Επιστολή – κόλαφος από Κομισιόν για το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο

Στην επιστολή της η Κομισιόν εγείρει σειρά ενστάσεων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει s11_skitso--7-thumb-largeτο ταχύτερο δυνατόν εξηγήσεις καθώς η Επιτροπή έχει εδραία άποψη πως με τις νομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης:

επιχειρείται η χειραγώγηση της ανεξάρτητης αρχής που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά, κάτι που αντιβαίνει ευθέως στα κοινοτικά δεδομένα

•Αμφισβητείται η δημοπράτηση του φάσματος που ανατέθηκε στη Digea

•Επιχειρείται η συγκέντρωσή εξουσιών και κανονιστικών αρμοδιοτήτων στα χέρια κυβερνητικών στελεχών αντί των ανεξάρτητων αρχών που προβλέπει το Σύνταγμα.

skai.gr /  Επιστολή – κόλαφος από Κομισιόν για το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο
Επιστολή – έγκληση προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη για χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος απέστειλε ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Γκ. Έντινκερ στην ελληνική κυβέρνηση.

Επιστολή – έγκληση προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη για χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος απέστειλε ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Γκ. Έντινκερ στην ελληνική κυβέρνηση.

Η επιστολή, που αποκαλύπτει η «Κ», θέτει ουσιαστικά την Ελλάδα στον προθάλαμο της παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενώ θεωρείται ενδεικτική προθέσεων της Κομισιόν και για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Στην επιστολή της η Κομισιόν εγείρει σειρά ενστάσεων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει το ταχύτερο δυνατόν εξηγήσεις καθώς η Επιτροπή έχει εδραία άποψη πως με τις νομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης:

επιχειρείται η χειραγώγηση της ανεξάρτητης αρχής που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά, κάτι που αντιβαίνει ευθέως στα κοινοτικά δεδομένα

•Αμφισβητείται η δημοπράτηση του φάσματος που ανατέθηκε στη Digea

•Επιχειρείται η συγκέντρωσή εξουσιών και κανονιστικών αρμοδιοτήτων στα χέρια κυβερνητικών στελεχών αντί των ανεξάρτητων αρχών που προβλέπει το Σύνταγμα.

Στην ίδια επιστολή, η κυβέρνηση καλείται σε αυστηρό τόνο να απαντήσει άμεσα γιατί δεν αξιοποιήθηκε ευρύτερα το τηλεοπτικό φάσμα ενώ εμφανώς δηλώνεται ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί κατατείνουν στο να ωφελήσουν τον κρατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ).

Η επιστολή του Επιτρόπου Έντιγκερ αποτελεί ουσιαστικά απάντηση σε επιστολή που είχε στείλει, προ μηνός, ο κ. Νίκος Παππάς (τρίτο συνημμένο αρχείο), το περιεχόμενο της οποίας, εκ του αποτελέσματος κρίνεται, ότι δεν ικανοποίησε τα κοινοτικά όργανα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς διαβεβαίωνε ότι όλη η διαχείριση εκ μέρους της κυβέρνησης θα γίνει με σεβασμό στην κοινοτική νομοθεσία και πρακτική…

Αναλυτικά οι επιστολές της Κομισιόν και του κ. Παππά σε pdf:

Η επιστολή της Κομισιόν προς την κυβέρνηση σελίδες 1-15

H επιστολή της Κομισιόν προς την κυβέρνηση σελίδες 16- 29

Η επιστολή της Κομισιόν προς το Νίκο Παππά 

skai.gr – Πηγή: Η Καθημερινή

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

38 Responses to Επιστολή – κόλαφος από Κομισιόν για το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο

  1. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Δίκιο έχουν να εξίστανται εκεί στας Ευρώπας, καθώς οι έννοιες «χειραγώγηση της ανεξάρτητης αρχής» και «συγκέντρωση εξουσιών και κανονιστικών αρμοδιοτήτων», τους είναι παντελώς άγνωστες.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Με δεδομένο ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους συριζανελ είναι να ελέγξουν τα ΜΜΕ, το παιχνίδι αποκτά ενδιαφέρον που οι κοινοτικοί τους λένε, κατέβασε τη γίδα από την πλάτη 🙂

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Don Johnson λέει:

    Θα πρέπει να καταλάβουν τι είναι γίδα και τι πλάτη πρώτα.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Προοίμιο των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν σχετικά με την διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες χαρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την επιστολή του αρμόδιου Επίτροπου της ΕΕ ενώ εκφράζει την ελπίδα του η ελληνική δικαιοσύνη θα διαφυλάξει και την εξωτερική αλλά και την εσωτερική της ανεξαρτησία και θα προστατεύσει την πολυφωνία και το κράτος δικαίου.

