Η Μεταπολίτευση στο «απόσπασμα». Γιατί;

…αν σκεφτείς μάλιστα τι καθεστώτα ….αγαπούσαν την μεγαλύτερη περίοδο των 42 χρόνων οι συριζαίοι.  

Την Μεταπολίτευση μπορούμε να την ανανεώσουμε, μπορούμε να την ανασυγκροτήσουμε, μπορούμε να την εμπλουτίσουμε. Όχι όμως να την καταργήσουμε. Ούτε να την απαξιώσουμε. Άλλωστε τα κόμματα που υπήρχαν και πρωταγωνιστούσαν επί 42 χρόνια, τα ίδια υπάρχουν και πρωταγωνιστούν και σήμερα. Και νομίζω πως «σωτήρες» κανένας δεν θέλει.

Liberal / Η Μεταπολίτευση στο «απόσπασμα». Γιατί;  /  Του Σάκη Μουμτζή

Εδώ και μια εξαετία συνεχώς μιλούν για το τέλος της Μεταπολίτευσης και μάλιστα αυτή η εκτίμηση δεν έχει απλώς διαπιστωτικό χαρακτήρα αλλά αποτελεί και μιαν αξιολογική κρίση. Θεωρούν την Μεταπολίτευση ως την πηγή των σημερινών δεινών και ως εκ τούτου το τέλος της θα είναι και λυτρωτικό και αναγκαίο. Είναι όμως έτσι; Ας δούμε λοιπόν τι ήταν η Μεταπολίτευση, τι προσέφερε στον τόπο και τελικά να εξετάσουμε το ισοζύγιο της.

Η εποχή που ανέτειλε με την πτώση της δικτατορίας ήταν η πιο δημοκρατική στην ιστορία της χώρας μας. Ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας δεν είχε 42 συνεχή χρόνια δημοκρατικής διακυβέρνησης, χωρίς πολιτειακές-συνταγματικές κρίσεις, καθώς η μορφή του πολιτεύματος λύθηκε με δημοψήφισμα, την εγκυρότητα του οποίου ουδείς αμφισβήτησε. Οι δημοκρατικές ελευθερίες επί 42 χρόνια στερεώθηκαν και διευρύνθηκαν, σε σημείο μάλιστα που κάποιοι να μιλούν και για καταχρηστική άσκηση τους από περιθωριακές ομάδες, ενώ το αγαθό της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας και της είδησης, από το 1990 έσπασε τα δεσμά του κρατικού μονοπωλίου και έλαβε πλουραλιστική μορφή.

Τις κυβερνήσεις τις εξέλεγε με ανεπίληπτες εκλογές ο Ελληνικός λαός που, ούτως ή άλλως, ήταν υπεύθυνος των επιλογών του. Η διαρκής βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του διακόπηκε βίαια με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2009, που κάποιοι την απέδωσαν στο πολιτικο- οικονομικό μοντέλο που οικοδομήθηκε με την Μεταπολίτευση. Ο συλλογισμός αυτός είναι αυθαίρετος, καθώς δεν λαμβάνει υπ΄όψη όλους τους εξωγενείς παράγοντες και, κυρίως, γιατί διέπεται από μια νομοτέλεια, που στηρίζεται στην εκ των υστέρων ανάγνωση της Ιστορίας. Πολύ απλά η οικονομική κρίση του 2009 δεν ήταν εγγεγραμμένη στην αφετηρία της Μεταπολίτευσης. Προέκυψε, όπως θα μπορούσε, εξίσου καλά, να μην προκύψει, αν οι κυβερνώντες στην δεκαετία του 2000 λάμβαναν τα απαραίτητα μέτρα. Η απόδοση των σημερινών δεινών μας στις καταβολές της Μεταπολίτευσης, συσκοτίζει τις πολύ συγκεκριμένες ευθύνες πολύ συγκεκριμένων πολιτικών, καθώς είναι μοιραίο η διάχυση ευθυνών σε βάθος 42 χρόνων να τις επιμερίζει σε «δίκαιους και αδίκους», ισοπεδωτικά.

