Μήπως ο Πολάκης «κελαηδάει» για εκλογές;

Protagon  /  Μήπως ο Πολάκης «κελαηδάει» για εκλογές;   / Αλέκος Παπαναστασίου

Η θριαμβολογία του ιδιοσυγκρασιακού υπουργού αναπληρωτή Υγείας για την δέσμευση της περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου, ανεβάζει το θερμόμετρο στο συγκρουσιακό περιβάλλον που καλλιεργεί η κυβέρνηση

Με φόντο την παράσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για την δανειοδότηση των ΜΜΕ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πλέον καθημερινώς ότι καλλιεργεί ένα περιβάλλον σύγκρουσης, κατασκευάζει εχθρούς, διακινεί «πληροφορίες» και μηχανεύεται κατηγορίες. Oλα αυτά άσχετα με τη διακυβέρνηση, η οποία καρκινοβατεί (βλέπε δημόσια έσοδα, Προσφυγικό κλπ.)

Λίγες μόλις ημέρες έπειτα από την σκαιά συμπεριφορά των βουλευτών της συμπολίτευσης και της Χρυσής Αυγής προς τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος παρέστη στην συνεδρίαση της Επιτροπής, έγινε γνωστό ότι διατάχθηκε δέσμευση της προσωπικής περιουσίας του προέδρου του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζου για «πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή» της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ για τις χρήσεις από το 2000 ως το 2012.

Ο κ. Αλαφούζος είναι ως γνωστόν επικεφαλής του ομίλου του ΣΚΑΪ και αντιπρόεδρος της Καθημερινής ΑΕ. Ο τηλεοπτικός και ο ραδιοφωνικός ΣΚΑΪ και η εφημερίδα «Καθημερινή» είναι τρία από τα μέσα που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι από τις ναυαρχίδες της διαπλοκής (έστω κι αν οι βουλευτές του ξημεροβραδιάζονται στις εκπομπές του καναλιού). Συνεπώς είναι ένας από τους «εχθρούς», όπως και ο κ. Ψυχάρης και το «Βήμα», και ένας από τους στόχους της κυβέρνησης, στην προφανή προσπάθειά της, όπως σημειώνουν ορισμένοι αναλυτές, να παρουσιάσει «αίμα» και θέαμα στο όποιο κοινό της.

Κατά κάποιες εκτιμήσεις, ωστόσο η τακτική αυτή είναι ένα μόνο από τα κομμάτια του καμβά που προσπαθεί να ζωγραφίζει η κυβέρνηση Τσίπρα, όσο καλλιεργεί το συγκρουσιακό περιβάλλον. Και πηγές προσκείμενες στην αντιπολίτευση επιμένουν: το περιβάλλον αυτό είναι προάγγελος εκλογών και οι «διαπλεκόμενοι» θα είναι τα λάφυρα που θα παρουσιάσει στους (απογοητευμένους λόγω μνημονίων) ψηφοφόρους του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οσο κι αν θέλει κάποιος να είναι επιφυλακτικός απέναντι σε αυτές τις θεωρίες, υπάρχουν καθημερινώς στελέχη της κυβέρνησης που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Αυτή την φορά και με αφορμή την υπόθεση Αλαφούζου, η επιβεβαίωση για το «αφήγημα» που επιχειρεί να συνθέσει η κυβέρνηση ήλθε από τον Παύλο Πολάκη. Σχεδόν ταυτόχρονα με τη διακίνηση της πληροφορίας, στην οποία πρωτοστάτησε η «Αυγή», η εφημερίδα-κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, ο ιδιοσυγκρασιακός υπουργός αναπληρωτής Υγείας ανήρτησε στο facebook την είδηση για τον κ. Αλαφούζο με το εξής σχόλιο (σημείωση: για λόγους ιστορικής καταγραφής αφήνουμε τα σημεία στίξης και τον μη τονισμό όπως τα έγραψε ο υπουργός): «Πως το λενε καποια τρολ, δεξια κι αριστερα: “ελα μωρε ολοι ιδιοι ειναι ,σιγα μη πιασει τους πλουσιους ο Συριζα» ΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ!! Υγ.Παπαγαλοι κλαψτε ελευθερα και μαντηλια για τα δακρυα εχουμε …».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D1763202017256605%26id%3D100007004708966&width=500

