Το Μαξίμου «άκουσε» το οφσάιντ που σφύριξε η «Αυγή» για τις offshore

Protagon  /  Το Μαξίμου «άκουσε» το οφσάιντ που σφύριξε η «Αυγή» για τις offshore / Protagon Team
Ηχηρή παρέμβαση του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ κατά της πολυσυζητημένης ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου που επιτρέπει σε πολιτικούς να έχουν υπεράκτιες εταιρείες. Τροπολογία που θα απαγορεύει καθολικά και απόλυτα τη συμμετοχή πολιτικών σε ξένες εταιρείες ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωποςΠρώτα έγινε σάλος, ξεσηκώθηκαν τα μέσα ενημέρωσης, η αντιπολίτευση, αντέδρασαν ακόμα και βουλευτές της συμπολίτευσης. Επειτα βγήκε η «Αυγή» το πρωί της Τρίτης γράφοντας στο πρωτοσέλιδό της για κυβερνητικό «οφσάιντ» στο θέμα με την κυβερνητική ρύθμιση που επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν υπό προϋποθέσεις σε εταιρείες offshore. Το Μαξίμου δεν μπορούσε να συνεχίσει να αγνοεί το θέμα και να καταγγέλλει γενικά για υποκρισία την αντιπολίτευση.

Το απόγευμα της Τρίτης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή «η οποία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, δηλαδή μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, των ευρωβουλευτών, γενικών γραμματέων, περιφερειαρχών και δημάρχων, στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας». Οπως σημείωσε μάλιστα η κυβερνητική εκπρόσωπος «η απαγόρευση δεν θα αφορά γενικώς και αορίστως τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες οι οποίες ήταν και εξακολουθεί να είναι αδύνατον να οριστούν νομικά – η απαγόρευση πλέον θα είναι γενική και καθολική».

Ο στόχος προφανής: να σταματήσει η συζήτηση για τις offshore των πολιτικών και να μετεξελιχθεί σε μια συζήτηση για το ποιος πολιτικός μπορεί να έχει μετοχές σε εταιρείες του εξωτερικού, λες και αυτό ήταν παράνομο.

Η κυρία Γεροβασίλη άλλωστε πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη διάταξη, αύριο στο ελληνικό κοινοβούλιο». Και έριξε το γάντι στους πολιτικούς αντιπάλους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οποιος λοιπόν αρχηγός κόμματος έχει μετοχές ή άλλη σχέση δική του ή συγγενικού του προσώπου με αλλοδαπή εταιρεία, τον προκαλούμε να το δηλώσει πρώτος και να μην παριστάνει στη κυβέρνησή μας τον τιμητή ενάντια στη διαφθορά».

Η ανακοίνωση της κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ που προέκυψε την Κυριακή με την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για την πολύκροτη ρύθμιση που πέρασμε με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 22 Μαΐου. Είχαν προηγηθεί οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να καταθέτει τη Δευτέρα επερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και να ζητά την Τρίτη άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για να αναιρεθεί ο σχετικός νόμος που μπορούσε να «αθωώσει» πολιτικούς με σχέσεις με offshore. Είχε προηγηθεί βέβαια και το πρωτοσέλιδο άρθρο της «Αυγής» του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κεντρικό άρθρο της υπό τον τίτλο «Οφσάιντ με τις Offshore» η «Αυγή» έγραψε: «Κόκκινη γραμμή για την κοινωνία το ασυμβίβαστο μεταξύ πολιτικής ενασχόλησης και εξωχώριας οικονομικής δραστηριότητας σε φορολογικούς παραδείσους, έστω και φορολογικά συνεργάσιμους».

Και επεσήμανε: «Η νομική δυνατότητα υπουργών, βουλευτών και εν γένει κρατικών λειτουργών να αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες σε φορολογικά συνεργάσιμα κράτη, μεταξύ των οποίων και δεκάδες φορολογικοί παράδεισοι, σε μια περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί.

» Είτε το απαίτησαν οι δανειστές είτε το εισηγήθηκε η GRECO (ομάδα κρατών για την καταπολέμηση της διαφθοράς), η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να επιμείνει σε μια διάταξη που αφενός σκανδαλίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αφετέρου δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, διότι καμία κυβέρνηση και κανένα πρόσωπο δεν θα μπορέσουν να σταθούν στη θέση τους. Το γεγονός ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η ΝΔ γνώριζαν το θέμα και τώρα υποκρίνονται τον ανήξερο προφανώς και δεν πρέπει να λειτουργήσει συμψηφιστικά».

Δημαράς: «Αν το ήξερα δεν θα τη ψήφιζα»

Κατά του επίμαχου άρθρου 178 που επιτρέπει την ύπαρξη offshore εταιρειών υπό προϋποθέσεις για πολιτικά πρόσωπα και υπουργούς, είχε ταχθεί μεταξύ άλλων και ο βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας Γιώργος Δημαράς.

Κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο κανάλι «Κόντρα», ο κ. Δημαράς εξέφρασε την πλήρη αποστασιοποίησή του από την επίμαχη ρύθμιση και στηλίτευσε ευθέως τις κυβερνητικές επιλογές. Παράλληλα, υπαινίχθηκε εν κρυπτώ αποφάσεις και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του. «Αν το ήξερα δεν θα το ψήφιζα. Εστω και τώρα να το πάρει πίσω ο Αλέξης Τσίπρας», είπε ο κ. Δημαράς, ο οποίος ανήκει στο συνεργαζόμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα των Οικολόγων και εξελέγη στη Β’ Αθηνών.

Καματερός: «Ευθύνες του Παπαγγελόπουλου»

Αυστηρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς άσκησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM μίλησε γα ευθύνες του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. «Ο κ. Παπαγγελλόπουλος πρέπει να αναζητήσει ευθύνες για το πώς πέρασε αυτό… Έχει ευθύνη, αλλά δεν μπορεί να τα ελέγξει όλα. Άμα δεν μπορεί να το δει, τη στιγμή που κάθεται στα έδρανα και έρχονται τροποποιήσεις συνέχεια και έρχεται το νομοσχέδιο ξανά και ξανά… Είναι γεγονός και εγώ το έχω διαπιστώσει όχι μόνο σε νόμο, αλλά σε διοικητικές πράξεις, σε βούληση υπουργών που θέλουν να περάσουν κάτι και δεν μπορούν από τις υπηρεσίες… Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα από κάτω το οποίο, είτε υπονομεύει και βάζει τρικλοποδιές είτε εμποδίζει την υλοποίηση κάποιων αποφάσεων», είπε ο κ. Καματερός.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, παραδέχθηκε προ ολίγων ημερών ότι πρώτον το άρθρο πρέπει να αποσυρθεί και δεύτερον η κυβέρνηση πρέπει να αντισταθεί ακόμη και στην εναρμόνιση με τις απαιτήσεις του ΟΟΣΑ και της GRECO, την οποία επικαλέστηκε μετά τον σάλο που προκάλεσε η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχριστόπουλο, η κυβέρνηση οφείλει να κάνει αγώνα ώστε να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα η ιστορία των offshore εταιρειών. «Είμαι ο τελευταίος που θα αντιπολιτευόταν την κυβέρνηση» είπε, «όμως θα πρέπει να δούμε το συγκεκριμένο άρθρο με μεγαλύτερη προσοχή». «Αλλωστε πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι σκληροί σε θέματα ηθικής τάξης», διευκρίνισε. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ εκτίμησε πάντως ότι δεν υπήρχε πρόθεση να καλυφθεί οποιοσδήποτε, ούτε από την τροπολογία φωτογραφίζεται κάποιος. «Κάνω την αυτοκριτική μου γιατί ούτε κι εγώ εντόπισα εγκαίρως τη διάταξη αυτή» πρόσθεσε ο ίδιος, για να επισημάνει ότι «μπορεί ΣΥεροΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να είπαμε ορισμένες υπερβολές τον Ιανουάριο και να κάναμε λάθη, δεν κλέψαμε όμως». Ο κ. Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε ακόμη ότι αγωνίζεται προσωπικά για την επαναφορά του ασυμβιβάστου, ώστε ο βουλευτής, όχι μόνο να μην κατέχει offshore εταιρεία, αλλά και να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Καστανίδης: «Θα τη γλιτώσουν όλοι οι πολιτικοί»

To μέγεθος του προβλήματος κατέδειξε μέσω του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος είπε ότι η νέα ρύθμιση που πέρασε η κυβέρνηση και επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε offshore θα ισχύσει τουλάχιστον για μία ημέρα, και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αρθεί το αξιόποινο και θα τη γλιτώσουν όλοι οι πολιτικοί που έχουν τέτοιες επιχειρήσεις. «Είναι δυνατόν να φέρνουμε νόμο που να επιτρέπει σε πολιτικούς, δικαστές, διοικητές τραπεζών και αλλά δημόσια πρόσωπα αυτού του επιπέδου να έχουν offshore;» διερωτήθηκε ο κ. Καστανίδης.

Κουμουτσάκος: Σύγκληση της Ολομέλειας για να αλλάξει ο νόμος

Παράλληλα η ΝΔ κλιμάκωσε την κριτική της κατά της κυβέρνησης για το θέμα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος ζήτησε την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, ώστε να νομοθετηθεί άμεσα η κατάργηση της ρύθμισης που επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες. Ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η εφαρμογή της ρύθμισης, εφόσον δεν έχει δημοσιοποιηθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ωστόσο ανέφεραν ότι η ρύθμιση έχει ήδη λάβει αριθμό ΦΕΚ, κάτι που θα ακύρωνε την πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Εάν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι κακώς νομοθέτησαν, πρέπει να το αποδείξουν. Και να το αποδείξουν άμεσα», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος επίσης δηκτικά στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής». «Το θέμα είναι μείζον. Δεν τελειώνει, δεν ξεπλένεται με ένα πρωτοσέλιδο», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, καλώντας την κυβέρνηση να καταλογίσει ευθύνες και να αποκαλύψει τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την «απαράδεκτη αυτή ρύθμιση».