    Ολόκληρο το σχόλιο του κ. Βενιζέλου είναι το εξής:

    «Η επιστολή του αρμόδιου επιτρόπου με την οποία κινείται επισήμως η διαδικασία κατά της χώρας μας για σωρεία παραβιάσεων του δικαίου της ΕΕ με τις ρυθμίσεις που επέβαλε η κυβέρνηση ως προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του φάσματος συχνοτήτων, είναι το προοίμιο για όσα φυσιολογικά θα ακολουθήσουν ως προς την διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

    Όλα όσα περιλαμβάνονται στην πολυσέλιδη επιστολή του κ. Έτιγκερ είχαν επισημανθεί στη Βουλή στις 29.1.2016. Είχα τότε τονίσει επιπλέον ότι οι παραβιάσεις του ενωσιακού δικαίου ως προς τις ρυθμιστικές αρχές συνιστούν και παραβιάσει του άρθρου 28 του Συντάγματος. Όσα ισχύουν ως προς τις ρυθμιστικές αρχές, όπως η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ισχύουν επαυξημένα ως προς τις προβλεπόμενες στο Σύνταγμα ανεξάρτητες αρχές, όπως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), τις βασικές αρμοδιότητες του οποίου έχει υφαρπάξει με αντισυνταγματικό νόμο ο υπουργός.

    Υπάρχουν αυτή την περίοδο χώρες – μέλη της ΕΕ, στις οποίες είναι στραμμένη η προσοχή των ενωσιακών οργάνων επειδή η στάση των αντίστοιχων εθνικών κυβερνήσεων απέναντι στα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη θέτει ζήτημα προσβολής των αξιών της Ένωσης. Για μια από αυτές έχει κινηθεί και η σκληρή διαδικασία του άρθρου 7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΕΕ).

    Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν δυστυχώς και στην Ελλάδα. Ούτε η αγωνία για το κλείσιμο των αξιολογήσεων και την καταβολή των δόσεων του τρίτου μνημονίου που κατέστησε αναγκαίο η πολιτική της κυβέρνησης, ούτε το Brexit μπορούν να κρύψουν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα σε σχέση με τους θεσμούς της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Ελπίζω ακόμη ότι η δικαιοσύνη θα διαφυλάξει εντέλει και την εξωτερική αλλά και την εσωτερική της ανεξαρτησία και θα προστατεύσει την πολυφωνία και το κράτος δικαίου».

    http://www.liberal.gr/arthro/62150/politiki/2016/e-benizelos-o-k-papas-echei-uparpaxei-tis-basikes-armodiotites-tou-esr.html

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    ΕΙΤΗΣΕΕ: «Στον αέρα ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών»

    http://www.liberal.gr/arthro/62156/epikairotita/2016/eitisee-isonston-aera-o-diagonismos-ton-tileoptikon-adeionsin-.html

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Κουμουτσάκος: Ο Υπουργός προπαγάνδας διασύρει πάλι τη χώρα
    Για επιστολή κόλαφο και για υπουργό προπαγάνδας κάνει λόγο ο Γιώργος Κοπυμουτσάκος αναφερόμενος στην επιστολή της Κομισιόν προς την κυβέρνηση η οποία αφορά στις τηλεοπτικές άδειες και τον επικείμενο διαγωνισμό.

    «Η επιστολή- κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτει το σχέδιό της Κυβέρνησης να χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, να συγκεντρώσει στα χέρια της υπερεξουσίες και να ελέγξει τη ενημέρωση των Ελλήνων», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

    «Παρά τις πρόσφατες, περί του αντιθέτου, διαβεβαιώσεις του «Υπουργού Προπαγάνδας», η χώρα διασύρεται και πάλι με ευθύνη της Κυβέρνησης. Αυτήν τη φορά ο διασυρμός αφορά στον ίδιο τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Στο θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και σημείωσε πως η απάντηση που έσπευσε να εκδόσει ο κ. Παππάς, είναι άσχετη με την ουσία του μείζονος ζητήματος Δημοκρατίας που εγείρεται.

