Χάος στο Ντάλας

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ
iefimerida  /  Χάος στο Ντάλας: 5 αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας

Σε μακελειό μετατράπηκε μία διαμαρτυρία στο πάρκο Belo Garden του Ντάλας, για τις επιθέσεις της αστυνομίας κατά Αφροαμερικάνων που έχουν σημειωθεί στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα, όταν ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ και σκότωσαν αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον τοπικό αρχηγό της αστυνομίας, αστυνομικοί που πυροβολήθηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντέιβιντ Μπραουν δήλωσε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν 11 αστυνομικούς, οι 5 από τους οποίους είναι νεκροί. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί τέσσερις ύποπτοι.

Live όλες οι εξελίξεις

10:00 Το Αστυνομικό Τμήμα του Ντάλας επιβεβαίωσε μέσω twitter το θάνατο και του πέμπτου αστυνομικού

09:55 Ελεύθερος αφέθηκε ο άντρας τη φωτογραφία του οποίου η αστυνομία του Ντάλας είχε νωρίτερα δώσει στη δημοσιότητα χαρακτηρίζοντάς τον ως ύποπτο. Στα κοινωνικά δίκτυα έχει προκληθεί σάλος με τους χρήστες να ζητούν από την αστυνομία να κάνει επίσημη δήλωση καθώς μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας, ο «φερόμενος ως ύποπτος» και ο αδερφός του άρχισαν να δέχονται απειλές. Γι’ αυτό το λόγο ο Κόρεϊ Χιουζ ανέβασε ένα ολιγόλεπτο βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μέσα από το αστυνομικό τμήμα του Ντάλας, στο οποίο εξηγεί ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του αδερφού του

09:53 Και πέμπτος νεκρός από τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών

09:43 Το γκαράζ στο οποίο η αστυνομία διαπραγματεύεται με τον ύποπτο βρίσκεται κοντά σε κολέγιο, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι προσωπικό και μαθητές είναι κλειδωμένοι μέσα στο κτίριο. Κοντά βρίσκεται και ένα κέντρο ευεξίας με δύο εργαζόμενους να παραμένουν μέσα σε αυτό.

09:37 Υπάρχουν πληροφορίες ότι ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο σημείο όπου οι αστυνομικοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με έναν από τους υπόπτους. Δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι αστυνομικοί να έχουν χρησιμοποιήσει χειροβομβίδες κρότου λάμψης, αλλά αυτό ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

09:02 Ενας από τους υπόπτους που είναι εγκλωμβισμένος σε γκαράζ υποστηρίζει ότι έχουν τοποθετήσει βόμβες σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι αρχές ερευνούν τους ισχυρισμούς του με εκταταμένους ελέγχους στην πόλη.

08:39 Το Facebook ενεργοποιεί την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας “safety check,” μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί από δύο ελεύθερους σκοπευτές στο Ντάλας του Τέξας.

08:35 Σύμφωνα με το AFP οι αεροπορικές αρχές στις ΗΠΑ έχουν περιορίσει τις πτήσεις πάνω από το Ντάλας.

08:30 Το σημερινό φύλλο της Dallas Morning News

08:28 Σύγχυση έχει προκληθεί μετά τη δημοσίευση από την αστυνομία ενός άντρα που φέρεται να είναι ένας από τους υπόπτους. Μάρτυρες, αλλά και ο αδερφός του άντρα που φαίνεται στην φωτογραφία αναφέρουν ότι δεν έχει σχέση με την επίθεση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

08:04 Συνελήφθησαν δύο ακόμη ύποπτοι -Ενας εκ των οποίων μετέφερε μια τσάντα την οποία πέταξε σε μια μαύρη μερσεντές η οποία εξαφανίστηκε με μεγάλη ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, η αστυνομία συνέλαβε τους δύο επιβαίνοντες.

Πριν από λίγο η αστυνομία του Ντάλας έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία ενός υπόπτου απευθύνοντας στον κόσμο έκκληση να τον εντοπίσει, ενώ ενημέρωσε ότι και ένας ακόμα αστυνομικός άφησε την τελευταία του πνοή ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 4.

Την ίδια στιγμή βίντεο που έχουν ανεβάσει στο Twitter χρήστες από τη στιγμή της επίθεσης, αποδεικνύουν πόσο καλά οπλισμένοι ήταν οι δράστες.