Η απάντηση του Μαξιμου ήρθε με την ανακοίνωση της κατάθεσης κυβερνητικής τροπολογίας με ένα πιο μαξιμαλιστικό στόχο: το ασυμβίβαστο συμμετοχής σε κάθε πολιτικού σε μετοχικό κεφάλαιο οποιασδήποτε εταιρείας με έδρα στο εξωτερικό! Δηλαδή πρακτικά δεν μπορείς να έχεις μετοχές σε ξένη εταιρεία και να είσαι βουλευτής ή υπουργός!

Η δήλωση της Γεροβασίλη

Η πλήρης δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη ήταν η ακόλουθη:

«Η κυβέρνηση με την διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα σε κράτος μη συνεργάσιμο φορολογικά με την Ελληνική Δημοκρατία, έπραξε το σωστό. Προσδιόρισε δηλαδή με σαφήνεια τα όρια της απαγόρευσης, ώστε η διάταξη να μπορεί να εφαρμοστεί και η απαγόρευση να έχει νόημα. Η προηγούμενη διάταξη που με πανηγυρισμούς είχε περάσει το 2010 η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απαγόρευε μεν τη συμμετοχή σε εξωχώριες  εταιρείες, ήταν όμως πρακτικά ανεφάρμοστη καθώς δεν όριζε την έννοια της εξωχώριας εταιρείας.

» Την ίδια στιγμή δε επέτρεπε τη συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα στην αλλοδαπή. Ακριβώς αυτή η αντίφαση δημιουργούσε εσκεμμένη σύγχυση και οδηγούσε σε μη εφαρμογή της απαγόρευσης.  Την επισήμανση αυτή είχε από τότε κάνει και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής. Για τον ίδιο λόγο και η ομάδα κρατών εναντίον της διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (Greco) ζήτησε την αλλαγή της διάταξης ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί.

» Παρά τις σαφείς διευκρινίσεις που έχουν ήδη δοθεί όσοι κατά καιρούς έχουν βρεθεί σε λίστες  και έχουν εμπλακεί αποδεδειγμένα σε διακίνηση μαύρου χρήματος – πολιτικοί και εκδότες-  κουνάνε το δάχτυλο στην Αριστερά για δήθεν προσπάθεια συγκαλύψεων και παροχής προνομίων στο  πολιτικό προσωπικό.

» Επειδή η Αριστερά αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  δεν αστειεύεται σε ότι αφορά ζητήματα διαφάνειας και ελέγχου του πολιτικού χρήματος, σήμερα σηκώνουμε το γάντι. Απέναντι στην πρωτοφανή προσπάθεια διαστρέβλωσης και κατασυκοφάντησης δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς.

» Αύριο καταθέτουμε στη Βουλή τροπολογία η οποία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, δηλαδή  μελών της Κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών των Πολιτικών κομμάτων, των Ευρωβουλευτών, Γενικών Γραμματέων, Περιφερειαρχών και Δημάρχων,  στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο  εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας.

» Η απαγόρευση δηλαδή δεν θα αφορά γενικώς και αορίστως την συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες οι οποίες  ήταν και εξακολουθεί να είναι αδύνατον να οριστούν νομικά. Η απαγόρευση πλέον θα είναι γενική και καθολική.Η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη διάταξη, αύριο στο ελληνικό κοινοβούλιο.

» Προκαλούμε τώρα τους τιμητές της ηθικής και της διαφάνειας να υπερψηφίσουν την διάταξη και να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Οποιος λοιπόν αρχηγός κόμματος έχει μετοχές ή άλλη σχέση δική του ή συγγενικού του προσώπου  με αλλοδαπή εταιρεία, τον προκαλούμε  να το δηλώσει πρώτος και να μην παριστάνει στη κυβέρνησή μας τον τιμητή ενάντια στη διαφθορά. Σε αυτό τον τόπο, δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεχτό να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»…

ΝΔ: «Ποιους πήγαν να καλύψουν;»

Αμεση ήταν η αντίδραση τη ΝΔ η οποία εξέδωσε νέα ανακοίνωση για το θέμα:

«Υστερα από την κατακραυγή του συνόλου της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου, η Κυβέρνηση αναγκάζεται συρόμενη να υποχωρήσει στη διάταξη για τις offshore.  Παραμένει το ερώτημα:
Ποιος υπουργός εμπνεύστηκε αυτήν τη σκανδαλώδη ρύθμιση και ποιους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πήγαν να καλύψουν; Είναι υποχρεωμένοι να πάρουν πίσω την άθλια μεθόδευσή τους».