    «Είναι ομολογία διολίσθησης στον καθεστωτικό αυταρχισμό. Το σχέδιο τους δεν θα περάσει. Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει. Ο νόμος «Παπά- Σπίρτζη» πρέπει να καταργηθεί και το ΕΣΡ να αναλάβει τις πλήρεις αρμοδιότητές του χωρίς χειραγώγηση από «Υπουργούς – καναλάρχες»», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζοντας πως «οι δημοκρατικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις οφείλουμε αντίδραση σε κάθε μεθόδευση αυταρχισμού σε θέματα θεσμών και Δημοκρατίας την οποία επιχειρεί να πλήξει η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου».

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/319350/koumoutsakos-o-upourgos-propagandas-diasurei-pali-ti-hora/#ixzz4DMFjv6qc
    Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Πυρ ομαδόν κατά Παππά και Σπίρτζη μετά την επιστολή-κόλαφο για τις τηλεοπτικές άδειες

    http://www.liberal.gr/arthro/62169/epikairotita/2016/pur-omadon-kata-pappa-kai-spirtzi-meta-tin-epistoli-kolafo-gia-tis-tileoptikes-adeies-.html

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Ο πρόεδρος του ΣτΕ έχει να πεί επι του θέματος:

    «Η εποχή στην οποία ζούμε σήμερα είναι η εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσεως και των Μνημονίων. Είναι η εποχή της επικυριαρχίας του οικονομικού επι του θεσμικού η οποία χαρακτηρίζεται απο πρωτοφανή υποχώρηση του κράτους δίκαιου και ιδίως του κοινωνικού κράτους. Υπο τας συνθήκας αυτάς αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων μας απο οποιαδήποτε θέση και αν ευρισκόμεθα να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, ενισχύοντας τους βασικούς θεσμούς του κράτους, που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, τον πνευματικό μας και ηθικό μας πολιτισμό, οι οποίες πολλές φορές απερισκέπτως ή κακοβούλως διασύρονται…

    Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφαίνονται με πλήρη ανεξαρτησία και πνεύμα ουδετερότητας, δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, ούτε υποκύπτουν σε πιέσεις από όπου κι αν αυτές προέρχονται, ούτε βεβαίως πτοούνται απο προσωπικές και ανοίκειες επιθέσεις αλλά επιτελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον ανεπηρέαστοι και με τη δέουσα υπευθυνότητα, ματαιοπονούν επομένως όσοι προσπαθούν για το αντίθετο. Εκείνο που θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένο να επισημάνουμε είναι ότι οποιασδήποτε φύσεως ενέργειες χειραγωγήσεως του δικαστηρίου ή υπαγορεύσεων σε αυτό της επιθυμητής αποφάσεως σε εκκρεμείς μάλιστα δίκη, εκτός του ότι είναι απολύτως απαράδεκτο να συμβαίνει σε ενα κράτος δικαίου πολύ δε περισσότερο όταν προέρχονται απο διαδίκους με τη χρήση μάλιστα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης τα οποία διαθέτουν, συνιστούν ευθεία επέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης η οποία πράττει και θα συνεχίσει να πράττει το καθήκον της και τις καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο».

    http://www.tovima.gr/media/article/?aid=812662

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Πάντως το κείμενο των 28 σελ. ήταν σαφές! 🙂

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Πάνος λέει:

    Και τις 5 αράδες με την απάντηση του εκπροσώπου δεν θα τις έλεγες ασαφείς.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Πάνος λέει:

    Ακούω ότι κατατέθηκαν 11 υποψηφιότητες για τις 4 άδειες. Χωρίς Τούρκο μέσα.

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Και μια απορία. Αφού οι συριζαίοι είναι φανατικοί της απλής αναλογικής λόγω σεβασμού της ψήφου των πολιτών, πώς και δε σέβονται σε θέματα ΜΜΕ τη βούληση των κομμάτων της αντιπολίτευσης -δημοκρατικό τόξο- που διαφωνούν πλήρως με το νομοσχέδιο για τα κανάλια και έχουν αθροιστικά μεγαλύτερο ποσοστό, άρα και μεγαλύτερη νομιμοποίηση πάρει από τους ηρωικούς πολίτες; 🙂

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Οι άδειες πρέπει να είναι όσα τα κανάλια + λίγες ακόμα. Όπως λένε οι 28 σελίδες χωράνε τουλάχιστον 16 κανάλια, η Φλωρεντία μαλακίες!

