Ο κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ σε ζωντανή μετάδοση

Ας καταγράψω την άποψή μου για το «διαγωνισμό»  του Παππά και του Τσίπρα.

Για να το πω με δυο κουβέντες  την ελευθεροτυπία την πάνε 4 και ο Παπάς 5.

Το μόνο θέμα που μετράει για τους συριζαίους είναι η προσπάθεια να κλείσουν ΜΜΕ επειδή δεν τους λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.  Οι μπούρδες της «μελέτης» της Φλωρεντίας για τις 4 άδειες έχουν καταρρεύσει προ πολλού.  Εχουν επίσης καταρρεύσει οι μπούρδες περί ποιότητας με τη βοήθεια του ίδιου του Τσίπρα που είπε το ωραίο, …όποιος δώσει τα περισσότερα θα πάρει την άδεια και δε σημαίνει ότι θα είναι και ο καλύτερος.

Είναι σαφές ότι σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, που διοργανώνει η εξουσία, δεν είναι δύσκολο 1KONTRAκάποιοι  να έχουν δώσει «οδηγίες» αρμοδίως ώστε να ξοδευτούν όσα χρήματα απαιτούνται για να πάρουν την άδεια ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.  

Αν πράγματι τους ενδιέφερε η ελευθεροτυπία και ταυτόχρονα να λύσουν τις όποιες δυσλειτουργίες υπάρχουν στα κανάλια θα μπορούσαν να θέσουν συγκεκριμένες προδιαγραφές στα διεθνή πρότυπα και ένα ποσό-παράβολο για την ανανέωση της άδειας ή νέες άδειες.

Η εξουσία έχει 4 κρατικά κανάλια που τα πληρώνουμε όλοι που έχουν εξελιχθεί σε ΥΕΝΕΔ.  Ας αποκτούσε και 1-2 κανάλια «οχυρά»  να έχει …6 και αν ο κόσμος τα βλέπει κανένα πρόβλημα.

Τι νόημα έχει να ανταγωνίζεται μια εταιρία που λειτουργεί, έχει 400 εργαζόμενους, μεγάλες επενδύσεις, πλούσιο αρχείο,  παρουσία 30 ετών στο χώρο των ΜΜΕ με κάποιον που δεν έχει κανάλι, δεν έχει ξοδέψει δραχμή, και το μόνο κριτήριο να είναι ποιος θα δώσει τα πιο πολλά;   Ας πάρει ο νέοπας άδεια και ας προσπαθήσει να σταθεί στο στίβο. Πάω στοίχημα ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχει γίνει με τέτοιο τρόπο κλείσιμο επιχειρήσεων τύπου.

Και φυσικά οι βλακείες για τη διαφημιστική πίτα των 200 εκατ. ώστε να παίρνει το κάθε κανάλι 50,  δεν μπορούν να ισχύσουν παρά μόνο με …νόμο, αλλιώς το κανάλι που θα έχει τηλεθέαση θα βγάζει 80 εκατ. και το άλλο 20 εκατ.  Δεν ντρέπεται κοτζάμ Τσίπρας να λέει τέτοιες κοτσάνες;

Να μην ασχοληθώ με όσα έχουν σούρει οι ίδιοι οι συριζαίοι και ο εντελώς, σε συγκεκριμένους  νεοεμφανιζόμενους.

Είναι από τις περιπτώσεις που συμφωνώ πλήρως με τη ΝΔ και τη δήλωση ότι  δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα της πρωτοφανούς προσπάθειας χειραγώγησης των ΜΜΕ. Επίσης να θυμίσω ότι καταδικάζουν τον διαγωνισμό-παρωδία όλα τα δημοκρατικά κόμματα. Ακόμα και το σταλινικό ΚΚΕ χαρακτηρίζει παιδαριώδεις τις κυβερνητικές ενέργειες.

Οι συριζαίοι είναι γνωστό ότι έχουν χαλαρή σχέση με την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Με δυσκολία την ανέχονται.  Με τις καταφανώς ολοκληρωτικής νοοτροπίας αυτές ενέργειες  επιβεβαιώνουν τον εαυτό τους.

Βέβαια this is … χώρα της δημοκρατικής Ευρώπης, δεν είμαστε λαϊκή δημοκρατία. Δεν μπορεί ο κάθε …γορίλας να θέλει να μας πάρει τα μέτρα.  Οι συριζανελ θα ξεφτιλιστούν αλλά αυτό δεν θα με στενοχωρήσει καθόλου.

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in σχολιαστής, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

69 Responses to Ο κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ σε ζωντανή μετάδοση

  1. Ο/Η Don Johnson λέει:

    Από το fb

    Michael Rodopoulos

    Εστω οτι την Τριτη πλειοδοτει ο Αλαφουζος, ο Κυριακου και ο Βαρδινογιαννης και τις αδειες παιρνουν τα υφισταμενα καναλια.
    Θα χει νικηθει η διαπλοκη?

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    «Μαύρο» εντός 90 ημερών σε όσα κανάλια δεν αδειοδοτηθούν

    Χρόνος προσαρμογής … το πολύ έως 90 ημέρες θα δοθεί από την Κυβέρνηση μετά το πέρας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και κατόπιν αυτού «όποιος δεν έχει άδεια δε θα μπορεί να εκπέμψει», δήλωσε η κυβερνητική Εκπρόσωπος.
    Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (Real fm), η κ. Γεροβασίλη ανέφερε επ αυτού: «Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής γιατί δεν ξέρουμε αν αυτοί που θα πάρουν άδεια θα είναι κάποιοι από παλαιοί ή καινούργιοι, θα υπάρχει χρόνος προσαρμογής ανάλογα ποιοι πάρουν άδεια. Προβλέπεται να είναι μέχρι 90 ημέρες μάξιμουμ. Και μετά από εκεί όποιος δεν έχει άδεια δε θα μπορεί να εκπέμψει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    http://www.capital.gr/politiki/3150183/-mauro-entos-90-imeron-se-osa-kanalia-den-adeiodotithoun

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Τηλεοπτικές άδειες: Εμπλοκή με τις υποψηφιότητες Καλογρίτσα – Βρυώνη

    http://www.kathimerini.gr/872627/article/epikairothta/ellada/thleoptikes-adeies-emplokh-me-tis-ypoyhfiothtes-kalogritsa—vrywnh

    Εμπλοκή έχει ανακύψει στη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς οι υποψηφιότητες Καλογρίτσα – Βρυώνη έχουν προβλήματα.

    Εκλήθη εκτάκτως ο νομικός σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος καλείται να γνωμοδοτήσει σε λίγη μόνο ώρα, καθώς την Τρίτη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Ειδικότερα, ο επιχειρηματικός όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα, κατά 40 λεπτά, την εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε άνωθεν εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης να κρατηθεί το πρωτόκολλο ανοιχτό παρά τη λήξη του χρόνου, για να κατατεθεί η εγγυητική επιστολή του ομίλου Καλογρίτσα.

    Πρόβλημα όμως υπάρχει και με την εγγυητική επιστολή του ιδιοκτήτη του καναλιού Φίλιππου Βρυώνη η οποία προέρχεται από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, και είναι διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος. Οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων έχουν ζητήσει από την αρμόδια επιτροπή να μην γίνουν δεκτές οι δύο εγγυητικές επιστολές και να μη συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οι δυο επιχειρηματικοί όμιλοι. Επί του θέματος θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, προς τον γγ. Ενημέρωσης Λεύτερη Κρέτσο, ο οποίος και θα πάρει τη σχετική απόφαση.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αδειοδότηση: Σοβαρό πρόβλημα με τις υποψηφιότητες Καλογρίτσα – Βρυώνη
    «Θα πρέπει να απορριφθούν και οι δύο συμμετέχοντες» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/323381/adeiodotisi-sobaro-problhma-me-tis-ypochfiothtes-kalogritsa-brywnh/#ixzz4IjcmUGKj
    Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Τον θυμάστε τον Γιάννη Μαντζουράνη;

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    «Εστω οτι την Τριτη πλειοδοτει ο Αλαφουζος, ο Κυριακου και ο Βαρδινογιαννης και τις αδειες παιρνουν τα υφισταμενα καναλια.
    Θα χει νικηθει η διαπλοκη?»

    Ακου αποριες..

    μα φυσικα!
    τα αδειοδοτημενα -…πλερωνω τα περισσοτερα και παιρνω αδεια – καναλια,δεν διαπλεκονται
    ουτε και θα διαπλεκοντουσαν στο παρελθον
    ειναι γνωστον τοις πασι

    επισης ειναι γνωστο οτι οσο λιγοτερα καναλια και μμε, τοσο περισοτερη διαφανεια, πλουραλισμος και δημοσια εσοδα
    και τοσο λιγοστευει η ισχυς και η δυνατοτητα τους να επηρεαζουν

    φανταστειτε δε τι εξαιρετικη κατασταση θα υπηρχε με *ενα* καναλι ,θα ηταν ΜΑΓΕΙΑ
    εκτος των προφανων, οτι δηλαδη το καναλι θα ητο επιτελους αδειοδοτημενο και θα το επαιρνε αυτος που θα εσκαγε τα περισσοτερα,επιπλεον θα υπηρχαν : εγγυημενα κερδη-οικονομικη ευρωστια,απολυτη διαφανεια,απολυτος περιορισμος της διαπλοκης,μειωση της ισχυος των ολιγαρχων,μειωση της δυνατοτητας επιρροης,πλουραλισμος των αποψεων κλπ
    κριμα,η κυβερνηση μας δεν το τολμησε… 🙂

    αν και μπορει να διορθωθει στο μελλον αυτο
    αν αυριο μεθαυριο ενα καναλι εχει 3 η 4 % ακροαματικοτητα δεν θα πρεπει να του αφαιρεθει η αδεια λογω μη οικονομικης ευρωστιας?
    αυτο δεν ηταν το επιχειρημα για να δοθουν μονο 4 αδειες?
    (οχι,δεν αναφερομαι στα κρατικα..)

