Κυρίτσης : Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ναι

Κάτω από την χαρτοσακκούλα που φοράς στο κεφάλι arkas-katsika
κι αυτές τις τόσο χαριτωμένες σου αναφορές …
Κύριε …Κυρίτση, κάτι συμβαίνει εδώ …

Liberal  /  Μαλλιά κουβάρια στο ΣΥΡΙΖΑ για το «μενουμευρωπαίοι» του Κυρίτση

Εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις απόψεις του βουλευτή του κόμματος Γ.
Κυρίτση ότι τα νέα μέτρα θα πλήξουν τους «μενουμευρωπαίους» αυτούς δηλαδή που ψήφισαν «ναί» στο Δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου.

Μετά το καταδίκη απο τους ΑΝΕΛ δηλαδή τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ , σήμερα η αντίδραση ήρθε από τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα που με εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος λέγοντας, «σαφως και διαφοροποιούμαι».

Τοποθέτηση που δεν άρεσε φαίνεται στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μιλώντας σε άλλο μέσο επιτέθηκε με πολύ οξύ τρόπο στον κ. Μάρδα λέγοντας ότι «ο Μάρδας τόσο κατάλαβε τόσο είπε». Θυμίζουμε ότι κατά Κυρίτση είχε ταχθεί πρώτος  ο βουλευτλής των ΑΝΕΛΚ Δ. Καμμένος.

Πιο αναλυτικά ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε το πρωί στον ΣΚΑΙ όπου, κατηγορηματικά αντίθετος με τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

«Σαφώς και διαφοροποιούμαι» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στους πολίτες της χώρας».

Ανέφερε επίσης πως «δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση» και σημείωσε ότι αυτό  που είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ουσιαστικά προσφέρεται για ακαδημαϊκή συζήτηση».

Λίγο αργότερα ο γ. Κυρίτσης σε δηλώσεις τοιυ στο ΜΕΓΚΑ επιτέθηκε με πολύ οξύ τόνο στον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα λέγοντας, «τόσο κατάλαβε ο Μάρδας, τόσο είπε».

Επιχείρησε μάλιστα να ταυτίσει το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» με τις πιο εύπορες τάξεις, εμμένοντας ουσιαστικά στη θέση που είχε διατυπώσει στο άρθρο του ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τους «μενουμευρωπαίους», όπως τους είχε αποκαλέσει. «Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ναι» σημείωσε δε.

Όπως υποστήριξε στο Mega o βουλευτής, «η πολιτική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύληση ενος κομματιού από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους…» «Φυσικά συμφωνώ με τη δήλωση της κ. Καρακώστα ότι η πολιτική μας έχει ταξικό πρόσημο, κάποιος πρέπει ‘‘να πληρώσει τη νύφη’’, τα προηγούμενα χρόνια την πλήρωναν οι φτωχοί» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο επίμαχο άρθρο του στην Αυγή, εξήγησε ότι «δεν είναι διχαστικό το άρθρο μου… Θα έγραφα μερικές αράδες παραπάνω εξηγώντας την κατανομή της ψήφου ανά περιοχή και παραγωγή (…) Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ναι. Υπάρχει πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων… Θα το εξηγούσα λίγο περισσότερο, αλλά θα έμενα ακριβώς στην ίδια στάση, ότι στόχος μας είναι να μετακυλίσουμε τα βάρη από τους φτωχούς στους πλούσιους».

«Πολλοί πλούσιοι ψηφίσαν όχι, και πολλοί φτωχοί ψηφίσαν ναι γιατί έτσι κατάλαβαν» παραδέχθηκε πάντως για το δημοψήφισμα ο κ. Κυρίτσης, ενώ αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση τελικά συντάχθηκε με τους «Μένουμε Ευρώπη» με τις συμφωνίες με τους εταίρους.

Οι δηλώσεις Κυρίτση που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, αποδοκιμάστηκαν την Παρασκευή και από τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, με τον Δημήτρη Καμμένο να βάλλει μέσω γραπτής τους δήλωσης κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ότι «ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα» εκφράζοντας την έκπληξη και τον προβληματισμό του για τις απόψεις του συναδέλφου του.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

48 Responses to Κυρίτσης : Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ναι

 1. Ο/Η physicist λέει:

  Ο κ. Κυρίτσης είναι ειλικρινής, και ως εκ τούτου μου είναι πολύ συμπαθέστερος από τους φερόμενους ως μετριοπαθείς του σύριζα, με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο οι Μητροπολίτες Πειραιώς και Καλαβρύτων μου είναι συμπαθέστεροι από κάτι γιαλαντζή ανεκτικούς συναδέλφους τους.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΑΛΟ
  Ο Χρυσόγονος «αδειάζει» τον Κυρίτση: Οι Ελληνες δεν συνεισφέρουν ανάλογα με το τι ψήφισαν

  Πηγή: Ο Χρυσόγονος «αδειάζει» τον Κυρίτση: Οι Ελληνες δεν συνεισφέρουν ανάλογα με το τι ψήφισαν | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/269290/o-hrysogonos-adeiazei-ton-kyritsi-oi-ellines-den-syneisferoyn-analoga-me-ti-psifisan#ixzz49wBprShW

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η physicist λέει:

  Τέλος- μιλώντας για το ζήτημα των πλαστών πτυχίων- σημείωσε [ο κ. Χρυσόγονος] ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία υπερβάλλουσα ανοχή στην παραβατικότητα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ειδική ρύθμιση στο Σύνταγμα.

  Άλλος ένας γνωστικός του καραγκιόζ-μπερντέ, ο οποίος είτε λέει ασυναρτησίες είτε αυτά που λέει μεταφέρονται από τους σκιτζήδες σαν να ήταν ασυναρτησίες. Παρακαλώ όποιον βγάζει νόημα από αυτήν την πρόταση, ειδικά από τη σύνδεση ανάμεσα στην αρχή και το τέλος της, να μας διαφωτίσει.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Νομίζω ότι με το να πει ότι «υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ναι» μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι είναι ντιπ για ντιπ 🙂

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η physicist λέει:

  Σχο, ο άνθρωπος –ό,τι και να είναι– λέει καθαρά ποιες είναι οι πολιτικές προθέσεις των χειρισμών του σύριζα, κι επιπλέον αυτές οι προθέσεις δεν είναι πολιτικώς παράνομες ή μεμπτές: πρόκειται για πρόθεση ν’ ασκηθεί ταξική πολιτική με σκοπό την αναδιανομή από τα υψηλότερα στα χαμηλότερα στρώματα, κάτι που αμέσως θα το προσυπέγραφαν π.χ. όλα τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, μη σου πω και κάμποσα χριστιανοδημοκρατικά. Δεν μπορεί να κατηγορηθεί για το περιεχόμενο της δήλωσής του, κατά τη γνώμη μου. Αν είναι να του ασκηθεί κριτική, πρέπει να γίνει σαφές για ποιους λόγους του ασκείται.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η physicist λέει:

  Οπότε ή θα πεις ότι είσαι πολιτικώς κατά της αναδιανομής για τους άλφα, βήτα λόγους ή θα πεις ότι είσαι υπέρ αλλά αυτά τα μέτρα δεν είναι τα σωστά είτε θα πεις κάτι άλλο αν έχεις θέμα με την αναδιανομή αυτή καθαυτή. Αν πάλι έχεις θέμα ότι ο Ταδόπουλος είναι ταγάρι και συμπεριφέρεται σαν νταής και λεκτικός τραμπούκος στον δημόσιο χώρο, άσκησέ του κριτική γι’ αυτή τη συμπεριφορά του κ.ο.κ.

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Μα λέει μαλακίες χοντρές. Τους φτωχούς τους κάνει φτωχότερους η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

  Αν έλεγε πώς μπορεί να γίνει αναδιανομή απο τους ΔΥ στο 1.5 εκατ. ανέργους να το συζητούσα. 🙂

  Το σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην -παλιά- Ευρώπη, όπου κυβερνάνε ή συγκυβερνάνε, έχουν τέτοιες πολιτικές για τους άνεργους που δεν έχουν καμια σχέση με αυτά που συμβαίνουν εδώ.

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Δεν μας εξηγείς πώς κάνει αναδιανομή υπέρ των φτωχών; 🙂

  Στην Ελλάδα των ανέργων αναδιανομή είναι να πεις, κόβω από τα 30 δις που δίνει το κράτος για μισθούς και συντάξεις και δίνω στους ανέργους που δεν έχουν. Μια καλή αρχή θα ήταν 5 δισ το χρόνο.

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Ενη λέει:

  Αρκετες ανοησίες ακουσαμε και διαβασαμε.
  Μα πως να βρεθει μια φορμουλα που να κατατασσει τους ψηφοφορους του ναι και του οχι.

