Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Θεσμική εκτροπή οι δηλώσεις Πολάκη»

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  /  Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Θεσμική εκτροπή οι δηλώσεις Πολάκη»

Σκληρή κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πέτρο Πολάκη, ασκεί με ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την τοποθέτησή του ότι «το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων».

«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή», αναφέρει η Ενωση και συνεχίζει, ζητώντας παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους».

«Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών», καταλήγει.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Ελλάδα, Πολιτική. Bookmark the permalink.

47 Responses to Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Θεσμική εκτροπή οι δηλώσεις Πολάκη»

 1. Ο/Η Mitsos λέει:

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Mitsos λέει:

  Demonstration of a thermite grenade manufactured by ALS Technologies, Inc., a Bull Shoals, AR.-based less lethal and defense logistics company.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Πολάκη – Επενέβη η Δικαιοσύνη

  Κατεπείγουσα έρευνα για όσα δημόσια δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για τη συμμετοχή μεγάλης μερίδας δικαστών σε παραδικαστικά κυκλώματα, παρήγγειλε την Παρασκευή η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Η έρευνα ανατέθηκε σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτριο Δασούλα.

  Λόγω της σοβαρότητας των αναφερομένων από τον κ. Πολάκη, η έρευνα πέραν του κατεπείγοντος, σύμφωνα με τη εισαγγελική παραγγελία, μπορεί να επεκταθεί και σε κάθε άλλη «ανακριτική πράξη που θα κριθεί αναγκαία».

  Αναλυτικά η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

  «Σας διαβιβάζουμε φύλλα ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» και παρακαλούμε να ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Επίσης να ενεργήσετε οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία».

  http://www.liberal.gr/arthro/58321/epikairotita/2016/polakis-polloi-dikastikoi-meli-paradikastikon-kuklomaton.html

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Πάνος λέει:

  Είναι τρελοί αυτοί οι Γκαλοπτζήδες…
  (Οι συγκεκριμένοι πάντως είναι από τους ελάχιστους που είχαν προβλέψει τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών)
  http://www.sofokleousin.gr/archives/304256.html

  Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα του Bridging Europe, η οποία διεξήχθη το διήμερο 13-15 Ιουνίου, σε δείγμα 1.072 ατόμων, καταγράφει προβάδισμα 5,8 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου.

  Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,1%, η ΝΔ 16,3%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 4,8%, το ΚΚΕ 7,2%, το Ποτάμι 1,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1%, η Ένωση Κεντρώων 2,8%, η Λαϊκή Ενότητα 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,8%, «άλλο» 1,5%, «Δεν ξέρω-δεν απαντώ» 26,6%.

  Στην έρευνα, το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε καλύτερα την οικονομική κρίση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το 26% απαντά ότι τη χειρίστηκε χειρότερα, ενώ ποσοστό 23% εντάσσεται στην κατηγορία «δεν ξέρω – δεν απαντώ».

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Πάνος λέει:

  Όσο για το θέμα Πολάκη – Δικαιοσύνης: οι συριζαίοι μάλλον βαρέθηκαν να μην έχουν αντιπολίτευση και προσπαθούν να τα κάνουν σκατά από μόνοι τους.

  Έχουν ταλέντο, πάντως, σ’ αυτό.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η physicist λέει:

  @Πάνος

  Ειλικρινώς δεν ξέρω ποιος σφυγμομέτρης λέει την αλήθεια: οι άλλοι που δίνουν προβάδισμα 7% στη ΝΔ ή ετούτοι που δίνουν προβάδισμα κοντά 6% στον Σύριζα. Δεδομένου όμως ότι το άνοιγμα ανάμεσα στις δύο προβλέψεις είναι 13%, δηλαδή η απόκλιση είναι 65% του ποσοστού (20%) που παίρνει πάνω-κάτω το πρώτο κόμμα, μπορεί νομίζω να λεχθεί με βεβαιότητα ότι τουλάχιστον μία από τις δημοσκοπήσεις είναι για τις κλωτσιές. Σε χαρτορίχτρα να πας, περισσότερο αξιόπιστη θα είναι η πρόβλεψή της.