    (ισως το σωστοτερο θα ηταν να γινει με νομο ισοκατανομη της διαφημιστικης πιτας
    στα ..τεσσερα που ελεγε και μια ψυχη 😀 )

    *

    Κοιτα που μου ερχονται και αλλες αποριες
    συγχωνευσεις θα επιτρεπονται?
    αν οχι (πιθανον να παραδιδεται η αδεια), ειναι μαγικος ο αριθμος 4?

    και αν μειωθει αυριο το κοστος λειτουργιας των καναλιων στο μισο η 1/3 παλι 4 αδειες θα εχουμε?
    και αν διπλασιαστει -λεμε -η διαφημιστικη πιτα δεν θα πρεπει να διπλασιαστουν τα καναλια?
    θα γινονται διαρκως πλειοδοτικοι διαγωνισμοι?
    γιατι οχι?
    ισως να πρεπει να δημιουργηθει τοτε και ενας μονιμος μηχανισμος …εκτιμησης αριθμου αδειων και αυξησης η μειωσης τους

    *

    Κρατικισμος,αχρηστες αποφασεις ,ντε φακτο περιορισμος του πλουραλισμου, προσπαθεια ‘καλιεργειας του τοπιου’ στα μεσα,επεμβαση και στρεβλωση της αγορας,δημιουργια ολιγοπωλιων

    *
    Προτασεις?

    στα προχειρα
    ν καναλια χωραει το φασμα?
    ν αδειες με καποιο τροπο (ο πλειστηριασμος καλος φαινεται..)
    μινιμουμ εφαπαξ ποσο
    προνοια για τηρηση ενος μινιμουμ κανονων λειτουργιας(οχι φυσικα σοβιετικου τυπου πχ ελαχιστοι αριθμοι προσωπικου…)

    για τα ηδη υπαρχοντα καναλια : χρεη δανεια κλπ σε οτι ρυθμισεις υπαρχουν για ολες τις επιχειρησεις
    οι μετοχοι να φροντισουν τις υποχρεωσεις τους και οποιο δεν κρινεται βιωσιμο,να κλεινει

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    http://www.kathimerini.gr/872627/article/epikairothta/ellada/oktw-oi-ypoyhfioi-gia-tis-thleoptikes-adeies—dekth-h-ekpro8esmh-eggyhtikh-kalogritsa-ektos-o-vrywnhs

