Βερολίνο: Εκταμίευση όταν η Αθήνα ολοκληρώσει τις εκκρεμότητες

Οι συριζανελ ψήφισαν μια ταπεινωτική συμφωνία που βάζει υπό τον έλεγχο των δανειστών ακόμα και τις …Θερμοπύλες.   Αλλά ακόμα κι αυτό δεν μπορούν να το πουλήσουν και τους τρέχουν τα Γερμανά.  Οταν γίνεσαι περίγελος, μην περιμένεις να σε σεβαστούν. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  /  Βερολίνο: Εκταμίευση όταν η Αθήνα ολοκληρώσει τις εκκρεμότητες

Ανέβαλε την απόφαση για εκταμίευση της δανειακής δόσης προς την Ελλάδα η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι εκκρεμεί ακόμη η εφαρμογή ενός μικρού υπολοίπου των συμφωνηθέντων, από την ελληνική κυβέρνηση, μέτρων.

«Όταν αυτά θα έχουν υλοποιηθεί, θα ασχοληθούμε εκ νέου με το θέμα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοικωνιστών (CDU/CSU) στην Επιτροπή, Έκχαρτ Ρέμπεργκ, εξηγώντας, ωστόσο, πως δεν διακρίνονται πια σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Στο σχετικό αίτημα που είχε διαβιβάσει την Τρίτη το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στην Επιτροπή, είχε επισημανθεί ότι η έγκριση εξαρτάται από την τελική επιβεβαίωση της εφαρμογής των μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση. Στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν ακόμη, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δεν μπόρεσαν να δώσουν στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης οριστική επιβεβαίωση για αυτό το θέμα, ωστόσο αυτή η επιβεβαίωση αναμένεται σύντομα.

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Διεθνή, Ελλάδα, Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

24 Responses to Βερολίνο: Εκταμίευση όταν η Αθήνα ολοκληρώσει τις εκκρεμότητες

  1. Ο/Η Πάνος λέει:

    Αναβολή της αποδέσμευσης της δόσης εκ μέρους του γερμανικού κοινοβουλίου, γιατί «λείπουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες». Στην πραγματικότητα είναι ένα κυνικό μήνυμα περιφρόνησης προς την Ελλάδα (και όχι προς την ελληνική κυβέρνηση, όπως νομίζουν κάποιοι ημεδαποί). Δεν πειράζει, φέτος δικό μας – του χρόνου δικό τους, όπως λέγαν οι παλιοί Αρβανίτες.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Πφφφ, σήριαλ παιγμένο 100 φορές, όπως του MEGA και ANTENNA εδώ,

    …what have you done with Alexis Tsipras?


    Ούτε κυνικό, ούτε μείγμα. Διαχείριση κομματικών «ανταρτών» στην ψηφοφορία είναι, και μάλιστα σε επιτροπή αυτή τη φορά – ούτε καν ολομέλεια.
    Ο γνωστός Bosbach (ο κολλητός του Νάιτζελ Φάρατζ) είναι στην επιτροπή, μαζί και ο Ντόμπριντ, εκείνος που πήγε στον Πούτιν μαζί με τον Βίκτορ Ορμπάν και τον αρχηγό του «Crazy» Horst Seehofer.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Στο Βερολίνο δεν έχουν «Κατριβάνου» που παραιτούνται, ούτε «κομματική πειθαρχία» και διαγραφές.
    Μόνο άν πιάσουν κάποιον στα πράσα για …λογοκλοπή.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Η ουσία είναι ότι θέλουν να λήξει το 5% του ΟΤΕ και κυρίως να σιγουρευτούν για το ακαταδίωκτο των 5 του υπερταμείου. Αυτό είναι το ζήτημα και όχι οι αντάρτες.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η aftercrisis λέει:

    τρίχες σχο,
    οι δημοσιογράφοι από τη Γερμανία μου λένε: για τους «αντάρτες 100 %, ρε γαμώτο»
    Σήμερα το Βαυαρικό CSU έπεσε και αυτό σε δημοσκόπηση για πρώτη φορά κατω από 40 %. Η δε AfD «έπιασε» πάνω από 10 % για πρώτη φορά στη Βαυαρία. Ευρυχώς που «τίναξαν» ταυτόχρονα ανοδικά και οι Πράσινοι (14 %), γιατί αλλοιώς τα «Αυγά light» θα πλησίαζαν να γίνουν τρίτο κόμμα και στη Βαυαρία.
    Η αντιμερκελική στάση του CSU δεν το σώζει. Όλη η κοινοβουλευτική κεντρο-δεξιά στη Γερμανία έχει πέσει σε βαθειά «προσφυγική περιδίνηση» downward spiral .
    Και το κερασάκι στη δηλητηριώδη τούρτα: απο γενικότερη κομματική σκοπιά, οι Σοσιαλδημοκράτες δεν πάνε καθόλου καλύτερα από τους CDU/CSU. Μάλλον χειρότερα.
    Δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα εκεί. Οι δύο μεγάλες κοινοβουλευτικες δυνάμεις έχουν σοβαρό πρόβλημα.
    Αν χειροτερέψουν, θα έχουμε και εμείς, πολύ σοβαρότερο πρόβλημα από ότι έχουμε τώρα.
    Κι άν «στραβοπατήσει» σε λίγες μέρες η Βρετανία θα ψαχνόμαστε άσχημα.
    Δεν γίνεται καθόλου για τα «όμορφα ελληνικά μάτια μας» αυτή η τρελή κατάσταση

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η physicist λέει:

    Και το κερασάκι στη δηλητηριώδη τούρτα: απο γενικότερη κομματική σκοπιά, οι Σοσιαλδημοκράτες δεν πάνε καθόλου καλύτερα από τους CDU/CSU. Μάλλον χειρότερα.

    Άφτερ, στη βαυαρία οι ΣΔ έχουν, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, 16%. Παγγερμανικά έχουν λίγο πάνω-κάτω από 20%. Το να λες ότι πάνε μάλλον χειρότερα από τους ΧΚ/ΧΔ (με 40% και 33%, αντίστοιχα) είναι αυτό που οι Βρετανοί ονομάζουν understatement.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η PROJECT ANTISYSTEM λέει:

    After η ουσια ειναι αυτο που λεει ο Σχο,τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Καλά…
    «Σοκ» απο την απότομη δημοσκοπική πτώση του CSU στη Βαυαρία και την άνοδο των Εναλλακτικών. Η σκληρή κριτική τους στάση προς την Μέρκελ δεν πιάνει στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους. Ούτε στους «πολύ δεξιούς».
    http://www.merkur.de/politik/bayern-csu-laut-forsa-umfrage-noch-prozent-6470965.html
    Στην Ελλάδα αυτά τα νέα δεν τα προσέχουμε όσο πρέπει.
    «Λεπτομέρειες», λέμε… (ή δήθεν) «άσχετα» με εμάς
    Συντομα θα βρούμε μπτοστά μας τα δυσάρεστα επακόλουθά τους, πολύ φοβάμαι.

    physicist,
    δες διαγράμματα, διαχρονικές τάσεις και θα καταλάβεις τι εννοώ
    Τα στιγμιαία στατικά ποσοστά δεν δίνουν καθόλου αξιόπιστη εικόνα «που πάει η βαλίτσα».
    Αρχές χειμωνα του 2011-12 (Ιανουάριο 2012) το ΠΑΣΟΚ είχε δημοσκοπικά 35 %, η ΝΔ 32 % και ο ΣΥΡΙΖΑ μονοψήφιο. Και τι βγήκε το Μάιο 2012; Ασφαλώς το θυμάσαι !
    Οι δημοσκοπήσεις των κομματικών προτιμήσεων έχουν κάτι κοινό με τις πορείες των μετοχών στο χρηματιστήριο ή με τις θερμοκρασιακές μεταβολές: τους νόμους της στατιστικής των μεγάλων αριθμών. Έχουν ανοδικά και πτωτικά «κανάλια», επίπεδα στήριξης, κορυφές, πάτους κτλ.
    Σε οριακές περιόδους ρευστοποίησης υπεισέρχονται και «μαθηματικά χαοτικών μεταβολών» (αυτό συνέβη π.χ. το Μάιο 2012 στην Ελλάδα)

