Offshore στους βουλευτές αρκεί να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες

Αχά!  Θα είναι στα πλαίσια της ταξικά στοχευμένης πολιτικής των σανελ

Liberal  /  Offshore στους βουλευτές αρκεί να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρεςtsipras_kammenos-1

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκαλεί η διάταξη που αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» κι η οποία επιτρέπει σε βουλευτές να έχουν στην κατοχή τους offshore εταιρίες αρκεί η έδρα να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες ακόμα κι αν οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται από το ΥΠΟΙΚ ως φορολογικοί παράδεισοι.

Η διάταξη αυτή περιελήφθει στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή στο άρθρο 178 το οποίο τροποποιεί το νόμο του 2003, που προέβλεπε γενική απαγόρευση συμμετοχής σε εξοχώριες εταιρείες αλλά και έκπτωση από δημόσια αξιώματα όσων συμμετέχουν σε οφ σορ.

«Ντροπή, η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί» επισημαίνει η ΝΔ και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ του μίσους και του διχασμού του κ. Κυρίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ της αχρειότητας του κ. Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ της φορολογικής σφαγής του κ. Τσακαλώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθημα του λαϊκοεθνικιστικού τυχοδιωκτισμού του κ. Καμμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ της αυταπάτης, του ψέματος και της απάτης του κ. Τσίπρα μιλά απογυμνωμένος από κάθε επιχείρημα, από κάθε σοβαρότητα και κάθε αξιοπιστία».

«Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προκαλεί την ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται βάναυσα από το φορολογικό σοκ και την αποτυχημένη πολιτική τους.

«Οι υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να έχουν και οφ σορ» τόνισε ο Γιάννης Κουτσουκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ακόμη σκανδαλώδη διάταξη.

«Μια ακόμη σκανδαλώδης διάταξη, που συμπεριλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο των 240 άρθρων για το Υπερταμείο, τον κόφτη και τη νέα φοροκαταιγίδα. Μια διάταξη που την ψήφισαν όλοι οι βουλευτές τους. Τέρμα στα παραμύθια ότι δήθεν υπερασπίζονται τους φτωχούς που ψήφισαν ‘‘όχι’’. Να την πάρουν πίσω άμεσα και αναδρομικά», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αντίδαση υπήρξε και από το Ποτάμι. «Με μία παράγραφο στις 7500 σελίδες του τελευταίου πολυνομοσχεδίου προβλέπεται η αθώωση όσων υπουργών ή βουλευτών ή στελεχών του κράτους διαθέτουν off shore εταιρείες, αρκεί αυτές να είναι σε «συνεργάσιμους» φορολογικούς παραδείσους. Η διάταξη ψηφίστηκε από 152 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ας πάνε λοιπόν στις περιφέρειές τους οι 152 να εξηγήσουν στους άνεργους και όσους βασανίζονται να επιβιώσουν, ποιους ξέπλυναν και ποιους ξεπλένουν με αυτή τη διάταξη» σχολιάζει το Ποτάμι. «Η κοινωνία απαιτεί ΤΩΡΑ εξηγήσεις από τους υπουργούς που υπογράφουν την εισηγητική έκθεση».

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

61 Responses to Offshore στους βουλευτές αρκεί να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες

  1. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Πρώτη φορά offshore Αριστερά
    Σάλος για τη ρύθμιση που ανοίγει τον δρόμο για υπεράκτιες εταιρείες βουλευτών και υπουργών – Πέρασε στο πολυνομοσχέδιο – Τι αναφέρει το επίμαχο άρθρο – Πόλεμος ανακοινώσεων αντιπολίτευσης – υπουργείου Δικαιοσύνης

    http://www.protagon.gr/epikairotita/oi-nomimes-offshore-twn-vouleftwn-44341149116

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η zepos λέει:

    Αναρωτιέμαι τι άλλο πρέπει να νομοθετήσουν για να καταλάβουν οι εναπομείναντες υποστηρικτές των σανελ, οτι πρόκειται για κυνικούς απατεώνες..

    «Με το νόμο 3849/2010 προστέθηκε νέο άρθρο στο νόμο 3213/2003, με το οποίο απαγορεύτηκε πλήρως η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες.
    Ήδη η κυβέρνηση, με το άρθρο 178 του νόμου για τη Συμφωνία Δημοσιονομικών Μέτρων, τροποποιεί το ν.3849/2010 και απαγορεύει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες, μόνον αν αυτές σχετίζονται με μη συνεργάσιμες φορολογικά χώρες.
    Αν, συνεπώς, μια χώρα χαρακτηρισθεί με απλή απόφαση του Έλληνα υπουργού των Οικονομικών ως συνεργάσιμη φορολογικά, τότε επιτρέπεται η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες, άρα η πράξη δεν τιμωρείται!
    Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση που εκθέτει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση.

    Η ομάδα GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην τέταρτη αξιολόγησή της, συνιστά να γίνει ακριβής ορισμός της έννοιας των «εξωχωρίων εταιρειών», γιατί, όπως υποστηρίζει, διαφορετικούς ορισμούς των offshore εταιρειών αποδέχονται διεθνείς οργανισμοί, όπως ο ΟΟΣΑ ή το ΔΝΤ.
    Η σύσταση της GRECO είναι άνευ νοήματος, διότι η έννοια των εξωχώριων εταιρειών ορίζεται στο ελληνικό δίκαιο και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 5 παρ.7 του νόμου 3091. Γι΄ αυτό και ο νομοθέτης το 2010 δεν επανέλαβε τον ορισμό των offshore στο κείμενο του ν.3849. Είναι αξιοπερίεργο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ενημέρωσε τη συγκεκριμένη ομάδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία πάντοτε στηρίζεται σε στοιχεία που παρέχουν οι εθνικές αρχές.