    Δεκτή η εκπρόθεσμη εγγυητική Καλογρίτσα, εκτός ο Βρυώνης

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης / φ/β

    Μια απάτη που λέγεται διαγωνισμός για άδεια καναλιού.
    Όποιος δεν έχει καταλάβει ότι η φαρσοκωμωδία με τις τηλεοπτικές άδειες δεν είναι παρά μια επανάληψη απάτης, όπως το δημοψήφισμα του 2015 και οι προεκλογικές υποσχέσεις του 2014, δεν έχει εμπεδώσει ακόμα τον τρόπο που σκέφτονται και δρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
    Η δημοπρασία γίνεται για να χει να λέει ο πρωθυπουργός στους αφελείς ότι τα πήρε από τους καναλάρχες και τους ξεφτίλισε κλεισμένους σε κλουβιά με ράντζα, για να γεμίσει το άδειο ταμείο του κόμματος που ταϊζει τη στρατιά των παρατρεχάμενων και για να νομίζει ότι θα χει προνομιακή μεταχείριση της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ σε κανένα δελτίο ειδήσεων. Κούνια που τον κούναγε.
    Υπάρχει μια ψευδαίσθηση σ αυτούς που δεν έχουν καταπιεί το παραμύθι ΣΥΡΙΖΑ ότι με την αυριανή παράσταση η κυβέρνηση θα ελέγξει την ενημέρωση. Τρίχες.
    Τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν αποδείξει εδώ και ενάμισυ χρόνο ότι δεν είναι ικανά να ελέγξουν ούτε αν λειτουργεί το καζανάκι της τουαλέτας τους, όχι να ελέγξουν επιχειρηματίες ανελέητους, που το μόνο πράγμα που τους νοιάζει είναι το κέρδος με κάθε μέσο και η ισχύς.
    Τα παιδάκια του Μαξίμου, που βγήκαν εχτές από τα αυγό νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλουν τη θέλησή τους σ αυτούς που διαφεντεύουν ένα μέρος της τύχης του υπέρκοσμου και του υπόκοσμου, μόνο και μόνο επειδή μπορούν από την προσωρινή καρέκλα που κάθονται να σηκώσουν το τηλέφωνο και να νομοθετήσουν ή να εκβιάσουν; Όποιος το πιστεύει από τους ίδιους και τους οπαδούς τους είναι βαθειά νυχτωμένος.
    Δεν ξέρουν, γιατί δεν έχουν ζήσει ποτέ στον πραγματικό κόσμο, ότι θα είχαν ευμενέστερη μεταχείριση της προπαγάνδας χωρίς τη σημερινή θεατρινίστικη και υποτιμητική διαδικασία. Επειδή, τα παιδάκια του Μαξίμου νομίζουν ότι θα κάνουν τα μούτρα κρέας των φραγκοφονιάδων, που δεν καταλαβαίνουν τίποτε μπροστά στην απόκτηση θέσης ισχύος. Την οποία θα τους τη δώσει η ίδια η κυβέρνηση!!
    Μόνο πραγματικά νόμιμες διαδικασίες περιορισμού της ισχύος και της ενδεχόμενης διαπλοκής θα μπορούσαν να βάλουν σε τάξη το τοπίο της τηλεόρασης. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καλές σχέσεις με τους νόμους και τη νομιμότητα, που τα θεωρεί προφανώς αστικές πολυτέλειες.
    Η κυβέρνηση λοιπόν θέλει λεφτά και το σώου του εξευτελισμού των κεφαλαιούχων για να το πουλήσει στο πόπολο, που διψάει να δει τους δυνατούς να σκύβουν, λες και θα του μοιράσουν και τα εκατομμύριά τους που τα χουν εξασφαλισμένα, ενώ οι διψασμένοι στο Κολοσσαίο δεν έχουν ούτε μοίρα στο αύριο, αλλά ούτε και τα κότσια να ξεσηκωθούν.
    Ότι όλο το σημερινό είναι ένα σώου σαν το δημοψήφισμα που δεν έχει σχέση με όσα λέει η κυβέρνηση αποδεικνύεται από τις πράξεις.
    Οι ίδιες οι κινήσεις των κυβερνητικών στελεχών διαψεύδουν τα λεγόμενά τους. Τι λέει η κυβέρνηση;
    1. Ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που δεν έχει γίνει διαγωνισμός συχνοτήτων και αυτό είναι απαράδεκτο. Σωστά. Μόνο που αυτή τη στιγμή δε γίνεται κανένας διαγωνισμός για καμμία συχνότητα!
    Γίνεται μια δημοπρασία για άδεια τηλεοπτικού σταθμού και όχι συχνότητας. Απλούστατα, γιατί δεν υπάρχει χάρτης συχνοτήτων σ αυτό που η κυβέρνηση θέλει να ονομάζει διαγωνισμό!
    2. Ότι «ο διαγωνισμός υλοποιείται σε εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος για να μη γυρίσουμε στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα».
    Η αλήθεια είναι ότι ο διαγωνισμός γίνεται κατά παράβαση του άρθρου του Συντάγματος που ορίζει ότι αποκλειστικός υπεύθυνος να χορηγεί άδειες για τηλεοπτικούς σταθμούς είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, που εδώ και καιρό, με ευθύνη όλων των κομμάτων είναι ανενεργός.
    Επιπλέον, «ο διαγωνισμός» υλοποιείται κατά παράβαση του νόμου, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 123 του 2006 (άρθρο 14), που απαγορεύει στα κράτη να ορίζουν και να αξιολογούν τις ανάγκες προσφοράς και ζήτησης της αγοράς ή «το πραγματικό οικονομικό αντίτιμο μιας δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών». Η οδηγία έχει ισχύ νόμου για την Ελλάδα.
    Τα δανεικά κι αγύριστα είναι στην ευθύνη των τραπεζών να ελεγχθούν και όχι των καναλαρχών και της κυβέρνησης. Δουλειά της κυβέρνησης είναι να ελέγξει τις τράπεζες γιαυτά και όχι τα κανάλια. Δεν είδαμε μέχρι στιγμής καμιά τέτοια έρευνα προς τα διοικητικά συμβούλια των ευαγών αυτών ιδρυμάτων.
    Στο ζουμί: Ο «διαγωνισμός» δεν φέρνει πουθενά καμιά πρόβλεψη προστασίας από καμιά διαπλοκή, όπως έφερνε για παράδειγμα ο νόμος Ρουσόπουλου, έστω και στα χαρτιά, για τον βασικό μέτοχο και το ασυμβίβαστο καναλάρχη και επιχειρηματία που έχει δουλειές με το δημόσιο.
    Τέτοια πρόβλεψη όχι απλώς δεν υπάρχει τώρα, αλλά προωθούνται και νέοι υποψήφιοι εργολάβοι και τρόφιμοι κρατικών κονδυλίων, ενώ η δραστηριότητα των παλιών ούτε που απασχολεί την κυβέρνηση!
    Άρα, ούτε νόμιμες οι διαδικασίες ούτε ενάντιες στη διαπλοκή.
    3. 90 μέρες μετά το «διαγωνισμό» και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, θα κλείσουν με μαθηματική ακρίβεια τουλάχιστον τρείς σταθμοί από τους 7 που εκπέμπουν σήμερα πανελλαδικά!! Φυσικό, αφού οι άδειες θα είναι τέσσσερεις!
    Δε θα σταθώ στους χιλιάδες άνεργους απ αυτή την εξέλιξη ούτε στις απίθανες ανοησίες του κ Παππά, που μοίρασε τους ανέργους στα …υπόλοιπα κανάλια, δια του 4 (!), αποδεικνύοντας ότι δεν έχει ιδέα από δουλειά και από στοιχειώδη λειτουργία περίπτερου.
    Επειδή, όμως, κανενός λογικού ο νους δεν πάει στην πιθανότητα αυτοί οι θρασύδειλοι, που με την πρώτη απειλή λένε ναι σε όλα, να ρίξουν μαύρο σε τουλάχιστον τρείς σταθμούς (μην είναι και περισσότεροι) το πιο πιθανό είναι να συμβούν δύο τινά:
    Είτε οι σταθμοί θα συνεχίσουν να εκπέμπουν κανονικά κι ας πάει η κυβέρνηση να ρίξει τους αναμεταδότες, οπότε θα γίνει χαμός, είτε η κυβέρνηση θα κάνει καμιά κωλοτούμπα και θα δώσει κι άλλες άδειες, ονομάζοντάς τις θεματικές, ειδικές, τριτσικονοκαλπουζανάτες ή όπως αλλιώς της έρθει. Σ αυτά η ελληνική αριστερά είναι μανούλα.
    Κι εδώ θα γίνει της κακομοίρας μ αυτούς που θα χουν πληρώσει τα εκατομμύρια για να εκπέμπουν αποκλειστικά. Και οι οποίοι θα απαιτήσουν ξαναμοίρασμα του τιμήματος. Εύκολο. Το σώου θα έχει γίνει.
    4. Ο άσχετος με κάθε δουλειά υπεύθυνος υπουργός έχει υπολογίσει τους σταθμούς με βάση τη διαφημιστική πίτα λες και η οικογένεια Αλαφούζου με τα καράβια, η οικογένεια Μπόμπολα με τα έργα, η οικογένεια Βαρδινογιάννη με τα πετρέλαια, η οικογένεια Κυριακού με τα καράβια, η οικογένεια Σαββίδη με τα πολυκεφάλαια, η οικογένεια Καλογρίτσα με τις εργολαβίες και άλλες δουλειές, η οικογένεια Μαρινάκη με τα πλοία και τα λοιπά, η οικογένεια Κοντομηνά με τις ασφάλειες και τα λοιπά κεφάλαια, η οικογένεια Βρυώνη με τη διαφημιστική πίτα όλης της χώρας και άλλα τινα περιμένουν από τη διαφήμιση να ζήσουν τα μίντιά τους!!
    Και τι διαφήμιση! Έχουν πήξει τα κανάλια στο «έξυπνο τηγάνι», το «έξυπνο κουβαδάκι», τα φίλτρα νερού, άγιους και παναγίες μαζί με σκουπιδόπετρες που λάμπουν σαν διαμάντια για 19,99 ευρώ, σόμπες της πυρκαγιάς, λάστιχα που δε σπάνε, προφυλακτικά με άρωμα περγαμόντο και ό,τι άλλο έδειχναν παλιά μόνο τα τράς κανάλια μια και το κοστολόγιό τους είναι του φραγκοδίφραγκου.
    Μ αυτά θα ζήσουν τα νέα κανάλια της διαφημιστικής πίτας του ανίδεου από δουλειά υπουργού; Είναι τόσο ασχετος ή περνάει το λαο για αφελή; Μάλλον και τα δύο. Επειδή υπάρχει ακόμα πολύς λαός αφελής να τον πιστεύει.
    5. Για να μην είναι, λοιπόν, αφελής ο λαός καλό είναι να ξέρει, εκτός από τα πολύ σοβαρά παραπάνω, ότι ούτε το πόθεν έσχες των υποψήφιων έχει διασταυρωθεί, ούτε οι εγγυητικές τους έχουν ξεκαθαριστεί, ούτε ποιοτικές προδιαγραφές έχουν μπεί για τα κανάλια, ούτε έχει μπεί νόρμα στη φυσιογνωμία των καναλαρχών ( κάτι έχει πεί ανοιχτά ο Χρυσόγονος περί Εσκομπάρ και δεν αντιδρά κανείς στην καταγγελία του κατά τα άλλα εντελώς αφερέγγυου Π Καμμένου για «μαύρα λεφτά» δείχνοντας τον Καλογρίτσα), ούτε πιστοποίηση υπάρχει για το λογισμικό του πλειστηριασμού, ούτε καμιά ασφάλεια ότι τα μέλη της …Επιτροπής, που θα διεξαγάγει το σώου, είναι αμέτοχα υπό οποιαδήποτε μορφή.
    Μ όλα αυτά, λοιπόν, ξεκινά στο Κολοσσαίο σήμερα το σώου για το δημόσιο εξευτελισμό των ισχυρών, αφού κι αυτοί δεν έχουν καμιά αξιοπρέπεια να τον αρνηθούν μπας και τους ξεφύγει καμιά θέση χρήματος και , κυρίως, ισχύος για τις λοιπές τους δουλειές, και ταυτόχρονα η διαδικασία είσπραξης κανενός φράγκου για το πενόμενο κόμμα και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις με ταυτόχρονες ελπίδες μήπως κανένας από τους εξευτελισμένους μεροληπτεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στα δελτία του. Για την αντικειμενική ενημέρωση φυσικά.
    Αν δεν βγάλει όλες τις διαδικασίες παράνομες το Συμβούλιο Επικρατείας και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως με το νόμο Ρουσόπουλου.
    Κι αν θέλετε τη γνώμη μου, μέχρι το τέλος του χρόνου θα εκπέμπουν πάνω από 8 κανάλια πανελλαδικά και η κυβέρνηση «θα έχει δώσει ένα μάθημα στο μεγάλο κεφάλαιο», άσε που θα «είναι η μόνη που του τα πήρε». Αν του τα πάρει. Λες και οι προηγούμενες δεν έπαιρναν εκατομμύρια και μάλιστα διακομματικά από τους μεγαλοκεφαλαιούχους της χώρας.
    Στην ίδια χοάνη θα καταλήξουν. Των πεινασμένων και των αχόρταγων της εξουσίας. Σε διαπλοκή διαρκείας. Εις υγείαν των κoρόιδων.

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Να συγκρατήσουμε αυτό:

    «ο διαγωνισμός» υλοποιείται κατά παράβαση του νόμου, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 123 του 2006 (άρθρο 14), που απαγορεύει στα κράτη να ορίζουν και να αξιολογούν τις ανάγκες προσφοράς και ζήτησης της αγοράς ή «το πραγματικό οικονομικό αντίτιμο μιας δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών». Η οδηγία έχει ισχύ νόμου για την Ελλάδα.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    🙂

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Ενη λέει:

    » όχι να ελέγξουν επιχειρηματίες ανελέητους, που το μόνο πράγμα που τους νοιάζει είναι το κέρδος με κάθε μέσο και η ισχύς » (Τετραδης)

    Αυτοι ειναι οι «κανονες» του οικονομικου συστηματος της ελευθερης αγοράς (αλλιως καπιταλιστικου συστηματος), το οποιο ισχυει παγκοσμιως.

    Αν λοιπόν νομιζει η κυβερνηση συριζα οτι θα ανατρεψει το ΣΥΣΤΗΜΑ με τις παρουσες ενεργειες (κανοντας ενα πρωτο βημα), βεβαια ειναι κι΄αυτό μια απο τις ουτοπιες της.

    Που,, στον κοσμο της ελευθερης αγοράς ,δεν ισχυουν αυτες οι διασυνδεσεις, με διαφορους τροπους , της πολιτικης με το μεγαλο Κεφαλαιο;;; Βεβαια με καποιες νομιμες ρυθμισεις οπως της Ντιρεκτιβας της ΕΕ , που αναφερει ο Τετραδης.