Υπό κράτηση 2 δράστες

Πριν από λίγο η αστυνομία ενημέρωσε ότι ο δραστης του οποίου η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα παραδόθηκε, ενώ ένας δεύτερος που συμμετείχε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς βρίσκεται και αυτός υπό κράτηση. Δίπλα στον δεύτερο βρέθηκε ένα ύποπτο πακέτο το οποίο ερευνάται.

 

 

 

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Διεθνή. Bookmark the permalink.

20 Responses to Χάος στο Ντάλας

  1. Ο/Η PROJECT ANTISYSTEM λέει:

    Λος Αντζελες 1992
    Φεργκιουσον 2014
    Μινεσοτα-Λουισιανα-Νταλας 2016΄
    Και ποσα αλλα που δεν πηραν μεγαλη δημοσιοτητα.

    Αραγε η Αμερικη θα τιθασευσει τον βιαιο εαυτο της πριν ειναι πολυ αργα;

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Να ένας ακόμη λόγος, γιατί πρέπει να υπερασπιζόμαστε τον ευρωπαικό πολιτικό πολιτισμό απέναντι στον πολιτικό πρωτογονισμό άλλων τόπων (π.χ. της Μέσης Ανατολής, τον οποίο τόσο συμπαθούν μερικοί συμπολίτες μας), αλλά και των ΗΠΑ – ο οποίος ειδικά σε θέματα προστασίας του πολίτη δεν διαφέρει πολύ απο τον Μεσανατολικό (ελεύθερη οπλοκατοχή, θανατική ποινή, αστυνομία στην πράξη ακόμη ρατσιστική και ενίοτε ανοιχτα φασιστική).
    Οι τερατώδεις πράξεις (δολοφονίες μαύρων από «όργανα» της αταξίας) φέρνουν ακόμη πιο τερατώδεις πράξεις (δολοφονίες αστυνομικών ως βεντέττα τύπου «Άγριας Νότιας Κρήτης»). Στην καρδιά του αμερικανικού διαχρονικού οιονεί «φασισμού του Νότου», στο Ντάλας, Τέξας – θυμάται κανείς τον Κέννεντυ;
    Ο κόσμος – όχι μόνον η ΕΕ – είναι σε μεγάλη αναστάτωση. Τράμπ απέναντι, καραγκιόζηδες που παίζουν τους λαοπλάνους εθνικολαικιστές σε όλη την ΕΕ (με τελευταίο αποκορύφωμα τους «Βρετανούς Ντάλτον» Ντέιβ, Μπόρις, Τζωρτζ και Μάικλ).
    Τι δεν καταλαβαίνουν όσοι Έλληνες συμπολίτες, μέσα σε τέτοια κατάσταση, παίζουν με βρεφονηπιακές ιδεοληψίες Μεσοπολεμικού τύπου;

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Mitsos λέει:

    Tη χώρα θέλουνε να την κάνουνε μουσουλμανικό χαλιφάτο της Μ. Ανατολής εσύ Αφτερ και κάτι ομοιδεάτες σου έχοντας συνοδοιπόρο το κόμμα της λούμπεν ελληνικής αστικής τάξεως το ΝΔ-ΣΟΚ. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Mitsos λέει:

    Αν κάτι πρέπει να διδαχθούμε από το μακελειό αυτό και άλλα μεγάλα μακελειά που έχουν λάβει χώρα στις ΗΠΑ τις δεκαετίες 60-70, είναι ότι το να αναμίξεις όλες τις φυλές του Ισραήλ και να παραβιάζεις συστηματικά το αμερικάνικο σύνταγμα, εφαρμόζοντας ρατσιστικούς νομους σε κάθε τομέα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, δεν πάει πολύ μακριά τη δουλειά. Ερχεται πάντοτε η ώρα της αλήθειας και θα γίνουν πολλα ακόμα στην Αμερική και στην Ευρώπη που γεμίζει γκέτο μεταναστων και ο κοινωνικός αποκλεισμός από τους «multicultural» που το παίζουν οσίες παρθένες του ελέους πάει σύννεφο.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Mitso,
    και για τον Τζ, Φ. Κέννεντυ (στο Ντάλας) οι «φυλές του Ισραήλ» φταίγανε;
    (και μη μου πείς ότι για τον αδελφό του Ρόμπερτ ήταν μόνον ο Σιρχάν…)
    Τελικά, με τις ιδεοληψίες του εθνικισμού και του «ταυτοτισμού» απλά «αρωματίζουμε» τους φασίστες, που είναι έτοιμοι ως εφεδρεία για να υπηρετήσουν τις χρηματοοικονομικές ακρίδες, στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και παντού.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Μήτσο,
    οι εθνικολαικιστές ψήφιζαν το προ-Σημιτικό ΠΑΣΟΚ (και ολίγον την ΠΟΛΑΝ, άν θυμάσαι) και μετά μονοκούκι την Σαμαρική ΝΔ. Μετά ήρθαν οι …μέλισσες (ΑΝΕΞΕΛ και ΧΑ).
    Συγγνώμη, αλλά το να λές ότι «δικοί μου ομοιδεάτες» είναι αυτοί που ψήφιζαν τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, το θεωρώ ύβρι. Γι αυτό σου απαντώ έτσι, και λίγο είναι.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η physicist λέει:

    Γνωρίζουμε πλέον ότι η δολοφονία των αστυνομικών ήταν έγκλημα ρατσιστικού μίσους.

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Τα «λαïκο»φασιστικά Μέσα Ενημέωσης βρήκαν ευκαιρία και οργιάζουν στις ΗΠΑ – όπως παντού στον κόσμο:
    http://www.nooz.gr/world/ladi-sti-fotia-rixnei-i-new-york-post
    Βούτυρο στο ψωμί τους οι δολοφονίες πολιτών (για μια τροχαία παράβαση!) και η πολλαπλή εκδικητική βεντέττα που στέρησε τη ζωή 5 αθώων αστυνομικών, εντελώς άσχετων με τους πρώτους δολοφόνους.
    Ίσως είναι καιρός να γίνει ο Ομπάμα στο τέλος της θητείας του «Φραγκλίνος Ρούσβελτ Β'»: Να βρεί άκρη με το αναρχούμενο Κογκρέσσο και να κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν και είναι υπερώριμα…

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Mitsos λέει:

    Ρε συ Αφτερ ποιος κουβάλησε στη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους και την έκανε κέντρο διερχομένων?

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Mitsos λέει:

    Τεσπα συστηματικά στην Αμερική βάζουν στην αστυνομία βετεράνους του Αφγανιστάν και του Ιράκ οι οποίοι είναι ψυχάκηδες και έχουν μάθει να αστυνομεύουν όπως αστυνόμευαν ως κατακτητές στις χώρες που υπηρέτησαν. Τα ίδια κάνουν και όταν διοριστούν στην αστυνομία της Αμερικής πυροβολώντας πρώτα και μετά ζητώντας δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια.. Το μάθημα που έλαβαν σήμερα είναι προς ώφελος της αμερικανικής κοινωνίας. Οταν θα σκοτώνουν, επειδή οι δικαστες τους αφήνουν πάντοτε ελεύθερους, θα πληρώνει κάποιος συνάδελφός τους με τη ζωή του. Ετσι μόνο θα μάθουνε να τηρούν τον όρκο τους.. To protect and serve. Εχουν πάρει πολύ αέρα και καιρός είναι κάποιοι να τους τον κόψουνε και θα τους τον κόψουνε όπως τους τον έκοψαν και οι μαύροι πάνθηρε ς της δεκαετία του 60. Κάθε φορά που θα σκοτώνουν χωρίς λόγο κάποιος από αυτούς θα πεθαίνει. Και ας τα βλέπουν και οι δικοί μας διότι τώρα τελευταία με τα μνημόνια έχουν αποκτήσει ύφος 40 καρδιναλίων.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    Κατερριφθη(?) χθες κοντα στην παλμυρα ρωσικο ελικοπτερο απο το ISIS, με νεκρους τους δυο ρωσσους πιλοτους του
    επιβεβαιωμενο και απο ρωσικες πηγες
    παραμενει ασαφης ο τροπος της καταρριψης( MANPADS ισως? )
    παντως φαινεται οτι χτυπηθηκε η ουρα

    Εν τω μεταξυ, ακριβως βορεια της πολης του χαλεπιου λαμβανει χωρα μια σημαντικη μαχη τις τελευταιες μερικες βδομαδες, με τους καθεστωτικους να προσπαθουν μετα απο συνεχομενους απο αερος βομβρδισμους να κλεισουν την λαβιδα και να περικυκλωσουν το ανατολικο,κατεχομενο απο τους ανταρτες κομματι της πολης
    σφοδρες μαχες γινονται το τελευταιο τριημερο στην περιοχη Mallah farms με σκοπο την αποκοπη του δρομου ανεφοδιασμου των ανταρτων μεσω του εξωτερικου δακτυλιου της πολης (Castιllo road)