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η physicist λέει:

  … κι αυτή είναι τελικώς η τραγωδία των τελευταίων χρόνων, ότι δηλαδή δεν έμεινε τίποτα όρθιο από άποψη αξιοπιστίας, δεν έμεινε κανένα σημείο αναφοράς. Η δική μου εκτίμηση, παρεμπ, είναι πως και οι δύο δημοσκοπήσεις είναι πειραγμένες μέχρι αηδίας για τον εξής απλό λόγο: ναι μεν μπορώ να υποθέσω ότι ακόμα και τώρα ο Σύριζα έχει προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου αλλά ότι η απόλυτη πλειοψηφία των πολιτών, 51% παρακαλώ, πιστεύει ότι η Κυβέρνηση αυτή χειρίστηκε την οικονομική κρίση καλύτερα από την προηγούμενη, αυτό κάνει μπαμ ότι είναι ευσεβής πόθος.

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Πάνος λέει:

  Το μόνο που είναι δεδομένο είναι ότι η σημερινή εταιρεία πέτυχε να προβλέψει με ακρίβεια το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου – ενώ οι υπόλοιπες υπέστησαν ένα είδος νίλας του Δράμαλη.

  Μαθαίνω, επίσης, ότι η εταιρεία αυτή ΔΕΝ είναι ελληνικών συμφερόντων.

  Από κει και πέρα, ο θεός και η ψυχή τους.

  ΥΓ. Όσο για το 51%, λογικό είναι να μην το πιστεύεις αν έχεις ως στατιστικό δείγμα τους σχολιαστές του παρόντος μπλογκ. Και βέβαια «καλύτερα» δεν σημαίνει επ’ ουδενί «καλά» – αυτό είναι άλλο καπέλο.

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η physicist λέει:

  Κοίταξα την ιστοσελίδα τους, γουγλίζονται. Παρόλο που έχουν πολιτικό πρόσημο, φαίνονται στ’ αλήθεια σοβαροί — και όντως η πρόβλεψή τους τον Σεπτέμβριο ήταν εξαιρετικά ακριβής, κι επίσης δεν κάνουνε θόρυβο και ταμ-ταμ.

  Πάσο.

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η Αλικη λέει:

  Tα 86 δις που μας φέσωσαν δεν τα λένε οι σχολιαστές του παρόντος μπλογκ. Τα ανακοίνωσε αναλυτικά ο Στουρνάρας.

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Γι’ αυτό προτείνουν απλή αναλογική. Γιατί προηγούνται 🙂

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Πάντως οι δύπ γκαλοπτσήδες συμπίπτουν στο πιο ουσιώδες, δηλ. στο ποσοστό των «δεν ξέρω, δεν απαντώ» + άκυρο + λευκο, οπότε μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα «και οι δύο περνούν τη βάση» και κρίνονται ως επιτυχόντες.

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Η πλάκα είναι ότι ο κ. Πολάκης επι της ουσίας έχει αρκούντως δίκιο.
  Αλλά με τέτοιο χαμηλου επιπέδου συνδικαλισμό στον ιατρικό κλάδο, πού να τη βρεί ο έρμος τη στρατηγική, τακτική και ρητορική ικανότητα για να παρουσιάσει εύλογα και πειστικά το αληθές.
  Χτυπώντας καρτέλα στο σκυλάδικο, γίνεσαι τενόρος;

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Βέβαια είχε δίκιο. Οταν κράταγε τα διπλά βιβλία δεν τον έχωσαν μέσα 🙂

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Όσο έχωσαν τους διευθυντές Δημόσιων Κλινικών με τα «κουβανέζικα» προθέματα («πέντε στον κουβά, ένα στον ασθενή, έξι χρεώνουμε στο Ταμείο Περίθαλψης»)/
  Ή τους «λειτουργούς» της ιδιωτικής παρακλινικής – εκτρωσατζήδικου μέσα σε Δημόσια Μαιευτική κλινική, που χρέωνε τα έξοδα σε μερίδες ταμείου περίθαλψης (αρσενικών !) γερόντων 80 χρονών.

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η δεξιος λέει:

  Χαρακτηριστικό της παρούσης κυβέρνησης είναι ότι καλύπτει όλες τις καφρίλες των μελών της και ποτέ δεν ζητείται παραίτηση,οτιδήποτε και αν γίνει,μάλλον διότι αυτό θεωρείται παραχώρηση στον «ταξικό εχθρό».