    Έτσι, η κυβέρνηση ανοίγει τεράστιο παράθυρο συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες που σχετίζονται με χώρες φορολογικά συνεργάσιμες.
    Θυμίζω ότι μερικές τέτοιες χώρες είναι πρωταθλήτριες στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
    «

    http://www.tokinima.gr/offshore_kastanidis_20160529/

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η zepos λέει:

    «Αυτό με τη φωτογραφική διάταξη για τις offshore των βουλευτών και πολιτικών γιατί έπρεπε να το αποκαλύψει μια εφημερίδα; Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τι έκαναν; Τα επιτελεία που έχουν κόμματα και βουλευτές τι δουλειά κάνουν; Ναι, 7500 σελίδες το νομοσχέδιο αλλά δεν είχαν 50 άτομα να το μοιράσουν να διαβαστεί; Έχουμε αφήσει την αντιπολίτευση στους δημοσιογράφους;»

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η zepos λέει:

    O νόμος που αλλάζει έβαζε φρένο σε πολλούς και οχι μόνο σε βουλευτές:

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η zepos λέει:

    Χο!

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Physicist λέει:

    Ζέπο, η παρατήρηση της κ. Κιντή είναι απολύτως εύστοχη.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η zepos λέει:

    @Physicist….Πέρασε έτσι στη ζούλα και χωρίς καμία αναφορά στην βουλή από κανένα.. ούτε από τους Με «ηθικό πλεονέκτημα» αριστερούς.. ΚΑΝΕΙΣ!
    Μπλέξαμε άσχημα…

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Physicist λέει:

    Υπάρχουν κάτι ωραία ΥΤ από τη Γερμανική Τηελεόραση, όπου ρωτούσαν βουλευτές όλων των κομμάτων για στοιχειώδη πράγματα που ψήφιζαν: προβλέπει το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα δημοψηφίσματα; Εχει χορηγηθεί βοήθεια από τον EMS και αν ναι σε τι ύψος; Και άλλα παρόμοια.Δεν είχαν ιδέα, και μιλάμε για τη μέρα της ψηφοφορίας.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Ενη λέει:

    http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500080596

    To twitter γλενταει με hashtag syriza offshore

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Ενη λέει:

    Vasso Kinti +++++

    Η αντιπολιτευση δεν το ειδε;; Aπαραδεκτο!!!!

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ότι και να πει κανείς πάλι λίγο θα είναι.

    Πριν να γίνει κυβέρνηση μας είχε πρήξει τα αρχίδια ο Συριζα όχι μόνο ότι θα καταπολεμήσει την διαφθορά-διαπλοκή αλλά και ότι αυτή η καταπολέμηση βρίσκονταν παρα πολύ υψηλά στην πολιτική ατζέντα του.
    Τώρα, πάει, το ‘φαγε και αυτό η μαρμάγκα.
    …Έχει μάλλον αρκετούς υπουργούς που έχουν νταραβέρια με εξωχώριες.

    Η δε αντιπολίτευση από ότι φαίνεται κοιμάται όρθια. Πάλι καλά που οι δημοσιογράφοι κάνουν την δουλειά τους καλύτερα από ότι κάνει αυτή την δική της και έτσι μαθαίνουμε και εμείς οι υπόλοιποι τα «έργα» της κυβέρνησης. Και αν χρειάστηκε μία εβδομάδα για να μάθουμε για αυτή την διάταξη με τις εξωχώριες, ένας θεός ξέρει πόσες ακόμα ανάλογου τύπου διατάξεις υπάρχουν στο πολυνομοσχέδιο που πήγαν και ψήφισαν και πόσο καιρό θα κάνουμε να τις μάθουμε με τα σαϊνια που έχουμε για αντιπολίτευση.

    ΥΓ. Το καλοκαίρι του ’12, λίγο μετά τις εκλογές, ο Συριζα δεν ήταν που είχε ξεσηκώσει το σύμπαν επειδή ο Γιώργος Βερνίκος, στέλεχος τότε της κυβέρνησης (ήταν υφυπουργός ή γενικός γραμματέας σε κάποιο υπουργείο), είχε κάποια σχέση με εξωχώρια εταιρία?

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Πρόκειται για γαιδούρια ξεσαμάρωτα. Κάποιον υπουργό θέλουν να καλύψουν.

    Μου αρέσει!

  13. «Κάποιον υπουργό θέλουν να καλύψουν.» ο οποιος -πιθανολογω- ηταν υπουργος/αναπληρωτης /υφυπουργος σε καποια απο τις προηγουμενες κυβερνησεις (προ του 2015)

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Η ειρωνεία της Βάσως Κιντή προς την αντιπολίτευση δεν είναι ελαφρυντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Αυτό που υπογραμμίζει είναι ότι «ενα είναι το κράτος».
    Προφανώς και ήξεραν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ότι δεν «αντέδρασαν», αλλά μόνον μια «αντιπολιτευτική» εφημερίδαέκανε την κουτσουκέλα, είναι σαν το ανέκδοτο με το κουφό λιοντάρι, που έφαγε τον θεσπέσιο βιολιστή λόγω κουφαμάρας ενώ το άλλα λιοντάρια είχαν μαγευτεί.
    Αυτο, το ότι δεν αντέδρασαν, ειναι και η μεγαλύτερη ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ.
    «Μας πουλάνε φύκια γιά μεταξωτές κορδέλλες,
    κι εγώ φεύγω λέγοντάς σου τρέλες
    έβρεχε, Μάρθα κι είχαμε κλειστές ομπρέλες»
    (Έχουν κακούς σκοπούς –
    Ο Θείος Νώντας στα μικρά παιδιά)