Συνεπώς, γιατί αυτή η βιασύνη να «τελειώσουμε» με την Μεταπολίτευση; Και ποιοι θα αναλάβουν το έργο του κατεδαφιστή; Και το κυριότερο ότι θα την αντικαταστήσει ; Το πολίτευμα που χαρακτήρισε την σαρανταδυάχρονη πορεία ήταν αυτό της Προεδρευομένης Δημοκρατίας. Φυσικά και εμφάνισε προβλήματα σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του. Όμως αναμφίβολα οικοδόμησε στέρεους θεσμούς και όπλισε την κοινωνία με το δημοκρατικό κεκτημένο Δηλαδή, με την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, με την ελεύθερη πληροφόρηση και διακίνηση ιδεών, με την ανεμπόδιστη άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων. Όλα αυτά  θεωρούνται από τον μέσο πολίτη, αυτονόητες αρχές, αδιαπραγμάτευτες, που ορίζουν το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας.

Αν όλα αυτά χαρακτηρίζουν και προσδιορίζουν την Μεταπολίτευση, ας μας πουν αυτοί που διακηρύσσουν το τέλος της, το Πολίτευμα που προκρίνουν, τις αρχές που υπηρετούν, τους θεσμούς που προτείνουν. Και το κυριότερο, με τι θεσπισμένες διαδικασίες θα σημάνει το τέλος της μιας περιόδου και η αρχή της άλλης; Γιατί νομίζω, πως ή βρισκόμαστε σε μια ακόμα απόπειρα εξαπάτησης του κόσμου ή μπροστά σε μια απόπειρα εγκαθίδρυσης ενός αυταρχικού  καθεστώτος, με όχημα την συνταγματική εκτροπή. Να φοβούμαστε τόσο την Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία, όσο και αυτούς που την επαγγέλλονται.

Την Μεταπολίτευση μπορούμε να την ανανεώσουμε, μπορούμε να την ανασυγκροτήσουμε, μπορούμε να την εμπλουτίσουμε. Όχι όμως να την καταργήσουμε. Ούτε να την απαξιώσουμε. Άλλωστε τα κόμματα που υπήρχαν και πρωταγωνιστούσαν επί 42 χρόνια, τα ίδια υπάρχουν και πρωταγωνιστούν και σήμερα. Και νομίζω πως «σωτήρες» κανένας δεν θέλει.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Ελλάδα, Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

19 Responses to Η Μεταπολίτευση στο «απόσπασμα». Γιατί;

 1. Ο/Η Πάνος λέει:

  Τη Μεταπολίτευση την «τελείωσε» πρώτος ο Αβραμόπουλος, όταν έφτιαξε το ΚΕΠ (Κίνημα Ενεργών Πολιτών) πριν καμιά 20αριά χρόνια και βάλε. Αμέσως μετά έγλυψε εκεί που έφτυνε. Η ιστορία απλώς επαναλαμβάνεται. Πχ Νέα Μεταπολίτευση είχε εξαγγείλει η ΝΔ και τους πήρε την ορέα ιδέα ο Τσίπρας.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Πολλοί συριζαίοι είναι ακόμα του δόγματος «η χουντα δεν τελείωσε το 73»

  Ας παίξουν με τιποτ’ άλλο γιατί θα τους πάρουμε με τις πέτρες

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η δεξιος λέει:

  Η δυσφορία οφείλεται στο ότι κατά τη μεταπολίτευση η Ελλάδα οικονομικά σέρνεται ενώ κακοδιοικείται,εάν διοικείται καθόλου.Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι απλώς τμήμα της μεταπολίτευσης αλλά και πολύ κοντά στο ιδεολογικό κέντρο της.Δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα από τις παθογένειές της και απλώς επαναλαμβάνει μία φράση του συρμού που την ξεκίνησαν άλλοι.
  Έτσι κι αλλιώς πάντως η περίοδος αυτή έχει ήδη λήξει κατά την άποψή μου και έληξε στις 6 Μαίου 2010,ημέρα υπογραφής του μνημονίου,και είμαστε στη φάση της προσαρμογής.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Ενη λέει:

  Το θεμα μεταπολιτευση, δεν πρεπει να μπερδευει τις δυο εννοιες – πολιτικό μοντελο- οικονομικό μοντελο.
  Το πολιτικό μοντελο προεδρευομενη δημοκρατία ειναι συνεχες καθ΄ολη τη διαρκεια των 42 χρονων, χωρίς να εχουν υπαρξει εκτροπές.
  Το οικονομικό μοντελο ομως μετα το 2000 της ευμαρειας και της αναπτυξης, και ιδιαιτερα μετα το 2004-2009 της ανεμελης διακυβερνησης ΚΑΚ, ευθυνεται για την οικονομικη κριση που ανεφανη το 2009.
  Συνεπως η οικονομικη κριση δεν εχει καμια αφετηρια τη μεταπολιτευση , ως πολιτικο συστημα, αλλά την οικονομικη διακυβερνηση τη δεκαετία του 2000.
  Τα μνημονια ειναι το αποτελεσμα μιας σοβαρης δημοσιονομικης κρισης του ελληνικου δημοσίου, και μονο με το δανεισμό απο τα κρατη της ευρωζώνης, μπορεσε η οικονομία της χωρας να αποφυγει τη χρεοκοπία.

  Οσοι μιλουν για νεα μεταπολιτευση θα πρέπει να ξεκαθαριζουν οτι εννοον μια καλυτερη οικονομικη διακυβερνηση με μεταρυθμισεις και διαρθρωτικες αλλαγες στην οικονομία και με τον εκσυγχρονισμο του ελληνικου δημοσίου και οχι

  για πολιτικες αλλαγες. Οπως π.χ. τωρα με τις προωθουμενες αλλαγές για την εκλογή του ΠτΔ απο το λαό, με ενισχυμενες δικαιοδοσίες. Για ποιο λογο αναρωτιεται κανεις.;;; Ισως μονο για την αποδεσμευση της εκλογης του ΠτΔ απο τις γενικέ εκλογες.

  Ενα αποσπασμα απο το αρθρο που ειναι χρησιμο να επισημανθει:

  » Πολύ απλά η οικονομική κρίση του 2009 δεν ήταν εγγεγραμμένη στην αφετηρία της Μεταπολίτευσης. Προέκυψε, όπως θα μπορούσε, εξίσου καλά, να μην προκύψει, αν οι κυβερνώντες στην δεκαετία του 2000 λάμβαναν τα απαραίτητα μέτρα. Η απόδοση των σημερινών δεινών μας στις καταβολές της Μεταπολίτευσης, συσκοτίζει τις πολύ συγκεκριμένες ευθύνες πολύ συγκεκριμένων πολιτικών, καθώς είναι μοιραίο η διάχυση ευθυνών σε βάθος 42 χρόνων να τις επιμερίζει σε «δίκαιους και αδίκους», ισοπεδωτικά. >/I>

  ;;;

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Ενη λέει:

  Συνεχεια

  ……και βεβαια να συμπληρωσω οτι η αναλυση του αρθρογραφου ειναι απολυτως ευστοχη.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Όταν ο συγκεκριμένος διευθυντής τον ρώτησε αν θα κλείσει ένας τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος πληρώνει κανονικά τους φόρους, έχει 500 εργαζόμενους, δεν έχει ζημιές, έχει μικρό κέρδος, επειδή θα καταβάλει μικρότερο τίμημα, από τους άλλους υποψήφιους νεοκαναλάρχες, ο «υπουργός-διαιτητής» απάντησε ξερά ότι κανένας σταθμός δεν έχει άδεια, οι προσωρινές, είπε, έχουν λήξει τον Δεκέμβριο του 2015. Αμέσως μετά απομακρύνθηκε για να συναντήσει την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου…