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η physicist λέει:

    after,

    η κατάσταση είναι ρευστή όμως εδώ μιλάμε για συγκεκριμένους αριθμούς και είναι γνωστό ότι οι ΣΔ έχουν πολύ περισσότερα προβλήματα (και πολύ μικρότερα ποσοστά) από τους ΧΔ. Δεν το λες «μάλλον χειρότερα».

    Επίσης, ο χαρακτηρισμός της AfD ως «Αυγά light» είναι εξαιρετικά άστοχος.

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Πάνος λέει:

    σχο,

    το 5% του ΟΤΕ και το ακαταδίωκτο των στελεχών του Ταμείου μπορούσαν κάλλιστα να «σιγουρευτούν» το Σεπτέμβρη, που θα έχουμε νέα αξιολόγηση. Μάλλον ο άφτερ έχει δίκιο – αλλά κι εγώ επιμένω: η ουσία της Γερμανικής στάσης είναι η μόνιμη διάθεση εξευτελισμού της Ελλάδας, η οποία (σύμφωνα με τη λογική τους) τους τα έχει πρήξει και αυτό πρέπει να της το υπενθυμίζουν συνεχώς.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Όμφακες (δηλαδή πράσινα άλογα με ρίγες βυσσινί και βούλες κανελλί) το «άγχωμα» – όπως λένε στα «ελληνικά» των ΜουΜουουουΕ!
    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500082987

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η aftercrisis λέει:

    physicist
    Όχι, η AfD δεν είναι «Αυγά Βαρέων Βαρών».
    Πρέπει να είμαστε ακριβοδίκαιοι με τους αντιπάλους. Fair play στην πολιτική. Πάντα.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η physicist λέει:

    Άφτερ, δεν είμαι σίγουρος ότι συνεννοηθήκαμε αλλά είναι αργά, δεν πειράζει.

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Για τα δημοσκοπικα, λίγη τεχνική ανάλυση:
    Το 40 % είναι ισχυρό «επίπεδο στήριξης» για την CSU στη Βαυαρία. Αν διασπαστεί καθοδικά και η διάσπαση πάρει αξιόπιστη επαλήθευση (1-2 μηνες διάρκεια), η ρευστοποίηση θα πάρει έκταση. Ομάδες ετερόκλητες ψηφοφόρων της CSU θα αποσυσπειρωθούν και θα «φύγουν», άλλοι προς AfD, άλλοι προς Πράσινους, θα τσιμπήσει και η αναγεννημένη FDP. Έχει και Βαυαρικό αυτονομιστικό κόμμα (1-2 % πέρισυ). Oi Freie Wahler δεν έχουν δυναμική.
    Έτσι ακριβώς έγινε στη Βάδη-Βυρτεμβέργη όταν το φθινοπωρο 2015 διασπάστηκε το επίπεδο στήριξης 35-38 % της CDU. Είχε μετά μαζική αμφίπλευρη διαρροή προς τους Πράσινους και AfD, αλλά και λιγότερο προς το FDP.
    Η διαφορά είναι ότι οι Πράσινοι, παρόλο που ήδη «τίναξαν» ανοδικά, δεν έχουν στη Βαυαρία προσωπικότητα ανάλογου βεληνεκούς του πρωθυπουργου Κρέτσμαν της ΒΒ, οπότε η διασπορά θα είναι μεγαλύτερη, Θα επωφεληθεί και το φιελελεύθερο FDP, πιστεύω και το αυτονομιστικό Βαυαρικό Κόμμα.
    Τα μεγάλα πολυσυλλεκτικά κόμματα, όταν σπάνε καθοδικά τα ισχυρά επίπεδα στήριξής τους, χάνουν ταυτόχρονα προς διαφορετικές ή και αντίθετες κατευθύνσεις. Βλ. μετακινήσεις, ιδίως στο ΠΑΣΟΚ το 2012 (διασπορά προς ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ αλλά και ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΧΑ). Ακόμη και η ΝΔ επίσης το Μάιο 2012 (ειδικά όταν προσωρινά ενισχύθηκαν πολύ και οι ΑΝΕΛ) έσπασε ένα ισχυρότατο επίπεδο στήριξης 30-32 % και τότε είχε μεγάλες διαρροές ακόμη και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Mitsos λέει:

    Ασυλία για αυτούς που θα ρθουν να ρευστοποιήσουν δεν έχει υπογράψει ούτε η τελευταία μπανανία της Λ. Αμερικής. Πολύ φοβούμαι ότι θα πουλήσουν όπου θέλουν, όσο θέλουν και θα ζητήσουν και όση μίζα θέλουν και ακόμα χειρότερα ποιος θα τους ζητήσει το λογαριασμό αν πιάσουν και ξηλώσουν τις ράγες του ΟΣΕ και τις πουλήσουν για σκράπ όπως έγινε από κάτι άλλους υπαλλήλους του ΔΝΤ στην Αργεντινή πριν αναλάβει η Κιρχνερ? Ξεπουλάνε τη χώρα για μια κωλοδόση που όπως θα ρθει θα πάει πίσω από κει που ήρθε.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Ενη λέει:

    Απο το δημοσιευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ως ανω

    «Ανέβαλε την απόφαση για εκταμίευση της δανειακής δόσης προς την Ελλάδα η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι εκκρεμεί ακόμη η εφαρμογή ενός μικρού υπολοίπου των συμφωνηθέντων, από την ελληνική κυβέρνηση, μέτρων.

    «Όταν αυτά θα έχουν υλοποιηθεί, θα ασχοληθούμε εκ νέου με το θέμα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοικωνιστών (CDU/CSU) στην Επιτροπή, Έκχαρτ Ρέμπεργκ, εξηγώντας, ωστόσο, πως δεν διακρίνονται πια σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος

    Τωρα γιατί εμεις το καναμε μεγα προβλημα, οταν η ιδια η επιτροπη προυπολογισμου του γερμανικου κοινοβουλιου αναφερει οτι «δεν διακρινονται σοβαρα προβληματα»
    και μιλαμε για αρνητικό πνευμα εναντια στην Ελλαδα κλπ. κλπ.;;;

    Και After , εχει σημασία για μας αν το γερμανικο AfD, ειναι ελαφρων η βαρεων βαρων ΧΑ;;
    Απο τη στιγμη που κατατασσονται στην «περιοχη» της ΧΑ. ;;

    ΥΓ. Βεβαια η εξηγηση του after, για συσχετισμους δυναμεων μεσα σε μια επιτροπή δεν ειναι κατι πρωτογνωρο. Παντου συμβαινουν……και πολλες φορες΄ανατρεπονται.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η PROJECT ANTISYSTEM λέει:

    Καλα κι ο αλλος υποθηκευει ολη τη χωρα σε εναν οργανισμο για 99 χρονια,ακομα και τους ταφους των Βενιζελων, και κολαει στο επιπλεον ταληρο του ΟΤΕ που θελει η Ντοιτσε Τελεκομ και στη de jure ασυλια οσων θα ξεπουλησουν ο,τι εχει μεινει αφου de facto ασυλια,ας μη κοροιδευομαστε, θα εχουν;Μυστηρια θεατρα….

