«Burnt Channel»

Γιατί επτά από τους (νυν) στενότερους συνεργάτες του, ανάμεσά τους η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του τόσο στο κόμμα, όσο και στο υπουργείο του, συμμετέχουν σε κομβικές θέσεις στο σχήμα του κ. Ιβάν Σαββίδη που διεκδικεί μία εκ των τεσσάρων αδειών που θα παραχωρήσει ο κ. Νίκος Παππάς…

Liberal  /  Λουκέτο στα «βοθροκάναλα» για χάρη του «Burnt Channel»*; (* ελληνιστί του «καμμένος tv»;)

Γράφει ο Insider

Κάποιοι εξεπλάγησαν από το ενδιαφέρον που επέδειξε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Και αυτό γιατί μάλλον δεν γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός είχε πάντοτε έντονο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στα «κανάλια της διαπλοκής» και τη διανομή της τηλεοπτικής ισχύος…

Αυτοί λοιπόν που παραξενεύτηκαν είχαν ξεχάσει ότι αυτός ο υπουργός είχε πριν περίπου έναν χρόνο απειλήσει με δημόσια δήλωσή του έναν εκ των τηλεοπτικών σταθμών με «ανατίναξη», χωρίς καν να αποδοκιμαστεί (τότε) από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Μια δήλωση, που έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος για να κατανοήσουμε τελικά την «προφητική» της αξία!

Εντύπωση επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι κανείς κυβερνητικός δεν αποδοκίμασε την τελευταία –ανοιχτή– παρέμβαση του ίδιου υπουργού στον εν εξελίξει διαγωνισμό, όταν (επικαλούμενος τη συγγενική του σχέση με υποψήφιο) έκρινε (δημοσίως) ότι ένας εκ των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό δεν θα έπρεπε να πάρει, τελικά, άδεια.

Μπορούσε, όμως, ο κ. Καμμένος να εκφέρει άποψη για το ποιος δικαιούται και ποιος όχι αδείας, ειδικά όταν οι άδειες παραχωρούνται από την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ο ίδιος ως υπουργός και το κόμμα του ως εταίρος; Είναι προφανές ότι κριτής δεν δικαιούται να μεροληπτεί για τον κρινόμενο, ειδικά όταν πρόκειται για διεθνή ανοικτό διαγωνισμό που εκτός από τον επιχειρηματικό ανταγωνισμό αφορά και την υπόσταση της ίδιας της δημοκρατίας.

Μήπως, όμως, ούτε αυτή η παρέμβαση δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός;

Μήπως κρύβεται κάτι άλλο ουσιαστικότερο από πίσω;

Μήπως έγινε για αποπροσανατολισμό;

Ο κ. Πάνος Καμμένος έχει ειδικό ενδιαφέρον για τις τηλεοπτικές άδειες.

Γιατί επτά από τους (νυν) στενότερους συνεργάτες του, ανάμεσά τους η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του τόσο στο κόμμα, όσο και στο υπουργείο του, συμμετέχουν σε κομβικές θέσεις στο σχήμα του κ. Ιβάν Σαββίδη που διεκδικεί μία εκ των τεσσάρων αδειών που θα παραχωρήσει ο κ. Νίκος Παππάς…

 • Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το iefimerida, ο Γιώργος Κούσουλας, συμμαθητής και δεξί χέρι του Πάνου Καμμένου (και άλλοτε επικεφαλής του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ!) προορίζεται για γενικός διευθυντής ειδήσεων του Σταθμού του κ. Ιβάν Σαββίδη. Ο κ. Κούσουλας, από το 2012 μέχρι σήμερα, έχει τη θέση του επικεφαλής του γραφείου Τύπου των ΑΝΕΛ και της δ/σης ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 • Για αντίστοιχα υψηλή θέση, σύμφωνα με τον φάκελο αδειοδότησης που κατέθεσε η εταιρία demetra του κ. Ιβάν Σαββίδη προορίζεται και η Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου!
 • Για επικεφαλής στο αθλητικό τμήμα προορίζεται η κ. Άννα Μπάστα, υποψήφια βουλευτής του κόμματος Καμμένου στην Α΄Αθήνας, η οποία, μεταξύ άλλων, είχε διακριθεί για τις ύβρεις (περί προδοσίας κλπ) που εκτόξευε από τα συνέδρια των ΑΝΕΛ κατά των πολιτικών της αντιπάλων.
 • Για διοικητική θέση προορίζεται η κ. Αντιγόνη Δήμητσα, στέλεχος της Νεολαίας των ΑΝΕΛ, και υποψήφια βουλευτής του κόμματός του στην Β΄Αθήνας.
 • Για επικεφαλής του Οικονομικού ρεπορτάζ προορίζεται η δημοσιογράφος Ελένη Δουρούκη, η οποία, σύμφωνα με το iefimerida, εργαζόταν στη Βουλή των Ελλήνων από το 2012 ως το 2014 και από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του κ. Πάνου Καμμένου και μισθοδοτείται από τη διεύθυνση ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
 • Για προϊστάμενος του ελεύθερου ρεπορτάζ προορίζεται ο Κώστας Λαβίδας, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο Τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και σήμερα βρίσκεται στη διεύθυνση ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 • Τέλος, για τεχνικός διευθυντής προορίζεται ο κ. Βασίλης Συριόπουλος, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα είναι τεχνικός προϊστάμενος διεύθυνσης ενημέρωσης, υπεύθυνος για την κάλυψη των εκδηλώσεων του Πάνου Καμμένου (βίντεο, φωτογραφίες, μοντάζ) στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Συριόπουλος, μεταξύ άλλων, διακρίνεται για τη μαχητικότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου, εκτός από την αναπαραγωγή άρθρων επαινετικών για τον κ. Καμμένο και τον κ. Κουίκ, δεν διστάζει να καθυβρίσει δημοσιογράφους, ΜΜΕ και πολιτικούς αντιπάλους του κ. Καμμένου.

Εδώ, λοιπόν, υπάρχει θέμα. Θέμα, ασφαλώς, ηθικής τάξεως, αλλά και θέμα που μπορεί να έχει και νομικές απολήξεις. Η οσμή διαπλοκής μεταξύ ενός επιχειρηματία που διεκδικεί άδεια από το Δημόσιο και στελεχών πολιτικού κόμματος που πληρώνονται από το κράτος και συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι αδιαμφισβήτητη.

Όμως πρέπει να απαντηθούν και ερωτήματα που εγείρουν έντονες υποψίες για υπόγειες σχέσεις μεταξύ του επιχειρηματία και των κυβερνητικών στελεχών.

Οι κοινές συνισταμένες των στελεχών αυτών που εμφανίζονται στον εταιρικό φάκελο που κατέθεσε ο κ. Σαββίδης για να πάρει τηλεοπτική άδεια είναι το κόμμα των ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Άμυνας. Εκπρόσωποι, διευθυντές και στελέχη του γραφείου Τύπου, υποψήφιοι βουλευτές και μέλη της Νεολαίας των ΑΝΕΛ, συνεργάτες του κ. Καμμένου που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, όλοι μαζί αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό, εκπροσωπώντας εταιρεία μεγαλοεπιχειρηματία που διεκδικεί άδεια από την κυβέρνηση του κόμματός τους. Θα μπορούσε να είναι απλώς μια απλή διαβολική σύμπτωση, αν είχε προηγηθεί μια αυτονόητη ενέργεια:

Η παραίτηση των στελεχών αυτών από τις μισθοδοτούμενες θέσεις τους στο ελληνικό δημόσιο, η παραίτησή τους από τις πολιτικές τους θέσεις στο κυβερνητικό κόμμα των ΑΝΕΛ και η δημοσιοποίηση των παραιτήσεων αυτών.