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η zepos λέει:

    H ανακοίνωση του Σ.τ.Ε. μυρίζει απόρριψη της προσφυγής των καναλιών..
    Η πλειοψηφία των δικαστών είναι «αριστεροί»…..
    Χο!

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η δεξιος λέει:

    Δεν έχει σημασία αυτό Ζέπο.Σημασία έχει τι θα κάνουν τα άλλα κόμματα.Οι συριζαίοι προωθούν απλή αναλογική γιατί ξέρουν ότι τους πήραν είδηση πολλοί και δεν ξαναβγαίνουν μόνοι τους.
    Εάν τα άλλα κόμματα πουν ότι όλα τα κόλπα του Παππά θα ακυρωθούν από την επόμενη βουλή, θα ναυαγήσουν.ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μόνοι τους έχουν ημερομηνία λήξεως.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η physicist λέει:

    … Εκείνο που θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένο να επισημάνουμε είναι ότι οποιασδήποτε φύσεως ενέργειες χειραγωγήσεως του δικαστηρίου ή υπαγορεύσεων σε αυτό της επιθυμητής αποφάσεως σε εκκρεμείς μάλιστα δίκη

    Έτσι το έγραψε, «σε εκκρεμείς δίκη» ή ήταν καμιά δημιουργηκείς απόδοση του δημοσιογράφου του Βήματος;

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Ο πρόεδρος σωστά θα το είπε. Ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος να θυμίσω, για όσους κόπτονται για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, και ναι ο Ζέπος έχει δίκιο που αναρωτιέται.
    Να πω ακόμη ότι οι δηλώσεις των προέδρων στο ακροατήριο είναι δικονομικώς ασυνήθιστες. Οι όποιες εξηγήσεις ‘δίνονται’ με το σκεπτικό της απόφασης.
    Οι πρόεδροι αρχίζουν και πρωτοτυπούν….

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Περισσότερες τηλεοπτικές άδειες αν αυξηθεί η διαφημιστική πίτα
    Σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, οι κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν ότι η λύση των τεσσάρων αδειών έχει προκύψει από τη διαφημιστική πίτα. «Αν στο μέλλον αυξηθεί η διαφημιστική πίτα θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε» διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, εκτιμώντας ότι ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα φέρει περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία.

    Πηγή: Μαξίμου: Ολα ανοιχτά για ανασχηματισμό και περισσότερες τηλεοπτικές άδειες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/276754/maximoy-ola-anoihta-gia-anashimatismo-kai-perissoteres-tileoptikes-adeies#ixzz4DhyWMgnG

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Με την ίδια λογική γιατί δεν πληρώνει τώρα τους μισους Δ.Υ. και όταν μεγαλώσει η …φορολογική πίτα να πληρώσει και τους υπόλοιπους; 🙂

    Που μάθανε τη διαφιμιστική πίτα τα ζαγάρια!

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η xBerliner λέει:

    Ενθουσιαστήκατε κι εσείς με όσους διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες;
    http://www.lifo.gr/articles/tv_articles/106745
    Ενδιαφέρον άρθρο που με λίγα λόγια αναδεικνύει 1) το γεγονός ότι τις νέες άδειες τις διεκδικούν άτομα που δεν διαφέρουν και πολύ από αυτούς που έχουν τώρα κανάλια και 2) την καινούργια διαπλοκή.
    Ξανά μανά εργολάβοι και προμηθευτές του δημοσίου που τα έχουν κάνει πλακάκια με νυν εργολάβους και προμηθευτές του δημοσίου (νταβατζήδες) αλλά και με εταιρείες του εξωτερικού έτοιμες να πάρουν δουλειές όπως π.χ. τον νερό (για το οποίο ο συριζα είχε ξεσηκώσει τον κόσμο αλλά τώρα το δέχεται υπό την πίεση υποτίθεται της τρόικα αλλά φαίνεται να το συμφώνησε με ημετέρους), επιχειρηματίες και επίδοξους καναλάρχες και μιντιάρχες με διαδρομές σε αριστερά κομματικά γραφεία, προέδρους λαοφιλών ομάδων που σε πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές έκαναν παιχνίδι με τη νυν περιφερειάρχη Δούρου, εταιρεία του πατρός Τσίπρα που αλλάζει χέρια και περνάει σε επίδοξο αριστερό μιντιάρχη που ετοιμάζεται για δουλειές με το δημόσιο, κουμπάροι, ξαδέρφια κτλ κτλ κτλ
    This is first time left, μια από τα ίδια αλλά με απύθμενο θράσος να μείνει στην εξουσία με κάθε κόστος (ακόμα και αν το κόστος είναι η ίδια η χώρα) για να ξαναμοιράσει την τράπουλα σε ημετέρους, από καρανίκες και καθαρίστριες που αναβαθμίζονται σε γραμματείς μέχρι εργολάβους και εφοπλιστές. ΟΥΣΤ !