  Πηγή: «To Βήμα»: Ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε το κλείσιμο του Mega στη δεξίωση του Προέδρου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/280008/vima-o-nikos-pappas-proaniggeile-kleisimo-toy-mega-sti-dexiosi-toy-proedroy#ixzz4FPtocwhq

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η Ενη λέει:

  Αλλο ενα σημειο του αρθρου του κ. Μουμτζη που αξιζει να επισημανθει ειναι το εξης:

  «Ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας δεν είχε 42 συνεχή χρόνια δημοκρατικής διακυβέρνησης, χωρίς πολιτειακές-συνταγματικές κρίσεις, καθώς η μορφή του πολιτεύματος λύθηκε με δημοψήφισμα, την εγκυρότητα του οποίου ουδείς αμφισβήτησε.

  υγ. Φυσικά εννοει οταν ο λαος αποφασισε με 70% την καταργηση της βασιλειας και ο Κωνσταντινος ειναι πρωην Βασιλευς.
  Υποψη και των αναγνωστων του liberal. 😉

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Mega – Πόλεμος! Σφοδρή επίθεση του Μανώλη Καψή εναντίον του Νίκου Παππά στο δελτίο ειδήσεων! «Το μαύρο στο mega δεν θα περάσει»!

  http://www.newsit.gr/politikh/Mega-Polemos-Sfodri-epithesi-toy-Manoli-Kapsi-enantion-toy-Nikoy-Pappa-sto-deltio-eidiseon-To-mayro-sto-mega-den-tha-perasei/637880

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Η τρέχουσα κυβέρνηση, όπως και κάποιες άλλες παλαιότερες, τρέφει την ψευδαίσθηση ότι παίρνοντας πρωτοβουλίες κατά του τύπου, θα κερδίσουν σε κοινωνική απήχηση ή έστω ανοχή. Λάθος και θα το πληρώσουν.
  Όσον αφορά το θέμα της μεταπολίτευσης, μετά από τόσες δεκαετίες δεν είναι πια παρά ένα ιστορικό γεγονός και τα ιστορικά γεγονότα δεν καταργούνται ή τελειώνουν. Όσο το πολίτευμά μας κινείται στα πλαίσια των αρχών που προέκυψαν μετά την πτώση της χούντας το ’74, μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «δημοκρατία της μεταπολίτευσης» ως δηλωτικό αρχών λειτουργίας του πολιτεύματος, ακόμα και αν υφίσταται δευτερεύουσες αλλαγές. Οι μόνοι που έχουν κίνητρο να κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις για το τέλος της μεταπολίτευσης, είναι οι χαμένοι του δημοψηφίσματος του 1974 (χουντικοί, φιλοβασιλικοί, ναζί και άλλοι επιβλαβείς και φρενοβλαβείς), καθώς και κάποιοι αριστεροί με συμπτώματα βαριάς καθήλωσης στο σταλινικό παρελθόν, οι οποίοι ψέγουν τον ελληνικό λαό που δεν τους έχει ανταμείψει για τους αγώνες και την «απελευθερωτική» τους ιδεολογία, παραδίδοντάς τους την απόλυτη εξουσία. Οι υπόλοιποι που κάνουν σχετικές δηλώσεις, απλώς σπεκουλάρουν και δεν αξίζουν απάντησης.