ΠΑΣΟΚ: «Eντρομη η κυβέρνηση αποσύρει τη σκανδαλώδη διάταξη για τις offshore»

«Eντρομη η κυβέρνηση από την καθολική αντίδραση και αποδοκιμασία αποσύρει άρον άρον τη σκανδαλώδη και ύποπτη διάταξη για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

25 Responses to Το Μαξίμου «άκουσε» το οφσάιντ που σφύριξε η «Αυγή» για τις offshore

 1. Ο/Η Ενη λέει:

  Απο το text του protagon

  «Απαγορεύεται η συμμετοχή σε εταιρίες του εξωτερικού; Δηλαδή ακόμα και για εταιρίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Μιλάμε για αστειότητες τώρα. Δουλευόμαστε και μάλιστα με χυδαίο τρόπo

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η zepos λέει:

  Συνελήφθησαν άπαντες με την γίδα στη πλάτη..

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η zepos λέει:

  Να δω πόσοι συριζανέλοι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν οτι είναι οκ να έχουν και οι πολιτικοί offshore εταιρείες όπου θα μοορούν να έχουν επαγγελματικές δραστηριότητες χωρίς να πληρώνουν φόρους εδώ..

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Στο τσακ ήταν να βάλουν σε …ονομαστική ψηφοφορία ότι απαγορεύονται οι γάμοι με αλλοδαπές 🙂

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η zepos λέει:

  ΠΑΝΙΚΟΣ!
  «Με τη γίδα στον ώμο – κουνάνε και το δάχτυλο
  Τους τσάκωσαν με τη γίδα στον ώμο – τι γίδα, ολόκληρος δεινόσαυρος. Κι αμέσως τα γνωστά: οι άλλοι, να σας δούμε και άλλα παπάρια μάντολες. Το γελοίο είναι το αντίμετρο. Πλήρης απαγόρευση συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο ξένης εταιρείας! Δηλαδή, ούτε μετοχή σε ξένο χρηματιστήριο. Γελοιότητες. Προφανώς και θα έλθει κάτι με μέγιστο ποσοστό, α λα βασικός μέτοχος. Θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε αμοιβαία κεφάλαια; Πώς θα τους βρίσκει κανείς όσοι παίζουν ανωνύμως, πίσω από Omnibus accounts και παίρνουν «μέρισμα» από εταιρεία του χρηματιστή τους; Χρυσό, πετρέλαιο και άλλα commodities θα επιτρέπονται; Παράγωγα, συμβόλαια μεταφορών πλοίων; Forex; Στον υπουργό οικονομικών δεν θα επιτρέπεται να έχει μετοχές ΙΒΜ, θα επιτρέπεται όμως να στοιχηματίζει εναντίον του ευρώ, του νομίσματός μας!
  Δηλαδή, για να καταλάβω. Η οικογένεια εφοπλιστών του Σταθάκη (έτσι μας λένε) θα φέρει όλα τα καράβια (όσα είναι) σε ελληνική εταιρεία; Ο Τσακαλώτος θα είναι νόμιμος αν επενδύει σε emerging markets μέσω της Black Rock;
  Μαλακίες τούμπανα! Και οφσόρ νάχουν όσοι θέλουν και κόττερα να βάζουν εκεί, βαπόρια ή σπίτια κι ό,τι γουστάρουν. Το πόθεν έσχες να δώσουν σε ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρεία και όλα θα είναι σένια. Αν τους πιάσουν όμως, δήμευση με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό μάγκες με τη γίδα στον ώμο, γιατί δεν το κάνετε;»

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η zepos λέει:

  Τελικά ΔΕΝ υπήρξε καμία αναφορά για το περίφημο «προαπαιτούμενο».. Μπλόφα του βαλτού Κακλαμάνη στην απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεφουσκώσει η αντίδραση ήταν και δυστυχώς τσίμπησαν τόσοι και τόσοι…

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η zepos λέει:

  Καστανίδης: Κίνδυνος απαλλαγής πολιτικών αν βγει σε ΦΕΚ η τροποποίηση για τις offshore | 31.05.16

  Εχουν γνώσει οι κλέφτες.. Διαβάζω οτι ήδη βγήκε ΦΕΚ σχετικό…Αρα όλοι όσους αφορούσε η διάταξη τη γλυτώνουν.. Οτι και να ψηφίσουν πλέον έγινε η δουλειά…

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η zepos λέει:

  Από 200 τόσα ‘αρθρα του πολυνομοσχεδίου, πήρε ΦΕΚ σε ΜΙΑ μέρα ΜΟΝΟ η διάταξη για τις offshore… Για να μας φύγει κάθε αμφιβολία οτι η διάταξη ήταν ξέπλυμα..

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Mitsos λέει:

  Όλοι οι πολίτες οι οποίοι ανήκουμε στο δημοκρατικό τόξο δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ μόρφωμα της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  Μια Συγκυβέρνηση η οποία προεκλογικά αντί για ΤΑΝΚΣ χρησιμοποίησε αναρίθμητα ΨΕΜΜΑΤΑ για δήθεν αυξήσεις μισθών, σκισίματα Μνημονίων και μειώσεις φόρων απέναντι στον ταλαιπωρημένο Ελληνικό Λαό ώστε να αποκτήσει την Εξουσία.

  ● Ζητάμε ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής ΤΩΡΑ.