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Καμμιά παραχώρηση στον ταξικό εχθρό των κουβανέζων και των εκτρωσατζήδων !
  Έτσι πρέπει! Ταξική δικαιοσύνη!
  Όπως και πριν τον Ιανουάριο του 2015. Όπως και πριν τον Ιούνιο του 2012, δεξιέ. 🙂

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Πιθανώς όμως οι γέροντες που υπέστησαν τη χρέωση στην ασφαλιστική μερίδα τους ήταν ελ-τζι-μπι-τζήδες (εκ του LGBT), οπότε, διακριτικώς ποιούσα, καλώς η δικαστική εξουσία δεν παρενέβη αυτεπαγγέλτως στα θεματα του δημοσίου νοσηλευτηρίου.

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  «Η πλάκα είναι ότι ο κ. Πολάκης επι της ουσίας έχει αρκούντως δίκιο.»

  Αφτερ, έχει κάποιος δίκιο όταν το δίκιο μπορεί και να το υποστηρίξει με κάποιον τρόπο. Αλλιώς, δεν αντιλέγω, μπορεί να έχει δίκιο, μπορεί όμως και να είναι ένας κάφρος που λέει μαλακίες. Κανείς δεν ξέρει. Και ο λεγάμενος έχει ηδη ξεφουρνίσει πολλές μαλακίες οπότε την έξωθεν καλή μαρτυρία την έχει πλέον χάσει.

  Μου αρέσει!

 20. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Δύστροπε,
  δεν διαφωνώ. Μέχρι που το «καις» έτσι, το απαξιώνεις κάνοντάς το «γραφικό», αυτό ακριβώς που (θεωρητικα) θέλεις να υποστηρίξεις

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η δεξιος λέει:

  Δεν υπάρχει πριν και μετά το 2015 ή το 2012 Άφτερ.Υπουργός της ΝΔ σε οποιαδήποτε κυβέρνηση που θα αμφισβητούσε όλο σχεδόν το δικαστικό σώμα θα πήγαινε σπίτι του.Το ίδιο και υπουργός του ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του 90 και μετά.Πριν έκαναν και αυτοί ταξικό αγώνα.

  Μου αρέσει!

 22. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Με τις χρονολογίες «πριν 2015» ή «2012» δεν αναφερόμουν σε αμφισβήτηση του δικαστικού σώματος αλλά στην μη αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας στα (δημοσιοποιημένα) σκάνδαλα εντός του συστήματος περίθαλψης. Με θύματα τα ασφαλιστικά ταμεία.

  Μου αρέσει!

 23. Ο/Η δεξιος λέει:

  Να ξέρεις πάντως ότι τα περισσότερα δημοσιοποιημένα σκάνδαλα στην Ελλάδα γενικώς είναι δημοσιοποιημένα αλλά μη σκάνδαλα.Βασικά είναι επικοινωνιακές φούσκες που καταπίπτουν στα δικαστήρια και μετά ο κόσμος διαμαρτύρεται γιατί «δεν μπαίνει κανείς μέσα».
  Έτσι ανοίγει πεδίο δράσης και για πολιτικούς σαν τον Πολάκη που έχει δηλώσει ότι κρατούσε σαν δήμαρχος ψεύτικα βιβλία.

  Μου αρέσει!

 24. Ο/Η zepos λέει:

  Κοίτα τι γράφουν οι διαπλεκόμενοι για να πλήξουν την δημοσκόπησή μας..

  «Ιδρυτής του Bridging Europe είναι ο Δημήτρης Ραπίδης, όπως αναγράφεται στην επίσημη σελίδα του κέντρου ερευνών, ο οποίος στο βιογραφικό του σημείωμα αναφέρει πως έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών, ενώ έχει Μάστερ Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

  Ο Ραπίδης είναι μέλος της ομάδας Greek Politics Specialist Group (GPSG), μπλόγκερ και συνεργάτης ευρωπαϊκών think-tanks και μη κυβερνητικών οργανώσεων, ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλές οργανώσεις στην Ευρώπη, την Ελλάδα και την Τουρκία.

  Όπως επισημαίνει στο βιογραφικό του, ο Ραπίδης είναι πολιτικός αναλυτής που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την ανάλυση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ενώ έχει δώσει συνεντεύξεις σε πολλά διεθνή δίκτυα.