  Οταν πολλοι ψηφισαν οχι ,επειδή προσδοκουσαν σε μια αλλαγή του νομισματος, για να «αξιοποιησουν» τα κεφαλαια τους σε ευρώ, τα οποια ειχαν «εγκαταστησει» στο εξωτερικό ειτε σε τραπεζες ειτε σε offshore, και με τα οποια θα μπορουσαν να αγορασουν μπιρ παρα ο,τι επιθυμουσαν , απο επιχειρησεις μεχρι ακινητα.

  Οπως και πολλοι μικρομισθωτοι η μικροσυνταξιουχοι ψηφισαν ναι, γιατί δεν ειχαν καμια εμπιστοσυνη σε μια κυβερνηση που το ζητημα της δραχμης ηταν σε ημερησια διαταξη και φοβοντουσαν να μη γινει η Ελλαδα…… Αργεντινη.;;

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η Αλικη λέει:

  @physicist: Η δηλωση Κυριτση δεν παραπέμπει σε καμια αναδιανομή πλούτου -ποίου πλούτου, άλλωστε. Παραπέμπει σε τυφλό μίσος απεναντι στους πολιτικούς αντιπάλους.

  Δεν υπαρχει η παραμικρή λογικη συνδεση μεταξυ χτυπήματος των οπαδών του «μένουμε Ευρωπη» και προγράμματος αναδιανομής πλούτου.
  Δεν χωρεί λογικη απάντηση σε αυτη την ασυναρτησία.

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η Ενη λέει:

  Η αναδιανομη πλουτου υπερ των αδυναμων κοινωνικων στρωματων, απο τα ευπορα κοινωνικά στρωματα , ειναι η ιδεολογία των σοσιαλιστικων, σοσιαλδημοκρατικων κομματων ειτε της Ευρωπης ειτε γενικοτερα της Δυσης.
  Ουτε βεβαια ειναι «ακαδημαΐκη» συζητηση, αλλά καθαρά πολιτικη επιλογή.

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η physicist λέει:

  @Αλίκη,

  Ο Κυρίτσης έκανε την διευκρίνηση ότι ήταν σχήμα λόγου με αναφορά στον συσχετισμό ανάμεσα στην ψήφο στο δημοψήφισμα (της ντροπής) και στο εισόδημα. Ένας τέτοιος συσχετισμός είναι επικίνδυνος αλλά όχι παράλογος, και άλλωστε έχει γίνει κατεπανάληψη –έστω πιο έμμεσα– από άλλα μέλη του κυβερνητικού στρατοπέδου αλλά ακόμα κι από τους αντιπάλους του. Από άποψη έκφρασης και συμβολισμού προς τους πολίτες, η αρχική δήλωση ήταν άθλια, συμφωνώ. Όμως από τη στιγμή που ο Κ. έδωσε τη διευκρίνηση που έδωσε πρέπει να αποφασίσουν και οι αντίπαλοί του σε ποιο σημείο επικεντρώνουν την κριτική τους. Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να πουν κι εκείνοι πού στέκονται, για ποιο πράγμα και για ποιες θέσεις αγωνίζονται, κι ακόμα ν’ αποκτήσουν το θάρρος να δηλώσουν κι εκείνοι ποιες κοινωνικές τάξεις αντιπροσωπεύουν.

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η δεξιος λέει:

  H κριτική Φυσικέ είναι η εξής :
  1) Πρώτον άλλο πράγμα η μεταφορά φορολογικών βαρών από τους πλούσιους στους φτωχούς και άλλο η καλλιέργεια ταξικού μίσους.Μπορούσε να το διατυπώσει αλλιώς και όχι να τονίσει την επιβάρυνση των «ταξικών εχθρών». Βέβαια βρίσκει και τα κάνει καθώς δεν υπάρχει πραγματική δεξιά στη χώρα.Όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έφερε το «αντιρατσιστικό» νόμο που ποινικοποιούσε το φυλετικό,εθνικό,θρησκευτικό κλπ μίσος το μόνο που ενδιαφέρθηκε να κάνει ήταν να καλύψει τους στρατιωτικούς και τους ιερείς από διώξεις και να περιλάβει στις γενοκτονίες και τη γενοκτονία των Ποντίων.Αλλά στην ευρωπαική οδηγία βάσει της οποίας ψηφίσθηκε ο νόμος περιλαμβανόταν προαιρετικά και η ποινικοποίηση του ταξικού και κοινωνικού μίσους.Στη ΝΔ ούτε που το σκέφθηκαν να το συμπεριλάβουν ή αν το σκέφθηκαν δεν τόλμησαν.
  2) Δεύτερον συνδέει άμεσα την ταξική θέση με την ψήφο.Δεν είπε επιβαρύνουμε τους πλούσιους αλλά τους «Μένουμε Ευρώπη».Η σύνδεση αυτή χρησιμοποιήθηκε για την απαγόρευση αντίθετων απόψεων σε όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα.Απαγορεύουμε την άποψή σου επειδή εξυπηρετεί την «αντίδραση» είναι η αιτιολόγηση της δικτατορίας του προλεταριάτου.
  3) Τρίτον μεταθέτει την ευθύνη για το μνημόνιο Τσίπρα στους αντιπάλους του.Οι «Μένουμε Ευρώπη» έχασαν το δημοψήφισμα όπως και τις εκλογές.Επειδή ο ίδιος,το κόμμα του και ο αρχηγός του απεδείχθησαν ανίκανοι να αξιοποιήσουν την ψήφο του λαού που εξασφάλισαν για ένα καλύτερο μνημόνιο αποδίδει τα δεινά σε άλλους που απλώς υποστήριζαν το μέιλ Χαρδούβελη.
  4) Τέταρτον επειδή ακριβώς τελικά αποφάσισαν να μείνουν Ευρώπη οι συριζαίοι ο ταξικός τους πόλεμος είναι καρικατούρα των παλιών ταξικών πολέμων.Στην ευρωζώνη το μεγάλο κεφάλαιο είναι εκτός εμβελείας Κυρίτση γιατί η οικονομία βασίζεται στη δράση του.Επειδή δεν μπορεί να τους θίξει αυτούς το κόμμα του καθώς και ο αυτοαποκαλούμενος «ταξικός αποστάτης» Κατρούγκαλος επιδίδεται σε ένα ενδομικροαστικό ταξικό πόλεμο χαμηλόμισθων εναντίον υψηλόμισθων,αραχτών εναντίον σπασικλών (κάτω η αριστεία Μπαλτάς,η καριέρα είναι χολέρα Καρανίκας) μικροδικηγόρων εναντίον μεγαλοδικηγόρων και λοιπών μικροεπαγγελματιών εναντίον πιο πετυχημένων,μέχρι δικαιώσεως και πλαστοπτυχιούχων.Πραγματικό αποτέλεσμα από όλα αυτά δεν υπάρχει παρά μόνο η καλλιέργεια αντιθέσεων άνευ αντικειμένου.

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η physicist λέει:

  @Δεξιός

  1) Η μεταφορά εισοδήματος επιβάλλει, αναγκαστικά, την επιβολή του συμφέροντος της μιας τάξης επάνω σ’ εκείνο της άλλης. Συμφωνώ ότι αυτό δεν είναι το ίδιο με την υποκίνηση ταξικού μίσους. Η λέξη «εχθρός» στον όρο «ταξικός εχθρός» είναι (εμφυλιο-)πολεμική στην αντήχησή της αλλά τίποτε περισσότερο ή νεότερο. Σε ό,τι αφορά το «αντιρατσιστικό», είμαι ευτυχής που δεν συμπεριλήφθηκε και η ανακίνηση «ταξικού μίσους», διότι αρκετή φίμωση έχουμε φάει λόγω του σεβασμού των ευαισθησιών του κάθε πυροβολημένου, δεν χρειάζεται άλλη.

  2) Δεύτερον συνδέει άμεσα την ταξική θέση με την ψήφο.

  Μα δεν είναι αυτονόητη αυτή η σύνδεση σε μια Δημοκρατία; Για ποιο λόγο γίναμε τόσο α-πολιτικοί στο τέλος τέλος; Για ποιο λόγο αρνούμαστε να δούμε αυτές τις συνδέσεις κι αντί να μιλήσουμε με τέτοιους όρους είτε ποινικοποιούμε την άποψη είτε τη συνδέουμε με χαρακτηριστικά όπως φύλο/μορφωτικό επίπεδο/γεωγραφία κλπ.; Για παράδειγμα, η άνοδος της εθνικιστικής Δεξιάς στην Ευρώπη, αν και δεν είναι αποκλειστικά ταξική, έχει ξεκάθαρη ταξική συνιστώσα. Και λοιπόν; Γιατί μας σοκάρει αυτό;

  Η σύνδεση αυτή χρησιμοποιήθηκε για την απαγόρευση αντίθετων απόψεων σε όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα. Απαγορεύουμε την άποψή σου επειδή εξυπηρετεί την «αντίδραση» είναι η αιτιολόγηση της δικτατορίας του προλεταριάτου.

