Πάμε συγκέντρωση;

Liberal  /  Η Πέμπτη 16 Ιουνίου θα είναι μια άλλη μέρα  /  Του Σάκη Μουμτζή

Οι πανικόβλητες φωνές της κυβέρνησης και των «παπαγάλων» της για να πλήξουν katourataπολιτικά τη σημερινή συγκέντρωση, η εξ αντικειμένου συμπόρευση μαζί της των «πουρκουάδων» και των ηττοπαθών και η επιβεβλημένη αποστασιοποίηση των τριών ευρωπαϊκών κομμάτων από αυτήν της προσδίδουν τα χαρακτηριστικά του σημαντικού πολιτικού γεγονότος. Δηλαδή του γεγονότος που καθιστά το πολιτικό κλίμα της επομένης μέρας εντελώς διαφορετικό από αυτό της προηγούμενης.

Γιατί είναι προφανές πως αν η συγκέντρωση αποτύχει, η κυβέρνηση θα μπορέσει άνετα να επικαλεστεί την ανοχή του κόσμου στα σκληρά μέτρα που λαμβάνει και να δρομολογήσει ένα ξένοιαστο –σε γενικές γραμμές– καλοκαίρι. Βέβαια επειδή οι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι απλοί πολίτες του διαδικτύου, δεν θα μπορέσει να χρεώσει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία αυτήν την αποτυχία. Και γι΄ αυτό προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει νεοδημοκρατικό δάχτυλο πίσω από την οργάνωση της συγκέντρωσης. Και όταν κάτι δεν υπάρχει, δεν ανευρίσκεται. Όμως σε περίπτωση αποτυχίας θα μπορεί η Αριστερά να καυχιέται πως οι πλατείες και τα πεζοδρόμια της ανήκουν.

Από την άλλη πλευρά, είναι σαφές πως μία πετυχημένη μαζική συγκέντρωση απλών πολιτών, πέρα και πάνω από κόμματα, δημιουργεί ένα σκηνικό πολιτικής αποσταθεροποίησης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα αντιληφθεί πως τα όσα λέει και κυρίως τα όσα πράττει εξεγείρουν έναν κόσμο που δεν συνήθιζε εκ της ιδιοσυγκρασίας του να γεμίζει πλατείες και δρόμους. Μια μαζική συγκέντρωση αυτού του κόσμου με το σύνθημα «παραιτηθείτε» θα το μετατρέψει σε ώριμο πολιτικό αίτημα. Θα δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό.

«Και τι θα γίνει μετά;», ρωτούν διάφοροι καλοπροαίρετοι ή κακοπροαίρετοι σκεπτικιστές. Μα, αν οι λαϊκές αντιδράσεις προσλάβουν τέτοια έκταση –όπως το επιθυμούμε– και η συγκυβέρνηση αδυνατεί να κυβερνήσει, θα γίνει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα. Σε τελική ανάλυση θα αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός. «Μα πάλι εκλογές;», λένε οι «σεσημασμένοι» αντιρρησίες! Γιατί όχι; Δύο φορές εκβίασε πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβει, δια της εξαπατήσεως, την εξουσία. Αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, ας γίνουν και για τρίτη φορά πρόωρες εκλογές. Άλλωστε η πολιτική ζωή του τόπου έχει μόνον πρόωρες εκλογές. Ας σταματήσει η υποκρισία λοιπόν!

Πέρα από προφάσεις και δικαιολογίες, ο κάθε πολίτης θα πρέπει να απαντήσει στα απλά ερωτήματα: Θεωρεί καταστροφική αυτήν την κυβέρνηση; Είναι ικανοποιημένος από όσα γίνονται στην Υγεία, στην Παιδεία, στη Δημόσια Τάξη, στο Μεταναστευτικό, στην Οικονομία; Είναι ικανοποιημένος από τον στρατό των ανεπάγγελτων που κατέλαβε εξ εφόδου το Δημόσιο; Είναι ικανοποιημένος από τον αλαζονικό και αυθάδη λόγο των κυβερνώντων; Είναι ικανοποιημένος από την αισθητική που τους χαρακτηρίζει; Είναι ικανοποιημένος που έχει ως πρωθυπουργό άτομο περιορισμένης αντιλήψεως και στερούμενο και των στοιχειωδών γνώσεων; Αν δεν είναι ικανοποιημένος από όλα αυτά, τότε δεν έχει παρά να συμπαραταχθεί κάτω από το σύνθημα «παραιτηθείτε» και να πλαισιώσει τις σημερινές συγκεντρώσεις. Διαφορετικά, στο εγγύτατο μέλλον, δεν θα «δικαιούται δια να ομιλεί».

Στο κάτω – κάτω πρέπει να πληρώσει και η Αριστερά το κόστος της λαϊκής διαμαρτυρίας. Να πονέσει από τα δικά της όπλα. Οι διαδηλώσεις, οι πορείες και οι συγκεντρώσεις είναι μορφές πολιτικής πάλης, είναι πολιτικά εργαλεία που τα χρησιμοποιούν όλες οι πολιτικές παρατάξεις σε όλον τον κόσμο. Στον Μάη του 1968 ο Ντε Γκωλ απάντησε κατεβάζοντας 2,5 εκατομμύρια Γάλλους στον δρόμο. Και αμέσως μετά κέρδισε με πρωτοφανή πλειοψηφία τις εκλογές.
Σήμερα πρέπει να σταλεί το μήνυμα στη συγκυβέρνηση πως η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Στο χέρι μας είναι.

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Ελλάδα, Πολιτική. Bookmark the permalink.

75 Responses to Πάμε συγκέντρωση;

  1. Ο/Η zepos λέει:

    O πανικός του θίασου για την συγκέντρωση των #παραιτηθειτε δεν είναι φυσιολογικός.. Μου κάνει εντύπωση η ψυχραιμία των ψεκασμένων και η αντίθετη αντιμετώπισή του..
    Κάτι τρέχει ή έχουν μπερδευτεί τόσο πολύ που χάνουν την μπάλα;

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Πάνος λέει:

    Είναι ανεξήγητο τι ζόρι τραβάει ο σύριζας με τη συγκέντρωση των ‪#‎paretitheite‬ και βάλθηκαν τα στελέχη του να τη διαφημίζουν μανιωδώς, σχίζοντας ακόμα και τα καλσόν (τους). Γιατί, άραγε; Όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε ανεξήγητο της πολιτικής, αιτία είναι αποκλειστικά η αγνή και άδολη ανοησία. (Μια άλλη λέξη ταιριάζει καλύτερα).

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η zepos λέει:

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ με την μπάλλα στην εξέδρα…
    Δεν μειώνονται οι αντικειμενκές αξίες και έτσι ο ΕΝΦΙΑ οχι μόνο δεν θα μειωθεί φέτος, αλλά θα πληρώνουμε με τις απαράδεκτες φουσκωμένες αντικειμενικές και το 2017 και βλέπουμε…παρ’όλο οτι η απόφαση του Σ.τ.Ε. άλλα διέταξε…

    http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/111307/kamia-meiosi-gia-ton-enfia-to-2017-anavallontai-oi-elafrynseis

    (Τα χαιρετίσματά μου σε φίλο που περίμενε να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ (οχι να μειωθεί) και ψήφισε συριζα το 2015 δυο φορές!)

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Ενη λέει:

    Γιατί, μονο ο Συριζα δειχνει οτι «τα εχει χαμενα» μ΄αυτο το «παραιτηθειτε»;;

    Ολοι οι αλλοι δεν δειχνουν το ιδιο οτι δηλαδή «δεν καταλαβαινουν τι γινεται». ;;

    Λεει η (ευρωπαικη) αντιπολιτευση , οπως αυτοχαρακτηριζονται, οτι ειναι «δικαιωμα του λαου να αποδοκιμαζει μια κυβερνηση , με μια λαικη διαμαρτυρία κλπ. κλπ.), ομως

    κανενα κομμα της αντιπολιτευσης δεν λεει ορθα κοφτα οτι εμεις ως κομμα το «παραιτηθειτε» το «καλυπτουμε και συμμετεχουμε»

    Αρα φοβουνται οτι η συγκεντρωση ισως «καλυφθει» τελικα απο τα ακροδεξια στοιχεια και ….κρατουν αποστασεις επισημα ως κομματα.

    υγ.
    Κατι ειπε πιο πανω ο Ζεπος, για τη σταση των ΑΝΕΛ και για την αντιμετωπιση τους στο θεμα.

    υγ. Τώρα βεβαια αρθρογραφοι γραφουν πυρινα κειμενα υπερ της συγκεντρωσης και υποστηριζουν ως λυση να παμε σε εκλογες τωρα.
    Ναι, αλλά μπορουν να διαβεβαιώσουν οτι θα εχουμε και κυβερνηση (που θα ειναι βεβαια εκ διαμετρου αντιθετη με την παρουσα), και οτι δεν θα οδηγηθουμε σε μια μακροχρονη «αναζητηση» κυβερνητικου σχηματος;;
    Το παραδειγμα της Ισπανιας δεν προσφερει ελπιδοφορα συμπερασματα..

    .

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η zepos λέει:

    @Ενη..κανείς δεν πιστεύει οτι υπάρχει στον πλανήτη χειρότερη παρέα από του Μαξίμου…ΚΑΝΕΙΣ!

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η zepos λέει:

    Με το συμπάθειο σε όσους αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στο σκληρό σχόλιο του Αρκά..

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Ενη λέει:

    Τώρα Ζεπο, αν νομιζεις οτι αυτά που γραφω ειναι μια θετικη γνωμη για την κυβερνηση Συριζα-Ανελ (δεν καταλαβαινω ποια η διαφορά παρεας Μαξιμου οπως τους λες),
    να μου επιτρεψεις να σου πω οτι αφενος πλανασαι πλανην οικτρα και αφετερου δεν μπορεις να διακρινεις τις διαφορετικες αποψεις, αλλά τις εντασσεις συλληβδην σε ενα συλλογισμο.
    Περιπου ειναι σαν να λες …..εισαι με την κυβερνηση,την ψηφισες, την ψηφιζεις κλπ. κλπ. lol lol lol

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Σε τελική ανάλυση θα αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός. «Μα πάλι εκλογές;», λένε οι «σεσημασμένοι» αντιρρησίες! »

    Σε αυτούς τους «σεσημασμένους» αντιρρησίες ξέχασε να συνυπολογίσει ο ΣΜ και την πλειοψηφία της κοινωνίας η οποία σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να μην επιθυμεί εκλογές (και μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως πολύ μεγάλο μέρος συμπεριλαμβάνει και αντιπάλους του Συριζα). Ακριβώς επειδή τυχόν εκλογές, ειδικά αυτή την περίοδο, όταν όλα είναι τόσο εξαιρετικά ασταθή, το μόνο που θα κάνουν θα είναι να παρατείνουν την αβεβαιότητα και την αστάθεια, και ότι φυσικά αυτές συνεπάγονται. Αμα ο ΣΜ δεν ήταν αυτό που είναι, ένας δεξιός φανατικός, θα μπορούσε σχετικά εύκολα να τα καταλάβει αυτά τα πράγματα.

