Επτά «καυτές» ερωτήσεις από τη Νέα Δημοκρατία για τον διαγωνισμό για τις άδειες

Liberal  /  Επτά «καυτές» ερωτήσεις από τη Νέα Δημοκρατία για τον διαγωνισμό για τις άδειες

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει σήμερα τον ορισμό της διαπλοκής, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η ΝΔ έχει καταθέσει πρόταση με κεντρικό ρόλο στο ΕΣΡ και αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος χωρίς προκαθορισμένο αριθμό καναλιών. Αν είχε εφαρμοστεί η πρόταση, σήμερα θα είχαμε περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη ενημέρωση, περισσότερα κανάλια και περισσότερα έσοδα», πρόσθεσε.

O κ. Κουμουτσάκος, ερωτώμενος για το τι θα κάνει από την πλευρά της η ΝΔ ως κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες, σημείωσε: «Το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμη για τη συνταγματικότητα του Νόμου Παππά. Μια υπεύθυνη Κυβέρνηση είχε υποχρέωση – πρώτα απ’ όλα – να περιμένει την κρίση του Δικαστηρίου και όχι να προχωρά μια διαδικασία σε σαθρό έδαφος. Εννοείται ότι εάν ο νόμος Παππά πέσει, είτε στο ΣτΕ είτε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όλα ξεκινούν από το σημείο μηδέν. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρχει αριθμητικός περιορισμός. Σε καμία κανονική χώρα δεν θα μπορούσε ένας τέτοιος διαγωνισμός να κριθεί νόμιμος και συνταγματικός».

Σημείωσε, επίσης, ότι η «Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει το Νόμο Παππά για να ανακτήσει το Ε.Σ.Ρ. τον κομβικό και αποφασιστικό ρόλο του, θα αξιοποιήσει ολόκληρο το ψηφιακό φάσμα με νέες άδειες με τα κριτήρια που έχουμε ήδη πει. Δηλαδή, με διαφάνεια σε ό,τι αφορά την προέλευση των χρημάτων, αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα».

Ο κ. Κουμουτσάκος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της αυθαιρεσίας, τόσο με τον περιορισμένο αριθμό αδειών, όσο και με την αφαίρεση της αρμοδιότητας του ΕΣΡ».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι ο διαγωνισμός είναι άκρως προβληματικός, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την αυθαιρεσία, βρίσκεται στον αέρα και ηθικά είναι διάτρητος.

Σε ερώτηση για το τίμημα, απάντησε: «Το τίμημα είναι υψηλό, τόσο υψηλό που γεννά ερωτηματικά. Υπάρχει η παραδοξότητα για το ίδιο τίμημα, ο ένας να δίνει 40 και ο άλλος να δίνει 70 και αυτός που έχει προσφέρει 60 να μην έχει πάρει τίποτε. Το ολιγοπώλιο, ειδικά στα ΜΜΕ, έχει το σπέρμα της διαπλοκής».

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για την ΔΕΘ, τονίζοντας: «Είναι η τρίτη φορά που ο κ. Τσίπρας θα εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, έχουν προηγηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το παράλληλα πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Επίσης, σημείωσε ότι η επικαιρότητα σήμερα κινείται γύρω από ένα θέμα που αφορά τους λίγους. Σήμερα, όμως, είναι μία μαύρη ημέρα για τους πολλούς, 150.000 συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται. Σε 2,4 εκατομμύρια συνταξιούχους έχει καταργηθεί το ΕΚΑΣ και έπεται συνέχεια τον Οκτώβριο.