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Physicist λέει:

    Βερολινέζε, είναι όμως απαραίτητοι οι σανέλ, ώστε να κάνουν τις ιδιωτικοποιήσεις και να καταβαραθρώσουν τον κρατισμό δια του σουρρεαλισμού.

    Δεν σε ειρωνεύομαι, ειλικρινώς. Απλώς εκφράζω την απόγνωση που μας δέρνει, την απελπισία με το μαύρο σκότος των επιλογών που μας προσφέρονται, ελληνικώς και ευρωπαϊκώς. 😦

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η xberliner λέει:

    Physicist
    Μα αυτό ακριβώς πιστεύω και εγώ.
    Αν κάποιος μπορεί να κάνει ιδιωτικοποιήσεις σε αυτή τη χώρα, αν κάποιος μπορεί να καταργήσει τη μονιμότητα των ΔΥ, αν κάποιος μπορεί να κλείσει άχρηστους δημόσιους φορείς και μάλιστα χωρίς να ανοίξει μύτη είναι μόνο οι σανελ. Και όχι απλώς μπορούν έχουν και ισχυρότατο κίνητρο να το κάνουν (η πείνα τους για εξουσία). Και όχι απλώς μπορούν και θέλουν να το κάνουν, θα το κάνουν σύντομα όταν ενεργοποιηθεί ο κόφτης και οι φόροι δεν θα μαζεύονται.
    Άλλο όμως αυτό και άλλο να διαλύουμε τις όποιες αυταπάτες ότι αυτοί είναι αλλιώς. Τα ίδια και χειρότερα είναι.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η Αλικη λέει:

    Μπροστα στην αθλιότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι προηγούμενοι ηταν τιτάνες της πολιτικής και της διακυβέρνησης.

    Δεν υπαρχει παρόμοιο με το κυβερνητικό τσίρκο προηγούμενο, τουλαχιστον κατα την μεταπολίτευση.
    Εχουν σπάσει ολα τα αρνητικά ρεκορ, σε καθε τομέα!

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μην το διαβάζετε αν έχετε …πίεση 🙂

    Ο Τσίπρας ποταμός: Εξηγεί για άδειες, εκλογές, οικονομία, κοινωνία

    Πηγή: Ο Τσίπρας ποταμός: Εξηγεί για άδειες, εκλογές, οικονομία, κοινωνία | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/276802/o-tsipras-potamos-exigei-gia-adeies-ekloges-oikonomia-koinonia#ixzz4DiO6iTkG

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η Physicist λέει:

    Συμψωνώ με την Αλίκη αλλά δίνω δίκιο και στον Βερολινέζο.

    Ο γιατρός μου λέει να μην ανησυχώ, δεν είναι σοβαρό.

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η Physicist λέει:

    Σημείο-κλειδί στην εξέλιξη των συριζοειδών κινημάτων της συμφοράς στην Ευρώπη είναι, κατά τη γνώμη μου, το φρενάρισμα (με απώλεια ενός εκατομμυρίου ψήφων) των Ποδέμος. Μπορεί να είναι η αρχή της αντίστροφης μέτρησης για τον Σύριζα.

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η xberliner λέει:

    «Έχουμε κάνει μια ανάλυση κόστους οφέλους και βλέπουμε ότι είναι γύρω στα 50 εκατομμύρια ετησίως είναι το κόστος και είναι 200 εκατομμύρια η διαφημιστική πίτα άρα θα πάμε 4 άδειες. Αν κάποια στιγμή αυξηθεί η διαφημιστική πίτα και γίνει 250 – 300 ενδεχομένως να έχουμε βιώσιμα σχήματα και περισσότερα. Σήμερα δεν μπορούμε να έχουμε με τα ελληνικά δεδομένα περισσότερα βιώσιμα σχήματα.»