    Παρακάτω όμως το κάνει ακόμα καλύτερο,

    «Δύο φορές εκβίασε πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβει, δια της εξαπατήσεως, την εξουσία. Αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, ας γίνουν και για τρίτη φορά πρόωρες εκλογές. Άλλωστε η πολιτική ζωή του τόπου έχει μόνον πρόωρες εκλογές. Ας σταματήσει η υποκρισία λοιπόν!»

    Το να μιλάει για υποκρισία ο υποκριτής σε άλλες συνθήκες θα ήταν κωμικό, δεδομένων όμως των συνθηκών μάλλον έχει ένα στοιχείο τραγικότητας. Η δε «λογική» του είναι λογική ενός μπλε Συριζα.

    Και πες πως έγιναν εκλογές και τις κέρδισε η αντιπολίτευση. Θα πρέπει να εφαρμόσουν αυτοί πλέον το τρίτο μνημόνιο του Συριζα, και αρα εναντίον αυτών θα στραφούν οι διαμαρτυρίες του κόσμου από την εφαρμογή του, με άλλα λόγια αυτοί θα φθαρούν πολιτικά από την προσοπάθεια εφαρμογής του μνημονίου του Συριζα. Θα έχουν κάνει δηλαδή ότι έκανε και ο Συριζα με την εκλογή προέδρου, που βιάστηκε να αναλάβει την εξουσία, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.
    Και ο Συριζα βέβαια θα μπορεί να βγαίνει μετά και λέει, «μας ανατρέψανε, εαν είμασταν εμείς πάνω το μνημόνιο θα το εφαρμόζαμε καλύτερα, λιγότερο επώδυνα. Ζητάμε νέες εκλογές!» Και μην αρχίσει τα κακαρίσματα ο ΣΜ ότι τάχα δεν θα έχουν το δικαίωμα να ζητάνε και αυτοί εκλογές, και ο τελευταίος συριζαίος θα μπορεί να τον αποστομώσει πανεύκολα,, χρησιμοποιώντας ένα γνωριμο στον ΣΜ επιχείρημα, «Αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, ας γίνουν και για τέταρτη φορά πρόωρες εκλογές. Άλλωστε η πολιτική ζωή του τόπου έχει μόνον πρόωρες εκλογές.»

    «ο κάθε πολίτης θα πρέπει να απαντήσει στα απλά ερωτήματα: Θεωρεί καταστροφική αυτήν την κυβέρνηση;»

    Είναι ίσως η χειρότερη μεταδικτατορικά.
    Θα πρέπει όμως να ξεκουμπιστεί με ένα συντεταγμένο τρόπο. Και αυτός δεν είναι η πρόκληση εκλογών όταν δεν έχει κλείσει ούτε καν χρόνος από τις τελευταίες, και την στιγμή κατά την οποία η πλειοψηφία δεν φαίνεται να επιθυμεί εκλογές.

    «Είναι ικανοποιημένος από τον στρατό των ανεπάγγελτων που κατέλαβε εξ εφόδου το Δημόσιο;»

    Και οι προηγούμενοι (και όλοι οι προηγούμενοι) ένα στρατό ανεπάγγελτων είχαν διορίσει στο δημόσιο Εαν δεν έπασχε από βαριάς μορφής πολιτική μυωπία θα το είχε ηδη διαπιστώσει και μόνος του ο ΣΜ.

    ΥΓ. «Στον Μάη του 1968 ο Ντε Γκωλ απάντησε κατεβάζοντας 2,5 εκατομμύρια Γάλλους στον δρόμο.»
    Εντάξει, κάτι η ζέστη, κάτι ο οίστρος λόγω της διαδήλωσης το απόγευμα, κάτι το γεγονός ότι ο ΣΜ είναι φανατικός της δεξιάς, ε, δε θέλει και πολύ ώστε το περίπου 1 εκατομμύριο (και αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων) της διαδήλωσης των γκωλικών το ’68 να το κάνει 2,5 εκατομμύρια. Σάκη την επόμενη φορά κάντο 5 εκατομμύρια (να ‘ναι και πιο στρογγυλό το νούμερο).

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Ενη λέει:

    ΔΠ συμφωνω με το ανω σχολιο σου. Να πω επισης οτι αν

    «Θα έχουν κάνει δηλαδή ότι έκανε και ο Συριζα με την εκλογή προέδρου, που βιάστηκε να αναλάβει την εξουσία, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα»

    συμβει το ιδιο, ποιος μας διαβεβαιώνει οτι στην αρχή, αυτή η νεα κυβερνηση δεν θα κανει περιπου ο,τι εγινε με το συριζα τους πρωτους μηνες;;
    Δηλαδή θα το «παιξει καθυστερηση», για να ικανοποιησει τους φανατικους οπαδους της, ομως αυτό θα ειναι μια καταστροφικη πολιτικη για την οικονομία. Οπως αλλωστε εχει ηδη αποδειχθει.

    Με αλλα λογια δεν μας ενδιαφερει αν φθαρει η επομενη κυβερνηση, (οπως η τωρινη), αλλά μας ενδιαφερει να μην αρχισουμε παλι τα ιδια που ζησαμε. Απο το Δεκεμβριο του 2014 , οταν ο Συριζα πηγε πισω τη χωρα με τις Βαρουφακειες αυταπατες του.
    Τώρα με αλλες αυταπατες, οτι ο Μητσοτακης και οι ΥΠΟΙΚ του θα εναι καλυτεροι στις διαπραγματευσεις κλπ. κλπ.

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Ενη λέει:

    Για τις αντικειμενικες αξιες.
    Το 2016 μειωθηκαν δεν αυξηθηκαν. Αποτυπωνονται στους λογαριασμους της ΔΕΗ.
    Στην Αθηνα.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η PROJECT ANTISYSTEM λέει:

    Τα σημερινα ματς του Euro
    16.00 Ρωσια-Σλοβακια
    18.30 #παραιτηθειτε-Κυβερνηση
    19.00 Ελβετια-Ρουμανια
    22.00 Γαλλια-Αλβανια

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Γιατί τόσο ψέμα, γιατί τόσο μίσος;

    Κατά την άποψη του Ανδρέα Νεφελούδη, οι μισοί την Τετάρτη στο Σύνταγμα θα είναι όσοι έκλεψαν τον πλούτο του ελληνικού λαού. Αν αυτή ήταν φράση ανθρώπου που δεν ξέρει γράμματα, σε ένα καφενείο, η άποψή του για το δημόσιο χρέος θα ήταν αποδεκτή. Αλλά είναι εκτίμηση μέλους της κυβέρνησης που ήρθε να σώσει τη χώρα…

    Γιώργος Στρατόπουλος

    http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/oi-mythoi-tou-misous-giati-toso-psema-giati-toso-misos-44341163090

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η zepos λέει:

    @Ενη…διακρίνω κάποιον εκνευρισμό…Μα εσύ έχεις δηλώσει οτι ποτέ δεν ψήφισες τον θίασο…Ετσι δεν είναι;
    Δεν πιστεύω να…

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Γιάννης - 2 λέει:

    Είναι πραγματικά να απορεί κανείς γιατί οι ΣΥΡΙΖΑιοι, που ανδρώθηκαν μέσα από τις διαμαρτυρίες εναντίον των προηγουμένων εκστομίζουν όλα αυτά τα ευτράπελα εναντίον των σημερινών διαδηλωτών.

    Αβυσσος η ψυχή των Αριστερών της Ελλάδος! 🙂

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η PROJECT ANTISYSTEM λέει:

    Μια (ρητορικη) ερωτηση και μια παρατηρηση.

    1) Τελικα ειναι καλες οι συγκεντρωσεις και οι διαμαρτυριες οταν αισθανεται ετσι ο λαος ή το οποιοδηποτε τμημα του λαου;
    2) Ειναι απιστευτες οι οβιδιακες μεταμορφωσεις της αντιπολιτευσης οταν γινεται κυβερνηση και της πρωην κυβερνησης οταν γινεται αντιπολιτευση.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η physicist λέει:

    Άσχετο: Παραμονές του βρεταννικού δημοψηφίσματος, η Ελβετία αποσύρει και τυπικά την αίτηση ένταξής της στην τότε ΕΟΚ, την οποία είχε υποβάλει το 1992 και από τότε είχε απλώς αρχειοθετηθεί σε κάποιο συρτάρι στις Βρυξέλλες.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η zepos λέει:

    «Με απαγόρευση διαδηλώσεων στη Γαλλία προειδοποιεί ο Ολάντ λόγω Euro»

    Να μια ιδέα για την Γεροβασίλη..

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η Ενη λέει:

    Ε, οχι και εκνευρισμο Ζέπο μου. Δεν ειδες τα lol lol lol στο τελος;;;
    Tωρα, αν εσυ «απογοητευεσαι», (γιατί δεν ειναι οπως εσυ νομιζεις), δεν μπορω να κανω κατι για σένα. 🙂

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «1) Τελικα ειναι καλες οι συγκεντρωσεις και οι διαμαρτυριες οταν αισθανεται ετσι ο λαος ή το οποιοδηποτε τμημα του λαου;»

    Πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.

    Το δικαίωμα στην διαμαρτυρία σε μία δημοκρατία είναι απόλυτα σεβαστό, και αν πάψει να είναι τότε παύει να είναι και δημοκρατία το πολιτικό καθεστώς. Οπότε οσοι νιώθουν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν για κάτι, είναι απολύτως ελεύθεροι να το κάνουν, χωρίς να πάρουν καμία άδεια από την κυβέρνησης. Από την άλλη μεριά δεν είναι υποχρεωμένοι και όλοι οι υπόλοιποι να συμφωνούν με το περιεχόμενο ή τα αιτήματα μίας συγκεκριμένης διαμαρτυρίας. Κάτι επίσης απόλυτα φυσιολογικό.