Όμως τίποτα απ ΄όλα αυτά δεν έγινε, ούτε καν η αυτονόητη τήρηση του (νομικού) ασυμβίβαστου, δηλαδή του ρόλου του μετακλητού υπαλλήλου και συνεργάτη υπουργού και της εκπροσώπησης ιδιωτικής εταιρείας που διεκδικεί έργο από το Δημόσιο…

Ο κ. Καμμένος έχει συνηθίσει να εμφανίζεται ως διαπρύσιος κήρυκας της ηθικής και ως αμείλικτος διώκτης της διαπλοκής. Όμως, όλες αυτές οι συμπτώσεις, και ειδικά οι (υπαλληλικές) σχέσεις των στενών συνεργατών του με τον κ. Σαββίδη, τον εκθέτουν προσωπικά. Και γι’ αυτό και θα πρέπει αμέσως να απαντήσει: Αν οι σχέσεις αυτές αναπτύχθηκαν ερήμην του, οφείλει να αποπέμψει αμέσως όλους του τους συνεργάτες. Αν οι σχέσεις αυτές αναπτύχθηκαν με τις δικές του «ευλογίες», για να ευνοήσουν υποψήφιο διαγωνιστικής διαδικασίας και μάλιστα για τηλεοπτική άδεια, αυτό πλέον είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

4 Responses to «Burnt Channel»

 1. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  http://www.capital.gr/politiki/3141149/poulaei-akomi-fukia-gia-metaxotes-kordeles

  «Το «τέσσερις άδειες» προέκυψε από την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον, είπε ο πρωθυπουργός για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. «Είπαμε ότι η διαφημιστική πίτα είναι περίπου 200 εκ. ευρώ ετησίως. Ένα κανάλι για να μπορέσει να λειτουργεί και με τον αριθμό των εργαζομένων, κοστίζει γύρω στα 150 εκατομμύρια», εξήγησε. Κατηγόρησε τους σημερινούς ιδιοκτήτες καναλιών εθνικής εμβέλειας πως » Όλοι σήμερα είναι παράνομοι και δεν είναι βιώσιμα τα σχήματα» και έφερε άλλα παραδείγματα λέγοντας πως «σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πλην Ιταλίας λόγω Μπερλουσκονισμού, είναι περιορισμένος ο αριθμός πανεθνικής εμβέλειας». Δεν απέκλεισε, εξάλλου, το ενδεχόμενο να δοθούν περαιτέρω άδειες αν αυξηθεί η διαφημιστική δαπάνη. Δήλωσε πάντως ότι τις άδειες δεν θα τις πάρουν οι καλύτεροι αλλά όσοι πληρώσουν περισσότερα και έχουν τα χαρτιά τους, σωστά.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η zepos λέει:

  Πήρε φόρα ….
  Ακου «απερχόμενος»….

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η zepos λέει:

  Τσίπρας:»Δεν έχω πια την «ερωτική σχέση» που είχα κάποτε με τον κόσμο»..
  Ανατρίχιασα….
  Η σκέψη μας στα απογοητευμένα γιουσουφάκια σου μεγάλε…

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Ενη λέει:

  in.gr » Ειδήσεις » Ελλάδα
  Δημοσίευση: 15 Ιουλ. 2016, 12:40

  Κόμματα: Ο Τσίπρας ζει στον δικό του κόσμο, σε παράλληλο σύμπαν

  Ο Αλέξης Τσίπρας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

  Αθήνα
  Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

  «Η απολογία του αμετανόητου κ. Τσίπρα όχι μόνο δεν πείθει κανέναν, αλλά προκαλεί την ελληνική κοινωνία» σχολίασε η ΝΔ.

  »Ο άνθρωπος που επέβαλε την υπερφορολόγηση, τα λουκέτα των επιχειρήσεων, που ζημίωσε με την πολιτική του τον ελληνικό λαό και τη χώρα με 100 δισ. ευρώ δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη.

  »Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βρει 200 συνένοχους στο εκλογικό σύστημα που θα τον κρατήσει – όπως εκείνος πιστεύει – μέσα στις πολιτικές εξελίξεις.

  »Μηχανεύεται μεθοδεύσεις διχασμού των Ελλήνων για να διασώσει πολιτικά τον εαυτό του.