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Μονο βουλευτές ή υπουργούς θελει να καλύψει (το κράτος, το ένα);
    Σύμβουλοι, παρασύμβουλοι, βλαχοδημαρχοι, νομάρχες, δικαστικοι, τραπεζιτες, μεγαλο-δανειοδότες, μεγαλο-δανειολήπτες, μεγαλοπρομηθευτές, μεγαλόμισθοι, μεγάφωνοι, ανυπόφοροι, παράφωνοι…
    Οι καλυπτόμενοι είναι ο ορισμός του συνόλου του περιεχομένου του βαθέος κράτους
    (όπως λέμε στρατιές αρουραίων κυκλοφορούν διαρκώς βαθιά κάτω απο τα πόδια μας, μέσα στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης)
    Αχ…εκείνος ο Γιώργος που είπε «κυβερνώ διεφθαρμένο κράτος» έμεινε ως «Γιωργάκης» (γιατί, τελικά «δεν έκανε ό,τι θά ‘πρεπε να κάνει», λέει το άσμα «Με λένε Γιώργο» – δεν «τέλειωσε τη δουλειά», δεν μπόρεσε να «τελειώσει μερικούς τουλάχιστον).
    Ενώ μερικοί άλλοι, που «του την πέσανε» τότε, ίσως παριστάνουν τους τώρα «Γιώργαρους» – και ας μην τους λένε Γιώργους).
    2008-2016, όλα πήγαν σκαδά, τελικά αποδείχτηκε ότι η κρίση δεν ήταν ευκαιρία.
    Υπάρχει χειρότερη Ελλάδα και τη θέλουμε…

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Don Johnson λέει:

    Μόνο αν γίνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξωχώριοι μπορεί να γλυτώσουμε. Αλλά δεν το βλέπω καθώς οι αμετανόητοι πολλοί. 😉

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Don Johnson λέει:

    Οι αριστερές εξωχώριες είναι τίμιες! Τι δεν καταλαβαίνετε;

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η zepos λέει:

    Ενας από τους καλυπτόμενους με την «εν κρυφω» διάταξη…

    «Στην παραδοχή ίδρυσης εταιρειών στη Βρετανία από τον πατέρα του, λίγες ημέρες πριν εκείνος πεθάνει, τον Φεβρουάριο του 2016, προχώρησε χθες ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, διευκρινίζοντας ότι αφορούν την επανανηολόγηση και πώληση του «περίφημου» σκάφους αναψυχής που είχε αποτελέσει αιτία πολιτικών τριβών κάποια χρόνια νωρίτερα.»
    http://www.kathimerini.gr/856616/article/epikairothta/politikh/oi-offshore-sto-londino-kai-h-apanthsh-kammenoy

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η zepos λέει:

    Kαι για θυμηθούμε τα λίγο παλιότερα, ο θίασος που κυβερνά σήμερα είχε προκαλέσει την παραίτηση του υφ.ναυτιλίας Γ.Βερνίκου to 2012 για το ασυμβίβαστο με την υπουργοποίησή του σύμφωνα με τον νόμο 3849/2010 (άρθρο 6).. Απατεώνες με όλη την σημασία..
    «Το θέμα ανακίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωση του επισήμανε ότι ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) απαγορεύει ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Επίσης ανέφερε για τον κ. Βερνίκο, ότι με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.
    «

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=464227

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η zepos λέει:

    Αυτό δεν είναι κυβέρνηση. Είναι πλυντήριο που παριστάνει ότι κυβερνά ..https://www.facebook.com/vakindi/posts/1221688991197113?pnref=story

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Τώρα ό,τι είναι νόμιμο off shore είναι και ηθικό;

    http://www.liberal.gr/arthro/53598/apopsi/stili-alatos/tora-oti-einai-nomimo-off-shore-einai-kai-ithiko.html

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Πάνος λέει:

    Δεν με βρίσκει σύμφωνο η λογική ότι κάτι που επιτρέπεται στους Έλληνες πολίτες απαγορεύεται στους Έλληνες πολίτες όταν γίνουν βουλευτές. Το βρίσκω άκρως ανόητο και υποκριτικό. Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους, χωρίς εξαιρέσεις. Στα τρέχοντα, ο θόρυβος που ξεσήκωσε η ΝΔ (και τα ποικίλα εξαπτέρυγά της) ξεφεύγει από κάθε λογική αντιπολίτευσης και κοινής λογικής. Βεβαίως πάντα θα υπάρχουν «πελάτες» που θα αγοράζουν αυτές τις αθλιότητες, αλλά χρειάζεται κάποια αυτοσυγκράτηση στην προπαγάνδα. Γιατί έτσι όπως πάνε, του χρόνου θα κατηγορήσουν ευθέως τον Τσίπρα ΚΑΙ για την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Με το πολυνομοσχέδιο χανόταν ο κόσμος και είχαν την πρεμούρα να αλλάξουν το άρθρο που απαγόρευε συγκεκριμένα πράγματα σε πολιτικούς; Μου φαίνεται περίεργο.

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η physicist λέει:

    Δεν με βρίσκει σύμφωνο η λογική ότι κάτι που επιτρέπεται στους Έλληνες πολίτες απαγορεύεται στους Έλληνες πολίτες όταν γίνουν βουλευτές. Το βρίσκω άκρως ανόητο και υποκριτικό. Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους, χωρίς εξαιρέσεις.

    Δηλαδή είναι ΟΚ να έχει π.χ. η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ή μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας του Κοινοβουλίου μετοχές σε διεθνή εταιρεία παροχής νοσοκομειακού ή φαρμακευτικού υλικού, η οποία προμηθεύει τα δημόσια νοσοκομεία; Θα ήταν άκρως ανόητο και υποκριτικό να τους απαγορευτεί αυτή η συμμετοχή ενόσω ασκούν το δημόσιο λειτούργημά τους;

    Ελπίζω να μην το εννοείς στα σοβαρά αυτό που έγραψες και να είναι απλώς προϊόν υπερβάλλοντος φολοσυριζαϊκού οίστρου γιατί είναι εντελώς εξωφρενικό και αντιβαίνει στοιχειώδεις αρχές του good governance.