    Να ειπωθεί επίσης πως όταν η νυν κυβέρνηση ήταν αντιπολίτευση χαλούσε τον κόσμο με τις διαμαρτυρίες της (τις οποίες είχε κάθε δικαίωμα να κάνει) ενω τώρα όχι μόνο δεν της αρέσει που διαμαρτύρονται εναντίον της αλλά το προχωράει ακόμα παραπέρα, αμφισβητώντας με διάφορες έμμεσες αναφορές το ίδιο το δικαίωμα στην διαμαρτυρία. Σαφής ένδειξη του αυταρχισμού της. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει με ένα συντεταγμένο τρόπο, ειδάλλως, εαν ο τρόπος αυτός δεν είναι συντεταγμένος, κάτι τέτοιο πιθανότατα θα επιφέρει σχεδόν πλήρη απονομιμοποίηση ενος ηδη σε μεγάλο βαθμό απαξιωμένου πολιτικού συστήματος. Και σε ένα τέτοιο κοινωνικο-πολιτικό πλαίσιο θα είναι σχεδόν αδύνατο για την επόμενη κυβέρνηση να κυβερνήσει – ειδικά όταν θα έχει την νυν κυβερνηση που τότε θα είναι ενδεχομένως αντιπολίτευση (κάτι το οποίο απέχει από το να είναι σίγουρο) να χαλάει πάλι τον κόσμο με διαφορες διαμαρτυρίες. Οπότε ο φαύλος κύκλος θα διαιωνιστεί και τελειωμό δεν θα έχει το τέλμα στο οποίο βρίσκεται η χώρα.

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    http://www.liberal.gr/arthro/57756/epikairotita/2016/oi-polites-deichnoun-tin-exodo-stin-kubernisi.html

    Οι πολίτες δείχνουν την έξοδο στην κυβέρνηση

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Mitsos λέει:

    Mαζης.. Η Ελλάδα είναι πλέον ένα υποψήφιο χαλιφάτο για το ISIS που είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του.

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η xBerliner λέει:

    Συμφωνώ με τα 2 πρώτα σχόλια (ζέπος και πάνος). Είναι ανεξήγητη η εμμονή των συριζαίων με αυτή τη συγκέντρωση. Αν οι ίδιοι δεν τη διαφήμιζαν τόσο πολύ δεν θα μάζευε ούτε χίλιους νοματαίους.
    Επί της ουσίας αν και θεωρώ τους σανελ τη χειρότερη κυβέρνηση έβερ δεν θα συντασσόμουν με τους #παραιτηθείτε για τους εξής λόγους:
    1. Να φύγουν οι σανελ για να έρθει ο Κυριάκος που ήδη άρχισε να υπόσχεται ότι θα τετραγωνίσει τον κύκλο, δηλ. μείωση φόρων χωρίς μείωση δαπανών. Δεν είμαι το σκυλάκι του Κυριάκου ή της Φώφης. Τους σιχαίνομαι εξίσου και αυτούς.
    2. Οι σανελ δεν έχουν εκπληρώση ακόμα πλήρως το ιστορικό τους καθήκον. Να περάσουν και να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις που έπρεπε αλλά κανείς δεν τολμούσε να τις είχαμε κάνει 20 χρόνια πριν. Τις ιδιωτικοποιήσεις τις κάνει. Και επειδή οι φόροι δεν θα μαζευτούν, χάρη στον άγιο κόφτη θα αναγκαστεί να μειώσει τις δαπάνες και συνεπώς αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να πειράξει για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της χώρας τις συντεχνίες. Είναι οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν και οι μόνοι που πρέπει να το κάνουν. Σανέλ για άλλα τρία χρόνια λοιπόν. Και μάλιστα τώρα που από ότι διαβάζω τους γύρισε την πλάτη και ο Λάκης (τρώει από αλλού τώρα; στέλνει μηνύματα με ευκαιρία τις νέες άδειες, πηδάει σαν τα ποντίκια από το καράβι που βουλιάζει; θα δείξει) πρέπει να τους στηρίξουμε έμπρακτα και να οργανώσουμε και εμείς μια πορεία με θέμα #μηνφεύγεται.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η xBerliner λέει:

    «Παραμονές του βρεταννικού δημοψηφίσματος, η Ελβετία αποσύρει και τυπικά την αίτηση ένταξής της στην τότε ΕΟΚ, την οποία είχε υποβάλει το 1992 και από τότε είχε απλώς αρχειοθετηθεί σε κάποιο συρτάρι στις Βρυξέλλες»
    Δεν ξέρω αν το σχεδίασαν να πέσει με τις παραμονές του δημοψηφίσματος ή είναι ανόητοι; Πάντως η Ελβετία και η Νορβηγία είναι παραδείγματα γιατί δεν πρέπει να φύγουν οι Βρετανοί από την ΕΕ. Και οι δύο χώρες για να μπορέσουν να είναι συνδεδεμένες οικονομικά με την ΕΕ αναγκαστικά υιοθετούν πολλούς κανονισμούς και νομοθεσία της ΕΕ και ειδικά αυτή που αφορά την ελεύθερη μετακίνηση των ευρωπαίων πολιτών. Οι βρετανοί κινδυνεύουν να βγουν από την ΕΕ και το μόνο που θα πετύχουν θα είναι να μην είναι παρόντες και να μην έχουν λόγο στη λήψη αποφάσεων.

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η physicist λέει:

    Βερολινέζε, απ’ ό,τι κατάλαβα από το άρθρο της ΝΖΖ, η απόσυρση της αίτησης είχε ήδη εγκριθεί από το Bundesrat και τώρα πέρασε κι από το Ständerat (δεν το κατέχω το ελβετικό πολιτικό σύστημα, μη με ρωτάς τι είναι ετούτο το Στέντερατ). Το ότι το ζήτημα ήρθε τώρα στο Στέντερατ μετά μάλιστα από αίτηση του SVP δεν πρέπει να είναι σύμπτωση.

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=27377&subid=2&pubid=36017053

    Τί λένε οι δημιουργοί του κινήματος «Παραιτηθείτε»
    Τις δύο γυναίκες που ξεκίνησαν πριν από τρεις μήνες τη διαδικτυακή καμπάνια για την συγκέντωση αύριο στο Σύνταγμα, εντόπισε το MEGA.

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η Αλικη λέει:

    Το να πιστεύει καποιος οτι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι θα προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ειναι η απόλυτη ουτοπία.

    Αν το επιχείρημα προκειμενου να μην εναντιωθούν οι πολιτες στη χειρότερη κυβερνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων ειναι οτι δεν χωνεύουμε την αντιπολιτευση, τότε ως κοινωνία ειμαστε άξιοι της τύχης μας!

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η δεξιος λέει:

    O εκνευρισμός για τη συγκέντρωση μάλλον οφείλεται στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτός εκπροσωπεί το «λαό» και άρα οι συγκεντρώσεις εναντίον του είναι «αντιδραστικές».Οι ψεκασμένοι ως δεξιοί έχουν δει πολλές διαδηλώσεις εναντίον τους και δεν βλέπουν κάτι περίεργο.

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Καλύπτει τον Βενεζουελανό πρέσβη ο Κουρουμπλής -«Τα ΜΜΕ κακοποιούν τις γυναίκες»
    Για «υποκριτικές ευαισθησίες που στόχο έχουν τη μικροκομματική αντιπαράθεση», κάνει λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στην ερώτηση 70 βουλευτών και κατηγορεί τα ΜΜΕ που έδωσαν βήμα στις καταγγελίες

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/317703/kaluptei-ton-venezouelano-presvi-o-kouroublis-katigorei-ta-mme-gia-kakopoiisi-gunaikon/#ixzz4BekVaqX0
    Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Στ. Θεοδωράκης: Ο Αλ. Τσίπρας έχει επιλέξει να πάει μέσω Βενεζουέλας

    http://www.liberal.gr/arthro/57838/politiki/2016/st-theodorakis-o-al-tsipras-echei-epilexei-na-paei-meso-benezouelas.html

    Μου αρέσει!

  30. Μου θυμιζει την δεκαετια του 60 οπου υπηρχαν πολυ λιγα ΕΙΧ.

    Τις ωρες αιχμης, ηταν συνιθισμενο στις στασεις να καταφθανουν τα λεωφορεια γεματα και να γινεται χαμος για το πως θα ανεβουν μερικοι ακομα. Ο εισπρακτορας φωναζε να προχωρησουν προς την μεση για να ανεβουν καποιοι. Μολις αυτοι ανεβαιναν , στην επομενη σταση διαμαρτυρονταν εν χορω : «δεν χωραει αλλους»!

    Ετσι λοιπον οι ΣΥΡΙΖ-αιοι αφου ανεβηκαν στο λεωφορειο της εξουσιας με διαδηλωσεις, πρπηλακισμους κ.λπ. δεν θα ηθελαν και αν περουσε απ το χερι τους δεν θα αφηναν τους πασοκους και δεξιους να διαδηλωσουν και αυτοι.

    Μου αρέσει!

  31. σχολιαστης 15 Ιουνίου 2016 στο 15:58

    Ετσι εξηγειται. Οι δυο κυριες που ξεκίνησαν πριν από τρεις μήνες τη διαδικτυακή καμπάνια για την συγκέντωση αύριο στο Σύνταγμα,ειναι πρωην κεντροαριστερες, δημοκρατισσες που δεν συμβιβασθηκαν σαν τον Νεφελουδη.

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η Mitsos λέει:

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η xberliner λέει:

    «Το να πιστεύει καποιος οτι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι θα προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ειναι η απόλυτη ουτοπία.»
    Είναι πραγματικότητα. Δες π.χ. λιμάνια, Ελληνικό, κτλ κτλ
    Θα δεις και άλλα στο μέλλον. Όχι επειδή τις θέλουν, αλλά επειδή είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσουν την εξουσία.