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Μάριο Ντράγκι, πολύ πολιτικότερος, άν τον συγκρίνουμε με τους κουρασμένους (συντηρητικο-φιλελεύθερους αλλά και τους πιο πολλούς σοσιαλδημοκράτες) πολιτικούς της ΕΕ.
    Όταν καταλήγεις να περιμένεις τον Πρόεδρο της εκδοτικης τράπεζας για «να δώσει πολιτική γραμμή» στα δύσκολα (όπως ακριβώς και το 2012 καλοκαίρι), αυτο σημαίνει ότι μια ολόκληρη γενιά επαγγελματιών πολιτικών της ηπείρου (διαφόρων πολιτικών παραταξεων) «δεν κάνει»…
    Πιο σαφή μηνύματα δεν γίνεται:
    * * *
    Ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι κλιμάκωσε τις εκκλήσεις του στις κυβερνήσεις να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους και να διασφαλίσουν το μέλλον της Ευρωζώνης, υποστηρίζοντας ότι η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων και η ατελής νομισματική ένωση μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη οικονομική ζημιά, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.
    Μιλώντας σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Ντράγκι σημείωσε ότι τα πρωτοφανή μέτρα στήριξης της ΕΚΤ καταπολεμούν μία σειρά από παράγοντες που εμποδίζουν τη μετάδοση της νομισματικής πολιτικής στην πραγματική οικονομία, η οποία θα πέσει σύντομα στην παγίδα της γήρανσης του πληθυσμού.
    Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική, τα υψηλά επίπεδα «κόκκινων» τραπεζικών δανείων και οι φόβοι για τη θεσμική σταθερότητα της Ευρωζώνης έχουν περιορίσει τα επεκτατικά αποτελέσματα των αρνητικών επιτοκίων και του προγράμματος αγοράς ομολόγων, πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης.
    Ο Ντράγκι προειδοποίησε ότι η γήρανση του πληθυσμού της Ευρωζώνης σύντομα θα «αρχίσει να δαγκώνει», περιορίζοντας τον δυνητικό ρυθμό ανάπτυξής της. Κατά την άποψή του, ο καλύτερος συντονισμός της οικονομικής πολιτικής, «θα σήμαινε ότι μπορούμε να επιτύχουμε τον δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης, πριν αυτός ο ίδιος ρυθμός κλονισθεί».
    Προειδοποίησε, επίσης, για τις επιβλαβείς συνέπειες της μακροπρόθεσμης ανεργίας στην Ευρώπη, ενώ κάλεσε τα κράτη – μέλη και τις Βρυξέλλες να προωθήσουν την ολοκλήρωση της Ευρωζώνης.
    «Γνωρίζουμε ότι το σημερινό σύστημα είναι ατελές. Υπάρχει μεγάλος βαθμός συμφωνίας για το ποιες είναι οι ατέλειές του και έχουν γίνει πολλές προτάσεις για το πώς θα ξεπεραστούν αυτές. Η πρόοδος στον τομέα αυτό είναι αναγκαία μακροπρόθεσμα, αλλά είναι σημαντική και βραχυπρόθεσμα, λόγω της επίδρασης στις επενδύσεις», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, προσθέτοντας: «Υπάρχουν πολλοί κατανοητοί πολιτικοί λόγοι, αλλά λίγοι οικονομικοί, για την καθυστέρηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Το κόστος της καθυστέρησης είναι απλά πολύ υψηλό».
    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να γίνουν πιο ανοικτοί στο εμπόριο, επιτρέποντας στις εταιρείες τους να επωφεληθούν από τις παγκόσμιες αλυσίδες προσφοράς που παράγουν αγαθά με τη μεγαλύτερη αξία. Το μεγαλύτερο γρήγορο κέρδος θα προέκυπτε, αν οι Βρυξέλλες ολοκλήρωναν την ενιαία αγορά των υπηρεσιών, σημείωσε ο Ντράγκι. Αυτό, πρόσθεσε, «θα επιτάχυνε αυτόματα την εξάπλωση από τα ευρωπαϊκά σύνορα, όπου έχουμε ήδη πολλές βιομηχανίες με ηγετική θέση στον κόσμο».