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Δεν με βρίσκει σύμφωνο η λογική ότι κάτι που επιτρέπεται στους Έλληνες πολίτες απαγορεύεται στους Έλληνες πολίτες όταν γίνουν βουλευτές.»

    Πάνο το παραπάνω που λες είναι παντελώς εσφαλμένο και αντιβαίνει κάθε έννοια ορθής διακυβέρνησης. Η υπουργική και βουλευτική ιδιότητα σε συνδυασμό με συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρίες δημιουργεί πολλαπλές συγκρούσεις συμφερόντων και ως εκ τούτου συνιστά πολύ βαρύ ατόπημα – ηθικό και πολιτικό (και το νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό, ας μην το ξεχνάμε). Το πράγμα καθίσταται ακόμα χειρότερο όταν η κυβέρνηση που νομιμοποιεί την συγκεκριμένη πρακτική είναι αυτή που ως αντιπολίτευση κατήγγειλε το φαινόμενο (και ορθά) με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Ένα από τα ελάχιστα σωστά που πρέσβευε ο Συριζα ως αντιπολίτευση τώρα το θυσιάζει, μάλλον γιατί έχει αρκετά στελέχη (υπουργούς, βουλευτές, κλπ.) που έχουν σχέσεις με εξωχώριες εταιρίες.

    Εαν κάποιος είναι ανόητος και άκρως υποκριτής αυτός είναι ο Συριζα – που προσπαθεί να μας πείσει ότι το μαύρο είναι άσπρο και το άσπρο μαύρο.

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/article/to-nomimo-to-hoiko-kai-h-dikaiwsh-boylgarakh

    Το νόμιμο, το ηθικό και η δικαίωση Βουλγαράκη

    Μέχρι και ο Βαξεβάνης αγρίεψε 🙂

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η zepos λέει:

    Να ακούς τον Συρμαλένιο του θίασου να είναι υπέρ της ίδρυσης offshore από πολιτικούς και να χαίρεσαι την τούρμπο νεοφιλελέ μεταστροφή του

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η Ενη λέει:

    http://www.protothema.gr/politics/article/582569/offshore-gia-upourgous-kai-vouleutes-kai-me-ton-nomo/

    Το προβλημα εξακολουθει να ειναι στην επικαιροτητα με περισσοτερες αναλυσεις.
    Ο συριζα εχει εγκλωβιστει σε ενα θεμα που ανατρεπει ολη την δηθεν πολιτικη του εναντια στη διαφθορα και τη φοροδιαφυγή.
    Νομοι του 2003 και του 2010 τον κυνηγουν………
    Με νομικα τερτιπια δεν πειθουν ουτε την κοινη γνωμη ουτε τους αντιπαλους του.
    Δεν προκειται για νεοφιλελευθερη πολιτικη αλλά για εντελως αφερεγγυους κυβερνωντες.

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η zepos λέει:

    «Ακατάλληλο» για κολλημένους!

    «Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου έφεραν 220 νομοσχέδια μέσα σε 2 χρόνια. Μετά την δόλια απομάκρυνση του Γ. Παπανδρέου από το ίδιο του το κόμμα – άλλοι με τη σιωπή τους και άλλοι με δηλώσεις χωρίς κανένα άλλο πολιτικό βάρος πλην του ομού εκβιασμού από το περιστύλιο της Βουλής – ο πολιτικός κόσμος ασχολήθηκε με τα πάντα εκτός από το να αλλάξουμε τη χώρα.
    «Ασχολήθηκε με το μοίρασμα κρατικών θέσεων με 4-2-1, ασχολήθηκε με το να κλείσει η ΕΡΤ κακήν κακώς για να ξανανοίξει ως ΝΕΡΙΤ και μετά ως ΕΡΤ, ασχολήθηκε με το ΔΝΤ που θέλουμε να μείνει φεύγοντας ή να φύγει μένοντας, ασχολήθηκε με το να παγιδευτεί ο Τσίπρας σε αριστερή παρένθεση, με το σακάκι του κάθε Βαρουφάκη, με το πόσες ώρες διήρκεσε η διαπραγμάτευση μια μέρα, με το δημοψήφισμα που έβγαλε «ΟΧΙ» που μετά έγινε «ΝΑΙ», με το τι λέει ο Σόιμπλε, τι λέει ο Τόμσεν.
    Όλος ο πολιτικός κόσμος ασχολείται με τα πάντα, εκτός από το πώς θα κάνουμε καμία μεταρρύθμιση για να αλλάξει η Ελλάδα, να παράξει πλούτο και να σταθεί στα πόδια της. Γιατί;«

    http://alexacos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_30.html?spref=tw

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η zepos λέει:

    Και μετά καλούν τους πολίτες να φέρουν τα λεφτά πίσω στην Ελλάδα.. Μάλλον οι πολιτικοί και τα εξαπτέρυγά τους δεν συγκαταλέγονται στους ελληνες πολίτες