    Ολες οι επισημανσεις του αρθρου ειναι ευλογες και ιδιαιτερα στον τομεα των «δανεικων και αγυριστων» (Παππας). Δεν ειναι σωστή η σκεψη οτι μια κυβερνηση θα πρεπει να ελεγχει τις τραπεζες για τα δανεια που παρεχουν στους κεφαλαιοκρατες;;

    Το πιο διασκεδαστικο μερος του αρθρου ειναι το επιχειρημα της κυβερνησης για τη «διαφημιστικη πιττα». Ολοι αυτοι οι μεγαλοκεφαλαιουχοι περιμενουν την κερδοφορία τους απο τη διαφημιση στην τηλεοραση;; Αστεια πραγματα!

    Η μαυρη αληθεια ειναι οτι η σημερινη αριστερή κυβερνηση, αλλη μια φορά αποδεικνυει, οτι στον τομεα της σκληρης πραγματικοτητας βρισκεται ακομα στην Θεωρία και οχι στην Πραξη, λογω ισως απειρίας αλλά και αλαζονειας.

    Δεν δινονται συχνοτητες , γραφει ο αρθρογραφος), οπως σε ολα τα μερη του κοσμου , αλλα αδειες λειτουργίας τηλεοπτικων μεσων, που ελπιζει η κυβερνηση οτι θα εχει το τηλεοπτικο κοινό ενημερωση και ψυχαγωγία ανεπηρεαστη απο συμφεροντα.
    Κουνια που τους κουναγε, οπως λεει και το αρθρο.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Ενη λέει:

    συνεχεια

    ……και οτι βεβαια θα εχει η κυβερνηση συριζα και καποια προνομιακη σχεση σε καποια απο αυτα τα καναλια στα δελτια των ειδησεων αλλά και στις παρουσίες των πολιτικων της στελεχων.
    Δηλαδή θα υπαρχει μια ευκολη κρατικη προπαγανδα.
    Παλι μαλλον ουτοπία. Δεν θα θελουν αυτοι «ανταλλαγματα»;;
    Μυλος…….

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η xberliner λέει:

    Δεν ξέρω αν οι συριζαίοι νομίζουν ότι πράγματι μπορούν να ελέγξουν τα μίντια με αυτό τον τρόπο; Πολύ πιθανόν να το πιστεύουν αν και είναι περισσότερο πιθανό οι νέοι μιντιάρχες να ελέγχουν την κυβέρνηση. Βέβαια η δύναμη των τηλεοπτικών μίντια όπως την ξέραμε έχει ξεπέσει και θα ξεπέφτει συνεχώς. Το δίκτυο και όλες οι εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης που προσφέρει, από έγκυρες μέχρι ψεκασμένες είναι πλέον ΤΟ μέσο. Έτσι είμαι περίεργος να δω ποιες θα είναι τελικά οι τιμές που θα προκύψουν. Μιλάμε για κανάλια με ζωή (δηλαδή όσο θα έχουν κάποιο σημαντικό μερίδιο στη διαφημιστική αγορά) όχι πολύ πάνω από μια δεκαετία. Το netflix, οι σειρές που βγάζει το amazon, ή ακόμα και ο otetv που εκπέμπει και εντός ευρυζωνικού δικτύου είναι παραδείγματα για το τί θα κυριαρχεί σε λίγα χρόνια. Οπότε η μέγιστη διαφημιστική δαπάνη που μπορεί να κατευθυνθεί προς τα κανάλια που θα πάρουν άδεια τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι μεγαλύτερη από τη σημερινή ακόμα και αν η οικονομία βελτιωθεί και βαίνει συνεχώς μειούμενη.
    Με λίγα λόγια οι τέσσερις που θα πάρουν τις άδειες θα έχουν κάνει μια επένδυση με πεπερασμένο χρόνο ζωής (10 άντε 15 χρόνια) και με μειωμένα έσοδα. Με καθαρά επιχειρηματικούς όρους (δηλαδή χωρίς διαπλοκή) προφανώς κάθεσαι εκτός από μια τέτοια διαδικασία. Με λίγα λόγια από το τίμημα που θα πληρώσουν οι νέοι νταβατζήδες θα καταλάβουμε και το μέγεθος της διαπλοκής που θα παίξει τα επόμενα χρόνια.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Γιάννης -2 λέει:

    Το γεγονός ότι λειτουργούσαν κανάλια χωρίς άδεια δεν είναι λόγος ισχυρός για να μείνει ασχολίαστη η φάρσα που λαμβάνει χώρα σήμερα.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @xberliner
    Συμφωνώ με την παρατήρησή σου ότι «η δύναμη των τηλεοπτικών μίντια όπως την ξέραμε έχει ξεπέσει και θα ξεπέφτει συνεχώς. Το δίκτυο και όλες οι εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης που προσφέρει, από έγκυρες μέχρι ψεκασμένες είναι πλέον ΤΟ μέσο». Μια παρατήρηση όμως, το κοινό που επηρεάζεται από τα κανάλια, συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με τα target groups των ΣΑΝΕΛ.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η physicist λέει:

    Αφού το σύριζα είναι τόσο μαύρο χάλι, παίδες, μου εξηγεί κάποιος για ποιο λόγο οι υποψήφιοι μνηστήρες στέκονται ουρά να συνεργαστούν μαζί του; Τελευταίο παράδειγμα το [άσε μην το γράψω και το φάει η λογοκρισία] που πριν 20 χρόνια εξαπέλυσε δημόσια κατάρες για βαριά αρρώστια σε πολιτικούς του αντιπάλους και στις οικογένειές τους και ανταμείφθηκε με εκλογή στη Βουλή.

    Θενξ.

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
    ΝΔ: Μόνον ανελεύθερα καθεστώτα αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί

    Πηγή: ΝΔ: Μόνον ανελεύθερα καθεστώτα αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/285649/nd-monon-aneleythera-kathestota-apofasizoyn-kai-diatazoyn-posoi-tha-einai-oi-tileoptikoi#ixzz4Ip8lywpP

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Οχι και ουρά! Ο Λεβέντης είναι! 🙂

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @physicist
    Αντίθετα πάει. Τώρα που η κυβέρνηση είναι σε αδυναμία και (… λογοκρισία), βρίσκουν την ευκαιρία οι ολιγάρχες να κερδίσουν μια θέση στα media. Το αν θα υποστηρίζουν τους τσιπροκαμμένους επ’ αόριστον, αυτό είναι το επόμενο ερώτημα κι εδώ οι ΣΑΝΕΛ μάλλον θα βρεθούν προ δυσάρεστης εκπλήξεως.

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η physicist λέει:

    1. Καμμένος
    2. Λεβέντης
    3. Ποτάμης (τουλάχιστον κατά την περίοδο Συριζανέλ Α)
    4. Πασόκ (αυτές οι μουσίτσες συνεργάζοναται με τους πάντες, όπως και τα αδέλφια τους οι ΣΔ στην Οβρόπη)

    Τέσσερις και η καραμανλική φράξια της ΝΔ πέντε. Ουρά είναι, και μάλιστα μακριά. 😉

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η physicist λέει:

    @Νίκος Π,

    αγαπητέ, με όλη την ειλικρίνεια, μακάρι να ήταν αδυναμία κι ας γινότανε και δέκα συριζοκάναλα — δεν θα τους χρησίμευαν σε τίποτε. Εμένα η υποτιθέμενη αδυναμία για wishful thinking μου μοιάζει και έχω γίνει ενοχλητικός, δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι. Απλώς σου λέω: παραδοσιακά, οι κολλιτσήδες και τα τσιμπούρια που θένε να γλείψουν κι αυτά λίγο μέλι, δεν κολλάνε στους αδύναμους που χάνουν την εξουσία που κατέχουν αλλά πάνε σε κείνους που μυρίζονται ότι θα έχουν την εξουσία που έρχεται. Μέχρι στιγμής όλα τα τσιμπούρια κολλάνε στον Τσίπρα, όλα τα παράσιτα χτυπάνε την πόρτα του σύριζα. Δείγματα επικείμενης απώλειας της ισχύος δεν βλέπω και μ’ έχει κουράσει η ακατάπαυστη ρητορεία των «δικών μας» (με την έννοια ότι τάχουμε πάρει στο κρανίο με τον σύριζα) ότι έρχεται το τέλος. Δεν έρχεται σύντομα. Υπομονή και επιμονή, διάολε, και λιγότερους ευσεβείς πόθους.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μα την κριτική την κάνουμε, και ας φύγει όταν φύγει. 🙂

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η physicist λέει:

    Απολύτως σύμφωνος, Σχο, δεν έχω κανένα πρόβλημα με την κριτική, αντιθέτως. Με την ερμηνεία έχω πρόβλημα, όταν π.χ. σε δεδομένες ενέργειες του σύριζα αποδίδεται ως κίνητρο ο πανικός από την επικείμενη απώλεια της ισχύος, κάτι που δεν βλέπω ν’ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ή όταν μένουν απέξω σημαντικές παράμετροι, όπως η παραμένουσα δυσπιστία του λαού στην (Αξιωματική) Αντιπολίτευση, η εσωτερική της διάσπαση αλλά και η αναξιοπιστία της Αντιπολίτευσης συνολικά, η οποία κάθε άλλο παρά συμπαγής είναι στη στάση της απέναντι στον Σύριζα.

