προχθές:   Και μια ακόμα απορία.  Είμαστε ένα κράτος δημοκρατικό που έχει καπιταλιστική οικονομία.  Είναι δυνατό να βάζεις να ανταγωνίζεται μια εταιρία που λειτουργεί 30 χρόνια, απασχολεί 500 εργαζόμενους, έχει άλλους 500 εξωτερικούς συνεργάτες, με κάποιον που δεν έχει ούτε μια …κάμερα, με μοναδικό κριτήριο όποιος δώσει ένα ευρώ παραπάνω;  Δεν σας φαίνεται η διαδικασία εντελώς για τον …πέοντα; 

Με τον κίνδυνο να κλείσουν το STAR και ο ALPHA που ΔΕΝ χρωστάνε,  αποδείχτηκε πόσο ηλίθια ήταν η συριζοδιαδικασία.

Το κείμενο που ακολουθεί το αντέγραψα από το f/b, είναι του Σάκη Μουμτζή

Οσο περνούν οι ώρες γίνονται και δεύτερες σκέψεις για την δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.
Ετσι διαπιστώνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε με ένα μόνο φιλικό κανάλι, αυτό του Καλογρίτσα.
Αν ακυρωθεί η συμμετοχή του λόγω της παράτυπης εγγυητικής, θα το χάσει κι αυτό.
Επί πλέον θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την εχθρότητα του ALPHA και του STAR.
Σε αυτήν δε την πολιτική συγκυρία το μόνο που σώζει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΣτΕ. Καταλαβαινόμαστε.
Δηλ.για μια ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε μια κακή και σε μια κάκιστη εξέλιξη.
Αυτά παθαίνει όποιος σκέφτεται μόνο τα λεφτά.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in φιλοξενίες, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

34 Responses to Οι συριζαίοι …με τη γίδα στη πλάτη

 1. Ο/Η xberliner λέει:

  «ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε με ένα μόνο φιλικό κανάλι, αυτό του Καλογρίτσα»
  Είμαστε σίγουροι ότι ο Μαρινάκης θα είναι αντιπολιτευόμενος. Γιατί η προϊστορία δείχνει ότι μια χαρά τα έκανε πλακάκια με την περιφερειάρχη.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Σίγουροι δεν είμαστε.

  Ως δεδομένο έχουμε ότι ο ALPHA ήταν φιλικό κανάλι για το ΣΥΡΙΖΑ και ο STAR δεν ήταν χαρακτηριζόταν εχθρικό.

  Και λέω «ηταν» όχι γιατί θα κλείσουν αλλά γιατί τα πήραν πλέον στο κρανίο. 🙂

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η physicist λέει:

  Μια στιγμή: πριν τη διαδικασία, ο κ. Μουμτζής ήταν απολύτως πεπεισμένος περί του βορειοκορεατικού αποτελέσματός της. Τώρα που κάθε άλλο παρά το προβλεφθέν φαίνεται ότι συνέβη, αλλάζει stante pede επιχειρηματολογία και γυρίζει το αποτέλεσμα καπάκι για να κάνει προπαγάνδα όπως τον συμφέρει.

  Το σανέλ είναι άθλιο αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τον καιροσκοπισμό, τον τυχοδιωκτισμό και την ανεντιμότητα στην κριτική εναντίον του.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Κόψε κάτι, δε λέει με ακραίους χαρακτηρισμούς.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η physicist λέει:

  Για ποιο λόγο; Το άρθρο του κ. Μουμτζή, ιδωμένο σε συνδυασμό με προηγούμενα, χαρακτηρίζεται από πνευματική ανεντιμότητα και οπορτουνισμό. Θα το εκτιμούσα αφάνταστα αν εκείνοι που είχαν προδικάσει το αποτέλεσμα της αδειοδότησης παραδεχόντουσαν ότι είχαν σφάλει

  Το ότι η διαδικασία και οι Φλωρεντίες ήταν αθλιότητες και κωμωδίες είναι επίσης αληθές αλλά έτερον εκάτερον.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Δεν είναι άρθρο. Είναι ενα σχόλιο στο f/b το οποίο δανείστηκα.

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η physicist λέει:

  Έστω κι έτσι. Πρόκειται για αντισυριζαϊκή υστερία που δεν ωφελεί σε τίποτε. Και να υποπίπτει σ’ αυτήν ένας οποιοσδήποτε, κατανοητό στην τελική, αλλά κάποιος που είναι επώνυμος και σοβαρός, με αξιώσεις μάλιστα ενός public intellectual χάνει κύρος με κάτι τέτοια.