  ● Ζητάμε επιτέλους ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ χωρίς ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απέναντι στην υπόλοιπη ΕΥΡΩΠΗ.

  ● Ζητάμε την γρήγορη ΕΞΟΔΟ της Ελλάδας από τα Μνημόνια στα ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

  ● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ και των νέων ΕΜΜΕΣΩΝ και ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις… ‘Αυταπάτες’ κάποιων ανεύθυνων πολιτικών.

  ● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος.

  ● Ζητάμε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και όχι ‘βόλεμα’ του Κομματικού Στρατού της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης.

  ● Ζητάμε άμεσα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ της καθημερινής ζωής μας.

  Λέμε ΌΧΙ στην δημιουργία ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ στο Εξωτερικό και στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της χώρας.

  Λέμε ΌΧΙ στον άκρατο ΛΑΪΚΙΣΜΟ, την χειραγώγηση των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και τον ΤΑΞΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ συμπολιτών μας από την Αριστερο-δεξιά Συγκυβέρνηση.

  Η ακριβής θέση της χώρας μας στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ μπορεί να συζητηθεί ΜΟΝΟ όταν μπορέσει η Οικονομία μας να βρεθεί επιτέλους σε συνθήκες ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

  Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ οι Έλληνες να ενωθούμε κατά του ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ο οποίος μας έφερε σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση και όμως, με την Αριστερο-δεξιά Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζει και βασιλεύει ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.

  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ότι θα μας ακούσουν και θα αφήσουν έτσι εύκολα τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ τις οποίες άλλωστε τόσο πολύ αγαπούν, αλλά ας μάθουν επιτέλους ότι Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

  Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 20:00 μ.μ. πάμε ΟΛΟΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για να βροντοφωνάξουμε ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

  Twitter hashtag : #15/6_ΣΥΝΤΑΓΜΑ

  //

  UPDATE : Προαιρετικά την συγκεκριμένη ημέρα και για να υπάρχει μια σχετική ομοιομορφία, μπορούμε να φοράμε ένα ΛΕΥΚΟ ρούχο ή μπλουζάκι (με στάμπα ή χωρίς) το οποίο και θα συμβολίζει τον ΕΙΡΗΝΙΚΟ χαρακτήρα της συγκέντρωσης.

  > Υβριστικά σχόλια ή σχόλια με κομματικό χαρακτήρα στην σελίδα της συγκέντρωσης στο facebook θα σβήνονται.

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η Mitsos λέει:

  Kαιρό είχαν να χτυπήσουν οι μενουμευρωπάκηδες.. Το ωραίο είναι ότι ζητάνε να φοράει ο κόσμος λευκά ρούχα για να μην τους κατηγορήσουν για επαναστάτες της πορτοκαλέας.. όπως στη Βραζιλία και στο Κίεβο.

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Σιγά το χτύπημα. Βγαίνουν 2-3 και λένε 5 μαλακίες. Μπήκα στο f/b και είδα έναν απο αυτούς να βρίζει χυδαία τη …μάνα αυτού με τον οποίο αντιδικούσε 🙂

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η physicist λέει:

  Μια άλλη σκανδαλώδης συμπεριφορά με μικρότερη δημοσιότητα αλλά επίσης μεγάλο βάθος έλαβε χώρα πρόσφατα όταν ο Υφυπουργός Υγείας εμφανίστηκε καπνίζοντας σε εκδήλωση στο Υπουργείο Υγείας. Κατά την (δραστική, σύμφωνοι) άποψή μου, ένας καπνιστής δεν θα έπρεπε να είναι πολιτικά αποδεκτός στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ας πούμε ότι αυτή η προσδοκία είναι κάπως αντικαπνιστικώς ταλιμπανική, ας το πάρει το ποτάμι. Όταν όμως όχι απλώς καπνίζει το κάνει και σε κλειστή αίθουσα του Υπουργείου του, θα έπρεπε ο ΠΘ να του ζητήσει να παραιτηθεί.

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η Mitsos λέει:

  After the treacherous and inhumane shelling of residential areas in the city of Donetsk, howitzers and mobile guns of the neofascist forces of Ukraine failed and started to burn and explode en masse.

  The reason could have been violations of safety regulations: cigarette smoking in the wrong place, too much drinking; or just their usual everyday violation of the Minsk agreements.

  As a result of the malfunctions an entire battery of the noble punishment forces lies scattered on the fields of Donetsk.
  Read more at http://www.liveleak.com/view?i=41b_1464685691#diV8Cc3riHfMsCSU.99

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Αντιπολίτευση: Κυβερνητικό Βατερλό η διάταξη για τις offshore
  Δεδομένου ότι η διάταξη για τις offshore έχει δημοσιευθεί από χθες το πρωί στο ΦΕΚ, ακόμα και μία μόνον ημέρα να ισχύσει, παύει το αξιόποινο για όλους τους πολιτικούς και τα παρένθετα πρόσωπα που είχαν ή έχουν offshore