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η zepos λέει:

  Ο καναλάρχης Παππάς δήλωσε: Το ΜΕΓΑ είναι παρελθόν…
  Αυτοί που σκαρφάλωναν στα κάγκελα για το κλείσιμο της ΕΡΤ πανηγυρίζουν για το κλείσιμο του ΜΕΓΑ..
  Επανέφεραν 3500 αργόμισθους εύκολα σε 4 κρατικά κανάλια σε μια χρεοκοπημένη χώρα, πληρώνοντας υπερωρίες 2.850.200 ευρώ το 2015 για συνεχείς επαναλήψεις και βίντεο αρχείου..
  Σήμερα χαίρονται που 500 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα απολυθούν κατά πάσα πιθανότητα. Και οι απανταχού τενεκέδες ακόμη προσπαθούν να τους υποστηρίξουν…

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η zepos λέει:

  Ο αλήτης …

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η nikiplos λέει:

  Κάθε λίγο διάφοροι δίκην σοφών «τελειώνουν» την μεταπολίτευση. Οι πρώτες φωνές ήρθαν το 2002 με την έλευση του ευρώ και την ισχυρή Ελλάδα, οι επόμενες με τους ΟΑ2004 και την φενάκη της ευμάρειας μιας ισχυρής ευρωπαϊκής χώρας, στη συνέχεια είχαμε (φυσικά κι επόμενα) την κρίση για να φθάσουμε στο σήμερα 6 συνεχόμενα έτη κρίσης ανεργίας κλπ, η Μεταπολίτευση όμως καλά κρατεί. Κατά τη γνώμη μου αποτελεί μακράν το δημοκρατικότερο πολίτευμα που είχε ποτέ η χώρα.

  Η γνώμη μου είναι ότι η Μεταπολίτευση θα τελειώσει βίαια έτσι όπως ήρθε και μάλλον με τον ίδιο τρόπο. Με την απώλεια Εθνικού εδάφους… φιλέτου εννοείται…

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η Ενη λέει:

  » Όσον αφορά το θέμα της μεταπολίτευσης, μετά από τόσες δεκαετίες δεν είναι πια παρά ένα ιστορικό γεγονός και τα ιστορικά γεγονότα δεν καταργούνται ή τελειώνουν. Όσο το πολίτευμά μας κινείται στα πλαίσια των αρχών που προέκυψαν μετά την πτώση της χούντας το ’74, μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «δημοκρατία της μεταπολίτευσης» ως δηλωτικό αρχών λειτουργίας του πολιτεύματος, ακόμα και αν υφίσταται δευτερεύουσες αλλαγές. Οι μόνοι που έχουν κίνητρο να κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις για το τέλος της μεταπολίτευσης, είναι οι χαμένοι του δημοψηφίσματος του 1974 (χουντικοί, φιλοβασιλικοί, ναζί και άλλοι επιβλαβείς και φρενοβλαβείς)
  Αποσπασμα απο σχολιο του Νικου Π. +++++

  Οπως επισης απο το ιδιο σχολιο

  «Οι υπόλοιποι που κάνουν σχετικές δηλώσεις, απλώς σπεκουλάρουν και δεν αξίζουν απάντησης. +++++

  Σαν αυτους που μιλανε για ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, π.χ. το χθεσινο υπαιθριο show του Τσιπρα.

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η Mitsos λέει:

  «Η γνώμη μου είναι ότι η Μεταπολίτευση θα τελειώσει βίαια έτσι όπως ήρθε και μάλλον με τον ίδιο τρόπο. Με την απώλεια Εθνικού εδάφους… φιλέτου εννοείται…»

  Και εγώ αυτό φοβάμαι.. Και μάλιστα θεωρώ ότι θα γίνει πιο σύντομα από ό,τι υπολόγιζα πριν κάποια χρόνια.

