Στον αέρα η επένδυση του Ελληνικού -Ο Μπαλτάς το κηρύσσει αρχαιολογικό χώρο

Τσίρκο στη χώρα!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ
iefimerida  /  Στον αέρα η επένδυση του Ελληνικού -Ο Μπαλτάς το κηρύσσει brothersαρχαιολογικό χώρο

«Φωτιές» ανάβει το υπουργείο Πολιτισμού στην επένδυση του Ελληνικού, καθώς σκοπεύει να κηρύξει σχεδόν το σύνολο της προς παραχώρηση έκτασης σε αρχαιολογικό χώρο.

Η εξέλιξη αυτή κινδυνεύει να τινάξει στον «αέρα» την παραχώρηση, η οποία έχει μάλιστα συμβατικά ολοκληρωθεί και βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης του κυρωτικού νόμου προκειμένου αυτός να ψηφισθεί από τη Βουλή.

Με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή της γενικής διεύθυνσης αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς του υπουργείου, προς τα αρμόδια υπουργεία και το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ενημερώνουν πως «πρόκειται να κινήσουν τη διαδικασία οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου σε περιοχή που εκτείνεται στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού – Αργυρούπολης».

Επιπλέον, με αυτή την επιστολή ζητούν από όλους τους αποδέκτες- ανάμεσά τους τα υπουργεία Αμυνας, Υποδομών και Οικονομικών- εντός δύο μηνών τις απόψεις τους, προκειμένου να προβούν στις περαιτέρω ενέργειες.

Στην επιστολή επισυνάπτεται και τοπογραφικό διάγραμμα, μαζί με πίνακα των οδών που οριοθετούν την υπό χαρακτηρισμό περιοχή, το οποίο δημοσίευσε η «Καθημερινή». Από αυτό προκύπτει ότι η εν λόγω έκταση περιλαμβάνει πρακτικά το σύνολο της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.

Αρχικά, υπήρχε η πληροφορία ότι το υπουργείο Πολιτισμού ενδέχεται να δημιουργήσει θέμα, με τον χαρακτηρισμό ως νεότερου μνημείου και διατηρητέου κτιρίου που στέγαζε παλιότερα το Κολλέγιο Θηλέων και άλλων λίγων κτιρίων εντός της έκτασης.

Τελικά όμως, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στα χέρια της η εφημερίδα, το ζήτημα δεν αφορά λίγα κτίρια, αλλά την κήρυξη του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου. Υπενθυμίζεται ότι η ολοκλήρωση παραχώρησης του Ελληνικού αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων είναι η 16η Νοεμβρίου του 2016.

Επιπλέον, προκαλεί αίσθηση ότι ανάμεσα στους υπό εξέταση για ανακήρυξη ως διατηρητέων κτιρίων χώρους, όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα, περιλαμβάνονται και οι δύο διάδρομοι, απογείωσης και τροχοδρόμησης, αλλά και αυτός ακόμα ο υδατόπυργος της πρώην αμερικανικής βάσης.

Ολα αυτά, λιγότερο από δύο μήνες μετά από την υπογραφή μνημονίου συνεννόησης μεταξύ του ανάδοχου επενδυτικού σχήματος υπό την Lamda Development και του ΤΑΙΠΕΔ  και ένα μήνα μετά από την έγκριση των αλλαγών στη σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επιπλέον όμως, αυτή η νέα εξέλιξη, όχι μόνο απειλεί να τινάξει στον αέρα μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και δημιουργεί τον κίνδυνο καταβολής αποζημιώσεων από το Δημόσιο για αθέτηση συμβατικών του υποχρεώσεων, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα. Υπενθυμίζεται ότι η αξιοποίηση του Ελληνικού αναμένεται να δημιουργήσει 10.000 άμεσες θέσεις εργασίας και σε πλήρη ανάπτυξη το έργο να απασχολεί περίπου 70.000 άτομα.