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @physicist
    Η ευκαιρία είναι ευκαιρία.

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η physicist λέει:

    @Νίκος Π,

    σωστό κι αυτό, ειδικά όταν μιλάμε για οπορτουνιστές. Αλλά έστω κι έτσι, με τόσες εναλλακτικές λύσεις που έχει στα χέρια του ο Σύριζα στην παρούσα Βουλή, βλέπω (εκτός απροόπτου) εξάντληση της τερταετίας.

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η xberliner λέει:

    «Αφού το σύριζα είναι τόσο μαύρο χάλι, παίδες, μου εξηγεί κάποιος για ποιο λόγο οι υποψήφιοι μνηστήρες στέκονται ουρά να συνεργαστούν μαζί του;»

    «1. Καμμένος
    2. Λεβέντης
    3. Ποτάμης (τουλάχιστον κατά την περίοδο Συριζανέλ Α)
    4. Πασόκ (αυτές οι μουσίτσες συνεργάζοναται με τους πάντες, όπως και τα αδέλφια τους οι ΣΔ στην Οβρόπη)
    »

    Περί μνηστήρων:
    1. Το προξενιό και ο γάμος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγινε την εποχή των αγανακτισμένων με ένα και μοναδικό σκοπό την κατάληψη της εξουσίας και επικοινωνιακή συγκολλητική ουσία τον αντιμνημόνιο. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει … και η κοπριά στα άλχανα.
    2. Λεβέντης, οπορτουνιστής, παλιότερα γραφικός. Έμεινε με έναν λιγότερο βουλευτή. Ο χαβαλές έγινε, ο νέος χαβαλές Σόρας έρχεται, δεν θα ξαναεκλεγεί, ότι αρπάξει ο κώλος του, κανένα υπουργείο καμιά γραμματεία τώρα που γυρίζει.
    3. Ποτάμης. Μια φωτοβολίδα μες στη νύχτα σκάει. Το παίζει συνεργάσιμος για το καλό της πατρίδας μπας και σώσει την παρτίδα.
    4. Πασοκ. Δεν σχολιάζω άλλο, αυτό το κόμμα δεν υπάρχει πια.

    «Δείγματα επικείμενης απώλειας της ισχύος δεν βλέπω»
    Και ο βούδας της ραφήνας δεν είχε ουσιαστικά κανένα λόγο να κάνει πρόωρες εκλογές, άσχετα αν του έδωσε την αφορμή ο γιωργάκης αλλά τις έκανε για έναν πολύ απλό λόγο: Δεν θα ήταν σε θέση να καταθέσει προϋπολογισμό τον Δεκέμβριο του 2009. Λες να μπορέσει ο Αλέξης να σταθεί για πολύ καιρό με τον κόφτη σε εφαρμογή; Αν δε βρει έσοδα ή αν δε χαλαρώσει λίγο η τρόικα τα απαιτούμενα δεν θα μακροημερεύσει. Και επειδή το πρώτο είναι αδύνατον, θα το σώσει προς το παρών το κεφάλι μόνο αν κάποιοι στα βόρεια κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά με γερμανικές εκλογές σε ένα χρόνο πόσο πιθανό είναι;

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η physicist λέει:

    Βερολινέζε, ο βούδας της Ραφήνας ήταν δεξιός, θέλω να πω ήταν της δεξιάς, της νουδού. Η νουδού ουδέποτε είχε δυνητικούς κυβερνητικούς συνεργάτες στην προ κρίσεως εποχή, αφενός, και είχε απέναντί της έναν ζωντανό ακόμα μύθο του παπανδρεϊσμού, αφετέρου. Κατεπέκταση, ο βουδάκος ήξερε ότι υπήρχε αντίπαλο δέος, ότι θα τον έπαιρνε και θα τον σήκωνε με το που θα έσκαγε η βόμβα, και τα παράτησε. Τώρα είμαστε στην εποχή που η πραγματικότητα προσλαμβάνεται αλλιώς. Επιπλέον, ο Τσίπρας παίζει, δυστυχώς, χωρίς αντίπαλο, αφού όπως σωστά επισήμανες οι άλλοι είναι χαβαλέδες.

    Για να είμαστε δίκαιοι: ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι χαβαλές, κάθε άλλο. Μέρος της ΝΔ είναι εντάξει, επίσης. Διάσπαρτα άτομα ή ομάδες εδώ κι εκεί είναι οκ. Αλλά απειλή για το σύμπλεγμα «Σύριζα & Co.» δεν είναι, όχι ακόμη.

    … Και επειδή το πρώτο είναι αδύνατον, θα το σώσει προς το παρών το κεφάλι μόνο αν κάποιοι στα βόρεια κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά με γερμανικές εκλογές σε ένα χρόνο πόσο πιθανό είναι;

    Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαι βέβαιος ότι μέχρι τις εκλογές της ΟΔΓ δεν θα συμβεί απολύτως τίποτε στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση θα γαντζωθεί στην εξουσία με κάθε τρόπο. Άσε μετά να δούμε, μη βγάλει το γερμανικό κουτί κανένα rot-rot-grün ή schwarz-grün και με τον Σώυμπλε στο γηροκομείο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Ειδικά μετά το θηριώδες ποδοπάτημα της γερμανικής νομοθεσίας τον περασμένο Σεπτέμβρη, τίποτε δεν αποκλείεται.

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    R.I.P. Gene Wilder.

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η zepos λέει:

    Η θλιβερή εικόνα της ουράς των αντιπροσώπων των καναλιών με τα μπακάζια τους, εισερχόμενοι στην απομόνωση της κατ’εφημισμόν πλειοδοσίας, ήταν μια άθλια ενέργεια εξευτελισμού των καναλαρχών..

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η zepos λέει:

    ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..εκτός βέβαια από τους ολοφάνερα διαπλεκόμενους κουμπάρους.. Να αναγκάσουν το τσίρκο να στείλει τα ματ να τους κλείσουν. Αυτό ίσως ήταν εις βάρος των εργαζομένων τους,αλλά θα κέρδιζαν κομμάτι από την χαμένη αξιοπρέππειά τους

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η xberliner λέει:

    «εκτός βέβαια από τους ολοφάνερα διαπλεκόμενους κουμπάρους»
    Μόνο διαπλοκή; Ένα τεράστιο πάρτι με ούζα είναι:
    Ο Σπίρτζης λέγεται ότι είναι κουμπάρος με τον Καλογρίτσα ενός εκ των διεκδικητών.
    Ο Σπίρτζης υπήρξε πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο ΤΣΜΕΔΕ έβαλε χοντρά φράγκα για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας Αττικής.
    Ο Καλογρίτσας πήρε εγγυητική επιστολή (την οποία παρέδωσε 40 λεπτά μετά τη λήξη της προθεσμίας, γιατί άραγε; έπεσε στην κίνηση, χα) από την τράπεζα Αττικής.
    Στην οποία τράπεζα Αττικής ήταν ή είναι ακόμα νομικός σύμβουλος ο Ματζουράνης (το λέει η ιστοσελίδα του γραφείο του http://www.mantzouranislawfirm.gr/pelates.html).
    Ο Ματζουράνης τώρα είναι πληρεξούσιος δικηγόρος του δημοσίου στην διαδικασία αδειοδότησης και είναι αυτός που εισηγήθηκε να γίνει δεκτός ο Καλογρίτσας στο διαγωνισμό παρά το εκπρόθεσμο της κατάθεσης της εγγυητικής.
    Τώρα ο Ματζουράνης τυγχάνει να είναι και δικηγόρος του Κοντομηνά (άλλος διεκδικητής άδειας).
    Ο Ματζουράνης υπήρξε και δικηγόρος συγκατηγορούμενου του Μαρινάκη (άλλος διεκδικητής και αυτός).
    Με λίγα λόγια μέσα στο δωμάτιο υπάρχει ένας τεράστιος ελέφαντας που λέγεται conflict of interests, αλλά εντάξει δε γαμιέται θα κοιμηθούν σε ράτζα και θα χέζουν σε χημικές τουαλέτες οπότε θα τους ξεφτιλίσουμε τους κεφαλαιοκράτες γιατί έτσι αγαπάει η πρώτη φορά αριστερά (κατά το έτσι αγαπάει ο Πειραιάς).

    Αρέσει σε 1 άτομο

  33. Ο/Η xberliner λέει:

    Ο οποίος Ματζουράνης έχει θητεύσει και στον Κορυδαλλός για το σκάνδαλο Κοσκωτά:

    Μαντζουράνης: από το σκάνδαλο Κοσκωτά στο σκάνδαλο Παππά


    χα
    Και γαμώ τα άτομα για να προσλάβεις για νομικό σύμβουλο του κράτους.

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Με λίγα λόγια μέσα στο δωμάτιο υπάρχει ένας τεράστιος ελέφαντας που λέγεται conflict of interests, αλλά εντάξει δε γαμιέται θα κοιμηθούν σε ράτζα και θα χέζουν σε χημικές τουαλέτες οπότε θα τους ξεφτιλίσουμε τους κεφαλαιοκράτες γιατί έτσι αγαπάει η πρώτη φορά αριστερά »

    Το έθεσες άψογα.