  Ο Ραπίδης, όμως, αποδεικνύεται φανατικός θαυμαστής του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνας Κούνεβα, Στέλιου Κούλογλου, καθώς δεκάδες είναι οι αναρτήσεις του στη σελίδα του στο Twitter.

  Ο πολυγραφότατος Ραπίδης δεν χάνει στιγμή να αναπαράγει «τιτιβίσματα» των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επικροτεί το έργο της ελληνικής κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό.

  Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω μηνύματα του Ραπίδη στο προφίλ του:»

  http://www.protothema.gr/politics/article/547180/poios-einai-o-dimoskopos-tis-augis-pou-vlepei-provadisma-81-tou-suriza/

  Μου αρέσει!

 25. Ο/Η Πάνος λέει:

  Θέμης Καζαντζίδης

  Δεν τρέφω καμία εκτίμηση για τον υπουργό Πολάκη. Από την άλλη, όμως, εντυπωσιάζομαι όταν βλέπω το ιερό αντιπολιτευτικό πάθος κάποιων, που τον θεωρούν ως πρότυπο ακατάλληλου διαχειριστή και καταστροφέα της υγείας.

  Είναι προφανώς όλοι αυτοί που μέχρι το 2010, για να μην πω ακόμη και μέχρι το 2012, ζούσαν αμέριμνοι στην ισχυρή Ελλάδα και δεν έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν με την πολιτική. Δεν ήταν βλέπετε και πολύ in αυτά τα πράγματα σε χώρες μετανεωτερικές, που είχαν φτάσει στο τέλος της ιστορίας. Ασχολούνται σήμερα (μετά μανίας, ως παντογνώστες ερασιτέχνες) που τα πράγματα αγρίεψαν κομμάτι και νομίζουν ότι η κρίση ξεκίνησε επί Σύριζα.

  Εάν λοιπόν είχαν ασχοληθεί όταν έπρεπε, την εποχή των παχέων αγελάδων, πιθανόν να ήξεραν ότι από το πολύπαθο υγείας πέρασαν ογκόλιθοι της πολιτικής. Ένας Κακλαμάνης, ένας Λοβέρδος και, θου Κύριε φυλακή τω στόματι μου, ένας Αβραμόπουλος.

  Αν ήξερε κανείς τι χρήματα πετάχτηκαν στην εποχή που ηγεμόνευαν τα παραπάνω πολιτικά σκουπίδια και κυρίως με τι τρόπο πετάχτηκαν πιθανόν θα ήταν προσεκτικότερος. Για να μην πω ενδεής (επειδή ήταν δεκάδες ΕΝΦΙαδες αυτά τα χρήματα και σήμερα πολλοί το συνηθίζουν να μετράνε τα διάφορα «ισοδύναμα» με αυτόν τον τρόπο). Αλλά τότε λεφτά υπήρχαν και οι σημερινοί νοικοκυραίοι είχαν άλλες ασχολίες και δεν πολυέδιναν σημασία στα πολιτικά. Ξύπνησαν μόλις χθες, να πάνε στο «παραιτηθείτε».

  Έτσι για την ιστορία να πούμε ότι οι δικαστές δεν φάνηκαν πρόθυμοι να ανοίξουν τους φακέλους των γιγαντιαίων σκανδάλων της υγείας για ένα και μόνο λόγο. Δεν θα αρκούσαν οι φύλακες για να στεγάσουν τα πρότυπα της ελληνικής κοινωνίας, που έτρωγαν ασύλληπτα πόσα με δέκα μασέλες. Και θα ορφάνευαν χιλιάδες οικογένειες.

  (Α, δεν ασχολήθηκαν και για έναν ακόμη λόγο οι καλοί εισαγγελείς. Αν είχαν ασχοληθεί δεν θα υπήρχε τρόπος να αποφύγουν της φυλακής τα σίδερα και οι ίδιοι οι υπουργοί, κυρίως αυτοί της περιόδου του καταλληλότερου).

  Μου αρέσει!

 26. Ο/Η Αλικη λέει:

  Τωρα, το γιατι καποιοι ογκόλιθοι της πολιτικής κριτικής, οπως ο Θ. Καζαντζιδης, επιμένουν να θεωρούν το «μήπως οι άλλοι ηταν καλύτεροι;» ως σοβαρο επιχείρημα παραμένει απορίας άξιον.

  Το whataboutism σε ολο του το μεγαλείο!
  Πολιτικη σκεψη επιπέδου νηπιαγωγείου.