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Πάνος λέει:

    Ανθεκτικό το ISIS… Εξακολουθεί να ανεφοδιάζεται; Από που; Αν όχι, είναι κοντά στην εξάντληση;

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Mitsos λέει:

    To NTAES στο Χαλέπι έχει πλέον συμπτηχθεί και περιμένει γενικευμένη επίθεση του Ιραν και του Ασσαντ μαζί με Σπέτσνας. Ο ανεφοδιασμός έχει διακοπεί και χτυπιέται αλύπητα από το ρώσικο πυροβολικό με πυρά των 153 και ΓΡΑΔ, uragan MLRS βομβιδίων διασποράς. Τους έχουνε διαλύσει οι ομοβροντίες του πυροβολικού και είναι όλη η περιοχή γεμάτη τεμαχισμένα πτώματα. Τελειώνουν. Μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι παρελθόν. Από πλευράς Τουρκίας δεν εισέρχεται ούτε σφαίρα. Ο,τι ρίχνει το ρίχνει η Αμερική τώρα με τη Σαουδική Αραβία μέσω αέρος και κάνει ο Πούτιν ότι δεν καταλαβαίνει για να μην ρίξει κανένα αμερικάνικο αεροπλάνο κάτω και γίνει ο Γ Παγκόσμιος πόλεμος. Μέσω αέρος είναι εντελώς αδύνατον να εφοδιαστεί ικανοποιητικά το ΝΤΑΕΣ. Αρκετοί λιποτακτούν ειδικά από τη λεγόμενη moderate αντιπολίτευση η οποία πλέον είναι ανύπαρκτη. Εχω ξαναπεί ότι για τη Ρωσία το ζήτημα είναι ξεκάθαρο. Από την αντιπολίτευση και από το ΝΤΑΕΣ δεν θα μείνει ούτε ένας στα κωλόπανα. Είχανε την ευκαιρία να συνθηκολογήσουν στη Γενεύη. Δεν επιδίωξαν καμία συζήτηση για ειρήνευση. Τώρα δεν θα μείνει ούτε ένας στα κωλόπανα.

    Οσο για το ελικόπτερο θα έπεσε από κανένα Στινγκερ. Το ζήτημα είναι ότι μέχρι να πεσει πόσες βόμβες διασποράς φωσφόρου έριξε και πόσους έκαψε ζωντανούς? Σκάκι είναι ο πόλεμος και άμα με ένα αξιωματικό πάρεις ένα πύργο ή τη βασίλισσα δεν σε πολυνοιάζει.

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    Πανο
    το ISIS εμπλεκεται μονο στο επεισοδιο με το ελικοπτερο
    τα υπολοιπα εχουν να κανουν με συγκρουση καθεστωτος-jaysh al fatah – συνασπισμος ανταρτων
    ισλαμιστων και μη (nusra,ahrar al sham, και πολλοι αλλοι )

    *

    Το ISIS υποχωρει αργα αλλα σταθερα εδω και καιρο
    ειδικα στο ιρακ εχει χασει σημαντικα μερη και σχεδον τη μιση του εκταση
    Ο ιρακινος στρατος και οι πολιτοφυλακές προχωρανε κατα μηκος του ευφρατη προς τα πανω
    μαλιστα χθες καταλαβανε μια σημαντικη βαση

    στη συρια επισης υποχωρει (-20%) αλλα πιο αργα – εκει εχει ενα σημαντικο «συμμαχο»και στρατολογο, τον …ασαντ ( και τους υπολοιπους, ρωσια ιραν ) 🙂

    γενικα στη συρια ειναι πιο μπερδεμενη η κατασταση
    εχει χασει εδαφη κυριως απο τους κουρδους(YPG αλλα και μεσω του SDF)
    To δε καθεστως προχωρησε σε βαρος του ISIS κυριως τριγυρω απο την παλμυρα και ανατολικα του χαλεπιου – δεν ενδιαφερεται τοσο για το ισλαμικο κρατος…
    επισης αμυνεται εναντιον του ISIS στην περικυκλωμενη πολη deir as zour