Πρόβλημα από το υπουργείο Πολιτισμού ενδέχεται να αντιμετωπίσει και ο διαγωνισμός για το Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει να παραχωρήσει για 40 χρόνια σε ιδιώτη επενδυτή, σύμφωνα με το αναπτυξιακό πλάνο που έχει εγκρίνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Οπως γράφει η «Καθημερινή», οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν ενημερώσει το ΤΑΙΠΕΔ πως μεγάλο μέρος της υπό παραχώρησης έκτασης αξιολογείται ως υποψήφιο για να κηρυχθεί αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Ανάλογα προβλήματα είχαν δημιουργήσει ενέργειες του υπουργείου Πολιτισμού, τόσο στην περίπτωση του Αστέρα Βουλιαγμένης, τα οποία ξεπεράστηκαν, όσο και στην έκταση της Αφάντου στη Ρόδο, που δεν έχουν επιλυθεί ακόμη.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

27 Responses to Στον αέρα η επένδυση του Ελληνικού -Ο Μπαλτάς το κηρύσσει αρχαιολογικό χώρο

 1. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Αντιδράσεις για τον ορισμό του Ελληνικού ως «αρχαιολογικό χώρο»
  Σε ανάρτησή του στο «Facebook», ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κάνει λόγο για «αυγουστιάτικη συνωμοσία υπουργών και ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, για να καθυστερήσει περισσότερο η αξιοποίηση του Ελληνικού».

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/322038/adidraseis-gia-ton-orismo-tou-ellinikou-os-arhaiologiko-horo/#ixzz4GYL7tIlk
  Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

  🙂

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Χα χα, σαν το Μετρό της Θεσσαλονίκης (τι τη θέλανε την καταβόθρα σπαταλημένων χρημάτων;) θα το κάνουν…
  Θ είναι εκδίκηση της Μπουγατσαδούπολης στους Χαμουτζήδες 🙂
  Και κοσκινίζουν και κοσκινίζουν…και θα κοσκινίζουν χώμα (όποιος ρίξει μια ματιά τι γίνεται κάτω από τη διασταύρωση Αγίας Σοφίας με Εγνατία αλλά και στην παλτεία στο Βαρδάρη θα καταλάβει).
  Η χώρα-ανέκδοτο ήταν είναι και θα είναι πάντα εδώ

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Κοινοτική συμμετοχή θα έχει το έργο του Ελληνικού, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης;
  ΣΔΙΤ δεν είναι;
  Ά ρε κορόιδα Φινλανδοί, Μαλτέζοι, Γάλλοι και Πορτογάλοι που συνεισφέρετε στα διαρθρωτικά ταμεία, πάλι κορόιδα θα σας πιάσουν: θα συνεισφέρετε για να αναδειχθούν τα μνημεία της αρχαίας αεροπλοίας του 20ού αιώνα. Στη χώρα όπου πετούσαμε με Ντακότες όταν εσείς πετούσατε με σκουπόξυλα μαγισσών

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Υπάρχει κάτι με το οποίο να έχει ασχοληθεί ο Μπαλτάς και να μην τα έχει κάνει σκατά?

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Αλικη λέει:

  Αυτα συμβαίνουν, οταν ενας εβδομήντα χρονος σκέφτεται ακομη με το μυαλο του …Αλτουσέρ.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Ανέκδοτο φίλου:
  – Αλέκο, ακούς, εκεί μέσα;
  – …
  – Αλέκο, είπα !… Κουφάθηκες;
  – Πάλι εγώ φταίω, Πάτροκλε; Μου κάνανε τάφο κάτω από διάδομο προσγείωσης, βλέπεις.

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  🙂 Πάνε και τα υδροπλάνα. Οι άνθρωποι είναι για τα θηρία λέμε.

  http://www.capital.gr/epixeiriseis/3146319/kathilonei-ta-udroplana-to-nomosxedio-spirtzi

  Καθηλώνει τα υδροπλάνα το νομοσχέδιο Σπίρτζη

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Ιδεολογικά «κολλήματα» ή «κολλήματα» και «πιασίματα» από ανταγωνιστές;
  Μήπως το ερώτημα αξίζει μια μίνι δημοσκόπηση (κ. Βερναρδάκη μου, λόγου χάρη, ή άλλοι ειδήμονες περί τα δημοσκοπικά);