  »Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον πολύ καλά ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε από αυτήν την Κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα, καθώς πολύ σύντομα θα αποτελούν παρελθόν».

  Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει και το Ποτάμι, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρας ότι «ζει στον δικό του κόσμο» και ότι «βλέπει μόνο επιτυχίες».

  «Ο κ. Τσίπρας, κλεισμένος στο πρωθυπουργικό μέγαρο, ζει στον δικό του κόσμο, όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά με τους ενοίκους του Μαξίμου. Βλέπει μόνο επιτυχίες, χωρίς να αντιλαμβάνεται την αγωνία του κόσμου μπροστά στα λουκέτα, τους φόρους, την εξαφάνιση ή την μείωση του εισοδήματός του» σχολιάζει το Ποτάμι.

  Το Ποτάμι υποστηρίζει ότι η οικονομική και η προσφυγική κρίση είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτηρίζει «προχειρότητα» την εξαγγελία του πρωθυπουργού για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, αλλά δεν είναι υπέρ της δυαρχίας, ούτε μπορεί να πει ποιες αρμοδιότητες πρέπει να έχει ο Πρόεδρος.

  «Όταν του επισημαίναμε τις καταστροφικές συνέπειες μιας σύγκρουσης με τους εταίρους, κινδυνολογούσαμε. Χρειαζόταν το plan Χ για να τις αντιληφθεί. Κι όταν τον καλούσαμε να πιέσει την Ευρώπη για συμφωνία με την Τουρκία, μας κατήγγειλε ως ακροδεξιούς» αναφέρει και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «ανακάλυψε τώρα ότι έξοδος από την κρίση δεν θα έρθει με σκίσιμο των μνημονίων και μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά μπορεί να γίνει με επενδύσεις και δουλειές, όταν επί χρόνια έχει πολεμήσει κάθε επένδυση στη χώρα».

  «Το να μιλάει ο κ. Τσίπρας για επενδύσεις έχει τόση αξιοπιστία όση να εκθειάζει ένας χορτοφάγος τις ευεργετικές συνέπειες της κρεατοφαγίας. Ούτε πιστεύει αυτά που λέει, ούτε μπορεί να τα κάνει πράξη. Όσο για την ερωτική σχέση με τους Έλληνες που επικαλέστηκε, λίγες φορές ιστορικά έχει καταγραφεί τόσο μεγάλος αριθμός ερωτικών απογοητεύσεων» επισημαίνει το κόμμα και καταλήγει σημειώνοντας: «Ενδιαφέρον είναι, πάντως, ότι θέλει να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι νέοι επιστήμονες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια. Ίσως γι αυτό δεν τους δίνει δικαίωμα ψήφου. Για να τους … πιέσει να επιστρέψουν».

  «Η συνέντευξη του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει με τον πιο κυνικό τρόπο την επικίνδυνη, για τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συνδυάζοντας το ρεαλισμό της υποταγής με τις χρεοκοπημένες λογικές της σκληρής διαπραγμάτευσης, προσπαθεί να πείσει το λαό να συμβιβαστεί πλήρως με τη βαρβαρότητα της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και να υποταχθεί στο στόχο της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, που την βαφτίζει μάλιστα «αριστερό» και «προοδευτικό» στόχο» αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

  Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. «Για άλλη μια φορά παρακολουθήσαμε χθες την περιπλάνηση του κ. Τσίπρα σε ένα παράλληλο σύμπαν! Εκεί όλα πάνε υπέροχα. Ούτε φόροι ούτε χρέη ούτε λουκέτα ούτε κομμένες συντάξεις. Όσοι τον άκουγαν, σίγουρα σκέφτονταν «Μεγάλε… πάρε μας μαζί σου έστω για λίγες ώρες»!», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.
  Newsroom ΔΟΛ»

  υγ. Δεν αντεχεται πια αυτός ο μικρο-Τσιπρας. Με ολο το δικιο τους, αντεδρασε ολη η αντιπολιτευση.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.