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η zepos λέει:

  Χθες παρατήρησα οτι η Π.τ.ΑΠ κ.Θάνου καθόταν υπερηφάνως στις πρώτες θέσεις της κομματικής εκδήλωσης του θίασου για το σύνταγμα, ανάμεσα στους υπουργούς διαδηλώνοντας έτσι την «ανεξαρτησία» της δικαιοσύνης..Μετά περιμένουν οι αφελείς ευνοϊκές αποφάσεις για τα κανάλια,για τον ΕΝΦΙΑ,για τα δάνεια,για το ΕΚΑΣ κλπ..Οι μόνες αποφάσεις των ανώτατων δικαστών που θα είναι ευνοϊκές θα είναι για τον εαυτό τους, τους μισθούς τους, τις δηλώσεις πόθεν έσχες κλπ..
  Η τοποθέτηση της κ.Θάνου στην προεδρία του ΑΠ μεταμεσονύχτιες ώρες την παραμονή του ψετοδημοψηφίσματος δεν ήταν τυχαίο γεγονός..Φυσικά ακολούθησε και η Ξ.Δημητρίου στην εισαγγελία και έδεσε καλά η χειραγώγηση της δικαιοσύνης.. Όποιος δικαστής δεν πάει με τη γραμμή τους θα μηνύεται και θα διώκεται..Ο Ερτογάν διδάσκει δημοκρατία η οποία εφαρμοζόμενη εδώ κάνει τον Τσίπρα να αναφωνεί «Για πρώτη φορά δημοκρατία»..

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η zepos λέει:

  Καταπέλτης..
  «Η ομιλία του Τσίπρα στην κομματική φιέστα περί αναθεώρησης στο αίθριο της Βουλής μπροστά στο προσωπικό του καθεστώτος (κακώς πήγαν, κατά τη γνώμη μου, εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής αντιπολιτευσης -είδα τον Τασούλα με τον Κρεμαστινό-, έπρεπε να τον αφήσουν μόνο με τους φυσικούς του συμμάχους, Λεβέντη και τον Κουβέλη) καλούσε τους πολίτες σε επανάσταση για τη δημοκρατία, σε επαναθεμελίωση του κράτους, σε συγκρούσεις με το παλιό. Αυτό που δεν έχει καταλάβει είναι ότι αυτές οι εποχές τελειώσανε. Ο κόσμος, ακόμη και ο δικός του, είναι πολύ κουρασμένος, πολύ καταπτοημένος. Τον έχουν παρει χαμπάρι. Ξέρουν ότι μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε απατεωνιά. Και δεν ξεσηκώνεται κανείς να κάνει επανάσταση και να συγκρουστεί μαζί με ένα τσούρμο εγνωσμένων απατεώνων…..

  Αλλά δεν βλέπει πως έχει μείνει με τα κουρέλια (Κουβέλης, Λεβέντης, Καμμένος). «

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η δεξιος λέει:

  Έγραψα ότι πιστεύω ότι η μεταπολίτευση τελείωσε με την υπογραφή του μνημονίου.Από εδώ και πέρα κανείς δεν θα μπορέσει να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και οι περιπέτειες Τσίπρα – Βαρουφάκη είναι ενδεικτικές.
  Για να τελειώσει μια περίοδος δεν χρειάζεται πόλεμος.Τελειώνει και με μια χρεωκοπία και αυτό ήταν και το πιο πιθανό τέλος της μεταπολίτευσης με βάση τα ιδεολογήματά της.
  Εκείνοι που περιμένουν να τελειώσει με απώλεια εθνικού εδάφους προφανώς έχουν χειρότερη γνώμη για αυτήν και αντίθετη με του Μουμτζή.Διότι εάν βλέπεις μια εποχή θετικά δεν έχεις λόγο να περιμένεις άσχημο τέλος.

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η nikiplos λέει:

  Προσωπικά ο φόβος μου δεν προέρχεται από το εσωτερικό που έτσι κι αλλιώς είναι αυτό που είναι… προέρχεται από την γενικότερη και συναμφότερη αντίληψη που έχω για το αδιέξοδο σε ευρύτερο της χώρας μας επίπεδο… και θετικά μηνύματα από εκεί (από το ευρύτερο δηλαδή) δεν λαμβάνω.

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ναι, επιτελους ν’ αρχισει να τελειωνει η αμετροεπεια της μεταπολιτευτικης εποχης!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s