  Με δεδομένη την φαρσοκωμωδία που είχε προηγηθεί, και η δική μου υπόθεση ήταν ότι η διαδικασία ήταν ένα ανέκδοτο με προαποφασισμένο αποτέλεσμα. Δεν εξέφρασα όμως αυτή την υπόθεση δημόσια, κυρίως επειδή δεν ξέρω και πολλά για το θέμα, επομένως προτίμησα να είμαι απλώς θεατής. Τέλος πάντων, το αποτέλεσμα με διέψευσε πλήρως, κι αναρωτιέμαι πώς εξηγείται και πώς ταιριάζει στο πολιτικό σκηνικό.

  Αυτή θα ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, κατά τη γνώμη μου.

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Αλικη λέει:

  Φυσικέ, κατα την αποψη σου, η παράκαμψη του αρμόδιου οργάνου (ΕΣΡ) και η δημοπρατήςη των αδειών απο την κυβερνηση, η οποια μαλιστα ειχε αυθαιρέτως περιορίσει τον αριθμό σε τέσσερις, καθως επισης και η αθλια εξευτελιστική διαδικασία που ακολουθήθηκε (προς τέρψιν του ποπολου) δεν εχουν τίποτε το βορειοκορεατικό;

  Για να μην αναφερθώ στη ψευδέστατη εξαγγελία οτι τα χρηματα του τιμήματος θα διατεθούν για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων.

  Μήπως -λέω, μήπως- στρέφεις την οργή σου και τους οξύτατους χαρακτηρισμούς σε λαθος στόχο;

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η physicist λέει:

  Αλίκη, είναι βαρετό να κάνω preaching to the converted και να δηλώνω το προφανές. Πόσες φορές ακόμα να επαναλάβω ότι το σανέλ είναι τραγωδία; Τα είπαμε αυτά, τα ξέρουμε.

  Έρχεται τώρα κάποιος «δικός μας»[*] που μέχρι χτες επιχειρηματολογούσε στη βάση μιας συγκεκριμένης γραμμής (πολύ εύλογης, μάλιστα), η οποία όμως διαψεύστηκε εκ του αποτελέσματος. This is a fact, και δεν εμπεριέχει καμία κρίση. Θα ανέμενα αυτό που λέγεται self-reflection (συγγνώμη που γράφω ανάμικτα) καθώς και μία έντιμη αντιπαράθεση με ό,τι συνέβη.
  Αντ’ αυτού, αστείες ανοησίες για το πώς χαχαχά χουχουχού την πάτησε ο Σύριζα. Αυτό είναι τώρα το θέμα, αν την πάτησε; Άστον να την πάτησε μεσο- ή μακροπρόθεσμα. Πρωτίστως έχει σημασία να δούμε ότι την πατήσαμε όλοι όσοι υπολογίζαμε ότι η τράπουλα ήταν σημαδεμένη. Ή δεν ήταν τελικώς σημαδεμένη και η διαδικασία ήταν πράγματι αδιάβλητη (έστω κι αν ήταν εξευτελιστική για τους συμμετέχοντες) ή συμβαίνει κάτι άλλο.

  Ελπίζω ότι καταλαβαινόμαστε, αλλά το λέω ακόμα μια φορά: δεν αισθάνομαι καμία υποχρέωση να ισοφαρίζω διαρκώς τις κρίσεις μου για να δώσω εύσημα αντισανελισμού ή προοδευτικότητας.

  [*] Η χρήση του όρου είναι συμβατική — προσωπικά δεν έχω την παραμικρή σχέση ή δέσμευση.

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Προαποφασισμένο είναι το 4.

  Απο κει προκύπτει το …Κορεατικό.

  Κάποιος θέλει να μειώσει τον αριθμό των καναλιών γιατί τάχα δεν είναι βιώσιμα.

  Και γι’ αυτό βάζει τους σταθμούς να πληρώσουν λύτρα για να συνεχίσουν να λειτουργούν. Υπέρογκα λύτρα που τα καθιστούν μη βιώσιμα. Παραλογισμός ή απλά συριζισμός 🙂

  Απο αυτή τη διαδικασία, με τα λύτρα καταφέρνουν να περάσουν μόνο δύο απο τα κανάλια που εξέπεμπαν. Ο βαρδινοτζόν έδωσε όσο άξιζε ή άδεια και περιμένει τη δικαιοσύνη και ο ALPHA έδωσε 60 εκ. αλλά δεν.

  Μάλιστα τα δυο κανάλια που κόπηκαν δεν έχουν οικονομικά προβλήματα. Και φυσικά αν δεν έχει τ’ αρχίδια η κυβέρνηση να τα κλείσει, απόχτησε δυο εχθρούς εκεί που δεν τους είχε.

  Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι κυβερνώντες χάνουν λάδια και δεν σέβονται καθόλου τον ιδιωτικό τομέα. Και εμεις του ιδιωτικού τομέα ανταποδίδουμε.