    ο ασαντ η ρωσια και το ιραν ειναι προβλημα στη συρια
    υπαρχει θεμα προστασιας δικτατορα ,αμαχων και εισβολης ξενων και …ετεροδοξων
    στο ιρακ ειναι καπως πιο ευκολα
    οπως και στη λιβυη-κουβεντα καποιας αλλης στιγμης

    *
    Οσο για αυτα που ρωτας
    το ισλαμικο κρατος δεν ειναι ευκολος αντιπαλος
    εχει κινητρο ιδεολογια εδαφος χρηματα προπαγανδα κρατικο μηχανισμο ..
    τα εδαφη τα οποια κατεχει ,ειδικα τωρα, ειναι εδαφη με συμπαγη σουνιτικο πληθυσμο και με φυλες (tribals/clans) που εχουν δηλωσει την πιστη τους στο ισλαμικο κρατος
    αμυνονται και για την περιοχη τους αλλα και για την πιστη τους- ετσι οπως τη θεωρουν αυτοι..

    δεν ειναι ευκολο να μπει καποιος απο εξω,ειδικα σιιτες ιρανοι αφγανοι…
    μια συμφωνια με σουνιτικες φυλες θα διευκολυνε την κατασταση,αλλα δεν ειναι ευκολο πραγμα
    στη συρια ας πουμε, οι κουρδοι προχωρανε προς τα δυτικα οπου υπαρχει και κουρδικο στοιχειο
    προς τα νοτια(ρακκα ντειρ ασ ζορ) θα ηταν πολυ δυσκολο να πανε χωρις προεργασια αφου ειναι μερη που εχουν αραβικο πληθυσμο-πρεπει να διευρυνθει η συμμαχια και με τοπικες φυλες..

    *

    Υπαρχουν πολλες παρεξηγησεις οσον αφορα τον ανεφοδιασμο των ανταρτων και του ISIS
    ναι μεν υπαρχει σημαντικη εξωτερικη συνιστωσα αλλα μεχρι τωρα στον πολεμο η κυρια πηγη οπλισμου δεν ειναι καποιος απο εξω αλλα ηταν και ειναι το υλικο που κερδιζουν απο τον αντιπαλο!
    και δοξα το θεο και το ιρακ και η συρια ηταν και ειναι γεματα βασεις και οπλα

    ειδικοτερα οι πηγες ειναι
    –>στο ιρακ
    ο ιρακινος στρατος (με αρκετο….αμερικανικο εξοπλισμο ) κυριως τη χρονια που καταληφθηκε η μοσουλη και το μισο ιρακ
    –>στη συρια
    ο συριακος στρατος (ειδικα μοναδες που λιποτακτουσαν στην αρχη),οι πολιτοφυλακες και ..αναμεταξυ τους
    φυσικα εκει υπαρχει και ο εξοπλισμος απο ισλαμικες χωρες(για τους ισλαμιστες αλλα και γενικοτερα ) και τους αμερικανους(για FSA και κουρδους)

    επισης,στις πολεις που κατεχει το ISIS μπορει να κατασκευαζει μονο του πολεμικο εξοπλισμο(πυρομαχικα, αυτοσχεδιους μηχανισμους,θωρακιση,μετατροπες,χημικα
    κλπ)
    (ενα σημαντικοτατο κομματι του οπλισμου και των ισλαμιστων ανταρτων στη συρια ειναι αυτοσχεδια οπλα ,βληματα αλλα και θωρακιση)
    και παντα φυσικα υπαρχει το λαθρεμποριο το οποιο δεν κοιτουσε ποτε, ουτε κοιτα παραταξεις…

    οικονομικα ,το ισλαμικο κρατος οντως εχει προβλημα,εχει δεχθει πληγματα, αλλα βγαζει ακομα αρκετα χρηματα
    επιπλεον προσαρμοζεται στις επιθεσεις απο αερος(πχ μικροτερες μοναδες διυλισης..)
    δεν θα καταρρευσει ετσι απλα

    ζητημα με τα τροφιμα δεν φαινεται να υφισταται
    οποτε , δεν θεωρω οτι ειναι τοσο ουσιωδες το θεμα του ανεφοδιασμου για τους εμπολεμους οσο φαινεται
    θα ειναι ενα πληγμα αν κοπει η εδαφικη επαφη με την τουρκια αλλα οχι τοσο οσο να σημανει την αυτοματη καταρρευση του