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/316397/adipoliteusi-vaterlo-tis-kuvernisis-i-diataxi-gia-tis-offshore-/#ixzz4AIpWI6aS
  Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Προθεσμία 60 ημερών για τη μεταβίβαση των «πολιτικών offshore»

  http://www.kathimerini.gr/861962/article/epikairothta/politikh/pro8esmia-60-hmerwn-gia-th-metavivash-twn-politikwn-offshore

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Οι έφηβοι που μας κυβερνούν…

  Όχι βέβαια ότι κάνει ο ίδιος προσπάθεια να επιδείξει σοβαρό κυβερνητικό πρόσωπο. Για να αντεπιτεθεί στην αντιπολίτευση έφτασε στο άλλο άκρο, επιστρατεύοντας μάλιστα την κυβερνητικό εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, να ανακοινώσει τη νέα ρύθμιση από τηλοψίας, αντί να αρκεστεί σε μια συνήθη γραπτή ανακοίνωση!

  Η κυβέρνηση διατείνεται ότι ο νομικός ορισμός offshore εταιρείας είναι αδύνατος (σ.σ. γι’ αυτό αθωώθηκαν οι Καρατζαφέρης και Χαϊκάλης – αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να ενοχοποιήσει τον Βερνίκο, τον Βουλγαράκη και το ΚΚΕ για τον 902).

  Αντιδρώντας σαν τσαντισμένοι έφηβοι οι κυβερνητικοί επιτελείς και ο πρωθυπουργός, έφτασαν στο άλλο άκρο και να απαγορεύουν γενικώς και ανεξαιρέτως τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων και των συγγενικών τους προσώπων σε μετοχικό κεφάλαιο ή διοίκηση οποιασδήποτε εταιρείας, ανεξαρτήτως χαρακτήρα και φύσης, με έδρα στο εξωτερικό.

  Κατά τη σύσκεψη στο Μαξίμου υπήρξαν και οι νουνεχείς προβληματισμοί μήπως το μέτρο είναι ακραίο, μήπως δεν συνάδει με το κοινοτικό δίκαιο, ειδικά η κατοχή μετοχών, αλλά ο πρωθυπουργός έκλινε προς το μέρος των θερμόαιμων.

  Οπότε με την λογική της οικογενειακής ευθύνης, αν η σύζυγος ενός πολιτικού έχει αγοράσει με διαφανή τρόπο και χρήματα που είναι φορολογημένα, μετοχές π.χ. της Apple, καθίσταται παράνομη και θα πρέπει να τις πουλήσει, έστω και με ζημιά. Η κυβέρνηση δηλαδή παρεμβαίνει σε μία καθ’ όλα νόμιμη και διαφανή επενδυτική – επιχειρηματική λειτουργία ενός συγγενικού προσώπου πολιτικού, και για μετοχές μιας καθ’ όλα γνωστής, επώνυμης και φορολογούμενης εταιρείας, η οποία τυγχάνει απλώς να έχει έδρα το εξωτερικό!

  Και φυσικά όλο αυτό έχει και την πανουργία της μεθοδευμένης πολιτικής και ηθικής παγίδας. Όταν ρώτησα πρόσωπο εντός του Μαξίμου, εάν αυτό είναι συμβατό με τα κοινοτικά θέσφατα, η απάντηση που εισέπραξα ήταν διττή:

  α) «Αφού δεν τους άρεσε αυτό που φέραμε, ας γευτούν τώρα τα καινούργιο». Απάντηση σε πνεύμα και στυλ αντεκδίκησης, χωρίς καμία άλλη πολιτική αιτιολόγηση.

  β) «Να δούμε ποιος θα προσφύγει τώρα σε δικαστήρια, ελληνικά ή κοινοτικά».

  Οπότε το ηθικό ικρίωμα έχει στηθεί: Αν συγγενής πολιτικού προσφύγει στα δικαστήρια για να διαφυλάξει το δικαίωμά του στην περιουσία του, αυτομάτως η μομφή πέφτει στο πολιτικό πρόσωπο που καθίσταται και ύποπτο και παράνομο.

  Ενδεχομένως να κατορθώσει η κυβέρνηση να κερδίσει πρόσκαιρες εντυπώσεις και χειροκρότημα από τους φανατικούς εκ των ψηφοφόρων της. Όμως η τελευταία μεθόδευση δείχνει ότι όλο και περισσότερο απομακρύνεται από την πρακτική της νουνεχούς διαχείρισης – και αυτό δεν κρύβεται πλέον.

  http://www.liberal.gr/arthro/54325/politiki/2016/ithiko-politiko-ikrioma-gia-tous-antipalous-tis-stinei-i-kubernisi-me-aformi-tis-offshore.html

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Το να βρει μία ορθολογική λύση που δεν θα βρίσκεται ούτε στο ένα άκρο ούτε στο άλλο μάλλον θα φαντάζει σαν άθλος του Ηρακλή για αυτή την ανίκανη κυβέρνηση.