  Φυσικέ, ψάξε το σημερινό βίντεο πώς έχουν πάρει στο κυνήγι το Μαδούρο. Αν συνεχίσουν έτσι θα το ζήσουμε κι εδώ. 🙂

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η physicist λέει:

  Ναι, το 4 ήταν Βόρεια Κορέα. Αλλά σε πάω στοίχημα μία μπύρα — που την έχω βάλει και με την Αλίκη γι’ άλλο θέμα 🙂 — πως δεν θα πέσει ούτε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν φτάσει ποτέ εκεί, που δεν θα φτάσει. Κατά τ’ άλλα: οι προβλέψεις περί Βόρειας Κορέας αφορούσαν κυρίως το αποτέλεσμα της διαδικασίας, δηλ. ότι και οι 4 άδειες θα δίνονταν σε φίλους του καθεστώτος. Αυτές οι προβλέψεις αποδείχτηκαν εσφαλμένες.

  Τον Μαδούρο οι Βενεζολάνοι το πήραν στο κυνήγι και καλά έκαναν. Μου εξηγείς τώρα εσύ γιατί το πασόκ της Ισπανίας θέλει να κάνει συνασπισμό με τους θαυμαστές του;

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Να τους ρωτήσεις. Λάβε υπόψη ότι οι δεξιοί στην Ισπανία είναι …προβληματικοι, για να το πώ ευγενικά. 🙂

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η Αλικη λέει:

  Φυσικέ, αδιάβλητη ξεαδιαβλητη, η διαδικασία δεν παύει να ειναι παράνομη. Μονο σε καθεστώτα βορειοκορεατικής κατεύθυνσης παρακάμπτονται οι θεσμοί κατα το δοκουν.

  Κατα τα αλλα, απο που προκύπτει οτι οι αδειούχοι δεν ειναι φίλοι του καθεστώτος -με εξαιρεση τον ΣΚΑΙ; Ο Καλογριτσας μαλιστα -καθολα σκοτεινό πρόσωπο- τυγχάνει και κουμπάρος.

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η Αλικη λέει:

  Α, και κατι ακομη: αυτα που λεει ο Μουμτζης στο fb δεν αντιφάσκουν σε όσα υποστήριζε προηγουμένως.
  Απλώς, προσθέτει ενα χαιρέκακο σχολιο. Προς τι η τόση αγανάκτηση και οι απαξιωτικοι χαρακτηρισμοί;

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η physicist λέει:

  Αλίκη, ο ίδιος ο Μουμτζής το λέει πως μόνον ένας από τους κερδισμένους είναι φίλος του καθεστώτος, δεν το λέω εγώ. Και επαναλαμβάνω: η βορειοκορεατική πρόβλεψη αφορούσε τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ από το σανέλ. Αυτό ήταν το κύριο σενάριο, το οποίο φαινόταν μάλιστα εύλογο, εφόσον είχαν προηγηθεί όλα τα φρικαλέα που αναφέρεις. Το σενάριο δεν επαληθεύτηκε και ο Μουμτζής γράφει σαχλαμαρίτσες παριστάνοντας τον αμέτοχο. Δεν μ’ αρέσει.

  Σχο, αφού νομίζει το PSOE ότι το τριτοκισμικό Ποδέμος, οι αδερφοποιτοί του Σύριζα, θαυμαστές του Μαδούρο, σύμβουλοι του Τσάβες (Μονεδέρο) καθώς και άνθρωποι που εργάζονται για τον τηλεοπτικό σταθμό προπαγάνδας του Ιράν (Ιγκλέσιας) είναι λιγότερο προβληματικοί από το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας, δεν έχω να προσθέω κάτι. Δείχνει ολοφάνερα το στίγμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, thank you very much.

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Αλίκη, άκουγα το μεσημέρι έναν συνταξιούχο αντιπρόεδρο του ΣτΕ να εξηγεί ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος.

  Να δούμε τι τραγούδι θα πουν οι εν ενεργεία δικαστές. 🙂

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η δεξιος λέει:

  Το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ θα ειναι του Καλογρίτσα.Το αντιπολιτευόμενο ο ΣΚΑΙ.
  Ο Μαρινάκης είναι ιδιόρρυθμη περίπτωση.Είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει προσωπικές καλές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη ενώ κακές με τον Σαμαρά.Θα παίξει όπως τον συμφέρει,άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που πήρε το κανάλι.Ο Κυριακού είναι περίπτωση λαικής δεξιάς,επιρρεπούς στην αντιμνημονιακή δημαγωγία.Και αυτός θα παίξει ανάλογα με τα συμφέροντά του.
  Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπ όψιν είναι ότι θα μπουν στα νέα σχήματα και παλιοί καλανάρχες διότι τα υπέρογκα ποσά που δόθηκαν δεν βγαίνουν από έναν και άρα και η γραμμη θα διαμορφωθεί ανάλογα.
  Γενικότερα η «βορειοκορεάτικη» ανάλυση είναι σε αναντιστοιχία με τη σημερινή πραγματικότητα.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά το ΠΑΣΟΚ Β΄,χωρίς λεφτά όμως, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Δεξιέ, αφού μέχρι και στην Κύπρο έχουν 7 ιδιωτικά κανάλια, τα 4 …δεν υπάρχουν.