    Βεβαια, θα ειναι δυστυχως ζητημα για πολλους αμαχους που θα παγιδευτουν
    εκει θα υπαρξει προβλημα

    *

    Ενα σημαντικο στοιχειο του πολεμου ειδικα στη συρια ειναι ο χαρακτηρας του
    αυτο που δυστυχως εχει συμβαλλει πολυ στο φουντωμα του πολεμου ειναι το θεμα του τζιχαντ
    πλεον χρησιμοποιειται ανοιχτα ο ορος μουτζαχεντιν οπως και στο αφγανισταν παλιοτερα

    δυστυχως, ο λανθασμενος τροπος και του καθεστωτος αλλα και των προστατων του (ρωσια ιραν) οδηγησε στο να μπορουν βασιμα να επικαλουνται την αναγκη για τζιχαντ(*)
    (μην παρεξηγηθω,παντα με βαση τον δικο τους τροπο σκεψης ,τον οποιο και θα πρεπει να εχουμε υπ`οψη μας)

    Ας ελπισουμε να τα βρουν με καποιο τροπο εν τελει ρωσια και σαουδαραβες και φυσικα για ευνοητους λογους η τιμη του πετρελαιου να παραμενει χαμηλα και να παει οσο πιο κατω γινεται 🙂
    με 120 δολλαρια το βαρελι λαθρεμποριο θα κανει και ο θεος με το …διαολο, οχι μονο η τουρκια οι κουρδοι και ο ασαντ με το ISIS

    (*)λογοι τζιχαντ
    1.για την αποτροπη της επιθετικοτητας που απειλει τη ζωη και την περιουσια των μουσουλμανων
    2.για την προστασια του μηνυματος και της αποστολης του ισλαμ
    3.για την υπερασπιση της θρησκευτικης ελευθεριας και της προστασια απο την καταπιεση των μουσουλμανικων πληθυσμων που ζουν εξω απο τα ορι ατου ισλαμικου κρατους(του κανονικου οχι του ..ISIS)

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    (συνεχεια)

    Οποτε ανακεφαλαιωνοντας
    εχουν κινητρο, εχουν φανατισμο,τους δινουν επιχειρηματα και δικαιολογηση κινησεις των αντιπαλων τους, εχουν εθελοντες απο ολο το μουσουλμανικο κοσμο,διοικουν με απιστευτη σκληροτητα και σαδισμο,πιστευουν οτι εχουν την …αληθεια (οπως τη βλεπουν αυτοι βεβαια…) με το μερος τους, εχουν υλικα αρκετα και διαθεση να πεθανουν για τα πιστευω τους
    και απεναντι τους δεν εχουν – απαραιτητα – αντιπαλους με ισχυρη διαθεση να τους παλαιψουν, τουλαχιστον οχι παντου
    αρα θα ειναι δυσκολο, επιπονο και θα παρει χρονο – ειδικα σε αστικα κεντρα οπως η ρακκα και η μοσουλη
    καπως οπως οι ιαπωνες στο τελος του β.παγκοσμιου πολεμου

    (και μπορει στο τελος να αλλαξουν και στρατηγικη και να το γυρισουν σε ανταρτοπολεμο και τρομοκρατια ,η να πανε και σε αλλα μερη)

    *

    Το ζητημα ομως ειναι η διαχειριση (τηςπαρουσας αλλα και της επομενης καταστασης) και η ιδεολογικη μαχη
    αν ο χειρισμος των σουνιτικων πληθυσμων δεν γινει σωστα, τοτε ακομα και αν ηττηθει το ISIS,μπορει να επανελθει
    ειτε αυτουσιο ειτε με αλλο ονομα

    *

    Και ενα δυο βιντεακια που ειδα την τελευταια βδομαδα πανω στο ζητημα του πολεμικου εξοπλισμου
    #1
    πρωτα ενα βιντεο νομιζω απο την jaysh al islam(σαουδαραβικης επιρροης) στο οποιο προσαρμοζουν πυραυλο grad -λαφυρο- σε αυτοσχεδιο συστημα μαλλον με βομβα γκαζιου(φυσικου αεριου) η …κατι τετοιο τελοσπαντων