    «Αν το επιχείρημα προκειμενου να μην εναντιωθούν οι πολιτες στη χειρότερη κυβερνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων ειναι οτι δεν χωνεύουμε την αντιπολιτευση, τότε ως κοινωνία ειμαστε άξιοι της τύχης μας!»
    Δεν είναι θέμα χώνεψης ή αισθητικής. Μια από τα ίδια είναι. Και τους δικούς τους θα διόριζαν (έχει σημασία αν ο πασόκος Καρανίκας θα ήξερε καλύτερη ορθογραφία ή δεν θα ασχολούνταν με τα μποτάκια της Μενεγάκη; Ένα ρουσφέτι θα ήταν στην τελική και αυτός.) και κατενάτσιο θα έπαιζαν όπως κάνουν εδώ και 6 χρόνια. Εσύ δηλαδή εμπιστεύεσαι κάποιον που σου λέει ότι μπορεί να μειώσει τους φόρους χωρίς να πειράξει τις δαπάνες; Εγώ όχι.
    Και ναι είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Εμείς τους εκλέξαμε ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση και είναι αυτοί που είναι γιατί εμείς του θέλουμε έτσι.

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Απωλεσθείσα Ατλαντίδα λέει:

    Έτσι (όπως τα λέει ο Βερολινέζος).
    Εν ολίγοις η πλειοψηφία του κόσμου δεν επιθυμεί αλλαγή κυβέρνησης, επιθυμεί αλλαγή πολιτικής. Κι επειδή δεν πιστεύει ότι μια άλλη κυβέρνηση θα άλλαζε πολιτική, το σύνθημα παραιτηθείτε την αφήνει αδιάφορη.
    Ας δούμε και τις αλλαγές στα εργασιακά (μόνο αριστερό κόμμα μπορεί να καταργήσει την απεργία) και μετά το συζητάμε.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μα από το Γενάρη του 15 που βγήκαν, τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν και κάτι σωστό. Τα έκαναν σκατά.

    Οταν τους είδα το καλοκαίρι του 15 να συμπλέουν και να νομιμοποιούν μέσω του δημοψηφίσματος τα αυγά, δεν περιμένω πλέον κάτι καλό από αυτούς.

    Εχουν ακόμα κάτι να ελπίσουν. Μήπως αντιστραφεί η εικόνα των Ελλήνων για την ΕΕ και μπορέσουν να ηγηθούν του ρεύματος του …εθελοντικού grexit με τη βοήθεια των άκρων.

    Και αν όχι, μέσω του νέου εκλογικού νόμου να μπορούν να συμμετέχουν σε μελλοντική κυβέρνηση ακόμα και ως δεύτεροι. Γι’ αυτό πρέπει να είναι …δεύτεροι από το τέλος. 🙂

    Μου αρέσει!

  36. «….Οπως εξηγεί ο Γιώργος Στασινός, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, από το 2013 οι νέοι μηχανικοί που εγγράφονται στο ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ (υποχρεωτικά, προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα του μηχανικού) είναι πλέον λιγότεροι από αυτούς που ζητούν τη διαγραφή τους. Πιο συγκεκριμένα, το 2010, οι νέες εγγραφές ήταν 4.296 και οι διαγραφές 840. Το 2011, οι νέες εγγραφές 3.479 και οι διαγραφές 1.275. Το 2012, οι νέες εγγραφές έπεσαν στις 2.301 και οι διαγραφές ανέβηκαν στις 2.273. Το 2013 για πρώτη φορά η αναλογία ανετράπη: οι εγγραφές ήταν 2.063 και οι διαγραφές 2.942. Η κατάσταση χειροτέρεψε το 2014, με 2.972 μηχανικούς να ζητούν τη διαγραφή τους και μόλις 1.807 να εγγράφονται για πρώτη φορά. Το 2015, η διαφορά έφθασε σε σημείο-ρεκόρ: περίπου 4.000 μηχανικοί ζήτησαν τη διαγραφή τους από το ΤΕΕ, ενώ οι νέες εγγραφές έπεσαν περίπου στις 500….»

    «Αιμορραγία» μηχανικών από το ΤΕΕ
    http://www.kathimerini.gr/863669/article/epikairothta/ellada/aimorragia-mhxanikwn-apo-to-tee

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η Απωλεσθείσα Ατλαντίδα λέει:

    Είναι σίγουρα πολύ χειρότεροι αλλά και οι άλλοι ήταν κακοί. Δύσκολο να τους νοσταλγήσεις.
    Για τους Ευρωπαίους είναι καλοί πάντως. Δες τι περνάνε.
    Κράτος δικαίου, αξιοκρατία, πάταξη διαφθοράς, προνοιακή νομοθεσία, συμμάζεμα δημόσιου τομέα, αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, παιδεία παραγωγική και διαπαιδαγωγική, δίκαιη φορολογία, Κυριακές στην εξοχή και άλλα χαμένα αγαθά περιμένουν σπόνσορες.
    Αυτό που σώζει (προσωρινά) το σύστημα (κι εμάς μαζί του) είναι ότι ζούμε μέρα με τη μέρα και παρόλο που βλέπουμε το μέλλον δεν το πιστεύουμε.

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η zepos λέει:

    Η άρνηση της αντιπολίτευσης να συμμετάσχει στην συγκέντρωση #παραιτηθειτε, είναι το ίδιο ακατανόητη με τον πανικό της παρέας Μαξίμου..Αύριο θα διαπιστώσουμε ποιοί θα βγούν με ηρωϊκές ιαχές για τους πολίτες που αψήφησαν τις απειλές των μπαχαλάκηδων και τις άθλιες κατηγορίες των απατεώνων..

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η Mitsos λέει:

    Οταν τους είδα το καλοκαίρι του 15 να συμπλέουν και να νομιμοποιούν μέσω του δημοψηφίσματος τα αυγά, δεν περιμένω πλέον κάτι καλό από αυτούς.

    Τα αυγά είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα, το οποίο κατεβαίνει κανονικά στις εκλογές και αποτελεί την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Κάποια στιγμή πρέπει σε αυτήν την χώρα να τελειώσει το περίφημο δικαστήριο για να αποφανθεί επιτέλους η δικαιοσύνη για το αν είχαν ή δεν είχαν σχέση με τη δολοφονία στη Νίκαια. Για την ώρα πάντως μέχρι αποδείξεως του εναντίου στις συνταγματικές πολιτείες ο κατηγορούμενος είναι αθώος και σεβάσμιο πρόσωπο. Αλλιώς ας γυρίσουμε σε δίκες αλά Σαουδική Αραβία να τους κρεμάμε χωρίς δικη ή να το κάνουμε όπως οι Τζιχαντιστές στη Συρία που σφάζουνε με την περίφημη λογική George Bush, όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου..

    Η διαδηλωση από ό,τι φαίνεται γέμιζε δεν γέμιζε τρόλευ.. Και επειδή απέτυχε τώρα βγαίνουν τα πασόκια, τα ποτάμια και η ΝΔ και λένε εμείς δεν είχαμε σχέση με το όλο event.. Είναι τσίρκο ο Τσίπρας αλλά με τέτοια αντιπολίτευση βλέπω να φτάσει στο τέλος της τετραετίας κόντρα σε κάθε πιθανότητα που να πατάει στη λογική επειδή από ό,τι φαίνεται η αντιπολίτευση είναι και αυτή εξίσου μεγάλο τσίρκο.

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Νόμιμο αλλά φρικαλέο. Τους έβαλαν στο παιχνίδι και με τις πλατείες και με το να είναι στην πλευρά των νικητών του δημοψηφίσματος.

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η Mitsos λέει:

    Η μισή ΝΔ ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και μισός Συριζα ψήφισε ΝΑΙ. Και ο ίδιος ο Τσίπρας με την συμβία του και όλη την κυβέρνηση ΝΑΙ ψήφισαν και ΝΑΙ ήθελαν να βγεί αλλά δεν τους βγήκε. Και επειδή δεν τους βγήκε κανάνε την κωλοτούμπα και τώρα είναι ζόμπι τα οποία κουβαλούν το πολιτικό τους σαρκίο και θα το κουβαλούν για αρκετό χρόνο από ό,τι φαίνεται επειδή τα ψηφίζουν όλα και συμφέρουν και επειδή η αντιπολίτευση δεν έχει τίποτα από μέσα από τα παντελόνια της. Οποιος στήνει διαδηλώσεις και τις διαφημίζει σε όλα τα καναλια και στο ιντερνετ, και μετά όταν αποτυγχάνουν οικτρά το παίζει Κινέζος, είναι μεγαλύτερος καραγκιόζης από τον Τσίπρα και δεν έχει πολιτική τιμή να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες. Οταν δε θα έρθει η ώρα να κυβερνήσει τη χώρα θα αποδειχθεί ένα ανθρωπάκι που θα τρέμει σαν το ψάρι μπροστά στον Σόιμπλε, που το μόνο που θα καταφέρει είναι να βουλιάξει ακόμα περισσότερο τη χώρα και την παραταξή του.

    Ολική αποτυχία η διαδηλωση. Παρότι δεν συμφωνώ με κινήματα εξώφερτα και αμερικανοθρεμμένα, απογοητεύτηκα διότι περίμενα να εκφραστεί έστω τυφλά η αγανάκτηση του κόσμου και να έχει πολύ περισσότερο κόσμο. Αλλά όταν κόμματα που ψηφισανε το μνημόνιο τον Αύγουστο μαζί με τα ζόμπι που κυβερνούν, διαδηλώνουν ενάντια σε αυτά που οι ίδιοι ψηφίσανε, λογικό είναι να μην τους εμπιστεύεται ο κόσμος και να μην κινητοποιείται.

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η Αλικη λέει:

    Βερολινέζε, αυτούς τους πολιτικούς εχουμε και με αυτούς ειμαστε υποχρεωμένοι να πορευτούμε.

    Το ζητημα τίθεται ως: το μη χειρον βέλτιστον.
    Πρεπει, λοιπόν να διαλέξουμε το μη χειρον.
    Και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ειναι το χείριστον.

    Η αποψη «ολοι ιδιοι ειναι» οδηγεί στον μηδενισμό και την ηττοπάθεια.
    Προσωπικά, προτιμώ να μην αφεθώ σε αυτη την αντίληψη.

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Διαβάζετε Καραμπελιά; 🙂

    http://www.liberal.gr/arthro/57661/apopsi/arthra/isonxekoumpisteitesin.html

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η Πάνος λέει:

    Παραιτήθηκε η κυβέρνηση ή αντέχει ακόμα;

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η Πάνος λέει:

    Οι πολίτες αποδείχτηκαν πιο σοβαροί από τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους ΝΔΣΟΚ+Ποτάμι αλλά και τους κυβερνητικούς σπόνσορες της συγκέντρωσης (Φίλης κλπ) που έχασαν μια ακόμα ευκαιρία να παραμείνουν σιωπηλοί και να αποφύγουν μ’ αυτόν τον τρόπο τις βλακείες.