  Μου αρέσει!

 27. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

  Τηλεγραφικά: 1. Δε μίλησε για δικαστές που αμελούν, μίλησε για δικαστέςπου μετέχουν σε κυκλώματα, δηλαδή παραβαίνουν οργανωμένα το καθήκον τους με σκοπό δόλιο.
  2. Πρόκειται για μια λεβεντιά που τη λέμε για να περνά η ώρα ή κάνει το λαγό;
  Οι δικαστές πολύ πρόσφατα εξέλεξαν ΔΣ στην ένωση τους από το οποίο αποκλείστηκαν όλοι οι εκλεκτοί της Προέδρου. Μηπως να τριξουμε λίγο τα δόντια, να βγάλουμε το προεδρείο τους στη σέντρα;
  3. Το θεσμικό του ατόπημα είναι τεράστιο, με την αναφορά στο νέο αίμα. Οι δικαστές δεν επιλέγονται με κριτήριο τις αντιλήψεις τους.
  4. Η δικαιοσύνη στη χώρα μας έχει τα μαύρα της τα χάλια, αλλά την οργάνωση της αποφασίζει και εφαρμόζει το πολιτικό μας σύστημα. Φαντάζεστε ότι αυτό το σύστημα θέλει αποτελεσματική δικαιοσύνη; Για ποιο λόγο να το κάνει; Για να βγει στην επιφάνεια το μονοπάτι του μαύρου χρήματος;
  5. Πρόσφατο παράδειγμα για υστερόγραφο: Το μονομελές εφετείο κακουργημάτων αποδείχθηκε πολύ γρήγορο και παραγωγικό. Το υπουργείο σχεδιάζει την κατάργηση του. Δικαιολογία του εκπροσώπου του στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή: Γεμίζουν πολύ γρήγορα οι φυλακές…

  Μου αρέσει!

 28. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, η δικαστική εξουσία …το έκανε το καθήκον της, την «αυτοκάθαρσή» της. Ρίχτηκε στη φυλακή η Κ. Μπουρμπούλια και διώχτηκε κακήν κακώς ο Καλούσης με τη μεζούρα. Είναι πια «η αγνή του λιμανιού»‘
  Μη ζητάμε και υπερβολές. Αν σπάσει ο βόθρος θα βγούν τα σκαδά ποτάμι στο δρόμο και θα πνιγεί πολύς εκλεκτός κόσμος

  Μου αρέσει!

 29. Ο/Η Πάνος λέει:

  Θέμης Καζαντζίδης

  Αγαπητοί συριζόπληκτοι. Όταν οι άλλοι, οι δικοί σας, έχουν καταγραφεί ήδη στην συλλογική συνείδηση ως κάκιστοι, το επιχείρημα ότι (τουλάχιστον) είναι καλύτεροι από τους σημερινούς δεν πιάνει. Διότι απλούστατα δεν είναι αρκετά καλοί. Με άλλα λόγια δεν πιάνουν την βάση, για να αξίζει τον κόπο να προτιμηθούν έναντι του ετέρου κακού που επικαλείστε.
  Επιπλέον, το να προσπαθεί κανείς να ξεχάσει (να αποσιωπήσει ή να αποκρύψει ακριβέστερα) τα χαΐρια τους και να τους δώσει λευκή επιταγή, επειδή, δήθεν, δεν υπάρχει άλλη λύση, όχι μόνο δεν τους κάνει καλύτερους, αλλά, το αντίθετο, τους κάνει πολύ χειρότερος. Τους αποθρασύνει. Και αυτό είναι κάτι που ο πολύς κόσμος το καταλαβαίνει, εξ ου και τρέμει την χωρίς εγγυήσεις επάνοδο τους. Κυρίως δυσκολεύεται να αποδεχθεί το γεγονός ότι θα παραμείνουν ατιμώρητοι, με τα κλειδιά του δημοσίου ταμείου ξανά στα χέρια, να του κουνούν το δάχτυλο, μέσα από μαύρες λιμουζίνες, πληρωμένες με άδικους φόρους.
  Μόνο η σκληρή κριτική και η υπό αυστηρούς όρους αποδοχή μπορεί να τους βελτιώσει. Αλλά αυτήν την κριτική την αποφεύγετε, επειδή νομίζετε ότι βοηθάει τον Σύριζα, τον οποίο βεβαίως βοηθάτε πολύ περισσότερο με τις κραυγές σας, χωρίς να το καταλαβαίνετε. Υπό αυτούς τους όρους θα περιμένετε πολύ. Και ακόμη και αν παρόλα αυτά τα καταφέρετε να τους βγάλατε θα μετανοήσετε πίκρα. Οι «καλύτεροι» δεν θα διστάσουν θα σας πάρουν μέχρι και τα εσώβρακα. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε.