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    #2
    Πριν απο μια βδομαδα, οι ανταρτες ανακατελαβαν μια κωμοπολη (Kinsabba) στην επαρχια της λαττακιας και πηραν σαν λαφυρα πολεμου αρκετο υλικο συμπεριλαμβανομενων
    και 5-6 τανκ/ τεθωρακισμενων μεταφορας προσωπικου..
    (η συρια ειχε παρα πολλα τεθωρακισμενα πριν τον εμφυλιο)

    εδω …αδειαζουν, μετα το 30″, μια αποθηκη με ρουκετες

    Rebels looting weapons storage full of M79 Osa anti-tank rockets (at least 14) in Kinsabba

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Mitsos λέει:

    Θανάση οταν είσαι αποκομμένος όσο φανατισμό και να χεις σε ό,τι θεό και αν πιστεύεις οι μέρες σου είναι τελειωμένες. Οι Ρώσοι έναν τρόπο πολέμου γνωρίζουν και αυτόν εκτελούν. Εγκλωβίζουν, φτιάχνουν ταναλια και μετά τη σφίγγουν. Αυτο κάνουν από τότε που υπάρχει Ρωσία. Ο,τι και να κάνουν οι κύριοι αυτοί είναι τελειωμένοι και το μέγα πρόβλημα θα το έχει πλέον η Ευρώπη στην οποία θα καταφύγουν αργά ή γρήγορα μαζικά ειδικά τα γυναικόπαιδα.

    Είναι τέτοια η ισχύς πυρός από στεριά θάλασσα και αέρα που δεν μπορούν πλέον να ανεφοδιάζονται και αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να τους θερίζει η πείνα και οι αρρώστιες. Και δεν απέχουμε πολύ από αυτους και τις αρρώστιες που θα κουβαλήσουν στην Ελλάδα. Μην ακούς τις μπούρδες από κάτι αμερικάνικα βλακώδη site που διαβάζεις. Εχουν εντελώς αποκλειστεί στη Ράκα και σε ένα τμήμα στο Χαλέπι και αμύνονται σαν τρελοί αλλά η τρέλλα δεν είναι καλός σύμβουλος στον πόλεμο. Εχουν απωλέσει την ψυχραιμία τους και χρησιμοποιούν πλέον κομάντος αυτοκτονίας και τίποτα άλλο. Είναι στη φάση που βρέθηκαν οι Ιάπωνες όταν πλέον ο πόλεμος στον ειρηνικό είχε κριθεί. Οι μεν αυτοκτονούσαν για τον αυτοκράτορα αντιπρόσωπο του θεού στη γη οι δε για τον Αλλάχ μοναδικό προφήτη του θεού. Θεός δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο οι ρώσικοι πύραυλοι που θερίζουν.

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η Πάνος λέει:

    Θένξ, παίδες!

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    Μητσο

    «Μην ακούς τις μπούρδες από κάτι αμερικάνικα βλακώδη site που διαβάζεις.»

    Δε μου τα λες και μενα αυτα τα σαιτ να τα ..μαθω? 🙂

    «Εχουν εντελώς αποκλειστεί στη Ράκα και σε ένα τμήμα στο Χαλέπι και αμύνονται σαν τρελοί αλλά η τρέλλα δεν είναι καλός σύμβουλος στον πόλεμο. Εχουν απωλέσει την ψυχραιμία τους και χρησιμοποιούν πλέον κομάντος αυτοκτονίας και τίποτα άλλο.»

    Επιθεσεις αυτοκτονιας οι ισλαμιστες χρησιμοποιουν εδω και πολυυυ καιρο,δεν ειναι θεμα ψυχραιμιας
    επισης αποκλεισμενο ειναι το ISIS απο την αρχη της ανακηρυξης του
    η συγκεκριμενη εννοια ειναι υποβοηθητικη της υπαρξης του… 😉

    τελος
    ξεκολλα με τους ρωσους και τον πουτιν μητσο
    αφγανισταν και συρια εχουν τη δικια τους σφραγιδα
    ειναι μερος του προβληματος οχι της λυσης

    Marie Colvin’s family sues Syria over death in Homs

    The family of Marie Colvin, the American journalist who died in Syria four years ago, is suing the regime of President Bashar al-Assad.
    Relatives say they have evidence that she was murdered as part of a policy of deliberately killing journalists.
    Colvin was reporting from the rebel-held area of Baba Amr, in Homs, in February 2012, when she was killed by government artillery.
    Shortly before, she did live broadcasts for the BBC, Channel Four and CNN.