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η Πάνος λέει:

    Οι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα ήταν ανάμεσα σε 1500 και 15000 άτομα (είναι οι δυο ακραίες εκτιμήσεις που είδα στα μύδια). Στη Θεσσαλονίκη μάλλον ήταν μόνος του ο φίλος Σάκης Μουμτζής.

    (Ο οποίος έχει μεταφέρει τις κινηματικές του φαντασιώσεις απέναντι, αλλά προς το παρόν τζάμπα καίει η λάμπα…)

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    81% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο συριζα δεν μπορεί να μην τα κάνει μπάχαλο, 63% των …συριζαίων. Δημοσκόπηση που σήμερα δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ

    Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί. Ο Σ.Μ. σωστά προβλέπει ότι σύντομα θα τους πάρουν στο κυνήγι 🙂

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η Πάνος λέει:

    Ο ΣΜ το λέει αυτό από πριν τις εκλογές (του Ιανουαρίου 2015). Κάποτε θα πέσει μέσα – αλλά αργεί ακόμα 😉

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Αλίκη τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
    Δηλαδή, πριν φτάσουμε στην απάντηση ενός διλήμματος πρέπει να συμφωνήσουμε ότι καταρχήν το δίλημμα είναι πραγματικό, δηλαδή ότι η απάντησή του αποτελεί την κινούσα πλευρά (που λέγανε παλιά και οι ..διαλεχτικοί) για την θετική διευθέτηση των αντιθέσεων που εκφράζονται με άλλα διλήμματα, ..κατά μέση ότι αυτοί που θέτουν ως τέτοιο, είναι φερέγγυοι για να αντέξουν την αποδοχή της πρότασής τους για απάντηση και ..κατά τέλος ότι η συγκυρία που τίθεται είναι κατάλληλη, αυτό που λέμε τάιμινγκ.
    Με μια κουβέντα, ο καθείς μπορεί να λέει ότι θέλει και να βάζει ότι διλήμματα θέλει και δικαίωμά του είναι (αλίμονο, άλλωστε εγώ στα θέματα των δικαιωμάτων και ειδικά όσον αφορά την έκφραση είμαι ..άτεγκτος(*)), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και υποχρεωμένοι να τα απαντάμε.
    Άμα θέλει ο Κούλης(**) να μας πείσει ότι πρέπει να πέσει η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να δώσει δείγματα ότι θα έχουμε όχι παλώς ένα καλύτερο μετά, αλλά ένα μετά που θα κάνει την ποιοτική διαφορά σε σχέση με την ανταπόκριση στις προκλήσεις της εποχής (εκσυγχρονισμός του κράτους και διασφάλιση ομαλής δημόσιας ζωής, τα οικονομικά συμπεριλαμβάνονται).
    Το αν ο ..Σταμάτης είναι καλύτερος του Κατρούγκαλου ή ο Άδωνης του Μπολάκη είναι ένα θέμα και το αν ο ίδιος είναι καλύτερος του ΑΛέξη ένα άλλο οπωσδήποτε ενδιαφέρον (που λέει και ο Σχολιαστής) αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι επαρκή για να αποφασίσουμε για πρόωρες εκλογές.
    Καθότι δεν είμαστε ..στην ώρα τους (τέλος τετραετίας) και συνεπώς μιλάμε για σκηνικό κατάρρευσης της κυβέρνησης.
    Αυτό καλό είναι να το αντιληφθούμε, διότι είναι αλλο να πρέπει να διαλέξω μεταξύ Κυριάκου, ΑΛέξη ή Σταύρακα σε ομαλή κατάσταση (εκλογές στην ώρα τους) και άλλο να λέω ότι θα ρίξω τον ΑΛέξη και πρέπει να διαλέξω.
    Από αυτήν την άποψη το ..κίνημα(***) του «παραιτηθείτε» δεν εκφράζει κάτι ρεαλιστικό και επίσης δεν έχει αποδοχή από σημαντικό μέρος της κοινωνίας, για λόγους που εξηγήθηκαν παραπάνω ..ανάμεσα σε άλλους από την Απωλεσθείσα 😆 και τον Βερολινέζο (ο Σχολιαστής πολύ κεντριστής και κομ ιλ φο ήταν, αλλά τέλος πάντων 😆 ).
    Το ότι ο Φϊλης και η παρέα του για λόγους τακτικής έκανε τις ομορφιαίς του δεν είναι επαρκής λόγος για να μην καταλάβουμε ότι όλη η φυσιογνωμία της σύλληψης σχεδιασμού και υλοποίηδης του παραιτηθείτε είναι μία από τα ίδια με τους αγαναχτισμένους (προϊόν από το ίδιο μαγαζί πολιτικής αντίληψης και κουλτούρας) και ότι αυτά σε καλό δεν βγαίνουν ανεξάρτητα με τον διατυπωμένο αίτημα.
    Σημαινόμενα σημαίνοντα και τέτοια ή άλλως πώς η Πολιτική είναι διαχείριση συμβολισμών κυρίως.
    Συνελόντι είπείν (πουλεγε και ο Πάνος) δεχόμεθα μόνον σοβαρές προτάσειςκαι ο κάθε μαγαζάτορας (αρχηγός πολιτικού σχηματισμού) να κοιτάξει να φτιάσει το μαγαζί του αντί να τζαντίζεται γιατί οι πελάτες που δεν ψωνίζουν απότν απέναντι δεν ψωνίζουν ούτε από τον ίδιο.
    Μπορεί και να μην φτάινε αυτοί 😉

    (*) Ρε παιδιά εκείνος ο Φοργκέτ πού χάθηκε, τον νοστάλγησα
    (**) δεν είναι υποτιμητικό, τουλάχιστον όπως το χρησιμοποιώ, άλλωστε και την μεγάλη συμπάθειά μου τον ΚΑΚ Κωστάκη τονε λέω
    (***) κάποια στιγμή σε αυ΄την τη χώρα πρέπει να συνεννοηθούμε με αυτήν την ελαφρότητα περί της νοηματοδότησης των όρων

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Σήμερα ο Κ.Μ. παρουσιάζει προσχέδιο προγράμματος που θα δοθεί και σε διαβούλευση. Θα δούμε αν καλύπτει τον Αναγνώστη 🙂

    Μου αρέσει!

  51. Ο/Η Physicist λέει:

    Οι διαρκώς επαναλαμβανόμενες πυρπολήσεις μέσων μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας χωρίς να συλλαμβάνεται ούτε ένας δράστης, είναι πολύ σοβαρότερο πρόβλημα από τον ΕΝΦΙΑ αλλά δεν μοιάζει ν’ απασχολεί κανεναν.

    Μου αρέσει!

  52. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Σχολιαστή εκείνα τα ορέα χρόνια που ασχολούμασταν ..κάποιοι με την ..ενεργό Πολιτική (και ιδιέτερα με την άσκηση πολιτκής σε διεθνές επίπεδο Κίνα Καμπότζη και τέτοια με λαμπρά αποτελέσματα) εκτός του ότι αφήσαμε την σφραγίδα μας στις εξελίξεις (φερειπέιν το Βιετνάμ τελικά παρενέβη στην Καμπότζη, ο Σαμίρ Αμιν μνημονεύθηκε από τους αδέσμευτους και τόσα άλλα) βγάλαμε και κάποια συμπεράσματα που έχουν ενδιαφέρον (που λες και εσύ).
    Ένα από αυτά είναι ότι πρέπει να αποφεύγουμε την κακιά συνήθεια του πλατφορμισμού που δέρνει (μαζί με μια άλλη) όσους ασχολούνται με την ενεργό ανάμιξη στα κοινά.
    Εννούσαμε ότι δεν έχει τόση σημασία η παράγραφος και το κόμμα ή η τελεία μια πλατφόρμας (πρόγραμμα προκίριξη ανακοίνωση ψήφισμα και τέτοια) καθότι ..κανείς δεν την διαβάζει και αυτό το ξέρουν και οι συντάξαντες.
    Αυτό το μάθαμε διότι όταν ήταν να βγάλουμε κοινά ψηφίσματα καθόμασταν επί ώρες να λύσουμε το πρόβλημα αν ήταν αποδεκτός ο όρος αντιιμπεριαλιστικός αφού έτσι υποβαθμιζόταν το αντικαπιταλιστικό και τούμπαλιν.
    Και δεν βγάζαμε (κοινό ψήφισμα) και γινόμασταν και μόλογο αφού μετά καταγγέλαμε τους ..άλλους για έλλειψη ενωτικού πνέβματος.
    Άσε με ήσυχο με το πρόγραμμα του Κυριάκου, έχει τόση αξία όση και το πρόγραμμα ..της Θεσσαλονίκης του ΑΛέξη :lol; 😆 😆

    Μου αρέσει!

  53. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Φυσικέ αφενός συμφωνώ (είναι σοβαρότερο και γενικά και ειδικά κυρίως για την σημερινή συγκυρία), αφετέρου εμένα μου φαίνεται εξίσου σοβαρό (σοβαρότερο του ΕΝΦΙΑ) και αυτό
    http://www.ictplus.gr/default.asp?pid=30&rID=44590&ct=0&la=1

    Μου αρέσει!

  54. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Σου δίνω την ευκαιρία να γίνεις σοφότερος και λες «άσε με ήσυχο»; 🙂

    Μου αρέσει!

  55. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Απολογούμαι!
    Και δεν έχω καμία δικαιολογία διότι και παλιά (στην Καλύβα) έτσι σε είχα πάρει από τα μούτρα και αγνοούσα αυτά που προέτρεπες για να διαβάσουε και να ..ενσκήψουμε στο περιεχόμενό τους και όταν μετά τα διάβασα απέκτησα πλούσιες εμπειρίες και γνώση και είδα τα πράγματα ..με άλλο μάτι (έγινα άλλος άνθρωπος).
    Αναφέρομαι στην ϊσκρα!
    Δεν θα κάμω το ίδιο λάθος, έχεις δίκιο, μόλις ανακοινωθεί το πρόγραμμα παρακαλώ να μου το επισημάνεις για να ..μην ξεχαστώ και χάσω ούτε λεπτό

    Μου αρέσει!