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Πρώτα δηλώνουν ότι αγωνίζονται για να γίνει το Ελληνικό Μητροπολιτικό Πάρκο και πραγματοποιούν φανταχτερές εκδηλώσεις για τα ΜΜΕ, μετά το ξεχνάνε και υπογράφουν στο τρίτο μνημόνιο την παραχώρησή του, συμφωνούν με τη Λάμδα Development για να υλοποιήσει τα σχέδιά της, όλοι δηλώνουν περήφανοι για τη συμφωνία και τελικά κάποιος υπουργός θυμάται ότι ολόκληρη η έκταση του πρώην αεροδρομίου είναι αρχαιολογικός χώρος! Και τι θα γίνει τελικά; Διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι ο αξιότιμος κ. Υπουργός Πολιτισμού θα κάνει το θέμα γαργάρα, όπως έκανε πριν λίγους μήνες ο κ. Δρίτσας τις ενστάσεις του για τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, τότε που πήγε δήθεν να τα βάλει με τους Κινέζους και τα μάζεψε μόλις τον αγριοκοίταξαν. Σανό πασάρουν και οι δύο σε χαζοβιόληδες, ελπίζοντας ότι οι «αγωνιστικές» τους επιδόσεις θα μετατραπούν σε γραμμάτια ψήφων για τις επόμενες εκλογές. Σίγουρα για ηλίθιους μας νομίζουν.

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Νίκο, είναι πιο σοβαρό το ζήτημα. Το έκαναν και στη Ρόδο, άφησαν τον επενδυτή να κάνει την κίνησή του και στη συνέχεια του είπαν, παντού είναι αρχαία κορόιδο …γαμπρέ 🙂

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Νομίζω Σχολιαστή ότι προτιμάς να έχω δίκιο και όλο αυτό το σκηνικό να είναι μια απλή επικοινωνιακή πιρουέτα, από τις τόσες που μας έχει συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάντως ισχύει αυτό που υπονοείς, ότι δηλαδή το τσίρκο υπονομεύει συνειδητά τις συμφωνίες στις οποίες το ίδιο προχώρησε, τότε είναι πραγματικά σοβαρό και θα έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις για τη χώρα. Θέλω να ελπίζω ότι κάνεις λάθος.

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Ρόδος, Ελληνικό, υδροπλάνα. Τρεις επενδύσεις, τρεις τρικλοποδιές. Μακάρι να κάνω λάθος και απλώς να θέλουν να κάνουν το …γορίλα για αν δουν αν χειροκροτεί το κοινό. 🙂

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η Ενη λέει:

  Καλά ,η αρχαιολογικη υπηρεσία κοιμόταν οταν ολος ο χωρος , επι δεκαετιες, λειτουργουσε ως διεθνες αεροδρομιο;;;;
  Τοτε δεν ενοχλουσε τα θαμενα μας μνημεια;;
  Ποιος εγκεφαλος ανακινησε ενα τετοιο θεμα ;; εχουμε τετοια σαΐνια στο υπουργειο πολιτισμου και δη στην αρχαιολογικη υπηρεσία;;
  Και οι πολιτικοι προισταμενοι το συζητησαν το θεμα( εξ΄ου και βγηκε στη δημοσιοτητα) μια τετοια ανεκδιηγητη σκεψη;;
  Και μαλιστα οταν αυτή η επενδυση εχει μελετηθει εχει προχωρησει, βρισκεται στο τελος της συμφωνιας και μια ωραια πρωΐα
  ξυπνησαν οι αρχαιολογοι και μας ειπαν
  αυτα τα ακαταλογιστα.;;;
  Αν δεν γινει επισημη διαψευση απο την κυβερνηση, σημαινει οτι καιρός ειναι ολοι μαζι να πανε σπιτι τους.
  Γινεται ρεζιλι διεθνως ολη η χωρα και οχι μονο οι κυβερνωντες.