  Αυτό είναι εγκληματικό, η σύνδεση όχι. Η σύνδεση είναι απλώς μια πραγματικότητα.

  3) Τρίτον μεταθέτει την ευθύνη για το μνημόνιο Τσίπρα στους αντιπάλους του.

  Αυτήν την μετάθεση την έχουν επιχειρήσει διάφοροι πολιτικοί συριζοαπατεώνες και τρόλια αλλά δεν βλέπω πού έκανε κάτι τέτοιο ο κ. Κ.

  4) Δεν έχω αντίρρηση σ’ αυτό.

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η physicist λέει:

  Άσχετο: Η οργάνωση «Αντιφασιστική Πρωτοβουλία — Τούρτες εναντίον των Εχθρών της Ανθρωπότητας» ανέλαβε την ευθύνη για το πέταγμα στο πρόσωπο της κομμουνίστιρας Σάρας Βάγκενκνεχτ μιας τούρτας σοκολατίνας κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke). Ως αιτιολογία αναφέρεται η αρνητική στάση της Σ.Β. στην πολιτική της πολυπολιτισμικότητας και της αθρόας υποδοχής οικονομικών μεταναστών.

  http://www.zeit.de/politik/deutschland/2016-05/linken-parteitag-sahra-wagenknecht-torte-angriff

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η xberliner λέει:

  Αν κατάλαβα καλά ο Κυρίτσης μας λέει ότι πριν από ένα χρόνο ο Αλέξης έκανε μια πολύ σαφή επιλογή: έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια το 60% ων φτωχών ελλήνων και αποφάσισε σύμφωνα με τα συμφέροντα του 40% των πιο ευνοημένων ή πλούσιων ελλήνων. Σωστά;
  Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί κανένας στο συριζα δεν θέλει να δει τον ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο; Όπου ελέφαντας είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η πολιτική του Τσίπρα αμέσως μετά. Μην θεωρητικολογούμε. Η ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει.

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η physicist λέει:

  Ο συμπρόεδρος του Κόμματος Bernd Riexinger καταδίκασε αυστηρά το συμβάν: Δεν ανεχόμαστε την άσκηση βίας κατά των γυναικών, δήλωσε στο διάλειμμα των εργασιών του Συνεδρίου.

  (Για να μη λέτε ότι η παλαβομάρα ή ο αριστεροφασισμός είναι αποκλειστικώς ελληνικά χαρακτηριστικά).

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η physicist λέει:

  Βερολινέζε, όμως η Αντιπολίτευση δεν του άσκησε κριτική γι’ αυτόν τον λόγο αλλά επειδή ήταν «διχαστικός» — δηλαδή με τα ίδια επιχειρήματα με τα οποία λίγο αργότερα του άσκησε κριτική και ο ογκόλιθος της ηθικής και του ορθολογισμού κ. Δ. Καμμένος. Αυτά λέμε.

  Μου αρέσει!

 19. http://img.zeit.de/politik/deutschland/2016-05/linke-parteitag-torte-wagenknecht/bitblt-820×461-a3e51d71c8dda868e84c15b7e77b675bec3f935b/wide

  Happening -πολιτικη και εικατσικη παρεμαση υψηλου επιπεδου!

  Αψογος ο χρωματικος συνδυασμος της τούρτας σοκολατίνας με την λευκη σαντιγι. Ουτως δημιουργειται μια τουρτινη θεατρικη μασκα, πανω απο την προσεγμενη μασκα της πολιτικου.
  Προσωπικα θα προσθετα (στην τουρτα) φετες πρασινου φρουτου (λ.χ. ακτινιδιου) ως συμπληρωματικο του vermillion φορεματος

  Μου αρέσει!

 20. Η πολιτικος πριν το …τουρτωμα.