Η ΔΕΘ θα είναι μία οδυνηρή διαδικασία γιατί θα πρέπει να δικαιολογήσει και να καλύψει τα ψέμματα, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, ενώ έθεσε και 7 ερωτήματα στην Κυβέρνηση για τις άδειες των καναλιών:

1) Γιατί κατασκευάζει ολιγοπώλιο καναλιών και ακρωτηριάζει την πολυφωνία;

2) Πόσα θα χαθούν από το κλείσιμο καναλιών που ήδη λειτουργούν, κλείσιμο που ήδη προανήγγειλε η Κυβέρνηση  (δάνεια, φόροι, ασφαλιστικές εισφορές);

3) Πως αισθάνονται τώρα ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παππάς, η κυρία Γεροβασίλη και οι άλλοι, καθώς σε 90 ημέρες θα πέσει μαύρο σε γνωστά κανάλια μεγάλης τηλεθέασης και θα βρεθούν στο δρόμο  πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι, με τις οικογένειές τους;

4) Πως τολμούν να μιλούν για νίκη επί της διαπλοκής όταν ο κ. Καμμένος έλεγε ότι «με τα μαύρα λεφτά στα site και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι»; Τώρα τι θα κάνει, θα παραιτηθεί ο κ. Καμμένος;

Και με αφορμή τελικά την περίπτωση του κ. Καλογρίτσα, υπάρχουν καλοί και κακοί εργολάβοι;

Η Νέα Δημοκρατία αγωνίσθηκε για το ασυμβίβαστο εργολάβων – προμηθευτών και ιδιοκτητών καναλιών και τον αγώνα αυτό δεν τον εγκαταλείπουμε. Θα τον συνεχίσουμε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

5) Γιατί μόλις τώρα ανακάλυψαν το Ε.Σ.Ρ. και προτείνουν να δοθούν οι υπόλοιπες άδειες – θεματικές και περιφερειακές – υπό την εποπτεία του;

6) Τι θα κάνουν εάν ο Νόμος Παππά στον οποίο στηρίχθηκε όλη αυτή η διαδικασία καταπέσει είτε στο Συμβούλιο Επικρατείας, είτε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

7) Γιατί δεν περίμεναν την απόφαση του Δικαστηρίου; Μήπως γιατί ήθελαν να παρουσιάσουν κάτι στη ΔΕΘ, για να καλύψουν τη παταγώδη αποτυχία τους σε ό,τι αφορά την κοινωνία και τους πολίτες;».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Επτά «καυτές» ερωτήσεις από τη Νέα Δημοκρατία για τον διαγωνισμό για τις άδειες

 1. Ο/Η Πάνος λέει:

  Επικοινωνιακός (και όχι μόνο) θρίαμβος της κυβέρνησης ήταν όλο αυτό το ελαφρώς γελοίο σκηνικό. Κερδισμένος και ο Αλαφούζος που ενώ έσκουζε περισσότερο απ’ όλους φρόντισε να πάρει την πρώτη άδεια, στη μισή τιμή. Ο μόνος που έδειξε να σέβεται τα λεφτά του ήταν ο Βαρδινογιάννης. Ίσως γιατί δεν έχει τόσο μεγάλη ανάγκη (πολιτική ή οικονομική ή κανονικής διαπλοκής) να είναι καναλάρχης. Όλα θα κριθούν στη συνέχεια (πρὸς γὰρ τὸ τελευταῖον ἐκβὰν ἕκαστον τῶν πρὶν ὑπαρξάντων κρίνεται) ωστόσο άλλαξαν ήδη οι κανόνες του παιγνιδιού.
  ΥΓ. Μη ψάχνετε για καλό και κακό, δεοντολογία και ανηθικότητα σ’ όσα συνέβησαν. Παιγνίδι ισχύος ήταν, όχι εκδρομή με τους προσκόπους.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η δεξιος λέει:

  Λάκη,Λάκη είσαι εδώ;

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Ενα από τα κανάλια που δεν έλαβαν τηλεοπτική άδεια και μέσα σε τρεις μήνες πρέπει να κλείσουν, είναι και το Star.

  Η αγωνία χιλιάδων εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού από χθες έχει φουντώσει για το μέλλον της δουλειάς τους και των οικογενειών τους.