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Πάνο,
    γενικώς, στην πράξη (υπογραμμίζω την λέξη «στην πράξη»), η λογοκλοπή «επιτρέπεται». Δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ακαδημαικοί πολίτες σε όλο τον κόσμο, και στην «διαφωτισμένη» ήπειρό μας, την ασκούσαν και την ασκούν. Για το μέλλον δεν ξέρω.
    Όμως: Όταν ο νεαρός ομοσπονδιακός υπουργός άμυνας της Γερμανίας (και φερόμενος ως δελφίνος τότε της Α. Μέρκελ) τσου Γκούττενμπεργκ συνελήφθη κλέπτων οπώρας, αναγκάστηκε τελικά να γίνει πολιτικός πρόσφυγας στις ΗΠΑ, όπου η λογοκλοπή είναι μεν παράβαση του αστικού δικαίου, όχι όμως ποινικό αδίκημα. Τί φοβήθηκε; όχι βέβαια τους συναδέλφους του στην εξουσία. Την Κοινή γνώμη φοβήθηκε. Και τα δικαστήρια (που εκεί όταν ερμηνεύουν τους νόμους, όχι μόνον κρίνουν αλλά και ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ)
    Ο πολιτικός δεν είναι και δεν πρέπει να είναι (απλός) πολίτης. Είναι αντιπρόσωπος,εντολοδόχος και «ηχείο» των πολιτών. Και άν είναι υπ-ουργός, είναι ανώτερης στάθμης «υπηρέτης» τους.
    Με τον «πολιτικό διάλογο», όπως γινεται στην Ελλάδα, δεν πάμε ούτε πόντο μπροστά. Χρειάζεται να ξαναδιαβάσουμε Χέγκελ, Καντ, Μοντεσκιέ, Τζων Λοκ. Και γιατί όχι Αριστοτέλη και Πλάτωνα.
    Δεν είμαστε στην εποχή της απολυταρχίας, ούτε στη ρωμαική παρακμή, όπου κάθε εκατόνταρχος είχε στο σάκκο του και μια στολή Αυτοκράτορα, μη τυχόν χρειαστεί. Μεσολάβησε εν τω μεταξύ Διαφωτισμός, Συντάγματα και άλλα γεγονοτα, που δυστυχώς εν έτει 2016 (όχι μόνον στην Ελλάδα, δυστυχέστατα), τα θεωρούμε απλές «λεπτομέρειες».
    Ειδικά για την Ελλάδα, έχει δίκιο η Αρβελέρ. Ο Διαφωτισμός – δηλαδή το σκληρό φώς που βγάζει στο φώς τα άπλυτα της εξουσίας – στην Ελλάδα παρεμποδίστηκε. Σχεδόν όπως και «δίπλα», στη χώρα του πολίτη-Σουλτάνου.

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η PROJECT ANTISYSTEM λέει:

    Jo Di Graphics ‏@jodigraphics15 Πριν από 12 ώρες
    Ενώ ταυτόχρονα, αλληλοσφάζονται για το ποιος είναι λιγότερο διαπλεκόμενος #offshore

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Το ελληνικό μεγάλο δημόσιο χρέος είναι -κυρίως – μεγάλος ιδιωτικός πλούτος Ελλήνων.
    Σε «ασφαλείς πούγκες» όπως αυτές – και άλλες, π.χ. ακίνητα στο Λονδίνο.
    Δεν θα κουραστώ να το γράφω.

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Πάνος λέει:

    Παίδες, δεν απαντώ λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και για άλλους λόγους. Όποιος θέλει μπορεί να δει τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται στο φ/μπ, με αφορμή το σχόλιό μου.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Βέβαια, το προβλημα «συμπεριφοράς και νοοτροπιών» δεν περιορίζεται μόνον στο πολιτικό προσωπικό και στη λεγόμενη «οικονομική ολιγαρχία», αλλά περιλαμβάνει τον κοινωνικό περίγυρο όλων αυτών,
    Έτσι, άν θέλει κανείς να είναι ευθύς, αναγκάζεται να γίνει «παλιομοδίτης» και να μιλήσει για αστούς. Με την συστημική (και όχι κοινωνιολογική) εννοια, δηλαδή αυτούς που κατέχουν κεφάλαια και μέσα παραγωγής και νέμονται υπεραξία.
    Εδώ χωρίζουν οι δρόμοι όλων όσοι καταδικάζουμε τώρα τις σαλτιμπαγκιές του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (για οφσόρ και άλλα κόλπα). Αλλά ας είναι: είναι καλό να αξιολογεί ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία, μόνον έτσι, με σύγκρουση επιχειρημάτων, πλησιάζουμε πιο κοντά στην αλήθεια.

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Λυπάμαι που αυτοκαταστρέφονται έτσι.
    Σε κρίσιμες πολιτικές στροφές (κατάργηση ΕΡΤ, ευρωεκλογές 2014) τους θεώρησα – και εξακολουθώ να πιστεύω πως ήταν – «το μικρότερο κακό» για την Ελλάδα. Επίσης, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είχαν (και έχουν), μεταξύ των ελληνικών κομμάτων, την συγκριτικά καλύτερη διάγνωση για την εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση που διατηρεί η δημοσιονομική και (κυρίως αυτή) η μακροοικονομική πολιτική της ΕΕ, γενικά.
    (Δεν έχουν βεβαια καθόλου σωστή «διάγνωση» γιατί ειδικά η Ελλάδα έγινε αποτυχημένο κράτος, «ο πιό άρρωστος της άρρωστης ΕΕ»).
    Λυπάμαι λοιπόν γιατί – λόγω της ίδιας αρρώστειας που έχουν και οι αντίπαλοί τους, του τερατωδώς διογκωμένου στην Ελλάδα «νόμιμον άρα ηθικόν» – πριονίζουν μόνοι τους και αυτό το κλαδί, που πάνω του καθονται οι ίδιοι.
    Έτσι από την Ελλάδα θα απομείνει στο τέλος ένα ξερό κούτσουρο.

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η aftercrisis λέει:

    …παράφοροι, ανυπόφοροι κι αδιάφοροι.
    …διάδικοι, υπόδικοι, κατάδικοι
    ….μεγάφωνοι, μικρόφωνοι, παράφωνοι
    (Το Κακόηθες Μελάνωμα – Άλκης Αλκαίος, ευτυχώς πέθανε νωρίς)

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Περί του συγκεκριμένου:
    1. «Μη συνεργάσιμες φορολογικά χώρες».
    2. «Χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς»
    (διαφορετικές κατηγορίες χωρών)
    https://www.lawspot.gr/nomika-nea/poia-krati-theoroyntai-mi-synergasima-sto-forologiko-tomea-kai-poia-me-pronomiako

    Μου αρέσει!