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η aftercrisis λέει:

    physicist,
    άν ενδιαφέρει, δες το chart των κομματικών δημοσκοπήσεων στη Βαυαρία (2003-2016), από το οποίο βγαίνει η Τεχνική ανάλυση που ανέφερα. Φαίνονται καθαρά τα επίπεδα στήριξης ~ 40 % του CSU και ~ 15-16 % SPD. To SPD κινείται μακροχρόνια σε οριζόντιο «κανάλι» αλλά το κανάλι του CSU είναι καθοδικό. Η πιθανότητα διάσπασης του επιπέδου 40 % είναι πολύ μεγάλη, και οι πολιτικές συνθηκες (αντίστοιχο με τα «θεμελιώδη μεγέθη» στο χρηματιστήριο) συνηγορούν.

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η aftercrisis λέει:

    ©
    Η ανάλυση στηρίζεται σε σκεπτικό του Manfred Güllner της εταιρείας δημοσκοπήσεων Forsa

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Ενη λέει:

    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1427440/h-germanikh-voylh-enekrine-thn-ektamiefsh-ton-75.html

    Η γερμανικη βουλή ενεκρινε την εκταμιευση ……

    υγ.
    Θεματα που μας αφορουν αμεσα, βρισκονται στη σημερινη ειδησεογραφία των ελληνικων ΜΜΕ.

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Νέα ενδιαφέροντα στοιχεία για τις δημοσκοπικές τάσεις στη Γερμανία. Επαληθεύουν αυτα που λέγαμε.
    http://news.in.gr/world/article/?aid=1500083432
    Πάρα πολύ απίθανο πια να υπάρξει νέα τετραετία με την κ. Μέρκελ καγκελλάριο. Ούτε καν ως υποψήφια για την καγκελλαρία το 2017.
    Πενιχρές και οι πιθανότητες Σόιμπλε να «παρκάρει» ως ΠτΔ. Ο ΥΠΕΞ Στάινμάγιερ (SPD) είναι δημοσκοπικά μπροστά με μεγάλη διαφορά.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Διλάδοχος της Μέρκελ στην προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών;
    Δυσκολο ερώτημα.
    Ίσως η ΥΠΕΘΑ Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, το βιογραφικό της και το ήρεμο προφίλ την βοηθούν.

    Μου αρέσει!

  24. Τα 70 του χρόνια κλείνει φέτος η κατ’ εξοχήν επιλογή των γυναικών για την παραλία, το μπικίνι.
    Το -σχεδιασμένο από τον Γάλλο μηχανικό Λουί Ρεάρ*- πρώτο σύγχρονο μπικίνι παρουσιάστηκε στις 5 Ιουλίου του 1946, σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι.
    Πήρε το όνομά του από την Ατόλη Μπικίνι στα νησιά Μάρσαλ, όπου λίγες ημέρες πριν είχαν γίνει οι πρώτες δοκιμές ατομικής βόμβας, με τις εκρήξεις να παρομοιάζονται με την «έκρηξη» ενθουσιασμού που προκλήθηκε στον ανδρικό πληθυσμό από τη δημιουργία του νέου μαγιό.

    *Γαλλοελβετός μηχανικός αυτοκινήτων, εφευρέτης της λουτρίδας (ελληνιστί μαγιό) τύπου μπικίνι.

    Ο Λουί Ρεάρ (Louis Reard) γεννήθηκε στην Ελβετία το 1897. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1940 δούλευε ως μηχανικός αυτοκινήτων στη Γαλλία, οπότε αποφάσισε να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό ρούχων. Στην απόφασή του αυτή έπαιξε ρόλο και η μητέρα του, που διατηρούσε κατάστημα υποδημάτων στο Παρίσι με την επωνυμία Λε Φολί Μπερζέρ.

    ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/531#ixzz4BB9t74eE

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.