  Μου αρέσει!

 30. Ο/Η δεξιος λέει:

  Από τη λίστα των προηγούμενων υπουργών υγείας του Καζαντζίδη λείπει ένα όνομα : Άδωνις Γεωργιάδης.Προσπαθεί να δικαιολογήσει τις καφρίλες του Πολάκη συγκρίνοντας με προμνημονιακές εποχές όταν έρεε άφθονο χρήμα.Αλλά η σύγκριση γίνεται μεταξύ παρομοίων καταστάσεων,δηλαδή μεταξύ μνημονιακών εποχών στενότητος.
  Οι σαμαροβενιζέλοι ήσαν καλύτεροι από τους τσιπροκαμμένους σε όλα τα υπουργεία και σε όλους τους τομείς.Το τι θα είναι και ποιοί θα είναι οι επόμενοι δεν το ξέρουμε.Επειδή είναι έτσι τα πράγματα οι τσιπροκαμμένοι μόνο με αυτούς ασχολούνται και όχι με τους προπροηγούμενους.
  Είτε το θέλει είτε όχι ο Θέμης ψηφίζοντας Τσίπρα ψήφισε και Παυλόπουλο πρόεδρο δημοκρατίας και Παπαγγελόπουλο υπουργό Δικαιοσύνης – μια και το ποστ είναι για τη δικαιοσύνη – και Κατσέλη και Κουρουμπλή και Τζάκρη.Τώρα δηλαδή περιμένει από τον διοικητή της ΕΥΠ επί Καραμανλή που έγινε υπουργός Δικαιοσύνης του Τσίπρα να ερευνήσει τι ακριβώς;

  Μου αρέσει!

 31. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Ο Θ.Κ είναι καλύτερα να λέει, ότι ψηφίζει με πάθος συριζα για τον α ή β λόγο. Τα ηθικοπλαστικά καταλήγουν σε παπαρολογία.

  Μου αρέσει!

 32. Ο/Η Αλικη λέει:

  Απαιτείται πολυ μεγαλη δόση εθελοτυφλιας και φανατισμού για να ισχυρίζεται καποιος οτι πρεπει να τιμωρηθεί π.χ ο Γεωργιαδης (!), οταν λούζεται αδιαμαρτύρητα και ουσιαστικά δικαιολογεί την πολιτεία του Πολάκη.

  Τωρα το ποιους πείθει και για ποιον λογο ειναι ενα αλλο ζητημα.

  Μου αρέσει!

 33. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Αλήθεια, την τρελή ιστορία με τον κ. Χαικάλη για την εκλογή ΠτΔ, πως την εξιχνίασε η άσπιλη «Αγνή του λιμανιού μας»; Βάζοντας την στο αρχείο;
  Την -πραγματική- τπόθεση δολοφονίας του Κώστα Τσαλικίδη (την εποχή της -υποτιθέμενης- απόπειρας δολοφονίας Κ. Καραμανλή) τι την έκαναν; Τσιγαρόχαρτο για τουμπεκί;
  Φυσικά αυτά δεν θα τα σκεφτεί ποτέ ο κ. Πολάκης και οι πολέμιοί του απο την άλλη όχθη, γιατί κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Ενα είναι το μαγαζί – βαθύ-βαθύ ελληνικό κράτος, αυτοί «ιδρώνουν» στην άμιλλα μεταξύ των υποκαταστημάτων.

  Μου αρέσει!