    +1

    Και να προστεθεί εδω πως ο Ματζουράνης υπήρξε στα νιάτα του στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, με φυλακίσεις, βασανιστήρια, κλπ. Φρόντισε όμως να τα ξεπουλήσει όλα και να τα στείλει στα σκουπίδια, εξαργυρώνοντας (είναι από τις περιπτώσεις όπου το συγκεκριμένο ρήμα ταιριάζει γάντι) αυτή του την συμμετοχή στο νιοστό βαθμό, ηδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, επι Πασοκρατορίας, όντας στέλεχος του σκληρού πυρήνα του ανδρεοπαπανδρεϊκού Πασοκ.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η Αλικη λέει:

    Οσο πιο χονδροειδής ειναι η παραχάραξη των θεσμών και η καταπάτηση της νομιμότητας, τοσο μεγαλύτερη η απάθεια.

    Μια κοινωνία που εθίζεται καθημερινα στο ανήκουστο.

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η δεξιος λέει:

    Δεν ξεπούλησε τίποτα Δ.Π. Εάν νομίζεις ότι το αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ήθελε κάποιο άλλο καθεστώς από αυτό του ΠΑΣΟΚ ή το σημερινό του ΣΥΡΙΖΑ κάνεις λάθος ή μάλλον όσοι από εκεί μέσα δεν τα ήθελαν αυτά,ήθελαν χειρότερα,γνήσιο Μπρέζνιεφ.

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ορισμένοι έστειλαν αντιπροσώπους. Ιδιοκτήτης απο τους παλιούς πήγε μόνο ο γιός Κυριακού

    Δεν μπορείς εύκολα να δέχεσαι να κλείνουν μια επιχείρηση στην οποία έχεις επενδύσει. Υπάρχει και ένα ηθικό ζήτημα με τους εργαζόμενους που δε χρωστάνε τίποτα.

    Ενδιαφέρουσα είναι η εμπλοκή της τράπεζας Αττικής, προφανώς με προτροπή κουμπάρου.

    Λογικά το πρώτο κανάλι θα το πήρε ο Μαρινάκης

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μου άρεσε που οι άδειες θα είναι …προσωρινές. Γιατί πρώτα θα πρέπει να ελέγξουν τα …πόθεν έσχες. 🙂

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η δεξιος λέει:

    Το κίνημα σήμερα.

    http://dexiextrem.blogspot.gr/2016/08/blog-post_1784.html

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μεγάλος Ραν Ταν Πλάν η ΕΣΗΕΑ 🙂

    https://www.esiea.gr/kakostimeno-rialiti-oi-adeies/

    Κακοστημένο ριάλιτι οι άδειες

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Εάν νομίζεις ότι το αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ήθελε κάποιο άλλο καθεστώς από αυτό του ΠΑΣΟΚ ή το σημερινό του ΣΥΡΙΖΑ κάνεις λάθος ή μάλλον όσοι από εκεί μέσα δεν τα ήθελαν αυτά,ήθελαν χειρότερα,γνήσιο Μπρέζνιεφ.»

    Δεν διαθέτω τις δικές σου μαντικές ικανότητες (ή του Παπαδόπουλου) για να είμαι τόσο απόλυτος ως προς το τι ήθελαν αυτές οι χιλιάδες φοιτητές που εναντιώθηκαν στην χούντα. Το σίγουρο είναι ότι δεν ήθελαν την δικτατορία, και πολλοί πλήρωσαν αυτή την εναντίωσή τους με πολύ σκλήρη καταστολή εις βάρος τους – συλλήψεις, φυλακές, βασανιστήρια. Και ότι και να λες, εναντιούμενοι στην δικτατορία έπραξαν το σωστό. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που έκαναν πως δεν έβλεπαν και δεν ήξεραν. Να ειπωθεί εδω πως το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών που αποτελούσαν το κίνημα ενάντια στην δικτατορία προέρχονταν από κεντρώες και δεξιές οικογένειες, οι προερχόμενοι από αριστερές οικογένεις ήταν η μειοψηφία. Το δε γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι αποφάσισαν να εναντιωθούν στην δικτατορία, πολιτικοποιούμενοι προς μία αριστερή κατεύθυνση παρά τις αντίθετες καταβολές του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, σίγουρα κάτι λέει για την επίδραση που άσκησε στην συνείδηση τους η επαφή με την βαρβαρότητα και την ηλιθιότητα της δικτατορίας, και των μικρόψυχων και μικρόμυαλων ανθρώπων που την στελέχωναν. Και στην τελική, για το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς στράφηκαν στην αριστερά την ευθύνη την φέρει σε μεγάλο βαθμό το ίδιο το στρατιωτικό καθεστώς, με την βίαιη (αλλά και ηλίθια) καταστολή που ασκούσε εις βάρος των αριστερών ιδεών (και όχι μόνο). Εαν λοιπόν σε κάποιους δεν αρέσει η «ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς» κατά την μεταπολίτευση, ας κατηγορήσουν πρώτο και καλύτερο το δικτατορικό καθεστώς, του οποίου τότε μάλλον θα ήταν χειροκροτητές

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η δεξιος λέει:

    @ Δ.Π.

    Mα δεν είναι τι μου αρέσει και τι δεν μου αρέσει εμένα ή ποιος φταίει.Είναι η αντικειμενική πραγματικότητα.Τι ακριβώς πούλησε κάποιος που ήταν φοιτητής στην ΠΑΣΠ υποστηρίζοντας μετά το ΠΑΣΟΚ;
    Μπήκα στο πολυτεχνείο το 1976,3 χρόνια μετά την εξέγερση και πρόλαβα κάποιους τελειόφοιτους τότε.Όσοι δεν ήσαν ΠΑΣΠ (δηλαδή οπαδοί του Ανδρέα) ήσαν στην ΚΝΕ (δηλαδή οπαδοί του Μπρέζνιεφ) ή στην ΑΑΣΠΕ και την ΠΠΣΠ (Μάο και Εμβέρ Χότζα) ή στον Ρήγα,δηλαδή τον πρόδρομο του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.Ούτε κατηγόρησα ούτε κατηγορώ κανένα.Απλά λέω ότι μεταδικτατορικά όλοι αυτοί έκαναν αυτό που προβλεπόταν να κάνουν βάσει των ιδεών τους.Δεν βλέπω πούλημα.

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Τι ακριβώς πούλησε κάποιος που ήταν φοιτητής στην ΠΑΣΠ υποστηρίζοντας μετά το ΠΑΣΟΚ;»

    Ένας απλός φοιτητής-μέλος της ΠΑΣΠ τίποτα, γιατί τίποτα δεν είχε που θα μπορούσε να ξεπουληθεί. Κάποιος όμως που είχε λάβει μέρος στην δράση ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς ξεπούλησε το γεγονός, ή, πιο σωστά, εξαργύρωσε, το γεγονός ότι δραστηριοποιήθηκε ενάντια στην χούντα. Δεν θα το έχεις ίσως αντιληφθεί αλλά υπάρχουν παρα πολλοί από εκείνα τα άτομα που δεν εξαργύρωσαν απολύτως τίποτα, καλά καλά δεν τους ξέρουμε ποιοί είναι, και ασχέτως του ποιά ήταν η ιδεολογική τους τοποθέτηση.

    «λέω ότι μεταδικτατορικά όλοι αυτοί έκαναν αυτό που προβλεπόταν να κάνουν βάσει των ιδεών τους.»

    Το λάθος που κάνεις είναι ότι προσπαθείς να ζουλήξεις μέσα σε ένα προκαθορισμένο ιδεολογικό πλαίσιο χιλιάδες ανθρώπους και με βάση αυτό να εξηγήσεις τις κατοπινές προσωπικές διαδρομές του καθενός, άσχετα αν ένα σωρό από αυτούς εκ των υστέρων ακολούθησαν τελείως διαφορετικές προσωπικές διαδρομές. Υπήρξαν βέβαια κάποιοι που θέλησαν να ανταλλάξουν τον αγώνα τους ενάντια στην δικτατορία με όλων των ειδών τα προνόμια αλλά υπήρξαν και πολλοί, ακόμα περισσότεροι, που απείχαν από κάθε τέτοια εξαργύρωση. Καταλαβαίνω βέβαια την ιδεολογική σκοπιμότητα που βρίσκεται πίσω από την θέση ότι και οι μεν και οι δε ήταν περίπου το ίδιο (αφου «όλοι αυτοί έκαναν αυτό που προβλεπόταν να κάνουν βάσει των ιδεών τους»), είναι κατανοητή μία τέτοια θέση από την μεριά αυτών που τότε, που η εναντίωση είχε βαρύ προσωπικό κόστος, αυτοί θα επέλεγαν να είναι απόντες, αν όχι χειροκροτητές. Από την άλλη όμως η αλήθεια είναι πως αυτοί που τα εξαργυρώσαν όλα, και σε οσο μεγαλύτερη τιμή γίνονταν, ήταν μία μειοψηφία.