    «I watched a little baby die today,» she said, talking over pictures of a child who had been hit by a sniper bullet. «That is happening over and over and over.»
    She told the BBC that President Assad’s forces were «shelling with impunity, with merciless disregard for civilians».

    She told CNN it was «a complete and utter lie that they’re only going after terrorists… The Syrian army is simply shelling a city of cold, starving civilians».

    The Colvin family believes that the satellite phone used in these broadcasts was traced by Syrian intelligence and used to locate the Baba Amr media centre, where she was based.
    According to documents obtained by their lawyers, a government informant then confirmed the location. An attack on the journalists was ordered that night, the lawsuit says.
    «The transmissions were intercepted, and they were tracked to their GPS co-ordinates,» said one of the legal team, Scott Gilmore.

    http://www.bbc.com/news/world-us-canada-36757154

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Mitsos λέει:

    Επιθεσεις αυτοκτονιας οι ισλαμιστες χρησιμοποιουν εδω και πολυυυ καιρο,δεν ειναι θεμα ψυχραιμιας
    επισης αποκλεισμενο ειναι το ISIS απο την αρχη της ανακηρυξης του
    η συγκεκριμενη εννοια ειναι υποβοηθητικη της υπαρξης του…

    Kαθόλου αποκλεισμένο δεν ήταν μέχρι που μετά την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη προσπάθησε να ανατρέψει αυτόν που το τάιζε διότι έτσι διέταξαν οι Αμερικάνοι που επίσης το ταίζουν να κάνει. Η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη με τους δεκάδες νεκρούς άφησε το ΝΤΑΕΣ χωρίς συμμάχους στην περιοχή και τα αμερικάνικα αεροπλάνα δεν φτάνουν εύκολα να το εφοδιάσουν πλέον λόγω του συστήματος αντιαεροπορικών πυραύλων και ηλεκτρονικού πολέμου που συχνά τα τυφλώνει και ρίχνουν τα εφόδια στο γάμο του καραγκιόζη. Η στροφή του Ερντογάν προς την Ρωσία τελειώνει και την τελευταία ελπίδα επικράτησης Κούρδων και ΝΤΑΕΣ. Ούτε οι Κούρδοι στο τέλος θα κάνουν κράτος και εδώ θα είμεθα να δούμε αν πέσω μέσα στην πρόβλεψη που κάνω.

    Από τότε δουλεύει το σύστημα car bomb εναντίον των Σπέτσνας σε καθημερινή βάση και έχει βέβαια σκοτώσει αρκετούς. Αλλά και οι Ιάπωνες καμικάζι πολλούς Αμερικάνους σκοτώσανε αλλά ο πόλεμος χάθηκε για την Ιαπωνία. Σε λίγο, πιστεύω ότι ήδη ίσως γίνεται σε κάποια κλίμακα, θα αρχίζουν τον κανιβαλισμό και θα τρώνε πτώματα για να επιβιώσουν και τότε ο θεός ξέρει τι περιμένει την Ελλάδα, με τους γελοίους που την κυβερνάνε υποτίθεται. Στην περιοχή της Ράκα έχουν επιστρέψει αρρώστιες που είχαν εξαφανιστεί εδώ και πολλές δεκαετίες.

    Ο πόλεμος αλλάζει κατεύθυνση και τώρα πλέον αναμένεται γενικευμένη επίθεση εναντίον της Ρωσίας στην Α. Ουκρανία και την Κριμαία. Η Συρία ως παιχνίδι γεωπολιτικόν χάθηκε για τους αυτοαποκαλούμενους δυτικούς. Ακόμα και η Σ. Αραβία κατανόησε το παιχνίδι των Αμερικάνων και αρχίζει και τραβιέται διότι πάει για χρεοκοπία αν δεν αλλάξει βιολί. Τώρα θα πάνε οι Ουκρανοί να βομβαρδίσουν την Αμερικάνικη πρεσβεία στο Κίεβο για να δικαιολογήσουν μετά αυτά που θα επακολουθήσουν. Αλλά και εκεί μετά από εκατόμβες θα χάσουνε. Η Ρωσία σε αυτό το τεραίν είναι ανίκητη διότι το ξέρει καλά και παίζει εντός έδρας. Το ερώτημα όμως είναι γιατί να πεθαίνουν τζάμπα για τα παιχνίδια κάποιων τραπεζιτών και βιομηχάνων χιλιάδες χιλιάδων άνθρωποι?

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.