  Τα υπέρογκα ποσά δεν είναι δυνατό να εισπραχθούν γιατί είναι αδύνατο να γίνει απόσβεση.

  Δεν βλέπω πώς μια σύμπραξη μπορεί να ακυρώσει το γεγονός ότι ένα κανάλι που το πολύ που θα μπορούσε να πληρώνει για την άδεια είναι ένα εκατ. για κάθε χρόνο λειτουργίας, θα πληρώνει 6.

  Και σε αυτό πρέπει να τοποθετηθεί η ΝΔ. Τα ποσά αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Στο κάτω κάτω αν τα κανάλια βγάζουν το κράτος εισπράττει μέσω του ΦΠΑ, του φόρου κλπ. πάνω από τα μισά.

  Για να μην τα φορτώνεις όλα στο ΠΑΣΟΚ, αν ο ΣΑΜ δεν είχε κλείσει -μαλακία ολκής- την ΕΡΤ, δεν θα τολμούσαν και αυτά τα γαϊδούρια να κάνουν αυτά που κάνουν. 🙂

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  «Ο Μαρινάκης είναι ιδιόρρυθμη περίπτωση.Είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει προσωπικές καλές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη»

  Έχει επίσης καλές σχέσεις και με την ΧΑ. Μία όχι ασήμαντη λεπτομέρεια.

  Μου αρέσει!

 20. Ο/Η Don Johnson λέει:

  @Σχολιαστής
  Προφανώς κι η αξία των καναλιών δεν αποτιμάται μόνο από τα άμεσα έσοδα. Υπάρχουν κι έμμεσα έσοδα που όλοι μας τα έχουμε υποτιμήσει.

  Άλλωστε η έννοια της διαπλοκής αυτό τον ορισμό έχει. Ή όχι;

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  http://www.liberal.gr/arthro/75003/epikairotita/2016/246-ekatommuriaena-noumero-polloi-problimatismoi.html#pageundefined

  Όσο περνούν οι ώρες από την στιγμή που έγιναν γνωστά τα ονόματα των «προσωρινών υπερθεματιστών», είναι λογικό να επικρατούν δεύτερες, ψυχραιμότερες σκέψεις και να αναπτύσσονται κάποιοι προβληματισμοί.

  Έτσι έχει επισημανθεί από σχολιαστές το γεγονός ότι το υψηλό τίμημα καθιστά, αφετηριακά, προβληματικό τον χώρο των ΜΜΕ, καθώς θα πρέπει να κάνει αποσβέσεις σε ετήσια βάση 24,6 εκατομμυρίων ευρώ. Επί πλέον οι δύο νεοεισερχόμενοι παίκτες — Καλογρίτσας, Μαρινάκης — είναι υποχρεωμένοι είτε να δημιουργήσουν καινούργιο τηλεοπτικό σταθμό εκ του μηδενός είτε να συμπράξουν με κανάλι που ήδη λειτουργεί, αλλά δεν κατόρθωσε να πάρει άδεια. Και στην μια περίπτωση και στην άλλη το κόστος ανεβαίνει σημαντικά για τους δύο αυτούς επιχειρηματίες.

  Επί πλέον, η υποχρέωση όλων των καναλαρχών να έχουν minimum προσωπικό 400 άτομα επιτείνει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χώρου. Ενδεικτικά αναφέρω πως ο Σκάι έχει 250 περίπου εργαζόμενους. Θα πρέπει να προσλάβει άλλους 150, επιβαρύνοντας την δαπάνη της μισθοδοσίας κατά 60%. Για να μην γίνει αυτό, θα πρέπει να μειώσει δραματικά τους μισθούς αυτών που ήδη εργάζονται.

  Βέβαια, υπάρχει η εύκολη απάντηση. όλοι τους, επειδή είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, γνωρίζουν σίγουρα τι έκαναν στις 60 ώρες εγκλεισμού τους. Αλλά και αν οι εκτιμήσεις τους αποδειχθούν εσφαλμένες, αυτοί θα πληρώσουν. Το σίγουρο είναι πως στα Δημόσια ταμεία θα εισρεύσουν 246 εκατομμύρια ευρώ.