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Οι πολιτικές που ακολουθεί ο Συριζα είναι υφεσιακές, και πάνω σε αυτό ο Κυρίτσης δεν βγάζει άχνα. Αυτές οι πολιτικές θα κάνουν χειρότερη την ζωή όλων, πολύ περισσότερο των φτωχώτερων. Ο συριζα όμως, αυτό μας λέει ο Κυρίτσης, θα φροντίσει σε αυτό το οικονομικό κλίμα να είναι οι ευπορότεροι που θα πληρώσουν τα περισσότερα, και αυτό το ονομάζει ταξική πολιτική. Εδω που τα λέμε, όπως τα έχει καταφέρει ο Συριζα, οι ευρισκόμενοι στα χαμηλότερα στρώματα δεν έχουν πιά να δώσουν οπότε αναγκαστικά η κυβέρνηση θα στραφεί στους λίγο περισσότερο εύπορους, και παράλληλα θα προσπαθήσει να παρουσιασει αυτή την πολιτική της ως «ταξική», υπερ των φτωχών. Στην ουσία πρόκειται για μία εξίσωση όλων προς τα κάτω, και ειδικά σε σχέση με τους τους φτωχώτερους πολύ πιο κάτω. Και η αναδιανομή την οποία υπόσχεται ο Κυρίτσης δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αναδιανομή του συρρικνούμενου εθνικού εισοδήματος μίας οικονομίας που βρίσκεται σε καθίζηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια, αυτό που θα έπρεπε να πράξει μία ορθολογική κυβέρνηση είναι να δει πως μπορεί να επανεκκινήσει την οικονομία ώστε να αρχίσει να αυξάνεται το εθνικό εισόδημα (και αρα να αποκτήσει και αξία το αίτημα για αναδιανομή). Εαν όμως, σε αυτές τις έκτακτες οικονομικές συνθήκες, ο νταλκάς μίας κυβέρνησης είναι να ασκήσει «ταξική» πολιτική – να πάρει δηλαδή από τους «πλούσιους» (και οσο θα συρρικώνεται το εισόδημα, ως «πλούσιος» θα φαντάζει κάθε ένας που θα βρίσκεται έστω και στα όρια του κατώτερου άκρου της μεσαίας τάξης) και να δώσει στους «φτωχούς» – θα φτάσει μία μέρα που πολύ απλά δεν θα υπάρχει τίποτα για να μοιράσει, και η καταστροφή της οικονομίας θα είναι πλήρης.

  Μου αρέσει!

 22. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

  Look what you`ve made me do!

  Οι …ψυχολογοι θα εχουν πολυ υλικο για ερευνα τα επομενα χρονια μετα την περισυνη μνημονιοποιηση του συριζα και των ανελ 😉 😀
  Προσπαθουν οι ανθρωποι να το εκλογικευσουν,να το δικαιολογησουν,να το φορτωσουν σε αλλους
  οκ λογικο ειναι

  μα η «πρωτη φορα αριστερα» να κανει ιδιωτικοποιησεις?

  Ειναι και κατι αλλο ομως
  ισως υποκρυπτεται μια προσπαθεια να βρεθει το επομενο αφηγημα , και το περιφημο «δημοψηφισμα» και το αποτελεσμα του, ειναι μια καλη αφετηρια δεδομενου οτι δημιουργει την απαραιτητη πολωση και διχασμο…
  δεν ειναι τυχαιο που τη συγκεκριμενη δηλωση την εκανε ενας δημοσιογραφος της αυγης
  ας μην τσιμπαμε λοιπον… 😉

  Μου αρέσει!

 23. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Θανάση δεν τσιμπάμε, χαβαλέ κάνουμε με αυτούς τους γελοίους 🙂

  Εχει νόημα να κάνουμε σοβαρή κριτική; Είναι σαν να κλέβουμε εκκλησίες 🙂

  Οπως ξαναέγραψα είναι πλέον σε φάση που εκτός από την οργή προξενούν και τον οίκτο μας.

  Μου αρέσει!

 24. Ο/Η Physicist λέει:

  Δεν νομίζω ότι χρειάζεται αφήγημα για το Δημοψήφισμα παρά μόνον για κάποιους αναγνώστες της Αυγής. Οι υπόλοιποι έχουν καλυφθεί και έχουν εγκρίνει τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Από τη στιγμή που ο ΑΤ εγκλώβισε την Αντιπολίτευση το καλοκαίρι του 2015 να ψηφίσει μαζί του, απορροφώντας τις αοώλειες των ανταρτών της δικής του ΚΟ, της αφαίρεσε ισχυρά επιχειρήματα για το μέλλον. Δεν έχει και πολλά να κερδίσει η ΝΔ εδώ, κάτι που φαίνεται άλλωστε στα θλιβερά της ποσοστά στις δημοσκοπήσεις (25%).

  Μου αρέσει!

 25. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Αλλα είναι τα προβλήματα της ΝΔ. Π.χ. μερικοί ακροδεξιοί που την δυσφημίζουν με την παρουσία τους. ‘Η η περίοδος 2004-2009 που θυμίζει στον κόσμο ότι έχουν μεγάλες ευθύνες

  Το καλοκαίρι -εκεί που είχαν φέρει την κατάσταση οι συριζαίοι- έκανε -όπως και το πασοκ και το ποτάμι- το καθήκον της ώστε να μη βρεθεί η χώρα έξω από την Ευρώπη.