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η xBerliner λέει:

  Πρώτα απαγορεύεται να έχεις οφσορ.
  Μετά επιτρέπεται να έχεις οφσορ σε συνεργάσιμες φορολογικά χώρες.
  Τελικά απαγορεύονται όλα για σένα και για συγγενείς σου.
  Οφσορ έχεις γιατί θέλεις να κρύψεις πλούτο που απέκτησες παράνομα ή/και για να γλιτώσεις φορολογία από πλούτο που απέκτησες νόμιμα.
  Η πρώτη τροπολογία του συριζα (να επιτρέπεις να έχεις οφσορ σε φορολογικά συνεργάσιμες χώρες) ξεπλένει το ηθικό πρόβλημα να φοροδιαφεύγει νόμιμα ένας πολιτικός ενώ υποτίθεται ότι δεν δίνει άφεση αμαρτιών σε ξέπλυμα/κρύψιμο πλούτου που αποκτήθηκε παράνομα. Το δεύτερο είναι βέβαια πρακτικά ανεφάρμοστο και άσχετο γιατί έτσι κι αλλιώς αυτός που π.χ. πήρε μίζες για τα εξοπλιστικά την έχει γραμμένη τη νομοθεσία και θα ξεπλύνει όπου μπορεί και θα τον πιάσεις μόνο όταν και αν βρεθεί κανένα βαθύ λαρύγγι να κάνει τη διαρροή. Με λίγα λόγια η τροπολογία του συριζα νομιμοποιεί το ανήθικο της φοροδιαφυγής από πολιτικούς και όπως είπε ο μέντορας του Αλέξη, ΚΑΚ ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
  Η γενική απαγόρευση ακόμα και για εταιρείες σε χώρες της ΕΕ είναι ηλιθιότητα και αντίθετη με το κοινοτικό δίκαιο. Άσε τον πολιτικό να έχει συμμετοχή σε εταιρεία εκεί και βγάλ’ τον στη σέντρα αν είναι σε φορολογικό παράδεισο όπως η Μάλτα ή το Λουξεμβούργο.

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η Ενη λέει:

  Περί ΑΥΓΗΣ

  Το οτι το πρωτοσελιδο της ΑΥΓΗΣ ηταν υποκριτικό, αποδεικνυεται τωρα με το να εχει για μια μερα ΦΕΚ η τροπολογία, οποτε «ξεπλενονται» οτα τα «πολιτικα offshore». του παρελθοντος.

  Που ειναι λοιπόν τωρα η ΑΥΓΗ, να πει «Συντροφοι με την τροπολογια μια μερας ισχυος σε ΦΕΚ ξεπλυθηκαν ολoι οι πολιτικοι με συμμετοχή σε offshore του παρελθοντος, και το καταγγελουμε με αλλο πρωτοσελιδο»

  Ειδε κανεις καποια καταγγελια της ΑΥΓΗΣ (σε πρωτοσελιδο η οχι) για τη μεθοδευση της απαλλαγης ολων αυτών που ειχαν συμμετοχή σε offshore μεχρι χθες;;;; !!!!!!!!

  Μου αρέσει!

 20. Ο/Η PROJECT ANTISYSTEM λέει:

  Για πολλες μπατσες ολοι τους,νυν και πρωην κυβερνωντες.
  Και η ταμπακιερα να ειναι να αυξανουν ξανα μανα το Συμπαν οπως εκαναν χρονια τωρα και οι προηγουμενοι.
  Δεν υπαρχει Σωτηρια,η τελευταια η Μπελλου πεθανε το 1997.

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η Ενη λέει:

  Απο το συνδεσμο του σχολιαστη 1/6 08,28

  «Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, δεδομένου ότι η διάταξη για τις offshore έχει δημοσιευθεί από χθες το πρωί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ακόμα και μία μόνον ημέρα να ισχύσει, παύει το αξιόποινο για όλους τους πολιτικούς και τα παρένθετα πρόσωπα που είχαν ή έχουν offshore

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/316397/adipoliteusi-vaterlo-tis-kuvernisis-i-diataxi-gia-tis-offshore-/#ixzz4AJyAzlzo
  Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

  Μου αρέσει!

 22. Ο/Η zepos λέει:

  H κυβέρνηση φέρνει τροπολογία που απαγορεύει την συμμετοχή των πολιτικών και των παρατρεχάμενων σε καμία αλλοδαπή εταιρεία..ούτε καν με μετοχές!
  Ελπίζω να μην συμπεριλάβει και τους γάμους με αλλοδαπές.. Είναι αργά ρε πούστη μου να χωρίζουμε..

  Μου αρέσει!