  Δυστυχώς, δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Μέσα στους υπόλοιπους μήνες του 2016 οι πλειοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ. Τα υπόλοιπα σε βάθος τριετίας. Και σε μια τριετία πολλά μπορεί να συμβούν που θα οδηγήσουν σε επαναδιαπραγμάτευση του τιμήματος, όπως η χορήγηση νέων αδειών πανελλαδικής εμβέλειας ή και θεματικών ακόμα. Γιατί αυτοί οι 4 που προσέφεραν αυτό το υπέρογκο ποσό, το έπραξαν με την προοπτική πως δεν θα εισέλθουν καινούργιοι παίκτες στην αγορά τους.Αν όμως συμβεί αυτό – που είναι και το πιθανότερο σε βάθος τριετίας – είναι λογικό να ζητήσουν μείωση του τιμήματος.

  Επί πλέον εκκρεμεί και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που μπορεί να ακυρώσει εν όλω τον διαγωνισμό. Η άποψη που διακινείται πως το υψηλό τίμημα που θα εισέλθει στα ταμεία του Κράτους θα καταστήσει τους ανώτατους δικαστές επιφυλακτικούς στην απόφαση τους για ακύρωση της δημοπρασίας, δεν ευσταθεί. Με άλλα κριτήρια –αμιγώς νομικά – προσεγγίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ανάλογα, μείζονος σημασίας θέματα. Άλλωστε, οι ανώτατοι δικαστές ουδέποτε επέδειξαν «ευαισθησία» για τις ανάγκες του προϋπολογισμού, καθώς επιδίκαζαν σημαντικά ποσά στους εαυτούς τους, σε στρατιωτικούς, σε πανεπιστημιακούς κλπ, εν μέσω μνημονίων.

  Νομίζω πως στην περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού, λόγω αντισυνταγματικότητας του σχετικού νόμου Παππά, τόσο οι «προσωρινοί υπερθεματιστές» όσοι και οι ηττημένοι θα αισθανθούν μιαν ανακούφιση. Οι πρώτοι γιατί δεν θα καταβάλουν το υπέρογκο ποσό και οι δεύτεροι γιατί παραμένουν ζωντανοί.

  Έχω την αίσθηση πως όταν έληξε αυτή η δημοπρασία όλοι ήταν σίγουροι πως αυτά τα λεφτά δεν θα πληρωθούν ποτέ.Οι δύο κυβερνητικοί μνηστήρες –Καλογρίτσας, Σαββίδης-οδήγησαν τα κτυπήματα σε δυσθεώρητα ύψη και γιατί αυτό επέτασσε η κομματική τους τοποθέτηση και γιατί επεδίωκαν πάση θυσία να γίνουν καναλάρχες. Από την στιγμή που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν επόμενο να αποτελέσουν και τους κυβερνητικούς «λαγούς». Γι΄αυτό καλύφθηκε η καραμπινάτη παρατυπία της εκπρόθεσμης κατάθεσης της εγγυητικής του Καλογρίτσα. Με έναν «λαγό»δεν μπορούσε να «στηθεί» το παιχνίδι. Άλλωστε ο Σαββίδης μπροστά στις κάμερες παραδέχθηκε αυτόν τον ρόλο του.

  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν κοπάσει ο θόρυβος και οι θριαμβολογίες θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αντίδραση των επιχειρηματιών που δεν έλαβαν άδεια. Και αυτοί δεν είναι τυχαίοι. Επιπροσθέτως , θα βρεθεί απέναντι στους 1000 νέους ανέργους του τηλεοπτικού χώρου, ενώ η πολιτική ήττα της θα είναι συντριπτική, αν το Συμβούλιο της Επικρατείας θεωρήσει αντισυνταγματική την διαδικασία.

  Οι «λαγοί» καλοί είναι, αλλά ενίοτε γίνονται και στιφάδο.

  Μου αρέσει!

 22. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  «Η κατάσταση θυμίζει λίγο το δημοψήφισμα. Το Μαξίμου μπορεί να πανηγυρίσει, αλλά τώρα δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί το αποτέλεσμα» λέει στέλεχος της κυβέρνησης. Δεν έχει άδικο. Από τη δημοπρασία βγήκε το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση. Οχι μόνο διατηρήθηκε εν ισχύ ο ενοχλητικός ΣΚΑΙ, αλλά ταυτοχρόνως προκύπτει θέμα με το Star και τον Αlpha, δηλαδή τους ομίλους Βαρδινογιάννη και Κοντομηνά τους οποίους, οι περισσότερες κυβερνήσεις, δεν θα ήθελαν να έχουν απέναντι. Η μεταστροφή του Alpha είναι θεαματική. Πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της δημοπρασίας, η είδηση για τις περικοπές στις συντάξεις ούτε που έπαιζε στο δελτίο. Μετά τα αποτελέσματα, το δελτίο γέμισε «τσεκούρια» και «ψαλίδια». Οι δε σχολιαστές του, που τις προηγούμενες μέρες σημείωναν τις υποδειγματικές διαδικασίες του διαγωνισμού, άρχισαν να ωρύονται, ισχυριζόμενοι πως πρώτα έπρεπε να αποφανθεί το ΣτΕ επί των προσφυγών και μετά να γίνει η δημοπράτηση. Με τον Alpha η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα διπλό πρόβλημα: μετέτρεψε μια φιλική φωνή σε αντιπολιτευόμενη και πρέπει να εξηγήσει στην κοινωνία για ποιο λόγο κλείνει ένα κανάλι που είναι υγιές, πληρώνει μισθούς, φόρους, εισφορές και, εν τέλει, διέθεσε ένα υψηλό ποσό για άδεια, απλώς το κατέθεσε τη λάθος στιγμή του παιχνιδιού. Ομοίως και το Star που, μπορεί να μην πλειοδότησε σε κανένα σημείο του διαγωνισμού, όμως πρόκειται για μία εύρωστη επιχείρηση που θα υποχρεωθεί να κλείσει και, φυσικά, ανήκει στην ισχυρότερη επιχειρηματική οικογένεια της χώρας.