Το ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ θα πιάσει τους πλούσιους» είναι ένα ακόμη στοιχείο που προστίθεται στα περιστατικά των τελευταίων ημερών. Ως προς την ανεξαρτησία δε της Δικαιοσύνης δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα, όπως σχολίαζαν παρατηρητές.

Ενδεικτικό είναι το ύφος της σχετικής ανακοίνωσης της ΝΔ για το θέμα του κ. Αλαφούζου. Η αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει σαφείς αιχμές για τις μεθοδεύσεις και τη χρονική συγκυρία. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Αυτό ισχύει και για την παραγγελία που αφορά στον ιδιοκτήτη του “ΣΚΑΪ” κ. Γιάννη Αλαφούζο. Ο έλεγχος πρέπει να γίνει. Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό επίκειται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Και, βέβαια, είναι καλά γνωστό ότι στο πεδίο αυτό οι έως τώρα χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης της ενημέρωσης. Κατά συνέπεια, οι μεθοδεύσεις της και η χρονική συγκυρία δημιουργούν εύλογο προβληματισμό».

Αλλά, όπως είπαμε, το αφήγημα ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ θα πιάσει τους πλούσιους» είναι απλά ένα από τα περιστατικά του τελευταίου διαστήματος. Η νέα ρητορική του Πρωθυπουργού περί διαγραφής του χρέους, η αρχαιολογική αριστεροσύνη στο Ελληνικό, τα εγκαίνια νοσοκομείων και αεροδρομίων, οι ρυθμίσεις των χρεών και οι προνομιακές δανειοδοτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, η ψήφιση της απλής αναλογικής και η δήθεν συνταγματική αναθεώρηση: Ολα αυτά, με όρους πολιτικής επιστήμης, συνθέτουν είτε σκηνικό εκλογών, είτε περιβάλλον διαρκούς σύγκρουσης με στοιχεία κοινωνικής και δήθεν ταξικής εκδίκησης.

Τι από τα δύο θα επιβεβαιωθεί, θα φανεί κατά τα όσα ψιθυρίζονται εντός και πέριξ της Βουλής, μόλις περάσει το καλοκαίρι και η κυβέρνηση κριθεί για τις μνημονιακές της επιδόσεις, όπου φαίνεται ότι δεν τα πάει και τόσο καλά…

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

18 Responses to Μήπως ο Πολάκης «κελαηδάει» για εκλογές;

  1. Ο/Η Πάνος λέει:

    Αυτός ο Αλέκος είναι σπάνιο κομμάτι. Συλλεκτικό.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αλέκο λένε τον Πολάκη; 🙂

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    ¨οχι δεν είναι αυτό το όνομά του, πρέπει να είναι από τη διαφήμιση «έλα Αλέκο, πόσο είπες ότι αγόρασες την συσκευή Χ;; Πόσο;; κλπ κλπ»

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    Τον παυλη παντως τον πολακη, δεν τονε-ξεπερνα κανεις
    συλλεκτικο ο αλεκος?
    για το μουσειο του …λουβρου ο παυλος 😀

    «2:47 AM – 20 Apr 2015
    ΛΟΒΕΡΔΟ ο Βαρουφακης αποδεικνυει ποσο μαιμουδες και αρκουδιτσες της μερκελ και του σοιμπλε ησασταν ολοι σας.γι αυτο μουρμου κι αχνια»

    αρκουδιτσες παπαγαλοι μαιμουδες αγριμια και κοτες, εχει ανακατεψει ολο το ζωικο βασιλειο εντωμεταξυ..

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Αυτός ο Αλέκος είναι σπάνιο κομμάτι.»