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Και η πολιτιστική κληρονομιά θα προστατευτεί και θα αναδειχτεί και η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει απρόσκοπτα, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει ο πολιτισμός και εν τέλει κερδίζοντας προστιθέμενη αξία.

  http://left.gr/news/i-oriothetisi-toy-arhaiologikoy-horoy-den-thetei-se-kindyno-tin-ependysi-sto-elliniko-yp

  🙂

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Ενη,
  το διευκρίνησαν ήδη από το ΥΠΠΟ.
  όταν οι επενδυτές αρχίζουν να «σκάβουν», θα είναι υπό την εποπτεία και υπό τις εντολές των αρχαιολογικών υπηρεσιών. Οι έξτρα εργασίες (σκάψιμο με το χέρι κοσκίνισμα κτλ) πληρώνονται έξτρα στους εργολάβους ως εργασίες εκτός αρχικού προυπολογιμού και εκτός αρχικών συμφωνιών. Κάποιοι θα φορτωθούν και θα πληρώσουν τα έξτρα, ως συνήθως (Μαλτέζοι θα είναι Φινλανδοί, εμείς, θα σε γελάσω…)
  Πάγια και συνήθης διαδικασία εδώ και μερικές δεκαετίες. Όπως π.χ. στο μετρό της Θεσσαλονίκης… Έχει καμμιά σχέση ο αρχικός προυπολογισμός του με τον τρέχοντα; Δεν νομίζω… Και τι μέρος από τις προσαυξήσεις οφείλονται στις αρχαιολογικές εργασίες; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον (και εξοργιστικό βέβαια) να δούμε νούμερα.
  Σιγά μη λαμβάνουν υπόψη τον παράγοντα «κόστος», τις υπερβάσεις και ποιός επιβαρύνεται με τα έξτρα στο ΥΠΠΟ ! 🙂
  Και καλά, στο ΥΠΠΟ σίγουρα δεν τον λαμβάνουν, δεν είναι ειδικοί. Αλλά οι άλλες υπηρεσίες, με οικονομική αρμοδιότητα;
  Τους είδαμε δα στο μετρό Θεσσαλονίκης, στους Ολυμπιακούς, στην Πολιτιστική πρωτεύουσα. 🙂

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Υπάρχουν πάντως και τα νεότερα κτίρια που είναι ήδη κηρυγμένα διατηρητέα.
  Π.χ. το κεντρικό ανατολικό κτίριο, έρχο του αρχιτέκτονα Saarinen, είναι κηρυγμένο από το 2006 και η αξιοποίηση-ανάδειξή του περιλαμβάνεται στην επένδυση.
  Σχετικά για το κtίριο Saarinen από την ιστοσελίδα που παρουσiάζει το project των επενδυτών:
  https://hellinikonproject.wordpress.com/2013/09/27/%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8/
  Επομένως:
  1. Άλλο πράγμα τα νεότερα διατηρητέα κτίρια μνημεία, που είναι γνωστά και αποτελούν ήδη στοιχεία της επένδυσης
  2. Άλλο οι ανασκαφικές εργασίες που θα γίνουν βάσει του αρχαιολογικού νόμου. Εδώ υπάρχει ρίσκο, κανείς δεν ξέρει τι θα βρεθούν. Μιλάμε για παραθαλάσσια Αττική ζώνη, στην κλασική και ελληνιστική Αθήνα υπήρχαν εκεί πολλές δραστηριότητες.
  Αυτό το δεύτερο μπορεί να έχει και σημαντικό οικονομικό ρίσκο. Προφανώς οι επενδυτές το έχουν ήδη σκεφτεί – πριν βγεί η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ – δεν είναι μια μικρή εταιριούλα, έχουν νομικό, πολεοδομικό και άλλα επιτελεία ειδικών. Το ζήτημα είναι ποιούς θα επιβαρύνει αυτό το έξτρα κόστος, άν αποδειχθεί σημαντικού μεγέθους. Τους επενδυτές πάντως δεν θα τους επιβαρύνει, μη γελιλόμαστε.

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Τους στείλαμε την αρχαιολογία
  To σχέδιο για την ανάπλαση του Ελληνικού
  .
  Η ιστορία με την επιστολή μιας διεύθυνσης του υπουργείου Πολιτισμού, που χαρακτηρίζει ως αρχαιολογικό όλο το παλιό αεροδρόμιο μοιάζει να είναι μια ακόμη κυβερνητική κουτοπονηριά

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/tous-steilame-tin-arxaiologia-44341201968

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η Πάνος λέει:

  Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για μια ακόμα αντιπολιτευτική τρακατρούκα της (πολύ) κακιάς ώρας και ότι ΔΕΝ υπάρχει «υπόθεση».