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341219334-44341219334

  Μου αρέσει!

 23. Ο/Η Ενη λέει:

  Το αποσπασμα απο το αρθρο του Γιαννακιδη με τιτλο «η πεμπτη αδεια» απο το Προταγκον που εχει αναρτηθει πιο πανω απο τον σχολιαστη (σχολιο 4/9 08,54 ), συνεχιζει ως εξης:

  » Τ ι θα γίνει; Αυτή τη στιγμή ούτε στην κυβέρνηση το ξέρουν. Περιμένουν να δουν πού θα κάτσει η μπίλια για ενδεχόμενες συνέργειες κ.λ.π. Ε, μετά, ως ύστατη καταφυγή, υπάρχει και η πέμπτη άδεια. Θα βγει ο Νίκος ο Παππάς, θα πει ότι τα λεφτά είναι πολλά και η καρδιά του μεγάλη. Μπορεί και η έκτη άδεια. Να παίρνουν από τις άδειες και να τα μοιράζουν ως αντίδωρο στις ευπαθείς ομάδες. Eίναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο; Οχι δεν είναι. Πώς θα δώσουν επιπλέον άδειες όταν ήδη έχουν υπογράψει συμφωνία με τους τέσσερις; Και, αλήθεια, πώς θα απελευθερώσει η ΝΔ την αγορά, αν δεν αποζημιώσει τους τέσσερις; Αλλά πρώτα θα πρέπει και εκείνοι να έχουν πληρώσει… Για αυτό και η λύτρωση ίσως έρθει από τη Δικαιοσύνη που θα σηκώσει τα πεσμένα πιόνια και θα τα ξαναβάλει στη θέση τους.

  υγ. Συνεπως μαλλον εχει δικαιο ο Μουμτζης………..

  Μου αρέσει!

 24. Ο/Η Ενη λέει:

  Αποσπασμα εκτενεστατου αρθρου του Βενιζελου, δημοσιευμενο 4/9 στο Λιμπεραλ

  «Η έκβαση του διαγωνισμού προκάλεσε έναν περίεργο ενθουσιασμό σε όσους θεώρησαν επιτυχία τη συγκέντρωση ενός συνολικού τιμήματος 246 εκ. για τις τέσσερις άδειες. Από το φαινομενικά μεγάλο αυτό τίμημα πρέπει να καταβληθεί αμέσως το ένα τρίτο, δηλαδή περίπου 82 εκ. Τα άλλα δυο τρίτα θα καταβληθούν ανά ένα τρίτο μετά από ένα και μετά από δυο χρόνια αντίστοιχα, εφόσον βεβαίως έχει διαμορφωθεί το τοπίο που υπόσχεται ο νόμος με μόνο τέσσερις εν λειτουργία πανελλήνιους σταθμούς, χωρίς άλλους διεκδικητές της διαφημιστικής ύλης, λόγω πχ αναστολής εκτέλεσης της διοικητικής πράξης εκπομπής σήματος λειτουργούντος σήμερα σταθμού ή λόγω της χορήγησης πολλών περιφερειακών και θεματικών αδειών που μεταβάλλουν ενδεχομένως την ισχύουσα κατανομή ποσοστών διαφημιστικής ύλης μεταξύ σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας γενικού περιεχομένου, σταθμών τοπικών και περιφερειακών, αλλά και πανελλήνιων θεματικών σταθμών. Το υψηλό τίμημα πρέπει συνεπώς προς το παρόν να υπολογίζεται στο ένα τρίτο του ενώ για τα υπόλοιπα δυο τρίτα υπάρχει μακρύς δρόμος.

  Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η επίτευξη του υψηλού αυτού τιμήματος σε συνδυασμό με τη συνολική εικόνα των προσφορών που δεν οδήγησαν σε λήψη άδειας, ανατρέπει το βασικό κυβερνητικό επιχείρημα υπέρ του περιορισμού των αδειών σε τέσσερις γιατί τόσους αντέχει η διαφημιστική αγορά ( 200 : 4 = 50 σύμφωνα με την απλουστευτική παρουσίαση του κ. Τσίπρα ), ώστε οι σταθμοί να είναι βιώσιμοι με ορθολογική και διαφανή οικονομική λογική.