  56. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ωραια! 🙂

    Μου αρέσει!

  57. Ο/Η Physicist λέει:

    Συμφωνώ, Αναγνώστη, στο ζήτημα που αναφέρεις.

    Μου αρέσει!

  58. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Σκέπτομαι Φυσικέ ότι τα 2 ζητήματα έχουν κάτι κοινό που έχει ενδιαφέρον.
    Επειδή δεν πιστεύω ότι κάποιοι (κυβερνητικοί τωρινοί τέως ή πρώην) συνειδητά και με σχέδιο χρησιμοποιούν είτε τις σκοτεινές διαδρομές του εγκλήματος με τις σχέσεις του με παρακράτικά μονοπάτια, ούτε σχεδίασαν την καταπάτηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων ευαίσθητων ομάδων (η περίπτωση που ανέφερα) είμαστε μπροστά στο φαινόμενα της ανικανότητας να διαχειριστούν σοβαρά θέματα με συνέπειες …τερατώδεις.
    Επειδή όμως ο δόλος είναι κοντά στην βαριά αμέλεια (που λένε και οι νομικοί) το ζήτημα δεν είναι μόνον στην τεχνική επάρκεια αλλά στην αντίληψη των πολιτικών διαχειριστών ότι η ελαφρότητα ..δεν πειράζει. Έτσι στον ορίζοντά τους δεν υπάρχουν οι συνέπειες της πράξης στην κοινωνία αλλά μόνον στον αυτιστικό κόσμο του πολιτικάντικου παιχνιδιού.
    Άσχετο αλλά κατυά τη γνώμη μου εδώ είναι και η βάση γιοα τη γέννηση της διαφθοράς.
    Και αγαπητοί και αγαπητές ως προς αυτό δεν βλέπω μεγάλη διαφορά στους κυβερνώντες από τους αντιπολιτευόμενους.
    Ποιοτική δηλαδή όσον αφορά τη σοβαρότητα

    Μου αρέσει!

  59. Ο/Η Αλικη λέει:

    Αναγνωστη, κατα τη γνωμη σου προκειμενου να διαμαρτυρηθεί μια ομάδα πολιτών για την -απολύτως καταστροφική- κυβερνητική πολιτικη, την οποια βιώνει καθημερινα, οφείλει να εχει να αντιπροτείνει ενα πληρέστατο εναλλακτικό/κυβερνητικό προγραμμα;
    Και, οχι, καμια σχεση με τους Αγανακτισμένους (απορώ μαλιστα και που το λες). Εκείνοι ζητούσαν εκτροπή απο τους θεσμούς, εδώ συμβαίνει το αντίθετο.

    Αυτα, ως προς τους πολιτες.

    Σε ο,τι αφορά στην ανιπολιτευση (ΝΔ): Α. Ο Μητσοτάκης εχει ηδη καταθέσει σοβαρές προτασεις, και επεται συνεχεια, Β. Δουλειά της αντιπολίτευσης ειναι να αντιπολιτεύεται και οχι να συναινεί. Στην παρούσα μαλιστα συγκυρία, ο Μητσοτάκης ΟΦΕΙΛΕΙ να αποτελέσει διέξοδο και λυση. Οφειλει, με αλλα λόγια, να ζητήσει αλλαγη της παρούσας -εγκληματικά καταστροφικής- κυβερνησης και να αναλάβει την ευθυνη να ηγηθεί της επόμενης κυβερνησης που θα προσπαθήσει να διαχειριστεί την επιδεινούμενη κατασταση της χωρας.
    Προσωπικά, θα τον κατηγορούσα αν δεν το εκανε.
    Τωρα, αν αυτο ενοχλεί κάποιους με χρόνιο αριστερο σύνδρομο, οι οποιοι, ενώ βλέπουν τα αποτελέσματα της παρούσας ανεκδιήγητης κυβερνησης και τα κρίνουν αυστηρά, παρα ταύτα δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα μιας κυβερνησης Μητσοτάκη, τι να κανουμε;

    ΥΓ: Δεν λεγεται Κουλης.

    Μου αρέσει!

  60. Ο/Η physicist λέει:

    … Επειδή όμως ο δόλος είναι κοντά στην βαριά αμέλεια (που λένε και οι νομικοί) το ζήτημα δεν είναι μόνον στην τεχνική επάρκεια αλλά στην αντίληψη των πολιτικών διαχειριστών ότι η ελαφρότητα ..δεν πειράζει. Έτσι στον ορίζοντά τους δεν υπάρχουν οι συνέπειες της πράξης στην κοινωνία αλλά μόνον στον αυτιστικό κόσμο του πολιτικάντικου παιχνιδιού.

    +1

    Και αγαπητοί και αγαπητές ως προς αυτό δεν βλέπω μεγάλη διαφορά στους κυβερνώντες από τους αντιπολιτευόμενους.
    Ποιοτική δηλαδή όσον αφορά τη σοβαρότητα

    Σε ό,τι αφορά τη σοβαρότητα, εγώ βλέπω διαφορά μιας τάξης μεγέθους, Αναγνώστη. Τέτοιο ανίκανο (και αδίστακτο) τσίρκο σαν και το σανέλ δεν έχω ματαδεί.

    Μου αρέσει!

  61. Ο/Η Ενη λέει:

    Αναγνωστα,

    Βλεπω επανεκαμψες, αρχισες μεν με ολιγα Αραμαΐκά, ομως στη συνεχεια εγινες σαφεστερος.

    1. Δεν ειναι καιρός για προωρες εκλογες

    2. Ο διεκδικων τη διακυβερνηση, τωρα, δεν μπορει να αρκειται σε γενικολογιες. Τα θεματα ειναι συγκεκριμενα, δεν μπορει να παραχθει κανενα αλλο μειγμα πολιτικης, παρά να εφαρμοσθουν τα προαπαιτουμενα των δεσμευσεων της χωρας.( πλην και προτεινει πληρη ανατροπή, που δεν συμπεραινεται απο την πολιτικη που σχεδιαζεται απο τη ΝΔ.) Οποτε συνεχιζεται το ιδιο προγραμμα. Συνεπως καμια διαφορά για το αποτελεσμα, σε ο,τι αφορά την ζωή των πολιτων.

    Σωστα επισημαινεις οτι δεν ισχυουν εδω τα ιδεολογικα κριτηρια στα συνθηματα του παρελθοντος (ιμπεριαλισμος η αντικαπιταλισμος) θα βγει ψηφισμα η οχι κλπ. κλπ. lol lol lol

    Εδω ισχυουν τα μετρα. Θα εφαρμοσθουν για να αρχισει η ανακαμψη ναι η οχι.;;;;; 😎

    Μου αρέσει!

  62. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ενη, να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα. Με το δημευτικό άθροισμα φορολογίας και ασφάλισης δεν μπορεί ο επιστήμονας ελεύθερος επαγγελματίας να συνεχίσει να παραμένει ενεργός στο επάγγελμα.

    Να μια διαφορά στο αποτέλεσμα, αν αλλάξουν οι μαλακίες του Κατρούγκαλου στο συγκεκριμένο ζήτημα.

    Μου αρέσει!

  63. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Αλίκη, το τι ήταν ο καθένας κάποτες και το τι είναι τώρα δεν έχει σημασία (ο καθείς δηλώνει ότι θέλει) σημασία έχει το τι λέει.
    Αν αυτό είναι έτσι στην πραγματική ζωή (που είναι) στον διάλογο μεταξύ περσόνων είναι ..στη νιοστή.
    Παρεμπιπτόντως να πω ότι τελικά η τάση του ανθρώπου για συνδικαλισμό είναι πολύ έντονη και πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψιν.
    Επί της ουσίας τώρα σε αυτά που έθεσες.
    Προκειμένου να διαμαρτυρηθεί μαι ομάδα δεν χρειάζεται τίποτα, αυτό εμπίπτει στο κατοχυρωμένο δικαίωμα της δημόσιας έκφρασης και του ..συναθροίζεσθαι.
    Δεν μπορώ να έχω άλλη γνώμη.
    Τώρα περί της αξιολόγησης της διαμαρτυρίας, η οποία αποτελεί πολιτική κίνηση (θέλουν δε θέλουν αυτοί που διαμαρτύρονται, το καταλαβαίνουν ή όχι) η οποία επίσης αποτελεί δικαίωμα όλων μας και του καθενός από εμάς ..ξεχωριστά.
    Επειδή η διαμαρτυρία παράγει αποτελέσματα και στη ζωή των άλλων, για αυτό άλλωστε και όσοι την οργανώνουν μας καλούν να συμμετάσχουμε, να ενισχύσουμε κλπ κλπ και καλά κάνουν για αυτό γίνονται αυτά, το βασικό είναι οι οργανωτές εμπνευστές κλπ να δηλώνουν εξαρχής ποιοι είναι και τι θέλουν να κάνουν (πού να το πάνε δηλαδή)
    Θα μου πεις «καλά δεν μπορεί να είναι αυτό που λένε απλώς;;» και θα σου πω ότι θα μπορούσαν αλλά όταν ζητάς ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και πτώση κυβέρνησης αυτό δεν ισχύει.
    Δεν νομίζω ότι χρειάζεται (ελπίζω τουλάχιστον) να εξηγήσω το γιατί καθότι η ..ετερογονία των σκοπών και τέτοια 😉 .
    Συνεπώς και οι παραιτηθείτε όπως και οι αγαναχτισμένοι δεν ..πλήρωσαν αυτές τις προϋποθέσεις και εξ’ ού και η αναλογία.
    Για μένα αυτό είναι οι μείζον. Για μη αριστερούς που δέχονται τα αριστερα μυθεύματα περί δικιο είναι το δίκιο του λαού επειδή είναι του λαού, δεν ξέρω.