 23. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Νομικός δεν είμαι για να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, τι υπεριχύει, άν η δημοσίευση απαλάσσει ή όχι τους ήδη βεβαρημένους κτλ.
  Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο απλός κόσμος είναι δίκαια αγανακτισμένος με την ανισοπολιτεία και με την καταστροφή καθε κοινωνικής συνοχής που προωθούν οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ – στην Ελάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο. Εξ ού και η ανυποληψία της πολιτικής και των πολιτικών σήμερα. Και η στροφή μερικών
  Από τη στιγμή που ειμαστε δημοκρατικοί πολίτες – και όχι υπήκοοι «εθναρχών», φυλάρχων ή κομματικών φέουδων και μαγαζιών καλης πελατείας, η βασική δημοκρατική αρετή και καθήκον είναι μία: Να μην αφήσουμε τη δίκαιη διαμαρτυρια των απλών πολιτών να γίνει τροφή για φασίστες, για τυχοδιώκτες νοσταλγους της απολυταρχίας, για ρατσιστές ή εθνικολαικιστές δεξιούς ή «αριστερούς». Βλέπουμε άλλωστε την υποκρισία όλων αυτών. Διεθνώς πρωταγωνιστές στις κρυμμένες πούγκες δεν είναι μόνον οι celebrities και οι παλιοί και νέοι-«φιλελεύθεροι» τύπου Κάμερον ή Παπασταύρου, αλλά κυρίως αυτοί οι τυχοδιώκτες, οι εθνικολαικιστές και οι νοσταλγοί αυτοκρατόρων τύπου Λεπεν, Πούτιν ή Ερντογάν.
  Δεν ωφελεί να κάνουμε την πολιτική σεμινάριο τεχνικών της νομικής επιστήμης. Το αντίδοτο στην απληστία των «φιλελεύθερων» ή «αντιφιλελεύθερων» ελίτ και στην υποκρισία των φιλόδοξων (και φιλοχρήματων) λαικιστών είναι η ανοιχτή και σκληρή δημοκρατική αντιπαράθεση. Κανείς δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση να καταργεί κάυω από το τραπέζι τις αρχές μετά την απολυταρχία: Ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη. Από αυτή τη σκοπιά, τόση η μεθόδευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (είτε ευνοεί είτε όχι η δημοσίευση στο ΦΕΚ τους «κλέφτες οπωρών»), όσο και ο πολιτικάντικος χειρισμός της ΝΔ και η φυγομαχία της (μη τυχόν και πάρουν τα βόλια κάποιους δικούς της), είναι αθλιότητα.
  Οι πολίτες έχουν δίκιο να εξαγριώνονται. Και τα σεμινάρια νομικης είναι κατάληλα (και απαραίτητα) γι αυτούς που συντάσσουν τα σχέδια νόμων. Όχι για τη δημόσια σφαίρα και την πολιτική αντιπαράθεση.
  Άν συνεχίσουν έτσι, είνμαι ολο και πιο βέβαιος ότι στις επόμενες εκλογές (όποτε έλθουν) πολλοί θα ψηφίσουμε με τα πόδια, με το αυτοκινητάκι μας (σε όσους απεμειναν πινακίδες) ή με το τρένο. Το Πρίλεπ έχει ομορφιές, η Φιλιππούπολη επίσης.

  Μου αρέσει!

 24. Ο/Η aftercrisis λέει:

  xBerliner,
  εν μέρει έχεις δίκιο
  Η τροπολογία και η όλη μεθόδευση ξεπλένει το ηθικό πρόβλημα να φοροδιαφεύγει νόμιμα ένας πολιτικός ενώ υποτίθεται ότι δεν δίνει άφεση αμαρτιών σε πλούτο που αποκτήθηκε παράνομα. Και άν δεν το ξεπλένει, επιχειρεί να το σχετικοποιήσει.
  Εδώ βρίσκεται και το κρίσιμο σημείο.
  Υπό την παρούσα κατάσταση ελεύθερης διακίνησης πλούτου σε όλο τον πλανήτη, δεν έχει πρακτικό νόημα να εμποδίσεις με νομοτεχνικά μέσα το ξέπλυμα/κρύψιμο πλούτου που αποκτήθηκε παράνομα. Είναι αδύνατο, πάντα θα βρίσκεται τρόπος να διαφεύγει ο μερακλής και να είναι «νόμιμος», έστω και μη ηθικώς.
  Αυτό που έχει – προς το παρόν – νόημα είναι ο πολιτικος – ηθικός στιγματισμός των μερακλήδων πολιτικών. Να μη βρίσκονται πολίτες που θεωρούν όλους αυτούς μάγκες, καπάτσους και καταφερτζήδες. Αλλά να είναι, για την κοινωνία, οι στιγματισμένοι, οι ξεφτίλες. Που δεν θα υπάρχει πιθανότητα να επανεκλεγούν, και ίσως θα χρειαστεί να γίνουν πολιτικοί πρόσφυγες, σαν τον υπουργό Τέοντορ Γκούτεμπεργκ που συνελήφθη λογοκλέπτων.
  Όταν, με το καλό, υπάρξει κάποτε διεθνές (ή έστω επαρκές ευρωπαικό) κανονιστικό πλαίσιο για το δίκαιο που διέπει το ξέπλυμα/κρύψιμο πλούτου που αποκτήθηκε παράνομα, τότε ξανασυζητάμε το νομικό πλαίσιο εντός της χώρας.
  Προε το παρόν, το μόνο που έχει πρακτικό νόημα είναι η σκληρή πολιτική (δηλαδή μη τεχνοκρατική) συζήτηση στη δημόσια σφαίρα, με στόχο τον κοινωικό στιγματισμό όσων «κουνάνε αυτό το λεφτόδεντρο».

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s