    Ο Πολάκης να δεις, ακόμα πιο σπάνιο. Κατηγορία από μόνος του.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Πάνος λέει:

    Διαπιστώνω ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία: ο Αλέκος είναι σπάνιο κομμάτι! 😉

    ΥΓ. Όταν γράψω κάτι για τον Πολάκη, νομίζω ότι θα παρατηρηθεί και πάλι η ίδια συναντίληψη.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    «μουρμου κι αχνια»

    Παρακαλω μεταφραση εις την Αττικην διαλεκτον 🙂

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    αφωτιστε
    🙂

    μουρμου=τσιμουδια ,μιλια,σιωπη,μη βγαλεις κουβεντα
    (πχ εκανες τη βλακεια σου ,τωρα μουρμου και παμε σπιτι)

    αχνια(αχνα)= το ιδιο
    (μη βγαλεις αχνα)

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    πανο

    Α,ο αλεκος ειναι το ζητημα δηλαδη?
    συγνωμη που ημουν εκτος θεματος… 😉

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    «Πιτσιόρλας: Στο μέλλον δεν θέλω να έχω καμμία εμπλοκή με το κόμμα

    «Μπάφιασε» ο Στέργιος Πιτσιόρλας …από τις επιθέσεις που δέχεται από «συντρόφους» του για την πολιτική που ακολουθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και ζήτησε την απεμπλοκή του από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ούτε στο συνέδριο πρόκειται να πάω, δεν πρόκειται στο μέλλον να έχω την παραμικρή εμπλοκή με το κόμμα». Αυτό έλεγε χθες όταν τα διάφορα γνωστά «παπαγαλάκια» άφηναν να διαρρεύσει ότι «ο Πιτσιόρλας είναι τελειωμένος. Μετά το συνέδριο ο Τσίπρας θα τον καρατομήσει». Και ιδού τι απαντά σε αυτά τα «παπαγαλάκια», αλλά και σε υπουργούς, όπως οι Δρίτσας, Σπίρτζης, Σκουρλέτης, που του επιτέθηκαν για το Ελληνικό, τη ΔΕΗ, τον ΟΛΠ, τα αεροδρόμια κ.τ.λ.: «Οσο με αφορά το κεφάλαιο εμπλοκής μου στα κομματικά έχει κλείσει οριστικά. Ακολουθώ την πολιτική της κυβέρνησης, αυτό κάνω και τίποτε άλλο, μια πολιτική που έχει την έγκριση του Πρωθυπουργού. Τώρα, εάν θέλουν να με διώξουν από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Θα παραμείνω όσο καιρό αυτοί το θελήσουν». Ωσπου όμως να αποφασίσουν να τον διώξουν, ο κ. Πιτσιόρλας ετοιμάζει τις εξής συμβάσεις: την παράταση της σύμβασης με τους Καναδούς για άλλα 20 χρόνια του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» (θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο), το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την Εγνατία και την πώληση του 5% του ΟΤΕ. »

    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=821152

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Τον Πιτσιόρλα τον είχα συναντήσει όταν δούλευε στον ιδιωτικό τομέα. Είναι σοβαρός άνθρωπος -συγκριτικά 🙂 – οπότε τους έχει κάτσει στο στομάχι.

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η χρυσηίς λέει:

    Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας με τις καθαρίστριες ξεκίνησαν υποθέτω ότι ήταν εκτός ΑΣΕΠ . Ο Πολάκης μονίμως διαμαρτύρεται ότι οι διαδικασίες του είναι αργές -κι έχει σε ένα βαθμό δίκιο-
    Αλλά δεν καταργείς το Ασεπ, φροντίζεις να «τρέχει» γρηγορότερο η διαδικασία, αν θέλεις…..
    Ο καθαρισμός των δημοσίων υπηρεσιών ήταν πάντα προβληματικός. Αν η καθαρίστρια είναι μόνιμος δυ , συνήθως δεν τηρεί το ωράριο , συχνές αναρρωτικές κλπ, εχω πικρή πείρα. Στις Αποκεντρωμένες διοικήσεις τον καθαρισμό έχουν αναλάβει εργολάβοι οι οποίοι βεβαίως ξεζουμίζουν τις εργαζόμενες ,αλλά οι υπηρεσίες καθαρίζονται σχετικά καλά, πάντως καλύτερα από πριν. Τι να το κάνεις όμως , τα κορίτσια αυτά δουλεύουν για 280 ευρώ το μήνα, ντράπηκα , όταν ρώτησα .
    Υπάρχει βέβαια τρόπος να πληρώνονται καλύτερα κι αυτός είναι η εργολαβία να είναι απολογιστικά, καταθέτει ο εργολάβος λίστα με τα ημερομίσθια, ικα, κλπ , και πληρώνεται, κέρδος το εργολαβικό ώφελος . Μια μικρή επίβλεψη χρειάζεται μόνο ,να μην δηλώνει παραπάνω ώρες εργασίας.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η χρυσηίς λέει:

    όφελος….

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Ενη λέει:

    Οπως τα λες χρυσηίς.
    Μοιαζει πραγματι αδιανοητο πως απλα πραγματα που μπορουν να γινουν με μια απλη οργανωτικη μεθοδο.
    Για τον καθαρισμό μιας δημοσιας υπηρεσίας.
    Υπαρχει ο «εργολαβος». Υπογραφει τη συμβαση με σαφηνεια. Ποιες υπηρεσιες καθημερινες προσφερονται και το προσωπικο. Ποσοι ειναι και ποια η αμοιβή τους. Υπογραφουν τη σχεση εργασίας με τον εργολαβο , καθηκοντα και αμοιβές, με καποιες βεβαια ρητρες.
    Στο συνολο της δαπανης του δημοσιου ειναι και τα δυο. Αμοιβη προσωπικου και οφελος εργολαβου. Χωριστα, εργολαβος – εργαζομενοι.

    Σε μια κατασταση υπαρχουν οι υπογραφες των εργαζομενων και η καθημερινη αμοιβη τους, κατα μηνα. Οπως και τα ενσημα του ασφαλιστικου φορεα ΙΚΑ κλπ. που καταβαλλονται απο τον εργολαβο. Αν καποιος αποχωρήσει αφαιρειται το ονομα του απο τη μηνιαια κατασταση.
    Ο εργολαβος θεωρειται ελευθερος επαγγελματιας , εχει δηλωσει εναρξη επαγγελματος και ειναι ασφαλισμενος στον ΟΑΕΕ, με ολες τις υποχρεωσεις του.

    Αν παλι δεν υπαρχει εργολαβος. η λυση ειναι ατομικες συμβασεις εργου με τους εργαζομενους. Θα εχουν υποχρεώσεις βεβαια. Θα εχουν ομως και δουλεια δεν θα ειναι ανεργοι.

    Δεν αναφερω «καθαριστριες» επειδή αυτή η δουλεια μπορει να γινεται και απο ανδρες.
    Δειτε ξενες ταινιες. Ενας ανδρας συνηθως ειναι ο ¨καθαριστής» ενος γραφειου η μιας εταιρειας.η μιας οποιαδηποτε υπηρεσίας του δημοσίου.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η χρυσηίς λέει:

    Eργαζόμενοι, σωστά!
    Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας ,αν δεν είναι ρουσφετολογικές αλλά γίνονται με διαφανή μοριοδότηση -που σ αυτή την περίπτωση ,εμπειρία και κοινωνικά κριτήρια θα περιέχει- , είναι κι αυτές μια λύση.
    Τι ζητάμε …..,μια κανονικότητα .

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Εκείνο που χρειάζεται ο Πολάκης και ο κάθε Πολάκης, είναι η δυνατότητα να διορίζει και να κάνει έτσι τα ρουσφέτια του. Τα υπόλοιπα είναι έπεα πτερόεντα.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Εκείνο που κυρίως χρειάζεται είναι να πάει στο σπίτι του 🙂

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.