    Ο Κυριάκος ότι οφείλει το οφείλει σε αυτούς που τον στηρίζουν έχοντας αναλάβει κάποιες ευθύνες που επηρεάζουν την προσωπική τους ζωή και αυτό μου φαίνεται λογικό (δεν τα ξέρω και τα κομματικά τη σήμερον ημέρα, αλλά ..παλιά έτσι ήτανε).
    ΕΜένα ως Πολίτη δεν μου οφείλει τίποτα άλλο από ότι οφείλει ένας πολιτικός ηγέτης στους πολίτες.
    Κατά τα άλλα βλέπω την πολιτική του και τον κρίνω.
    Και ανάλογα την συγκυρία.
    ΕΠαναλαμβάνω ότι σήμερα δεν ψηφίζω και συνεπώς δεν έχω να απαντήσω σε κανένα δίλημμα αν είναι καλύτερος του ΑΛέξη της Φ¨ωφης ή όποιου άλλου.
    Την πολιτική όλων παρακολουθώ και κρίνω. Και άλλωστε μέχρι τότε μπορεί να υπάρξει και κάτι άλλο.
    Θα δούμε.
    Προς το παρόν όμως κρίνω την πολιτική του τακτική περί το ζήτημα λανθασμένη και ότι ..δεν βοηθάει
    Τα περί κακής εγκληματικής διαχείρισης κλπ των κυβερνώντων είναι αρκούντως συγκινητικά (κάτι έχει πάρει και μένα το αυτί μου) αλλά το σχήμα «επειδή είναι έτσι (και όσο είναι) μόνη λύση είναι η στρατηγική επιδίωξη του ενός ή του άλλου» αποτελεί λογικό άλμα.
    Λείπει το ενδιάμεσο, δηλαδή η Πολιτική στην οποία ισχύει η (σχετική) αυτονομία του υποκειμενικού παράγοντα από το αντικειμενικό (συνθήκες)
    Και άμα δεν πιστεύεις εμένα διάβασε και Λένιν που έλεγε το ίδιο (το έχει επισημάνει και ο πατήρ του Κυριάκου ο τεράστιος Κωνσταντίνος αυτό το θέμα 😆 )

    Μου αρέσει!

  64. Ο/Η xberliner λέει:

    «Αναγνωστη, κατα τη γνωμη σου προκειμενου να διαμαρτυρηθεί μια ομάδα πολιτών για την -απολύτως καταστροφική- κυβερνητική πολιτικη, την οποια βιώνει καθημερινα, οφείλει να εχει να αντιπροτείνει ενα πληρέστατο εναλλακτικό/κυβερνητικό προγραμμα;»

    Αν και αναφέρεσαι στον Αναγνώστη θα πάρει με το έτσι θέλω τη σκυτάλη και θα χωθώ στη συζήτηση. Καταρχήν όπως έγραψε ο αναγνώστης όσο είναι δικαίωμα του #παραιτηθείτε να διαμαρτυρηθεί άλλο τόσο είναι δικαίωμά μου να τον κρίνω. Ουδείς είπε ότι δεν πρέπει να διαμαρτυρηθεί. Εγώ υποστηρίζω ότι αυτό που κάνει και ζητάει είναι απλώς μια εκδούλευση προς τον δεν-λέγεται-Κούλης Κυριάκο.
    Επί του αιτήματος…
    Χμμμ … οκ οι σανελ είναι οι χειρότεροι μακράν και έβερ. Και να δεχτώ ότι ο δεν-λέγεται-Κούλης-αλλά-Κυριάκος είναι καλύτερος. Επίσης να δεχτώ ότι το τσουτσέκι από την τοπική της ΝΔ στην άνω Τούμπα που θα πάρει τη θέση του Καρανίκα θα έχει εγκαταστήσει ορθογράφο στον browser και θα ήταν αρκετά ψυλλιασμένος ώστε να τουιτάρει στη Μενεγάκη με ψευδώνυμο. Και ας πούμε ότι όλα αυτά μας κάνουν μια κυβέρνηση νδ καλύτερη από την κυβέρνηση σανελ. Λογικό μου ακούγεται. Αλλά:
    1. Οι εκλογές, ειδικά ούτε ένα χρόνο μετά τις προηγούμενες έχουν κόστος.
    2. Στη φύση και στη φυσική υπάρχουν φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα όταν και μόνον όταν ένα κατώφλι έχει περαστεί. Πες το π.χ. κατώφλι δυναμικού σε μια δίοδο.
    Το 2. από πάνω μας λέει ότι δε πα να χτυπιέσαι και να μας λες και να έχεις και δίκιο ότι ο δεν-λέγεται-Κούλης-αλλά-Κυριάκος είναι καλύτερος (έχει μεγαλύτερο δυναμικό) από τους σανέλ. Αν το δυναμικό του δεν είναι πάνω το απαραίτητο κατώφλι για να παραχθεί έργο, στην πράξη μηδέν εις το πηλίκον. Και αυτό ακριβώς υποστηρίζω εγώ: Είναι μεν καλύτερος, είναι κατόρθωμα επικών διαστάσεων να μην είσαι καλύτερος από τους σανέλ, αλλά αυτό δεν έχει καμιά απολύτως σημασία γιατί η ζωή ΔΕΝ είναι γραμμικό φαινόμενο. Και λαμβάνονται υπόψιν το κόστος των εκλογών εγώ λέω ότι αν θέλει ο δεν-λέγεται-Κούλης-αλλά-Κυριάκος να κερδίσει την υποστήριξή μου θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο και διαφορετικά.

    Μου αρέσει!

  65. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Θα συμφωνήσω με τον Κυριάκο ότι το κόστος της συριζανελ διακυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος των εκλογών.

    Η μόνη μου επιφύλαξη είναι ότι αν γίνουν εκλογές τώρα οι συριζανελ θα είναι δεύτερο κόμμα με ισχυρό ποσοστό και θα κάνει τη ζωή κόλαση στη νέα κυβέρνηση. Γιατί αυτό ξέρουν, αυτό θα κάνουν.

    Οπότε για πρακτικούς λόγους θα περιμένουμε λίγο ακόμα ώστε η εκλογές για αυτούς να είναι η νίλα του Δράμαλη. 🙂

    Μου αρέσει!

  66. Εγγραφη διαμαρτυρια 🙂

    Αγαπητοι κυριοι και κυριες σχολιστες/σχολιαστριες

    Επειδη απαντες/απασαι ειστε ανωτερης/ανωτατης ευφυιιας, δεν κατανοω την ενασχοληση σας με τους #παραιτηθειτε (Α-Σ Γεωργιαδης, Θ.Χειμωνας,…) αλλα και τους «παλληκαρισμους»/ομορφιαίας (κατα Αναγνωστη) των Συριζαιων και του πρωην Δημαριτη Α.Νεφελουδη!

    Εξαιρεση αποτελουν οι 2 πρωτοπορες κυριες πρωην ΔΗΜΑΡ που μαλλον ειχαν απορριφθει ❤ απο τον τοτε ευειδη Α.Ν.
    Προϊστορια της ανανεωτικης αριστερας ειναι αυτη με ολα 🙂 τα επακολουθα .

    Μου αρέσει!

  67. Ο/Η Mitsos λέει:

    Οι διαρκώς επαναλαμβανόμενες πυρπολήσεις μέσων μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας χωρίς να συλλαμβάνεται ούτε ένας δράστης, είναι πολύ σοβαρότερο πρόβλημα από τον ΕΝΦΙΑ αλλά δεν μοιάζει ν’ απασχολεί κανεναν.

    O μέσος πολίτης που τη βγάζει ίσα ίσα για να μην πεθάνει της πείνας ή ο άνεργος λίγη σημασία δίνουν αν καίνε ή δεν καίνε λεωφορεία οι κύριοι των Εξαρχείων. Αυτό που τον απασχολεί είναι να μπορέσει να ζήσει. Δουλειά της αστυνομίας η οποία πληρώνεται για να προστατεύει την περιουσία του κράτους και των ιδιωτών είναι η σύλληψη αυτών που καίνε και σπάνε. Τους γνωρίζει καλά η αστυνομία ποιοι είναι και από πού κρατάει η σκούφια τους, διότι οι περισσότεροι δεν είναι Ελληνες. Οι μισοί είναι Πολωνοί, Ουκρανοί και οι άλλοι Αλβανοί, Γερμανοί και επίσης γνωρίζει πολύ καλά και ποιοι τους συντηρούν και τους δίνουν μεροκάμματο. Γνωρίζει πχ ότι ένας Ισπανός κάνει κουμάντο όλα τα εξάρχεια και μοιράζει το μαύρο. Το αν τώρα η αστυνομία δεν θέλει να τους πιάσει είναι ένα ερώτημα που πάλι ο μέσος άνθρωπος σε μια χώρα 1,7 εκατομμυρίων ανέργων, δεν ασχολείται ιδιαιτέρως.

    Η πλειοψηφία πλέον των κουκουλοφόρων είναι ξένοι. Συνελήφθησαν τις προάλλες στο Σύνταγμα καμιά δεκαπενταριά και ήταν ζήτημα αν 2-3 ήταν ντόπια παιδιά των Β. Προαστείων που τα σπάνε για να εκτονωθούν με μπαμπάδες υψηλά ιστάμενους στη ΝΔ. Η χώρα εδώ και χρόνια και ειδικά μετά που ανέλαβε το τσίρκο έχει γεμίσει ΜΚΟ και Αναρχοάπλυτους από κάθε μέρος του πλανήτη. Οι κύριοι μάλλον νομίζουν ότι και το υπουργικό συμβούλιο ΜΚΟ είναι.

    Μου αρέσει!

  68. Επαναληψις (Ε) / Repetition (R)

    Ο/Η σχολιαστης λέει:
    15 Ιουνίου 2016 στο 15:58
    http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=27377&subid=2&pubid=36017053

    Τί λένε οι δημιουργοί του κινήματος «Παραιτηθείτε»
    Τις δύο γυναίκες που ξεκίνησαν πριν από τρεις μήνες τη διαδικτυακή καμπάνια για την συγκέντωση αύριο στο Σύνταγμα, εντόπισε το MEGA.

    Μου αρέσει!