 34. Ο/Η zepos λέει:

  Επιτέλους να μια «καλή» είδηση…

  Η υστέρηση εισπράξεων από τις τουριστικές περιοχές της χώρας, που θεωρούνται και οι πιο «ανθεκτικές» στην κρίση, έσπασε όλα τα ρεκόρ. Ο απολογισμός εσόδων από τον ΦΠΑ (που είναι το βαρόμετρο της αγοράς και της φοροδιαφυγής) από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο φέτος, δείχνει τεράστια υστέρηση στα προβλεπόμενα έσοδα

  Συγκεκριμένα:​

  -62% στο ΦΠΑ η Μύκονος
  ​-​39% η Πάρος
  -39% η Ρόδος
  -39% η Ζάκυνθος
  -39% η Λευκάδα
  ​-37% η Σαντορίνη​
  -36% η Κως
  -30% η Κέρκυρα
  -22% η Κεφαλλονιά

  http://www.protothema.gr/economy/article/588202/-rekor-mi-pliromis-ton-foron-sta-touristika-theretra-62-kato-o-fpa-sti-mukono-/

  Ενα νέο και δίκαιο «δεν πληρώνω» τον Καρανίκα εκτελείται με επτυχία..
  Ξύδι στους συριζανελ παρακαλώ, που πανηγύριζαν με το παρελθόν
  «Δεν πληρώνουμε έως να πέσει η κυβέρνηση»..
  Αυτό…

  Μου αρέσει!

 35. Ο/Η Πάνος λέει:

  δεξιέ,

  ο Καζαντζίδης δεν είναι σύριζα. Επιχειρηματίας είναι, στο χώρο της Υγείας, που τον ρήμαξαν τα λαμόγια του ΝΔΣΟΚ (αν και ο ίδιος ήταν μια ζωή στέλεχος της ΝΔ). Και ξέρει πολύ καλά τι λέει.

  https://panosz.wordpress.com/2010/05/24/ermippos/

  Αν εσείς δεν θέλετε να τον ακούσετε τόσο το χειρότερο: θα σας κατσικωθεί ο σύριζας επ’ αόριστον (ένα) και δεν θα υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση για πολύ καιρό ακόμα (δύο). Το δύο είναι κακό για όλους μας.

  Δεν θα σας πω εγώ τι να κάνετε, αλλά την επιστροφή του ΝΔΣΟΚ στην κυβέρνηση ως έχει (σήμερα) καλύτερα να την ξεχάσετε. Για την ακρίβεια, αυτή η περίπτωση συγκεντρώνει μηδαμινές πιθανότητες, για το ορατό μέλλον.

  Μου αρέσει!

 36. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Πάνο,
  αν και πέρασε καιρός και η μνήμη μου ρετάρει μερικές φορές, άν δεν απατώμαι, εκεί μέσα (σις αναρτήσεις του Έρμιπου) είναι οι «μη αυτεπάγγελτες» περιπτώσεις που ανέφερα:
  Με τα «κουβαδάτα» και με το εκτρωσατζήδικο για ογδοντάρηδες ελ-τζι-μπίτες ασφαλισμένους στο «ευγενές ασφαλιστικόν ταμείον» (που του πληρώνουμε εμείς οι μη γαλαζοαίματοι την κερατιάτικη τρύπα).
  (για να λέμε παράλληλα και του στραβού το δίκιο, την κλείσανε την Μπουρμπούλια στο μπαλαούρο και μετά ηρεμήσανε…)

  Μου αρέσει!

 37. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

  Και πιθανόν να κλείσουν και κανα δυο άλλους ακόμη. Δεν είναι οι επίορκοι το πρόβλημα. Οι εξαρτημένοι, οι βραδείς, οι αδιάφοροι είναι το ζήτημα και το στρεβλό σύστημα μέσα στο οποίο εργάζονται όλοι. 750.000 εκκρεμείς υποθέσεις για 10.000.000 πολίτες είναι παγκόσμιο ρεκόρ.

  Μου αρέσει!

 38. Ο/Η Πάνος λέει:

  25 δις, περίπου, η ζημιά (μας), άφτερ.

  Μου αρέσει!

 39. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Τα έχουμε πει για την υγεία, και βέβαια να θυμίσω ότι ποτέ δεν έλειπαν τα στελέχη του συνασπισμου -συνδικαλιστές κλπ- σε αυτό το χώρο που μάλλον πέρασαν καλά γιατι στόμα είχαν και μιλιά δεν είχαν.

  Να επαναλάβω ότι τα πολλά λεφτά πήγαν σε μισθούς και συντάξεις Δ.Υ.

  9 δισ το χρόνο το 1999
  30 δισ το χρόνο το 2009

  όπου πάλι οι συνασπιστές που κάνουν ότι ξέρουν τι τους γίνεται, ψίχουλα θεωρούσαν τις συνεχείς αυξήσεις των ποσών.