    Από το λινκ το σχολιαστή.
    Αυτή η πρόταση λοιπόν δείχνει την κρατικιστική και από την κυβέρνηση κεντρικά ελεγχόμενη αντίληψη των πραγμάτων που έχουν οι συριζαίοι.
    Έχουν λέει υπολογίσει ότι 50 εκ είναι το ετήσιο κόστος ενός καναλιού; Ποιος και με τί κριτήρια; Έχουν επίσης υπολογίσει ότι η διαφημιστική πίτα είναι 200 εκ. ΟΚ να το δεχτώ. Και όταν λέει γίνει 300 μπορεί να αυξήσουν τις άδειες. Επειδή αυτό είναι μια μαλακία και μισή, ερωτώ: Αν η διαφημιστική πίτα πέσει στα 150 εκ τί θα κάνουν; Δεν πρέπει να αφαιρέσουν μια άδεια;

    Η κυβέρνηση το μόνο που έχει να κάνει είναι να εποπτεύει αν ο νόμος τηρείται. Να μην παίρνουν θαλασσοδάνεια τα μίντια, να είναι οι πηγές τους καθαρές και να τηρείται η εργατική νομοθεσία, η νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων, και να πληρώνονται τα τέλη χρήσης συχνοτήτων. Και το σημαντικότερο να μην τρέχει να σώσει κάποιο κανάλι αν αυτό δεν βγαίνει οικονομικά. Μόνο αυτό, και μετά ας αφήσει την αγορά να αποφασίσει πόσα και ποια κανάλια θέλει. Αν είναι 4 σήμερα και 2 αύριο ας είναι έτσι. Αν είναι 10 σήμερα και 15 αύριο πάλι καλώς.

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Η κυβέρνηση το μόνο που έχει να κάνει είναι να εποπτεύει αν ο νόμος τηρείται. Να μην παίρνουν θαλασσοδάνεια τα μίντια, να είναι οι πηγές τους καθαρές και να τηρείται η εργατική νομοθεσία, η νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων, και να πληρώνονται τα τέλη χρήσης συχνοτήτων. Και το σημαντικότερο να μην τρέχει να σώσει κάποιο κανάλι αν αυτό δεν βγαίνει οικονομικά. Μόνο αυτό, και μετά ας αφήσει την αγορά να αποφασίσει πόσα και ποια κανάλια θέλει. Αν είναι 4 σήμερα και 2 αύριο ας είναι έτσι. Αν είναι 10 σήμερα και 15 αύριο πάλι καλώς.»

    +1

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Όχι μόνο θέλουν να μας πάνε σε απλή αναλογική, ώστε η ακυβερνησία να γίνει σχεδόν μόνιμη, αλλά επαναφέρουν στο τραπέζι και την πρόταση για μεταβολή του πολιτεύματος από κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία, με απευθείας εκλογή του προέδρου από το εκλογικό σώμα.
    Εδω που τα λέμε πάντως, και διάφοροι δικτάτορες που θαυμάζουν ή θαύμαζαν όλοι πρόεδροι είναι/ήταν.

    http://www.kathimerini.gr/866544/article/epikairothta/politikh/ma3imoy-o-laos-8elei-aplh-analogikh-dhmoyhfismata-apey8eias-eklogh-ptd

    ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ

    Δείγμα των προθέσεών του έδωσε το Μαξίμου στην… πτήση επιστροφής από Κίνα. Με τη φράση του Μάο «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση σημειώνει ανώτατη κυβερνητική πηγή» αναφερόμενη στον εκλογικό νόμο, ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης, κατά την πτήση επιστροφής από το Πεκίνο, επαναβεβαίωνε την πρόθεση του Μαξίμου να προχωρήσει άμεσα όχι μόνον στη συζήτηση για την απλή αναλογική αλλά και στη συνταγματική αναθέωρηση με ενίσχυση της δυνατότητας δημοψηφισμάτων αλλά και την άμεση εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας από τους πολίτες.

    Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο, η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει άμεσα με πολύ καθαρό και έντιμο τρόπο τη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και όχι πριν τις εκλογές και δεν μπορεί κανείς να την κατηγορήσει γι’ αυτό. «Η αριστερά μιλάει 40 χρόνια γι’ αυτό, αν πράτταμε το αντίθετο θα είμασταν υπόλογοι» προσέθεσε.

    Το Μαξίμου εμφανίζεται αποφασισμένο να αυξήσει την πίεση προς την αντιπολίτευση, καθώς σύμφωνα με άτυπες εκτιμήσεις έχει διασφαλίσει πάνω από 190 βουλευτές για την κατάργηση του μπόνους προς το πρώτο κόμμα, χωρίς όμως να μπορεί – τουλάχιστον σε αυτή τη φάση – να εξασφαλίσει και όσες λείπουν για να συμπληρωθεί ο «μαγικός» αριθμός των 200, που βάσει Συντάγματος απαιτούνται για την εφαρμογή του εκλογικού νόμου από τις αμέσως επόμενες εκλογές.

    Ενδεικτικά είναι τα όσα ειπώθηκαν κατά την επιστροφή από την Κίνα, περί αναξιοπιστίας και έλλειψης σοβαρότητας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι, πριν από ένα χρόνο πρότεινε απλή αναλογική, όμως διστάζει τώρα να ψηφίσει την ίδια πρόταση και ανακοινώνει ότι θα φέρει δική του.

    Συνεννόηση με ΝΔ αλλά με προϋπόθεση την απλή αναλογική

    Ως προς τη στάση της Ν.Δ. και του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, η ίδια πηγή ανέφερε ότι η συζήτηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιστράφηκε γύρω από την συνταγματική αναθεώρηση. Σε αυτό το σημείο αφέθηκε, πάντως, παράθυρο συνεννόησης.

    Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι, παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συμφωνεί με δημοψηφίσματα και με απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δέχεται εντούτοις να συναινέσει στο άνοιγμα άρθρων που διαφωνεί υπό την προϋπόθεση ότι και η κυβέρνηση θα ανοίξει με τη σειρά της άρθρα με τα οποία διαφωνεί, προκειμένου να δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

    Προσέθεσε, ωστόσο, η ίδια πηγή ότι η κυβέρνηση θεωρεί ως προαπαιτούμενο την αποδοχή της απλής αναλογικής προκειμένου να υπάρχει ισότητα της ψήφου. Εάν το πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο, λαμβάνει μπόνους 50 εδρών, τί είδους δημοψηφισματικό χαρακτήρα για το Σύνταγμα θα έχει η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αναρωτήθηκε.

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η xberliner λέει:

    «μεταβολή του πολιτεύματος από κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία»
    Από προεδρευομένη σε προεδρική εννοείς. Κοινοβουλευτική θα συνεχίσει να είναι. Αλλά αν δεν κάνω μεγάλο λάθος αυτό είναι στα κομμάτια του συντάγματος που δεν αλλάζουν δε πα να έχεις 300 βουλευτές ή 100% υπέρ σου σε δημοψήφισμα που με 100 συμμετοχή. Οπότε αυτά είναι να είχαμε να λέγαμε. Η εκλογή του προέδρου από το λαό και όχι από τη βουλή είναι σε πολύ γκρίζες ζώνες γιατί μπορεί και να αμφισβητεί το πολίτευμα (προεδρική vs προεδρευομένη). Δεν ξέρω πόσο εφικτή είναι.
    Η δυνατότητα δημοψηφισμάτων υπάρχει και τώρα. Η ενίσχυση τί σημαίνει; Ότι για κάποια θέματα θα επιβάλλεται; Αν κάποιος πιστεύει ότι η πολύ πρόσφατη εμπειρία μας με το δημοψήφισμα ήταν μια δημοκρατική διαδικασία προφανώς και θα θεωρεί την πρόταση αυτή καλή. Για τους υπόλοιπους που θεωρούμε ότι ήταν η επιτομή του λαϊκισμού μας σηκώνεται η τρίχα κάγκελο.