  69. Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016
    Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα: Σύντροφοι, και τώρα στο δια ταύτα…

    Της Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα
    Ιατρού – Ωτορινολαρυγγολόγου
    Νοσοκομείου Ρεθύμνου

    Μου λένε φίλοι να σχολιάσω τις κλοτσιές που έφαγε ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην Ιεράπετρα χθες. Με λύπη διαπιστώνω πως τα τόσο υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στο Λασίθι δεν έκαναν παρά πιο μεγάλη την έπαρση των υπουργών. Κι έχει περίσσιο θάρρος και θράσος ο κύριος Πολάκης, καθώς έχει τάξει στους ανθρώπους εκεί (και αλλού!) λαγούς με πετραχήλια να μιλάει, ενώ στην πράξη μόνο γκρεμίζει…
    Θα έπρεπε να είναι πιο ταπεινός αντί για τσαμπουκάς και υπερφίαλος, όταν πάνω από 220 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι κλειστά και η χρηματοδότηση ώς και σήμερα (14 Ιούνη, μέσον της χρονιάς δηλαδή), δεν είναι παρά στο 1/5 της αρχικά προϋπολογισμένης να δοθεί στην Υγεία. Ποιον κοροϊδεύει ο κύριος Πολάκης όταν λέει ότι θα καλύψει την τρύπα με λεφτά από τον ΕΟΠΥΥ! Τον ΕΟΠΥΥ, που είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχει αρνητικό ισοζύγιο και δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει λεφτά, αφού δεν έχει! Με όλα μα όλα τα νοσοκομεία της χώρας να δουλεύουν με επικίνδυνα λίγο προσωπικό, ο κύριος αυτός λέει ότι θα κάνει «Κοινωνική πολιτική υγείας», ανέξοδη, αφού δεν έχει φράγκο, αλλά και φαιδρή, αφού σε λίγο με τον τεράστιο φόρτο εργασίας, μόνο αν είσαι κυριολεκτικά του θανατά, θα προλαβαίνει να ασχοληθεί μαζί σου γιατρός! Δεν θέλει η κυβέρνηση κι οι τιμητές της να δουν την αλήθεια. Ότι «Υγεία» όπως την θυμόμαστε θα αργήσουμε να ξαναδούμε. Όμως, όσο ακόμα υπάρχει χρόνος, είναι ανάγκη να γίνουν και μάλιστα αν είναι δυνατόν «χθες», τολμηρές και ουσιώδεις διαρθρωτικές αλλαγές του τρόπου λειτουργίας του ΕΣΥ. Δεν γίνεται να κλείνουμε τα μάτια στο ότι τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας οφείλουν να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους, ώστε να είναι χρήσιμα στον μέγιστο βαθμό, κι όχι απλά να αποτελούν μια «πόρτα ανοιχτή», που από πίσω δεν έχει παρά κενό.
    Θυμάμαι πριν χρόνια, η «παρέα Πολάκη» εδώ στο Ρέθυμνο να θέλει να δείρει τον Ανδρέα Λοβέρδο, τότε Υπουργείο Υγείας. Τους θυμάμαι να γιουχάρουν ακόμα κι όποιον τόλμησε να παραβρεθεί στο Ωδείο Ρεθύμνου, στην ίδια εκδήλωση με τον Λοβέρδο. Έτσι είναι. Ό,τι σπέρνει κανείς, θερίζει. Και πολιτικά και πολιτισμικά και κοινωνικά.
    Φυσικά και τότε και τώρα καταδικάζω απερίφραστα τον τσαμπουκά και τους προπηλακισμούς σαν μέσο και πρακτικής πίεσης και διαμαρτυρίας. Οι δημοκρατίες έχουν πάντα τρόπους εκτόνωσης και διεξόδους, ας είναι και «έξοδοι κινδύνου».
    από το GOODnet.gr

    ΥΓ Η αφρων πολιτικη συμπεριφορα ειναι των πολιτων (λ..χ των Κρητικων) που πρωτα ψηφιζει ΣΥΡΙΖΑ, ενω ψηφιζε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ και τωρα -με την ιδια ευκολια- αφου τα προβληματα δεν επιλυθηκαν με μαγικο τροπο 🙂 γιουχαρει τον σημερινο υπουργο που «πριν χρόνια, η «παρέα του εδώ στο Ρέθυμνο να θέλει να δείρει τον Ανδρέα Λοβέρδο, τότε Υπουργείο Υγείας.»
    Ενω ««Υγεία» όπως την θυμόμαστε θα αργήσουμε να ξαναδούμε. «

    Μου αρέσει!

  70. Ο/Η Ενη λέει:

    Στο μεταξυ σημερα οι διοικητες του ΕΣΜ, ενεκριναν τη δοση των 7,5 δις και αυριο εκταμιευονται.
    Το μειζον, φλεγον, σοβατοτατο θεμα ειναι πως θα γινει μια επανεκκινηση της οικονομίας.

    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500084759

    Μου αρέσει!

  71. Ο/Η Ενη λέει:

    Απο το ανω λινκ

    ««Τα 7,5 αυτά δισ. θα είναι πραγματικό οξυγόνο για την ελληνική οικονομία και πρέπει να θυμόμαστε ότι τα προγράμματα προσαρμογής δεν είναι αυτοσκοπός, υπάρχουν για να δημιουργούμε τις συνθήκες ανάπτυξης της οικονομίας. Αυτό θέλουμε, θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στη ζώνη του ευρώ με την οικονομία της μεταρυθμισμένη», τόνισε ο Ευρωπαίο επίτροπος.

    Ο Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ακόμη ότι το ΔΣ του ΕΣΜ αποφάσισε σήμερα την έγκριση της αναθεώρησης του μνημονίου, δήλωσε πως η Ελλάδα και η Ευρωζώνη βρίσκονται στη σωστή τροχιά και πως αναμένει επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη φέτος και ρυθμούς άνω του 3% του χρόνου.

    υγ
    O τιτλος του δημοσιευματος δεν «συμφωνει» με τα λεγομενα του Μοσκοβισι π.χ.

    «αναμενει επιστροφή της χωρας στην αναπτυξη φετος και ρυθμους ανω του 3% του χρονου»

    Μου αρέσει!

  72. Ο/Η Mitsos λέει:

    Υγεία» όπως την θυμόμαστε θα αργήσουμε να ξαναδούμε.

    Ενα χρεωκοπημένο κράτος δεν δικαιούται να έχει υγεία ειδικά μάλιστα όταν υπέγραψε την παράδοση όλης της περιουσίας του για 100 χρόνια, το οποίο πρακτικά σημαίνει για παντα. Διότι μόνο μια πατριωτική στρατιωτική χούντα με τα όπλα μπορεί να διώξει αυτούς που κατσικώθηκαν για 100 χρόνια στην Ελλάδα. Επειδή στην ΕΟΚ χούντες πλέον δεν επιτρέπονται, τουτέστιν ότι η χώρα παραδόθηκε για πάντα. Χώρα λοιπόν χωρίς εθνική κυριαρχία θα έχει την υγεία, την παιδεία, τις ένοπλες δυνάμεις, τον αθλητισμό, την τέχνη, τα γράμματα, την επιστήμη.. που της επιτρέπουν αυτοί στους οποίους χρωστάει.

    Ο Πολλάκης είναι θύμα της εντύπωσης που έχουν πολλοί Σφακιανοί, ότι επειδή είναι Σφακιανοί θα γαμάνε και θα δέρνουνε γενικώς και ειδικώς. Ομως οι διεθνείς σχέσεις και η γεωπολιτική περιγράφηκαν χιλιάδες χρόνια πριν από τον Θουκιδίδη τον οποίο κανείς από τους σημερινους κυβερνωντες δεν έκανε τον κόπο να του ριξει ένα διαγώνιο διάβασμα. Ο ισχυρος προχωρεί όσο του επιτρέπουν οι δυνάμεις του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο τον διατάζει η αδυναμία του. Τα υπόλοιπα περί της πόσο καλής υγείας είχαμε ειδικά στο Ρέθυμνο που μας τη χάλασε ο Πολλάκης τα οποία αναφέρει η γιατρός τα αφήνω ασχολίαστα, διότι όλοι οι Ρεθεμνιώτες ξέρουμε τι φοβερό νοσοκομείο είχαμε πάντοτε στο Ρέθυμνο και τι εξαιρετικούς επιστήμονες..

    Μου αρέσει!

  73. Ο/Η Mitsos λέει:

    Ενώ υπήρξε «στάση» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με συλλογή υπογραφών κατά της τροπολογίας Μουζάλα, η αξιωματική αντιπολίτευση όχι μονάχα δε την αξιοποίησε, αλλά στήριξε την κυβέρνηση στην ψηφοφορία…
    Η «στάση» βεβαίως μπορεί να ήταν ελεγχόμενη και προσχηματική, αφού όλοι ξέρουν τι χαφταλεύρηδες αποτεούν την αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο ο εξευτελισμός ήταν καθολικός.

    Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας Μουζάλα για τις υπηρεσίες ασύλου, η οποία…
    επανακατατέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, παρά το γεγονός ότι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με εσωτερικό κείμενο συλλογής υπογραφών που διένειμαν σε συναδέλφους τους, διατύπωναν τις αντιρρήσεις τους με την τροπολογία ζητώντας απόσυρσή της και προειδοποιώντας ευθέως ότι «στο βαθμό που θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη τροπολογία, θα εκφράσουμε τη διαφωνία μας εμπράκτως και σε κάθε περίπτωση δημόσια». «Αν μάλιστα εγκριθεί θα γίνει από την αντιπολίτευση και όχι από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ», τόνιζαν με έμφαση.
    Έτσι, η τροπολογία ψηφίστηκε δίχως προβλήματα και μάλιστα συγκέντρωσε ευρύτερη πλειοψηφία καθώς υποστηρίχθηκε τόσο από τη ΝΔ όσο και το Ποτάμι.

    O Moυζάλας πέρασε μεταμεσονύκτιες ώρες μια τροπολογία η οποία αν εφαρμοστεί θα μπορεί και η κουτσή Μαρία να παίρνει άσυλο. Εφτασε μέχρι και μέσα στο Συριζα να υπάρξουν κάποιοι που απειλούσαν ότι δεν θα ψηφίσουν. Ετρεξε λοιπόν μετά το λαθρονομοσχέδιο και το πουστονομοσχέδιο η ΝΔ να ψηφίσει και ουσιαστικά την παραμονή όλων που έρχονται εδώ στην Ελλάδα για να μην στενοχωρηθεί η υπόλοιπη Ευρώπη. Οταν λοιπόν λέω ότι το παιχνίδι εξισλαμισμού της χώρας παίζεται όχι από ένα κόμμα του 17% αλλά από όλη σχεδόν την αντιπολίτευση αποδεικνύομαι σωστός. Κάθε φορά οι παραιτηθείται τρέχουν και ψηφίζουν ό,τι δεν ψηφίζουν οι Συριζαίοι.. Εχουν περάσει τα όρια της γελοιότητας.

    Μου αρέσει!

  74. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Νομίζω ότι ο τύπος χάνει λάδια. Αξία παίρνει μόνο με την αναπαραγωγή αυτών που γράφει.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.