  39. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΓ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
    ‘Κανένα προνόμιο στους βουλευτές για τις off – shore’
    Νομοθετούμε με βάση το κοινοτικό κεκτημένο, δεν υπάρχει καμία προνομιακή μεταχείριση των βουλευτών για το πόθεν έσχες, δήλωσε ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, στον απόηχο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αναφέρεται μεταξύ άλλων στις εξωχώριες εταιρείες.
    […]
    http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/kanena_pronomio_stous_bouleutes_gia_tis_off_shore-64384299/

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    Απ`οτι φαινεται , προκειται για ταξικης φυσεως ζητημα δημοκρατιας και εχει να κανει με την εξαλειψη των ..διακρισεων προς τους καημενους τους υπουργους βουλευτες στελεχη του δημοσιου κλπ

    τι υπουργος με οφσορ, τι πολιτης εχει καμμια διαφορα?

    και θα ηταν πραγματι ντροπη για τους κατα δηλωση τους κομμουνιστες υπουργους και στελεχη να μην μπορουν να παιζουν επι ισοις οροις με τους νεοφιλελευθερους και καπιταλιστες ταξικους τους αντιπαλους.. 🙂

    *

    λαβ πισ εντ ρεβολουσιον
    βερνσερεμος καυμανος

    ηθικο πλεονεκτημα
    βερτζιν αιλαντς

    *

    Το τραγουδι γραφτηκε για συναισθηματικες καταστασεις αλλα τελοσπαντων ταιριαζει και στην περιπτωση της πρωτη φορα αριστερας με ολιγην απο λαικο δεξια..

    Lush – Hypocrite

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η Πάνος λέει:

    [«Η διάταξη αυτή φτιάχτηκε από την τρόικα. Ήταν προαπαιτούμενο. Και το ξέρω πάρα πολύ καλά γιατί έγινε συζήτηση στην επιτροπή πόθεν έσχες στην οποία μετείχα, μέχρι την ψήφιση αυτής της διάταξης»…. δήλωσε στο Mega το πρωί ο Νικήτας Κακλαμάνης για το θέμα με τις offshore]

    Δεν ξέρω τι έχει πάθει ο λαός του φ/μπ. Το ότι είναι χάλια η κυβέρνηση είναι γεγονός. Αλλά από αυτό ως το σημείο να κατεβαίνουν αμάσητες οι αθλιότητες και η γκεμπελική προπαγάνδα του Πρώτου Θέματος και της ΝΔ, υπάρχει μια απόσταση. Η οποία απ’ ό,τι φαίνεται διανύθηκε ήδη από πολλούς.

    (σχόλιό μου στο φ/μπ)

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Υπουργοί και βουλευτές επιτέλους με offshore

    http://www.efsyn.gr/arthro/ypoyrgoi-kai-voyleytes-epiteloys-me-offshore

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η Ενη λέει:

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500080765

    Επισης θετει θεμα και το Ποταμι (ingr, τελευταιες ειδησεις)

    Δεν ειναι μονο η ΝΔ

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η Don Johnson λέει:

    Οι αριστεροί λένε ψέματα. Είτε παλαιότερα ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν εξωχώριες και την «πλήρωσε» ο βουλγαράκης, είτε τώρα ότι είναι προαπαιτούμενο.

    Διαλέχτε και πάρτε.

    ΥΓ Όταν κάνεις παντιέρα τη φερόμενη ηθική σου ανωτερότητα όλα αυτά θα τα λουστείς.

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Λυπάμαι πιο πολύ τον καημένο τον Βουλγαράκη και τον Παπασταύρου.
    Τους έβγαλε παράνομους αναδρομικά το κόμμα τους, είναι φοβερό να είσαι παχύς κρίαρος και να σε τρώει το μαντρόσκυλο αντί να σε φαέι ο λύκος.
    Λυπάμαι και τους δύστυχους Ιρλανδούς βουλευτές, υπουργούς, γραμματείς, βλαχοδήμαρχους κτλ που απαγορεύεται δια νόμου να έχουν offshore, σε μια χώρα που τα Chanel Islands είναι κοντά (και συνεργάσιμα φορολογικά). Και πέρασε ολόκληρη τρόικα από εκεί: διάολε, ούτε που πρόσεξε την αδικία, για να «επαναφέρει στην δικαιοσύνη και στην ισότητα πολιτών και πολιτικών» το Πράσινο νησί;

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η zepos λέει:

    Σε φουλ συνεργασία η Καραμανλική πτέρυγα του συριζα βάζει χέρι βοηθείας στους πνιγόμενους και υβρίζοντες..

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Και καλά οι Καραμανλικοί, φίλτατε Ζέπο. Αναμενόμενο
    Εμένα με εντυπωσίασαν τα …αργά αντανακλαστικά του Άδωνι.
    Να μη το πάρει χαμπάρι ούτε αυτός; Που διαβάζει βουλωμένο γράμμα;

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Αυτό (και ο ενδο-κυβερνητικός αλλά και ενδο-αντιπολιτευτικός «συνδικαλισμός» τελευταία) είναι άραγε ένα από τα πάμπολλα και «πολύχρωμα» παραδείγματα και περιπτώσεις, που εξηγούν τα …αργά αντανακλαστικά 300 νοματαίων;
    http://www.iefimerida.gr/news/261926/potami-i-kyvernisi-xifoylkei-kata-tis-diaplokis-kai-o-kammenos-idryei-offshore

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η elias λέει:

    Ο Παπασταύρου τώρα δικαιώνεται

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η Mitsos λέει:

    «Δεν με βρίσκει σύμφωνο η λογική ότι κάτι που επιτρέπεται στους Έλληνες πολίτες απαγορεύεται στους Έλληνες πολίτες όταν γίνουν βουλευτές. Το βρίσκω άκρως ανόητο και υποκριτικό. Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους, χωρίς εξαιρέσεις. Στα τρέχοντα, ο θόρυβος που ξεσήκωσε η ΝΔ (και τα ποικίλα εξαπτέρυγά της) ξεφεύγει από κάθε λογική αντιπολίτευσης και κοινής λογικής. Βεβαίως πάντα θα υπάρχουν «πελάτες» που θα αγοράζουν αυτές τις αθλιότητες, αλλά χρειάζεται κάποια αυτοσυγκράτηση στην προπαγάνδα. Γιατί έτσι όπως πάνε, του χρόνου θα κατηγορήσουν ευθέως τον Τσίπρα ΚΑΙ για την άλωση της Κωνσταντινούπολης.»