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Τα πράγματα εκείνη την εποχή ήταν πολύ ρευστά δεξιέ. Το φθινόπωρο του ’73 ήμουν τριτοετής φοιτητής και είχα ήδη δει στάσεις και νοοτροπίες να αλλάζουν από μήνα σε μήνα, ίσως και πιο συχνά, αυτά που λέει ο Δύστροπος ήταν λοιπόν μια πραγματικότητα που συνεχίστηκε για χρόνια. Υποστηρίζεις ότι από την αρχή τα πράγματα ήταν δεδομένα και υπήρξε απλώς συνέχεια, δεν ήταν όμως έτσι παρά μόνο για το ΚΚΕ και τα μαρξιστικά – λενινιστικά γκρουπούσκουλα που σιγά σιγά φυλλορρόησαν. Οι υπόλοιποι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ εσωτερικού, ακόμα και οι αναρχικοί ήταν σε ρευστή κατάσταση και οι αντιθέσεις που συχνά οδηγούσαν σε διασπάσεις πολύ έντονες.

    Μερικά γεγονότα και καταστάσεις είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο, όπως πχ η δολοφονία Αθανασιάδη, που ενεργοποίησε για πρώτη φορά τη νεολαία της ΝΔ. Μην ξεχνάμε επίσης ότι οι αρχές της δεκαετίας του 70 ήταν εποχή διεθνούς αναταραχής, αφ’ ενός λόγω του πολέμου του Βιετνάμ και αφ’ ετέρου λόγω του απόηχου του Παρισινού Μάη του ’68 και η αναταραχή αυτή επέδρασε έντονα στους νέους της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης, φέρνοντας μεταξύ άλλων λίγο καθυστερημένα και τη σεξουαλική επανάσταση, στέλνοντας στον αγύριστο την ηθικολογία που είχε προσπαθήσει να περάσει τότε η χούντα.

    Καλό είναι να μην ισοπεδώνουμε τις καταστάσεις, το κλίμα της εποχής της μεταπολίτευσης ήταν μοναδικό και δεν προσφέρεται για υπεραπλουστεύεις. Το ότι το ΠΑΣΟΚ κατάντησε καθεστώς, είναι κάτι που συνέβη σιγά σιγά, ενώ οι άνθρωποι μεγάλωναν και οι συνειδήσεις προσαρμόζονταν στα συμφέροντα. Η ΝΔ άργησε όπως ξέρεις να αποδεχθεί το δικομματισμό και θεωρούσε για χρόνια ότι όποιος κυβερνούσε αντί γι αυτήν, ήταν κάτι σαν παρείσακτος στο χώρο της εξουσίας.

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η Ενη λέει:

    Κρισιμη συναντηση για την κεντροαριστερά

    http://www.kathimerini.gr/872830/article/epikairothta/politikh/krisimh-synanthsh-gia-thn-kentroaristera

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Χρυσόγονος: Να προστατευθεί η τηλεόραση από τα νύχια του οργανωμένου εγκλήματος

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/323530/hrusogonos-na-prostateuthei-i-tileorasi-apo-ta-nuhia-tou-organomenou-eglimatos/#ixzz4IuJAhgRl
    Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Συμφωνα με κυνικο αλλα πανεξυπνο συναδελφο , γνωστος μας ηδη καθηγητης στο Λονδινο, «ανακυκλωσε» μια παλια του γκομενα 🙂 και την παντρευτηκε. Ηδη εχει μαζι της 2 τεκνα.

    Η κυβερνηση «ανακυκλωνει» σε διαφορες θεσεις, αποφυλακισμενους ή υποδικους ή καραμανλικους λες και δεν υπαρχουν αλλοι. Μηπως δεν ευρισκε αλλους;

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    έκανε σύγκριση με ένα… μαγαζί στο χωριό της στα Τρίκαλα: «Θα πάρει άδεια απλά όποιος έχει τα περισσότερα. Λογικό δεν είναι; Θα βγουν σε πλειστηριασμό (οι άδειες) και όποιος έχει τα περισσότερα. Ακόμη και στο χωριό μου, τη Νεράιδα Τρικάλων, βγαίνει ένα μαγαζί σε πλειστηριασμό και θα το πάρει όποιος δώσει τα περισσότερα».

    http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=337532&artTitle=karakosta_syriza__kai_ti_peirazei_pou_tha_einai_4_ta_kanalia_yparchei_kai_to_radiofono

    🙂

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    http://www.protagon.gr/epikairotita/44341216704-44341216704

    Φαίνεται πως περισσότερα θα κριθούν από το ΣτΕ, παρά από τα όσα συμβαίνουν στο αμπαρωμένο κτίριο της ΓΓΕΕ όταν οι εκπρόσωποι των οκτώ υποψηφίων σχημάτων σηκώνονται από τα ράντζα τους και βγαίνουν από τις χημικές τουαλέτες. Τι θα κάνει το Συμβούλιο της Επικρατείας; Ο συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης υποστήριξε, μέσω facebook, ότι «υπάρχει ένα ακαταμάχητο επιχείρημα υπέρ της αντισυνταγματικότητας των τεσάρων αδειών τηλεοπτικών σταθμών».

    Και εξήγησε: «Η τηλεόραση, όπως το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες, είναι medium ενημέρωσης και λόγου. Η ελευθερία του λόγου που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα αφορά και τα μέσα έκφρασης του λόγου, απαγορεύει στην κρατική εξουσία να τα περιορίζει. Δεν επιτρέπεται με άλλα λόγια στην κρατική εξουσία να ορίσει ότι 20 μόνο εφημερίδες ή 20 ραδιοφωνικοί σταθμοί ή 4 τηλεοπτικοί σταθμοί επιτρέπονται γιατί αυτόν τον αριθμό σηκώνει η αγορά ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Η συνταγματική προστασία υπαγορεύει να υπάρχουν τόσες άδειες τηλεοπτικών σταθμών όσες είναι δυνατές τεχνολογικά. Η οικονομική βιωσιμότητα των ΜΜΕ δεν είναι κάτι που αφορά την κρατική εξουσία. Οποιο μεσο δεν τα βγάζει πέρα δεν παίρνει θαλασσοδάνειο, κλείνει. Αφήστε που με την σύγχρονη τεχνολογία είναι βέβαιο ότι σε λίγο καιρό δεν θα έχει νόημα να συζητούμε καν για περιορισμένο αριθμό αδειών. Οι διαθέσιμες συχνότητες θα είναι περισσότερες από τους ενδιαφερόμενους».

    Και αν το ΣτΕ δεν αποδεχτεί το κατά τον καθηγητή κ. Τσακυράκη προφανές, υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Που αυτό θα το αποδεχτεί διότι όντως είναι προφανές. Αλλά θα έχει στο μεταξύ περάσει πολύς καιρός. Μέχρι τότε κάποιοι νέοι θα έχουν κατωχυρώσει δικαίωμα παρουσίας στον τηλεοπτικό χάρτη και κάποιοι παλαιοί θα έχουν τουλάχιστον ζοριστεί…

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Παναγούλης: Σκανδαλώδης εύνοια της κυβέρνησης υπέρ του Καλογρίτσα
    «Ποιος κυβερνητικός παράγοντας παρενέβη και έδωσε εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης που παραλαμβάνει τις εγγυητικές επιστολές για τις άδειες των τηλεοπτικών αδειών να κρατήσει το πρωτόκολλο ανοικτό, πέραν της καθορισμένης προθεσμίας,»

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/323547/panagoulis-skandalodis-eunoia-tis-kuvernisis-pros-ton-kalogritsa-/#ixzz4IumEFMv5
    Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

    Μου αρέσει!

  51. Ο/Η xberliner λέει:

    «Η συνταγματική προστασία υπαγορεύει να υπάρχουν τόσες άδειες τηλεοπτικών σταθμών όσες είναι δυνατές τεχνολογικά. »
    Προφανώς …
    Γι’ αυτό και η μελέτη κάποιου απίθανου ινστιτούτου στη Φλωρεντία.
    Το πόσες μπορεί να σηκώσει η αγορά ας αφήσουμε την αγορά να αποφασίσει.
    Αλλά όπως πολύ σωστά αναφέρει το κείμενο μέχρι να εκδικαστούν όλες αυτές οι αποφάσεις θα έχουν δημιουργηθεί δεδικασμένα. Βέβαια αυτοί που έχουν ήδη κανάλια και πιθανόν να χάσουν την άδεια και να τα κλείσουν εξαιτίας ενός άκυρου διαγωνισμού θα διεκδικήσουν (και πιθανόν θα κερδίσουν) τεράστιες αποζημιώσεις τις οποίες δεν θα πληρώσει ο Αλέξης και ο Παπάς αλλά ο έλληνας φορολογούμενος.
    Πάντως θα είναι μια από τις περιπτώσεις που θα έπρεπε ο αρμόδιος υπουργός να περάσει από ειδικό δικαστήριο. Αλλά και εδώ ισχύει το «γι’ αυτό και η μελέτη κάποιου απίθανου ινστιτούτου στη Φλωρεντία».

    Μου αρέσει!

  52. Ο/Η zepos λέει:

    Σύμφωνα με τα πεπραγμένα έως τώρα του Σ.τ.Ε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ πιθανότητα να δεχθούν τις αιτήσεις αντισυνταγματικότητας. Εως σήμερα δεν έχουν εναντιωθεί ούτε μία φορά στις αποφάσεις τσίπρα. Τα ανώτατα δικαστήρια έχουν αλωθεί από φιλοσυριζαίους…
    Γελάω με όσους επαναλαμβάνουν την «ελπίδα» μιας απόφασης θετικής..