  Οι προσφορές είναι προφανές ότι δεν ήταν στην πλειονότητα τους ορθολογικές αλλά προϊόν της τεχνητής στενότητας του αριθμού των αδειών και του τεχνητού ανταγωνισμού που δημιουργούσε η διαδικασία, με έντονα στοιχεία τυχαιότητας που επίσης δεν είναι ορθολογικά, με εξαίρεση την πρώτη και εμφανώς φθηνότερη άδεια.

  Άλλωστε αν στόχος ήταν η συγκέντρωση όσο γίνεται μεγαλύτερου τιμήματος για το δημόσιο ταμείο, αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με μεγαλύτερο αριθμό αδειών και υψηλότερη τιμή εκκίνησης. Με οκτώ πχ άδειες και τιμή εκκίνησης 30 εκατ. για κάθε άδεια θα είχε συγκεντρωθεί πολύ μεγαλύτερο τίμημα με απλό και λογικό τρόπο. Το άρθρο 15 του Συντάγματος επιβάλλει πάντως ποιοτικά κριτήρια για τη λειτουργία της ραδιοτηλεόρασης και δια του τρόπου αυτού αποκλείει το αμιγώς οικονομικό κριτήριο ( υψηλότερη προσφορά ).

  Η κλιμάκωση συνεπώς των οικονομικών προσφορών ανατρέπει πλήρως την δήθεν οικονομική αιτιολογία του καθορισμού των αδειών σε τέσσερις. Θυμίζω ότι η περιβόητη μελέτη του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, που αποτέλεσε τη βάση των κυβερνητικών επιλογών, θεωρεί εύλογο το τίμημα μεταξύ μισού και δυο εκατομμυρίων ευρώ!

  Άρα τα λεφτά που υπόσχεται να μοιράσει σε ευπαθείς ομάδες ο κ. Τσίπρας δεν υπάρχουν. Αντιθέτως υπάρχουν πάμπολλα προβλήματα είτε οι μη αδειοδοτημένοι σταθμοί κλείσουν προκαλώντας ντόμινο αρνητικών οικονομικών συνεπειών ( σε επιχειρήσεις, εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία, δανείστριες τράπεζες κοκ), είτε διεκδικήσουν τη δικαστική τους προστασία υπό συνθήκες μακράς αβεβαιότητας για την τηλεοπτική αγορά.

  Το κυριότερο όμως είναι και πάλι το ζήτημα των θεσμών. Το ζήτημα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Δεν αναφέρομαι εδώ στις εύκολες λέξεις «διαφάνεια» και «διαπλοκή». Ο καθένας έχει άποψη για τα πρόσωπα και τις καταστάσεις. Για το πριν και το μετά. Για το νέο τηλεοπτικό τοπίο σε σχέση με το προηγούμενο. Κανένα τεχνητό τοπίο δεν μπορεί να κρύψει την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ως επικοινωνιακός αντιπερισπασμός. Η δικαιοσύνη καλείται τώρα να προστατεύσει το κράτος δικαίου, τη δημοκρατική πολυφωνία, αλλά και την δική της αξιοπιστία.

  Μου αρέσει!

 25. Ο/Η physicist λέει:

  Άσχετο: Ο Rainer Hank, αρχισυντάκτης της FAZ στον τομέα «Οικονομία», αναρωτιέται σε άρθρο του για ποιο λόγο ανακηρύχθηκε Αγία η Μητέρα Τερέζα αλλά δεν ανακηρύχθηκε Άγιος ο Ντεγκ Χσιάο Πινγκ: η πολιτική του οδήγησε στην απελευθέρωση 600 εκ. ανθρώπων από τη φτώχεια.

  Υποθέτω ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Καθολική Εκκλησία θεωρεί τον Καπιταλισμό και τα χρήματα (των άλλων) πράγματα του Διαβόλου.

  Μου αρέσει!

 26. Ο/Η δεξιος λέει:

  Ασφαλώς όχι Φυσικέ.Οι διώκτες του Κυρίου δεν μπορεί να γίνουν άγιοι.

  https://www.mtholyoke.edu/~geary20d/worldpolitics/dengxiaoping.html

  Μου αρέσει!

 27. Ο/Η physicist λέει:

  Δυσκολεύομαι να βρω κάτι που να μ’ ενοχλεί στην πολιτική του Ντενγκ απέναντι στις θρησκείες, να την πω την αμαρτία μου …

  Μου αρέσει!