    Είναι άλλο τι ισχύει για τον κάθε πολίτη και άλλο τι ισχύει για κάποιον υπουργό ο οποίος διαχειρίζεται τα δημόσια οικονομικά. Και επίσης άλλο τι ισχύει για κάποιον δικαστικό, ο οποίος αποδίδει δικαιοσύνη. Το Σύνταγμα τα ορίζει αυτά ξεκάθαρα αλλά μάλλον δεν τους αφορά και πολύ το Σύνταγμα. Το έχουν κάνει κουρελόχαρτο.

    Οχι δεν θα τον κατηγορήσουμε για την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Αλλά να γνωρίζουν ότι όλες οι μίζες περνάνε για να βγούνε έξω, από τα computer της ΤτΕ και αν τυχόν κάποια στιγμή βρεθεί κάποιος να κυβερνήσει αυτή τη χώρα θα τους πιάσει και θα θα μπούνε μέσα για τα καλά. Από τις κανονικές υπογραφές μπορεί να τη γλιτώσει κανείς. Από τις ψηφιακές υπογραφές όμως δεν έχει γλιτώσει ποτέ κανείς. Φτάνει να επιδιώκει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να ψάξει.

    Αφού φάγανε οι μεγάλοι ανθρωπιστές τις μίζες του αιώνα για να κουβαλήσουνε όλο το Ισλάμ στην Ελλάδα και αφού υπογράψανε μια αισχρή συμφωνία για τον ΤΑΠ που ο θεός ξέρει πόσα φάγανε, τώρα πάνε με νομοθετική ρύθμιση να τα κουκουλώσουνε.

    Μου αρέσει!

  51. Ο/Η Πάνος λέει:

    Μετά το απόλυτο ξεβράκωμα που υπέστη η ΝΔ και προσωπικά ο Μητσοτάκης από έναν δικό του βουλευτή (τον Νικήτα Κακλαμάνη) το ρίξανε άπαντες στη παλαβή. Εννοώ και αυτούς στα μύδια (και στα μπλογκ) που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το δράκο – και οι οποίοι τώρα το γυρίζουν στο τσάμικο. Αμ δε γίνεται έτσι αντιπολίτευση…

    Μου αρέσει!

  52. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ο νόμος αυτός λόγω ευνοϊκότερων διατάξεων θα απαλλάξει από ευθύνες πολιτικούς που είχαν πρόβλημα με τον προηγούμενο νόμο. Ακόμα και αν ακυρωθεί αφού ήδη ίσχυσε έστω και μια μέρα.

    Μου αρέσει!

  53. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    http://www.avgi.gr/article/6573295/ofsaint-me-tis-off-shore

    Οφσάιντ με τις off shore

    Η νομική δυνατότητα υπουργών, βουλευτών και εν γένει κρατικών λειτουργών να αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες σε «φορολογικά συνεργάσιμα» κράτη, μεταξύ των οποίων και δεκάδες «φορολογικοί παράδεισοι», σε μια περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί.

    Μου αρέσει!

  54. Ο/Η Πάνος λέει:

    Αφού η διάταξη ήταν προαπαιτούμενο της τρόικας, λογικά μεταφέρει όσα ισχύουν στις άλλες χώρες της ΕΕ. Μπορεί να είναι λάθος (αυτά που προβλέπονται στην ΕΕ) αλλά δυο σκασίλες είχαμε τι λέει η ΑΥΓΗ επί του θέματος. Όσοι έκαναν σημαία το δράκο (που δεν υπήρχε) ας το ψάξουν με κάπως μεγαλύτερη σοβαρότητα, αντί να ψάχνουν στηρίγματα για την άποψή τους στην αρθρογραφία της ΑΥΓΗΣ.

    Μου αρέσει!

  55. Ο/Η Ενη λέει:

    Σ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    Άμεση σύγκληση της Ολομέλειας για να ακυρωθεί η ρύθμιση για offshore ζητά η ΝΔ
    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η εφαρμογή της ρύθμισης, εφόσον δεν έχει δημοσιοποιηθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Παρά ταύτα, υπάρχουν πληροφορίες ότι η ρύθμιση έχει ήδη λάβει αριθμό ΦΕΚ.

    →Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
    skai.gr

    Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, ώστε να νομοθετηθεί άμεσα η κατάργηση της ρύθμισης που επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες, ζητά η Νέα Δημοκρατία.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η εφαρμογή της ρύθμισης, εφόσον δεν έχει δημοσιοποιηθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

    Σημειώνεται πάντως ότι υπάρχουν πληροφορίες από νομικούς κύκλους ότι η ρύθμιση έχει ήδη λάβει αριθμό ΦΕΚ, κάτι που θα ακύρωνε την πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    «Εάν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι κακώς νομοθέτησαν, πρέπει να το αποδείξουν. Και να το αποδείξουν άμεσα», τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος επίσης δηκτικά στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή, η οποία πρόσκειται στην Κουμουνδούρου και ζητά την άμεση απόσυρση του μέτρου.

    «Το θέμα είναι μείζον. Δεν τελειώνει, δεν ξεπλένεται με ένα πρωτοσέλιδο», αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, καλώντας την κυβέρνηση να καταλογίσει ευθύνες και να αποκαλύψει τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την «απαράδεκτη αυτή ρύθμιση».