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Μπά! Πρόκειται για ένα χτύπημα με …μπαλτά στην προσπάθεια να γίνει καμιά ριμαδοεπένδυση. 🙂

  Μου αρέσει!

 20. Ο/Η Ενη λέει:

  https://efsyn.gr/arthro/yppo-arhaiologikos-horos-shedon-olo-elliniko

  Αν διβαστει ολο το δημοσιευμα και τα σχετικά αρθρα που αναφερονται στο τελος, αποδεικνυεται περιτρανα οτι προκειται για μεθοδευμενη και συντονισμενη ενεργεια του Συριζα.
  Στις 28/7 εγινε συμβολικη καταληψη στα γραφεια της εταιρειας που ανελαβε την επενδυση
  Τώρα η αρχαιολογικη υπηρεσια στελνει στους αρμοδιους φορεις «κατεπειγον εγγραφο» περι αρχαιολογικου χωρου στο Ελληνικό.

  Αλεξη,
  Αν δεν μπορεις να κυβερνησεις αλλά στην ουσία κυβερνουν τα στελεχη των διαφορων τασεων του κομματος, η χωρα δεν εχει περιθωρια «πειραματισμων» για ενδοκομματικα παιχνιδια του κυβερνωντος κομματος.
  Οταν γινονται αυτα τα τραγελαφικά, μεσα στην αυγουστιατικη ραστωνη, σημαινει οτι νομιζεις οτι πιανεις κοροιδο μια ολοκληρη κοινωνία.
  Και λιγα σου καταμαρτυρουν τα κομματα της αντιπολιτευσης. ομως αν πιασουν και τον καυγα ο ενας απο δω και η αλλη απο κει, ειναι μια ωραιοτατη μεθοδος για να αποπροσανατολισουν τον κοσμο. Να μην βλεπουν το προβλημα αλλά τον Μπαλτα, τη Γεροβασιλη, κλπ.

  Το προβλημα ειναι η ΕΠΕΝΔΥΣΗ.
  Στους επενδυτες καθ΄ολη τη διαρκεια των συζητησεων και των προετοιμασιων δεν τους ειχατε πει τιποτα για «αρχαιλογικους χωρους», αλλά σκοπευατε να τους αιφνιδιασετε με τα «κατεπειγοντα εγγραφα» μεσα στον Αυγουστο.;;;;;;

  Η Ελλαδα η οποια , οπως νομιζετε στο συριζα, θα ηγηθει μιας κινησης σε ευρωπαικο επιπεδο, δεν εχει καμια αξιοπιστία ουτε για τετοιες ενεργειες.
  Σε καθε περιπτωση το μεγα προβλημα της χωρας ειναι η οικονομία και πως θα κινηθει για να ανακαμψει και.
  να δημιουργηθουν θεσεις εργασίας.
  Αν ειναι να τα λετε μονο στα λογια και στην πραξη, κανετε τα αντιθετα, καλυτερα να παραιτηθειτε.
  Μπορειτε ισως να συμμετασχετε σε μια μελλοντικη κυβερνηση συνεργασίας, ομως
  δεν μπορειτε να κυβερνατε μονοι σας. Εισαστε ανιδεοι και παραμενετε ανιδεοι………

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η Ενη λέει:

  «Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για μια ακόμα αντιπολιτευτική τρακατρούκα της (πολύ) κακιάς ώρας και ότι ΔΕΝ υπάρχει «υπόθεση» » (Πανος)

  Σωστά Πανο, «δεν υπαρχει υποθεση».
  Συνεπως η κυβερνηση θα πρέπει να κανει αυστηροτατες συστασεις στις αρχαιολογικες υπηρεσιες του ΥΠΠΟ, που ανακινησαν αυτό το θεμα και μαλιστα αυγουστιατικα . Να ζητησει να αποσυρθει το «κατεπειγον εγγραφο», κατεπειγοντως. 🙂

  Μου αρέσει!