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Από προεδρευομένη σε προεδρική εννοείς»

    Όχι εννοω αυτό που είπα, από κοινοβουλευτική σε προεδρική. Η προεδρευομένη δεν είναι τίποτα άλλο παρα ένας τρόπος για να αντιδιαστείλεις ένα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα από άλλα όπου και αυτά είναι δημοκρατίες αλλά ο αρχηγός του κρατους είναι ένας βασιλιάς. Στις προεδρευόμενες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες αρχηγός του κράτους είναι ο πρόεδρος.
    Η κύρια διαφορά μεταξύ κοινοβουλευτικής και προεδρικής δημοκρατίας δεν είναι αν υπάρχει ή όχι κοινοβούλιο, προφανώς και υπάρχει και στις δύο. Η κύρια διαφορά είναι ότι στην πρώτη ο αρχηγός του κράτους και ο αρχηγός της κυβέρνησης είναι ξεχωριστά πρόσωπα ενω στην δεύτερη ο αρχηγός του κράτους και ο αρχηγός της κυβέρνησης είναι το ίδιο πρόσωπο.
    Υπάρχει και μία μεσοβέζικη λύση, και μαλλον αυτή έχουν κατά νου, το ημι-προεδρικό σύστημα, όπως στην Γαλλία π.χ., όπου είναι ξεχωριστά πρόσωπα ο αρχηγός του κράτους (πρόεδρος) και ο αρχηγός της κυβέρνησης (πρωθυπουργός). Η διαφορά από τα κοινοβουλευτικά συστήματα είναι ότι στα ημι-προεδρικά ο πρόεδρος εκλέγεται απευθείας από το εκλογικό σώμα.

    Περισσότερα εδω

    https://en.wikipedia.org/wiki/Parliamentary_system

    https://en.wikipedia.org/wiki/Presidential_system

    «Αλλά αν δεν κάνω μεγάλο λάθος αυτό είναι στα κομμάτια του συντάγματος που δεν αλλάζουν δε πα να έχεις 300 βουλευτές ή 100% υπέρ σου σε δημοψήφισμα που με 100 συμμετοχή.»

    Με τον Συριζα πάνω ας κρατάμε πολύ μικρό καλάθι, δεν μου εμπνέει καμιά απολύτως εμπιστοσύνη ως προς το αν θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια που ορίζει η συνταγματική νομιμότητα.

    Στα υπόλοιπα που λές συμφωνώ.

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:
  33. Ο/Η xberliner λέει:

    Δύστροπη Πραγματικότητα
    Είχα την εντύπωση ότι στην Ελλάδα το semipresidential το λέμε προεδρική και αυτό που έχουμε το λέμε προεδρευομένη, αλλά κάνω λάθος. Πάντως το σύνταγμα είναι σαφές σε αυτό. Αυτό που έχουμε δεν μπορεί να αλλάξει σε προεδρική, ούτε καν σε semiπροεδρική όπως στη Γαλλία. Κάποιες λίγες αλλαγές στις εξουσίες του ΠτΔ μπορούν να γίνουν, αλλά οποιαδήποτε μεγαλύτερη αλλαγή συνιστά πραξικόπημα.

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Πάντως το σύνταγμα είναι σαφές σε αυτό. Αυτό που έχουμε δεν μπορεί να αλλάξει σε προεδρική, ούτε καν σε semiπροεδρική όπως στη Γαλλία. Κάποιες λίγες αλλαγές στις εξουσίες του ΠτΔ μπορούν να γίνουν, αλλά οποιαδήποτε μεγαλύτερη αλλαγή συνιστά πραξικόπημα.»

    Δεν διαφωνώ Βερολινέζε.
    Από την άλλη όμως είδες τι σχεδιάζανε να κάνουν περσι αλλά ευτυχώς την τελευταία στιγμή κανανε πίσω. Οπότε με τους Συριζανελ πάνω καλό είναι να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η Ενη λέει:

    «Κάποιες λίγες αλλαγές στις εξουσίες του ΠτΔ μπορούν να γίνουν, αλλά οποιαδήποτε μεγαλύτερη αλλαγή συνιστά πραξικόπημα.»

    Δεν διαφωνώ Βερολινέζε.
    Από την άλλη όμως είδες τι σχεδιάζανε να κάνουν περσι αλλά ευτυχώς την τελευταία στιγμή κανανε πίσω. Οπότε με τους Συριζανελ πάνω καλό είναι να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.»

    Σ’ αυτή τη συζητηση μεταξυ ΔΠ και Βερολινεζου, να προσθεσω οτι συμφωνω κι΄εγω,, οπως και με τα ως ανω.

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Ο Ζέπος δικαιώθηκε, τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.