  Αν ο μόνος τρόπος για να φύγει ο συριζα είναι να τον βάλουν στο μάτι οι ΔΥ και οι συνταξιούχοι Δ.Υ. πρέπει να το προσπαθήσουμε 🙂

  Μου αρέσει!

 40. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

  Για να το πω και αλλιώς μεγαλύτερη βαρύτητα έχουν η αθώωση του Πλεύρη και η καταδίκη του Παστίτσιου από τη μεζούρα του Καλούση ή το να δικάζεις το έτος 2016 τα κακουργήματα του 1996.

  Μου αρέσει!

 41. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

  Σχό
  Τί θα τους δώσεις για αντάλλαγμα; Η μόνη τους έννοια είναι να μην πτωχεύσει το κράτος. Η πλειοψηφία δεν αντιλήφθηκε ποτέ ότι πληρώνεται από σένα. Μεσολαβεί ένας μάγος με καπέλα και λαγούς.

  Μου αρέσει!

 42. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Τι να τους δώσω! Μια συμβουλή, να μην είναι …φαταούλες και να μην υποστηρίζουν τους συριζανελ, νομίζοντας ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, γιατί αν συνεχιστεί η καταστροφή των ελεύθερων επαγγελματιών θα παίρνουν πληθωριστικό χρήμα σε δραχμές 🙂

  Οπως Βενεζουέλα, μισό μισθό για να αγοράσουν φακες

  https://sxoliasths.wordpress.com/2016/06/09/sxoliasths-liberal-03-15/

  🙂

  Μου αρέσει!

 43. Ο/Η aftercrisis λέει:

  σχο,
  oi μισθοί και συντάξεις αυτών των «κουφων» και «αόμματων» Δ.Υ. στο σύστημα υγείας είναι απλώς η αμοιβή των τσάτσων (τσατσάκια μάλλον).
  Οι Δον Κορλεόνε και λοιποί «νονοί» ήταν οι προμηθευτές, φαρμακέμποροι και εταιρείες εισαγωγής υλικού, διευθυντές νοσοκομείων (διιρισμένοι από υπουργούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), μεγαλόσχημοι εξωτερικοί συνεργάτες, διαγνωστικά κέντρα, συμβεβλημένα ιδιωτικά νοσηλευτήρια κτλ
  (για να βλέπουμε όλη τη μαγική εικόνα «η ωραία Ελλάς της ανάπτυξης και του πολιτικού τζόγου», 1990-2009, αρκεί μια ματιά στο πως ψηφίζει ακόμη και το 2015 στις βουλευτικές εκλογές το Πανόραμα – και τα αντίστοιχα προάστεια στην Αττική)
  Αυτό το «ευρύτερο υγειονομικό προσωπικό» είναι κάτι σαν τους εργολάβους της ΕΡΕ στις δεκαετίες 1950-1960.
  Ο κ. Πολάκης, πριν μιλήσει για τη δικαστική εξουσία, θα ήταν προτιμότερο να τεκμηρίωνε τα «πειστήρια» μιλώντας πρώτα για τον «ευρύτερο επαγγελματικό του περίγυρο»

  Μου αρέσει!

 44. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Οι Δόν χλαπακιάσανε τα φιλέτα στο τραπέζι.
  Τα τσατσάκια απο κάτω γονατιστά μάζεψαν αποφάγια και ψίχουλα μεν, ουκ ολίγα δε σωρευτικώς (τόσα ώστε να αποκτήσουν και πολλοί από αυτούς μεζονέτα + εξοχικό – κλασικά με το εφάπαξ),
  Βεβαίως τα τσατσάκια ψήφιζαν τα πάντα, ακόμη και Συνασπισμό όπως έγραψες ή και ΚΚΕ (κυριως όμως εναλλάσονταν – ανάλογα με την πορεία των βαρομετρικών χαμηλών – ως ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ)
  Όμως οι Δόν είχαν πολύ πιο σταθερή εκλογική συμπεριφορά.
  «Αυτή είναι η Ελλάδα» (τους), όπως έλεγε και ο Σημίτης.

  Μου αρέσει!

 45. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

  Και μιλά χωρίς να ξέρει ή κάνοντας πως δεν ξέρει.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s