 22. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  @aftercrisis
  Οι αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής είναι γνωστοί και αντιστοιχούν σε μικρό μέρος των αρχαίων Αττικών δήμων Αλιμούντος και Ευωνύμου, ενώ όλο σχεδόν το υπόλοιπο μέρος έχει ανασκαφεί σε βάθος για τις κατασκευές του αεροδρομίου ήδη από τη δεκαετία του ’30, ενώ το ίδιο ισχύει και για το παράλια τμήμα, όπου έγιναν μάλιστα μεγάλα έργα για τους Ολυμπιακούς του 2004. Θέμα αρχαιολογίας επομένως δεν υφίσταται, πρόκειται λοιπόν για μια ακόμα επικοινωνιακή στρακαστρούκα εκ μέρους κυβερνητικών στελεχών που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια βγάζουν το σκασμό γιατί δεν τους παίρνει καθόλου.

  Μου αρέσει!

 23. Ο/Η Ενη λέει:

  Πρωτα δυναμιτιζουν μια επενδυση, με γελοια επιχειρηματα (βλ. σχολιο Νικο Π 12,53)

  και μετα φιλοδοξουν συμμαχιες στην Νοτιοανατολικη Μεσογειο. Ποιος να τους παρει πλεον στα σοβαρά;;
  Στο εσωτερικό κυβερνουν αλλοι και στο εξωτερικό ο Τσιπρας κανει «θεαματικες» κινησεις.
  υγ.
  Αλεξη, ο Ανδρεας ,που τον μιμεισαι και στην εξωτερικη πολιτική, ηλεγχε απολυτως και το κομμα και την κυβερνηση.

  http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1441222/athhna-kalei-notioevropaioys-valkanioys-kai-araves.html

  Μου αρέσει!

 24. Ο/Η Mitsos λέει:

  Πρόκειται για άλλο ένα καραγκιοζηλίκι του Συριζα την ώρα που έχει ξεπουλήσει όλη τη χώρα παίζει ένα θεατράκι για να ρίξει στάχτη στα μάτια μεγάλου μέρους των οπαδών του παρόμοιο με το θέατρο της «περήφανης» διαπραγμάτευσης. Τα ίδια έλεγε ο Σκουρλέτης και για τις Σκουριές και όλα πήγανε ρολόι για τον Μπόμπολα. Κέρδισε ακόμα και αυτά που ποτέ δεν περίμενε ότι θα κερδίσει. Αν ήταν ο Σαμαράς δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσει η εξόρυξη στις Σκουριές ποτέ.

  Μου αρέσει!

 25. Ο/Η physicist λέει:

  Στα Γερμανικά το λένε Sommerloch, και θα πει καλοκαιρινή τρύπα. Αναφέρεται στο σύνηθες κενό ειδήσεων λόγω της καλοκαιρινής ραστώνης, που πρέπει κάπως να καλυφθεί. Ε, κάτι η αστείρευτη εφευρετικότητα ορισμένων πολιτικών, κάτι η δημιουργικότητα ορισμένων δημοσιογράφων, καλύπτεται.

  Μου αρέσει!

 26. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Στην Ελλάδα με 2 εκατ. ανέργους και μια βαρεμένη κυβέρνηση, υπάρχουν πάντα ειδήσεις, ραστώνη, ξεραστώνη

  Μου αρέσει!

 27. Ο/Η Ενη λέει:

  «in.gr » Ειδήσεις » Ελλάδα Ελλάδα
  Δημοσίευση: 08 Αυγ. 2016, 09:20
  ΟΛΠ, ΔΕΗ, Αεροδρόμια, Ελληνικό

  Τρικλοποδιές εκ των έσω μπλοκάρουν τις ιδιωτικοποιήσεις της κυβέρνησης

  Eικόνα από τις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου (Φωτογραφία: Reuters )

  Με προσκόμματα που υψώνονται εκ των έσω και βραχυκυκλώνουν ακόμη και το κυβερνητικό επιτελείο, προχωρεί το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης, ανοίγοντας ένα νέο πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης με την Αντιπολίτευση.

  Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, η παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού για την υπόθεση του Ελληνικού προκάλεσε εκνευρισμό και στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Η εικόνα για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, ωστόσο, γίνεται ακόμη πιο θολή, καθώς στην υπόθεση του Ελληνικού έρχεται να προστεθεί η νέα επίθεση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη στον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, η οποία συνοδεύεται και με τη δημόσια διαφωνία του αρμόδιου υπουργού για το κυβερνητικό σχέδιο πώλησης του 17% της ΔΕΗ.

  »»Σκουρλέτης κατά Πιτσιόρλα

  Ο Πάνος Σκουρλέτης άνοιξε παράλληλο μέτωπο και με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για τη λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου Αττικής.

  Ο κ. Σκουρλέτης είναι αντίθετος με τη λειτουργία των διοδίων, όμως, η σύμβαση προβλέπει ότι με την ολοκλήρωση των έργων (τον Μάρτιο του 2017) θα πρέπει να λειτουργήσουν διόδια στην Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο.

  Η αμφίσημη κυβερνητική στάση και οι αναδιπλώσεις υπουργών για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που έχουν καταγραφεί και σε άλλες υποθέσεις (ΟΛΠ, περιφερειακά αεροδρόμια, επένδυση στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο) αποδίδονται σε έναν βαθμό στην εσωκομματική πίεση που ασκείται στο Μαξίμου, αφού τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να υιοθετήσουν τα συμφωνηθέντα.

  Στην αντιπολίτευση εκτιμούν ότι οι παλινωδίες οφείλονται στην αδυναμία της κυβέρνησης, πρωτίστως λόγω ιδεολογικοπολιτικών αγκυλώσεων, να εγγυηθεί και να στηρίξει την υλοποίηση ενός προγράμματος που μπορεί να ανοίξει αναπτυξιακούς δρόμους.

  Στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση θέλει να αναιρέσει την επένδυση προχώρησε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.

  «Το δίλημμα είναι καθαρό: ή το Ελληνικό θα γίνει τόπος 70.000 νέων θέσεων εργασίας, ή θα παραμείνει αποθήκη ψυχών και χώρος διακίνησης ναρκωτικών. Τότε, η κατάρρευση της χώρας θα έχει ονοματεπώνυμο, και θα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε, κάνοντας λόγο για «διαδικασία που έχει μέσα της βαθιές οικονομικές και πολιτικές σκοπιμότητες».

  «Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων δεκαετιών να ναυαγήσει, γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να ικανοποιήσει εσωκομματικούς οπλαρχηγούς στην περιοχή και το τοπικό της ακροατήριο» προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος.

  «Οι περισσότεροι στην κυβέρνηση είναι εναντίον των επενδύσεων και θα κάνουν τα πάντα για να μην γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις» τόνισε τη Δευτέρα ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

  Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, ασκώντας κριτική στη ΝΔ για το ζήτημα του Ελληνικού.

  Κατά τον Αλέκο Φλαμπουράρη, οι αρχαιολογικοί χώροι στα 6.000 στρέμματα του Ελληνικού είναι προσδιορισμένοι και αναφέρονται στην σύμβαση που έχει υπογραφεί, όπως αναφέρονται και τα χαρακτηρισμένα ως νεότερα μνημεία που ξεπερνούν τα 35.000 τετραγωνικά μέτρα και «είναι αναγκαία η επικαιροποίησή του για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης».

  Αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού είχε δώσει διαβεβαιώσεις ότι η επένδυση θα προχωρήσει κανονικά.
  Newsroom ΔΟΛ

  υγ. Τα ειπαμε κ. Φλαμπουραρη, οποια κυβερνηση δεν μπορει να ελεγχει το κομμα της, ειναι καταστροφικη για τη χώρα.
  Κυβερνητικες αποφασεις που σαμποταρονται εκ των εσω, φερνουν χαος και ακυβερνησία.
  Αυτη ειναι η πραγματικότητα. Δεχτειτε τη και παρτε αποφασεις και οχι κωλυσιεργιες.
  Μια ολοκληρη χωρα δεν σας χρωσταει τιποτα.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.