 28. Ο/Η Mitsos λέει:

  O Τσίπρας ΘΑ πάρει 240 μύρρια και έσβησε 700 μύρρια χρέη των κυρίων αυτών. Αμα πάρει 1 ευρώ να μου τρυπήσει τη μύτη. Τα κανάλια θα κλείνανε εφόσον συντηρούνταν με τα λεφτά των μνημονίων. Τα λεφτά αυτά τελειώσανε εφόσον ο Σόιμπλε έχει πλέον βαρεθεί το κάθε απόβρασμα που εκλέγει ο κυρίαρχος ελληνικός λαγός, που πάει εκεί και του λέει παραμύθια. Μαζί και με όλα αυτά έπρεπε να βρεθεί μια λύση από τους Συριζαίους ώστε να πούνε οι ολιγάρχες μας κλείσανε δεν φταίμε εμείς. Και επειδή «τους κλείσανε οι Συριζαίοι» οι εργαζόμενοι των καναλιών άμα πάρουν αποζημίωση εγώ θα γίνω Οικουμενικός Πατριάρχης.

  Μου αρέσει!

 29. Ο/Η Mitsos λέει:

  blob:https%3A//www.facebook.com/a8ed9c71-f96f-46c1-a7e7-9cc947bc5d0d

  Μου αρέσει!

 30. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

  Θεε και κυριε!..
  (απο τη ..γιδα στο γαιδαρο)

  Ο νιγηρας φαινεται οτι απαγορευσε τις εξαγωγες ..γαιδαρων, κυριως προς την κινα αλλα και αλλες ασιατικες χωρες, επειδη απειλειται με καταρρευση ο αριθμος των συμπαθων τετραποδων στη χωρα
  κατι διαβασα για χρηση ζελατινης απο το δερμα του σε παραδοσιακες κινεζικες συνταγες

  τελικα αυτοι οι κινεζοι κινδυνευουν να οδηγησουν στην εξαφανιση δεκαδες ειδη με τα ματζουνια και τις συνταγες παραδοσιακης ιατρικης και ‘ευζωιας’ που χρησιμοποιουν..

  Μου αρέσει!

 31. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

  και το λινκ

  Niger bans the export of donkeys after Asian demand
  http://www.bbc.com/news/world-africa-37286811

  Μου αρέσει!

 32. Ο/Η Mitsos λέει:

  Oι Κινέζοι είναι μπροστά στην κατάρευση του τραπεζικού τους τομέα, μια κατάρευση που θα πυροδοτήσει τέτοια κρίση, τέτοιο πόνο και καταστροφή παγκόσμια που η κρίση του 2008 θα φαίνεται αστεία. Ολοι το ξέρουν, το φωνάζουν από καιρό αλλά από ό,τι φαίνεται τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και ό,τι και να κάνει το ΚΚ Κίνας δεν μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή που έρχεται. Οι Κινέζοι θα ζήσουν σύντομα το δικό τους 1929 έτσι για να καταλάβουν πόσο καλό τους έκανε ο μεγάλος Ντενκ Σιαο Πίνγκ. Τα πρώτα δείγματα για αυτό που έρχεται ήταν το χρηματιστηριακό κράχ πριν λίγους μήνες όταν οι κομμουνιστές στείλανε το στρατό να κλείσει το χρηματιστήριο δυο φορές. Τότε θα καταλάβει πολύ καλά στο πετσί του ο Rainer Hank αρχισυντάκτης της FAZ και όλος ο πλανήτης μαζί του τη διαφορά μεταξύ αυτών των ερυθρών καπιταλιστών και της μητέρας Τερέζας. Τότε θα μετρήσουμε καλύτερα πόσους Κινέζους έβγαλε από τη φτώχεια αυτό το λαμόγιο που άρπαξε όλη την κρατική περιουσία μαζί με μερικούς άλλους γιατί έτσι του κάπνισε.

  http://www.telegraph.co.uk/business/2016/04/13/chinas-leaders-are-blowing-their-last-chance-to-avert-an-economi/

  http://democracyjournal.org/magazine/36/the-coming-china-crisis/

  Μου αρέσει!

 33. Ο/Η Mitsos λέει:

  Oι μητέρες Τερέζες και υπέρμαχοι του πολυπολιτισμού στο Μαξίμου τρέμουν ότι μπορεί να υπάρξει επίθεση με χημικά στις εγκαταστάσεις πόσιμου νερού. Για αυτό και έστειλαν ειδικές οδηγίες απόρρητες προς όλους τους δήμους σχετικά με την προστασία των εγκαταστάσεων ύδρευσης.
  Μάλλον άρχισαν να φοβούνται τους «επενδυτές» που κουβάλησαν στην Ελλάδα και μάλλον κατάλαβαν ότι οι Τζιχαντιστές πλέον θα επιτίθενται με χημικά όπλα όπως προειδοποιούν από καιρό οι ρώσικες και οι αγγλικές μυστικές υπηρεσίες που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s