    Η ΝΔ έχει καταθέσει επίκαιρη επερώτηση για το θέμα των offshore στη Βουλή.

    «Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι ως Κυβέρνηση θα καταργήσει» τη ρύθμιση, καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/316313/amesi-suglisi-tis-olomeleias-gia-na-akurothei-i-ruthmisi-gia-offshore-zita-i-nd/#ixzz4ADorXnQb
    Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

    Μου αρέσει!

  56. Ο/Η Αλικη λέει:

    Εχει πλάκα το μαλλιοτράβηγμα μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθως και οι βασιλικότεροι του βασιλέως υποστηρικτές!!

    Μου αρέσει!

  57. Ο/Η Ενη λέει:

    aftercrisis, στο σχολιο σου (30/5 , 22,29) δινεις ενα συνδεσμο με το κατωθι περιεχομενο και ημερομηνια 13 Απριλιου 2016

    ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ
    Ποτάμι: Η κυβέρνηση ξιφουλκεί κατά της διαπλοκής και ο Καμμένος ιδρύει οffshore

    Ποτάμι: Η κυβέρνηση ξιφουλκεί κατά της διαπλοκής και ο Καμμένος ιδρύει οffshore
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13|04|2016 15:33

    Να δώσει συγκεκριμένες και όχι γενικόλογες απαντήσεις για τις offshore στο Λονδίνο, ζήτησε το Ποτάμια από τον Πάνο Καμμένο.

    Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι σχολιάζει δηκτικά: «Τις μέρες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξιφουλκούσε με γενικόλογα εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, η οικογένεια Καμμένου ίδρυε στο Λονδίνο offshore της «μιας λίρας και μιας μετοχής» με άγνωστο αντικείμενο εργασιών και άγνωστα περιουσιακά στοιχεία».

    Οπως αναφέρει, «σύμφωνα με τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών, ο 89χρονος και βαριά άρρωστος πατέρας του υπουργού Αμύνης τον Φεβρουάριο, μία βδομάδα πριν φύγει από τη ζωή, μέσα στο νοσοκομείο, ίδρυσε δύο offshore. Ο υπουργός Αμύνης κ. Καμμένος και κληρονόμος πρώτου βαθμού της οικογένειάς του, θα πρέπει τώρα να απαντήσει συγκεκριμένα ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία των νέων offshore της οικογένειάς του».

    Το Ποτάμι καταλήγει: «Η χώρα δεν αντέχει νέους ψιθύρους για νέα σκάνδαλα, στην κορυφή μάλιστα της κυβέρνησης. Οι γκρίζες περιοχές πρέπει τώρα να φωτιστούν. Και όχι με γενικόλογες απαντήσεις αλλά με στοιχεία».

    Πηγή: Ποτάμι: Η κυβέρνηση ξιφουλκεί κατά της διαπλοκής και ο Καμμένος ιδρύει οffshore | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/261926/potami-i-kyvernisi-xifoylkei-kata-tis-diaplokis-kai-o-kammenos-idryei-offshore#ixzz4ADrAsgQ3

    υγ. Ναι, αλλά πως συνδεεται το ανω κειμενο με το δηκτικο σχολιο σου οπως περι «ενδοαντιπολιτευτικου συνδικαλισμου» ;;
    Σωστα το Ποταμι τοτε, ηδη απο τον περασμενο μηνα, καταδικαζει την υποκριτικη πολιτικη του συριζα. Προφανως και οι αλλες αντιπολιτευτικες δυναμεις, τοτε, θα ειχαν αντιδρασει αναλογως.

    Μου αρέσει!

  58. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Ενη
    «Ενδοαντιπολιτευτικός συνδικαλισμός»;
    Π.χ. Νικήτας Κακλαμάνης.
    Το «Καραμανλικο (ΙΙ) ρεύμα» και οι ΑΝΕΛ δεν είναι (ακριβώς) διαφορετικά πράγματα.
    Ειναι μια καλή εφαρμογή της στρατηγικής του Κλαούζεβιτς: «Χωριστά βαδίζουμε, μαζι χτυπάμε».
    Οι άλλοι (του αντικαραμανλικού ρεύματος εντός ΝΔ) που κάνανε τον Κινέζο, ενώ πιθανώς ξέρανε τι έχει μέσα ο σάκκος, κάνανε τον Κινέζο για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Ακόμη πιο ιδιοτελείς, δυστυχώς.

    Μου αρέσει!

  59. Ο/Η Yannis Gkoumas λέει:

    Τι είναι οι off-shore σε φορολογικά συνεργαζόμενες χώρες και πώς διαφοροποιούνται από τις off-shore στις μη φορολογικά συνεργάσιμες χώρες;
    Όλος ο διάλογος και σχολιασμός εστίασε στο γεγονός off-shore ή όχι και κανένας δεν σχολίασε την διαφορά αυτή. Και μόνο ένας έθιξε το γεγονός ότι θα έπρεπε να απαγορεύονται και για τους υπόλοιπους πολίτες….
    Μα απαγορεύεται για όλους τους πολίτες να κρύβουν εισοδήματα, έτσι δεν είναι; Το πρόβλημα πάντα ήταν να φορολογείται το εισόδημα. Το να δηλώνεις εισόδημα από off-shore εταιρίες δεν ήταν πρόβλημα για τους πολίτες. Γιατί να είναι για τους πολιτικούς, εφόσον φορολογηθεί;
    Και επιστρέφω με το τελευταίο στην αρχική ερώτηση: Θα μας πει κάποιος σε τι διαφέρουν οι off-shore στις φορολογικά συνεργάσιμες χώρες, σε σχέση με τις άλλες ή άντε έτσι πετάμε κουβέντες να περνάει η ώρα;

    Μου αρέσει!

  60. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Γιάννη καλώς ήρθες στην παρέα μας!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.