    Μου αρέσει!

  53. Ο/Η xberliner λέει:

    zepos
    Δυστυχώς η ελληνική δικαιοσύνη διολισθαίνει συνεχώς σε πολύ περίεργα και σκοτεινά μονοπάτια. Ειδικά από τότε που απέκτησε (από τη σημαία) το δικαίωμα να νομοθετεί επί οικονομικών θεμάτων (βασικά αυτών που αφορούσαν την τσέπη τους) έχει ξεφτιλιστεί.
    Το μόνο που μπορεί να σώζει κάπως τα προσχήματα στην Ελλάδα είναι η ύπαρξη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Δηλαδή για φαντάσου για ένα τόσο σημαντικό θέμα να βγάλει την χ απόφαση το ΣτΕ και μετά να βγάλει την αντίθετη απόφαση το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Νομίζω ότι έχουν τσίπα πάνω τους αρκετή για να αποφύγουν τον τελειωτικό εξευτελισμό. Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει κάποιος να πάει τη βαλίτσα τόσο μακριά ή μέχρι τότε θα έχει έρθει νέα κυβέρνηση που θα του κάνει και αυτόν δωράκι καμιά άδεια.

    Μου αρέσει!

  54. Ο/Η zepos λέει:

    Μπορεί ο κατήφορος των συριζανελων να συνεχίζεται, αλλά δυστυχώς παρασέρνει και την δύστυχη πατρίδα μας.
    Οι εξαγωγές πέφτουν συνεχώς και την ίδια ώρα ο Ντράγκι δηλώνει επίσημα (πολύ σημαντικό) οτι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση που απολαμβάνουν όλες οι χώρες, δεν έχει ελπίδα στο ορατό μέλλον..
    Κρίμα..

    Μου αρέσει!

  55. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Δεν είναι θέμα ελπίδας ή όχι. Ο Τσακιράκης λέει τι θεωρεί ότι είναι το σωστό.

    Το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας, ότι αποφασίζει η βουλή το βγάζει πιλάλα άκυρο για να κάνει ο Μαδούρο ότι θέλει.

    Ελπίζω να είναι μια άσχετη πληροφορία.

    Μου αρέσει!

  56. Ο/Η zepos λέει:

    Μετά τις σφαλιάρες που έπεσαν από την Κομισιόν και την ξεκάθαρη ΑΠΑΙΤΗΣΗ για επίσημη αναγνώριση των στατιστικών:
    «Χουλιαράκης στη Βουλή: Η ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat»

    Μένει ακόμη να πάρει το κουράγιο ο Μητσοτάκης ή ο Κουμουτσάκος τέλος πάντων και να δηλώσει με θάρρος το ίδιο, μόνο κέρδος θα έχουν

    Μου αρέσει!

  57. Ο/Η physicist λέει:

    Για τους φίλους που εναποθέτουν τις ελπίδες τους σ’ αυτό το Φρούριο της Δημοκρατίας και των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων που λέγεται ΕΕ και τους θεσμούς της.

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς διαβεβαιώνει την Τουρκία ότι έχει την απεριόριστη αλληλεγγύη της ΕΕ. «Αντικρίζουμε με θαυμασμό τους ανθρώπους οι οποίοι με ατσάλινη αποφασιστικότητα αντιτάχτηκαν στο φριχτό στρατιωτικό πραξικόπημα βγαίνοντας στους δρόμους και υπερασπιζόμενοι μ’ αυτόν τον τρόπο την τιμή και την υπόληψη της Τουρκίας», είπε ο κ. Σουλτς. «Ασκούμε απεριόριστη αλληλεγγύη με την Τουρκία και με τον τουρκικό λαό στον αγώνα τους για την υπαράσπιση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου», πρόσθεσε ο κ. Πρόεδρος του ΕΚ.

    Αυτοί, καρντάση μου, δεν έχουν τον Θεό τους. Θα πουλήσουν και τη μάνα τους αν τους συμφέρει. Μην περιμένεις να αποκαταστήσει ο βιβλιοπώλης από το Βύρσελεν κι ο πρώην Δήμαρχος του Λουξεμβούργου τις δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα σου. Ό,τι καραφέρεις θα το καταφέρεις μόνος σου.

    Μου αρέσει!

  58. Ο/Η physicist λέει:

    Και ναι, το ξέρω, η Τουρκία δεν είναι στην ΕΕ και μπλα μπλα μπλα. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να κάνει αυτός ο άνθρωπος δηλώσεις που προκαλούν μόνον αηδία με τη δουλοπρέπειά τους στον Ερντογάν και που είναι γροθιά στο στομάχι κάθε λογικά σκεπτόμενου ανθρώπου, κάθε δημοκράτη στην Ευρώπη και στην Τουρκία. Μπορεί κανείς να δηλώσει, λιτά και όμορφα, ότι στηρίζει τη νόμιμα εκλεγμένη Κυβέρνηση της Τουρκίας, και τέρμα. Έχοντας ζήσει το όργιο παρανομίας, πογκρόμ και καταπάτησης κάθε έννοιας Δικαίου που ακολούθησε μετά τις 15 Ιουλίου, το να αποδώσει σ’ αυτές τις ενέργειες χαρακτήρα υπεράσπισης της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου είναι βαριά προσβολή και στην δημοκρατική ηθική και στη νοημοσύνη μας. Περίμενε τώρα εσύ να έρθει να σε ξελασπώσει για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

    Κάτι είναι πολύ άρρωστο με την ΕΕ και με το προσωπικό που καλύπτει υψηλούς θώκους στις Βρυξέλλες. Μόνο αηδία και άπωση προκαλεί, τίποτε άλλο.

    Μου αρέσει!

  59. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Η ΕΕ δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στον Σουλτς 🙂

    Μου αρέσει!

  60. Ο/Η physicist λέει:

    Είναι ένας από τις τρεις πολιτικές κεφαλές της ΕΕ. Οι άλλες δύο είναι ο Γιούνκερ και ο Τουσκ.

    Μου αρέσει!

  61. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Δεν διαφωνώ.

    Ο Γιουνκερ έριξε ένα χέσιμο αν θυμάμαι καλά! 🙂

    Μου αρέσει!

  62. Ο/Η physicist λέει:

    Να μην ξεχάσω και την «ΥπΕξ της Ευρώπης», κ. Φεντερίκα Μογκερίνι. Τα δημόσια κλάματα που έβαλε και που πήγε ν’ αγκαλιάσει τον ομόλογό της της Ιορδανίας με το που έμαθε για το Ζάβαντεμ, έστειλαν κύματα αυτοπεποίθησης στους Ευρωπαίους πολίτες ότι η εξωτερική πολιτική της ΕΕ είναι σε στιβαρά χέρια.

    Με κλάματα και αγκαλίτσες, έτσι αντιμετωπίζει κανείς ισλαμιστές τρομοκράτες την σήμερον. Και με κανένα ice-bucket challenge άμα ζορίσουν τα πράματα.

    Μου αρέσει!

  63. Ο/Η physicist λέει:

    Ο Γιούνκερ ό,τι και να ρίξει δεν πολυμετράει αν δεν συνοδευτεί η δήλωση από φύσημα σε ειδικό σωλήνα.

    Μου αρέσει!

  64. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αυτο διαθέτει το κατάστημα, δεχόμαστε προτάσεις για κάτι καλύτερο, δεν θα δεχτούμε τα χειρότερα 🙂

    Μου αρέσει!

  65. Ο/Η physicist λέει:

    Το κατάστημα έχει πολύ σκάρτο πράμα, κάτι που δεν διέφυγε της προσοχής των Βρεταννών, όπως είδαμε πρόσφατα. Το ερώτημα είναι πόσην εμπιστοσύνη έχεις ότι αυτό το προσωπικό είναι εγγυητής για οτιδήποτε, let alone για την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών που κουρέλιασε ο σύριζα. They don’t give a shit about democracy.

    Δεν καταλάβαίνω για ποιον λόγο είμαι προσωπικά υπεύθυνος να κάνω προτάσεις για κάτι καλύτερο ή γιατί αν δεν έχω προτάσεις για κάτι καλύτερο θα πρέπει να μην μπορώ να διαπιστών την ξεφτίλα. Έχω μερικά ονόματα στο νου μου αλλά δεν είναι της παρούσης.

    Μου αρέσει!

  66. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Δεν ζήτησα να κάνεις προτάσεις. Ουτε βέβαια να μην κάνεις κριτική. Θα ήταν σαν να καταργώ το «σχολιαστή» 🙂

    Διαπίστωση ήταν. Και ευχή να μη μας πάρει ο διάολος 🙂

    Μου αρέσει!

  67. Ο/Η physicist λέει:

    Μαζί σου Σχο, στην ευχή που κάνεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε. Και ο χώρος που διαθέτεις και ο χρόνος σου κερδίζουν εκτίμηση και αξίζουν έπαινο. Λυπάμαι ειλικρινώς που δεν το έγραψα αυτό νωρίτερα.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.