  Μιλώντας στην κάμερα του «E», ο Γιώργος Βότσκαρης, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Star τονίζει «Δεν μιλάμε για 246 εκατομμύρια ευρώ, μιλάμε για 2000 ανθρώπινες ζωές και νομίζω ότι αυτές δεν κοστολογούνται. Γι αυτές τις 2000 ανθρώπινες ζωές και τις οικογένειές τους δεν έχει απαντήσει κανείς τι θα γίνουν. Εδώ, μέσα σ’ αυτό το κτίριο υπάρχουν οικογένειες, άνθρωποι που παντρεύτηκαν εδώ πέρα και θα χάσουν κι οι δύο τη δουλειά τους. Αυτή τη φορά επαναλαμβάνεται η ιστορία του Alter επί 4, 5 φορές».

  Πηγή: Εκπρόσωπος εργαζομένων Star: Δεν μιλάμε για 246 εκατ.ευρώ, μιλάμε για 2.000 ανθρώπινες ψυχές | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/286389/ekprosopos-ergazomenon-star-den-milame-gia-246-ekateyro-milame-gia-2000-anthropines#ixzz4JAhj0rxi

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

  πανο
  » Ίσως γιατί δεν έχει τόσο μεγάλη ανάγκη (πολιτική ή οικονομική ή κανονικής διαπλοκής) να είναι καναλάρχης.»

  Παιχνιδι ισχυος?
  Mα καλα η διαπλοκη δεν τελειωνει με τον συγκεκριμενο νομο? 😉

  *
  Ας κανουμε και μια δυο εποικοδομητικες προτασεις στην κυβερνηση

  1.
  Χτιζονας πανω στο πετυχημενο μοντελο του διαγωνισμου για τις τηλεοπτικες αδειες,να προτεινει στην τροικα/θεσμους/κουαρτετο, αντι να ανοιξουν τα κλειστα επαγγελματα που σκουζουν και μας εχουν ζαλισει χωρις λογο καθε λιγο και λιγακι το δντ, η επιτροπη,το γιουρογκρουπ,ο οοσα και …ολοι τελοσπαντων,να οριστει δια νομου κλειστος αριθμος αδειων σε καθε επαγγελμα και να πλειστηριαστουν με το συστημα παπα/κρετσου (*)
  με τοσους βιωσιμους επαγγελματιες ,θα χεστουμε στο ταλληρο, θα παταχθει και η διαφθορα και η αδιαφανεια ,ασε που θα ενισχυθει και η παραγωγικοτητα και φυσικα τα δημοσια εσοδα
  μεχρι και ο νταισελμπλουμ θα συμφωνησει

  επιπλεον και υποβοηθητικως ,για την ενισχυση των εσοδων αλλα και του τηλεοπτικου προιοντος,μπορει η ολη διαδικασια να βιντεοσκοπειται και να προβληθει μετα τη ληξη των διαγωνισμων

  (μπορει να γινει και φραντσαιζ στο εξωτερικο
  γιατι οχι να μπει και στο στοιχημα! )

  (*) παπα και κρετσου, οχι του ..παπα-κρετσου

  2.
  Αφου τα 246 εκατ. δινουν μια ανασα στα οικονομικα μας,και για να λυθει το θεμα των εργαζομενων των διαπλεκομενων καναλαρχων που θα μεινουν χωρις δουλεια, να ιδρυθει ενα -ουτως η αλλως …απαραιτο – πεμπτο κρατικο καναλι, η ΕΡΤ4 ( 4 το πιασατε το υπονοουμενο ετσι?) με αντικειμενο κατι με κοινωνικο-αλληλεγγυη,ή συλλογικοτητες ή και κατι αλλο τελοσπαντων, θα το βρουμε το αντικειμενο, δεν θα κολλησουμε εκει

  αν δεν ευδοκιμησει αυτο, μπορει να βοηθησει λιγο και ο καλογριτσας-απο το ονομα φαινεται οτι πρεπει να ειναι συμπονετικος ανθρωπος.. 😀

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s