  Αυτά που έγιναν το 7μηνο χρειάζονται ειδικό δικαστήριο για τσίπρα και σια.

  Μου αρέσει!

 26. Ο/Η Physicist λέει:

  Σχο, δεν απέδωσα μομφή στη ΝΔ επειδή ψήφισε το καλοκαίρι όπως ψήφισε, λέω αολώς ότι η κωλοτούμπα του σύριζα στο μνημόνιο είναι για τη ΝΔ καμένο χαρτί.

  Μου αρέσει!

 27. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

  «Από τη στιγμή που ο ΑΤ εγκλώβισε την Αντιπολίτευση το καλοκαίρι του 2015 να ψηφίσει μαζί του, απορροφώντας τις απώλειες των ανταρτών της δικής του ΚΟ, της αφαίρεσε ισχυρά επιχειρήματα για το μέλλον. »

  Πραγματι φυσικε,
  θα ειχε ενδιαφερον καποτε να μαθουμε το παρασκηνιο των τοτε αποφασεων,οπως και τα πρακτικα της συνεδριασης των πολιτικων αρχηγων
  η εσωτερικη διαπραγματευση αναμεσα σε πολλους τοτε, εχει μεινει στο ημιφως

  παντως ως προς την ουσια φοβαμαι οτι δεν τιθεται ζητημα
  εκει που ειχαν φτασει τα πραγματα δεν γινοταν αλλιως
  αλλα η ευθυνη εχει ονομα : συριζανελ
  η κυβερνηση διαπραγματευτηκε, δεν ακουσε κανενα και εχει 100% την ευθυνη του συγκεκριμενου μνημονιου και των ορων του,αυτο δεν αλλαζει οσο και να προσπαθουν καποιοι να χρεωσουν την οποια αντιπολιτευση

  στο επικοινωνιακο, το συζηταμε..

  Μου αρέσει!

 28. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Δεν λέω κι εγώ ότι η ψήφιση του καλοκαιριού δεν είχε συνέπειες για τη ΝΔ. 🙂 Και μάλιστα η επικοινωνιακή διαχείριση του Μειμαράκη ήταν εντελώς της πυρκαγιάς.

  Μου αρέσει!

 29. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Ειρήσθω εν παρόδω ότι η πρόεδρος της ομοσπονδιακής ΚΟ των Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ έχει μητέρα Ιρανή.
  Και της ηρθε τούρτα κατακέφαλα, με την κατηγορία ότι έχει αντιμεταναστευτική νοοτροπία.
  Προχτές οι Ζαχαροπλάστες Χωρίς Σύνορα τουρτώσανε την ευρωβουλευτή των AfD Μπεατρις φον Στορχ – εκεί υπάρχει όμως το «τεκμήριο».
  Όπως καταλαβαίνετε, ένα minimum σουρεαλισμού, παραλογισμού, γκροτέσκου, «παιχνιδιών με αρκούδες και πύθωνες» κυκλοφορεί παντού, όχι μόνον στα νοτιοανατολικά Βαλκάνια.
  Η παγκοσμιοποίηση κάνει θαύματα.

  Μου αρέσει!

 30. Ο/Η aftercrisis λέει:

  «Τι να πούμε τι, τι να μολογήσουμε λοιπόν…»
  Για τον κ. Κυρίτση και άλλους ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες.
  Ακόμη και μέσα σε βαθειά μελαγχολία, κινδυνεύει κανεις να κατουρηθεί από τα συνεχή νούμερα τσίρκου.

  Μου αρέσει!

 31. Ο/Η aftercrisis λέει:

  A propos
  Ποιός εγκλώβισε ποιόν;
  Το ελληνικό πολιτικό προσωπικό – όλων των ποικιλιών – αυτοεγκλωβίστηκε.
  Πρώτον στα χρόνια της χλίδας, και κυρίως στην ξεσαλωμένη δεκαετία 2000-2008, υπερθεματίζοντας και ανταγωνιζομενο στο τρομπάρισμα αρωματισμένου αέρα μέσα στη (μισοραγισμένη) φούσκα,
  Δεύτερον, με τις μανιακές ή σπασμωδικές αντιδράσεις του εν συνόλω (πλην ατομικών εξαιρέσεων), μετά την αποκάλυψη ότι έχτισε αποτυχημένο κράτος.
  Τωρα οφείλει – ως όλον – να θυσιαστεί για την επανόρθωση. Είναι υποχρέωσή του. Και δεν είναι «γυναίκες πρωτομαστόρων», για να το πεί κανείς αδικία. Μαστροχαλαστές διαχρονικοί είναι. Και δυναμιτάκηδες στο γεφύρι.
  Έναν βλέπω προς το παρόν να το κάνει, από τους κυβερνώντες και τους μεγαλόσχημους αντιπολιτευόμενους, με κάποια συνείδηση ίσως, Και ειναι από εκείνους που «έλειπαν» και δεν τρομπάρησαν – για αντικειμενικούς λόγους τουλάχιστον – στην ελληνική φούσκα. άρα δεν ε΄χει καν βάρος στη συνείδηση.
  Ενώ οι άλλοι, που έπεπε να έχουν; (ξέρω, ξέρω «τα προτεσταντικά» τα απεχθάνονται οι ηδονιστές του Νότου);
  Συγχωρήστε με φίλοι αντισυριζαίοι, αλλά δεν μοιάζει με Έλληνα πολιτικό. Άλλωστε στο Ρότερνταμ γεννήθηκε και είναι οπαδός της Φέγενορντ.

  Μου αρέσει!

 32. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Τοσα χρόνια κριση και στους μόνους που βρήκαν να πετάξουν γαλακτοκομικά και ζαχαροπλαστικά προιόντα στην Ελλάδα ήταν ο κ. Αλαβάνος και η κ. Πορτάλιου, άν θυμάμαι καλά.
  Και ένα παπούτσι στον Γ. Παπανδρέου.
  Αντίθετα, από τους γνωστούς πολιτικούς σαπίσανε στο ξύλο τον κ. Κ. Χατζηδάκη.
  Απίστευτη λειψανδρία των Ζαχαροπλαστών without frontiers στα μέρη μας.
  Ούτε μια μακαρονάδα μπολονέζ με ραφινέ ελαιόλαδο βρε αδερφέ;

  Μου αρέσει!

 33. Ο/Η zepos λέει:

  ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟ τότε στο μνημόνιο Τσίπρα. Αρκούσε η ΑΠΟΧΗ από την ψηφοφορία και οτι διάολο ήθελε ας γινόταν. Αυτό για ολόκληρη την αντιπολίτευση και οχι μόνο για την ΝΔ. Παγιδεύτηκαν στο ψεύτικο δίλημα ΝΑΙ ή grexit το οποίο κατά την γνώμη μου ήταν λάθος. Εάν δεν πέρναγε με την πλειοψηφία των παρόντων η ευθύνη για τις εξελίξεις ήταν ΟΛΗ του καραγκιόζη Τσίπρα που έπαιξε την χώρα στα ζάρια..
  ΔΕΝ πιστεύω εγώ οτι θα υπήρχε τότε grexit.. Θα έδιναν κάποιο περιθώριο για εκλογές οι οποίες έτσι και αλλοιώς ήταν ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ οτι τις είχε προετοιμάσει ο απατεώνας.. Μάλιστα τότε στην καλύβα το είχα δηλώσει πολλές φορές οτι θα πληρώσουν σκληρά αυτή την ψήφο με την δήθεν «ψήφο καθήκοντος».. ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ είχα γράψει όπως και έγινε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Το καθήκον τους ήταν να τον διώξουν και δεν το έκαναν μάλλον σκοπίμως για να τον αφήσουν να πάρει τα σκληρά μέτρα που ήταν το αποτέλεσμα της άθλιας εκβιαστικής πολιτικής του 7μήνου και η συνεχής μεγένθυνση των προσλήψεων ημετέρων.. Αφησαν οι άθλιοι όλοι τους πολίτες να υποφέρουν για κομματικό όφελος, ΟΠΩΣ ακριβώς έκανε ο Σαμαράς το 2010 όταν αρνήθηκε να ψηφίσει το αναγκαίο 1ο μνημόνιο, ώστε ο ΓΑΠ και το πασοκ να υποστούν όλη το πολιτικό κόστος της σωτηρίας από την χρεοκοπία…

  Μου αρέσει!

 34. Ο/Η Αλικη λέει:

  @Δυστροπη Πραγματικοτητα 16.03: ++

  Μου αρέσει!

 35. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Ο ΓΑΠ τι θα έκανε στην ψηφοφορία αν ήταν στη βουλή;

  Μου αρέσει!

 36. aftercrisis

  «….Έναν βλέπω προς το παρόν να το κάνει, από τους κυβερνώντες και τους μεγαλόσχημους αντιπολιτευόμενους, με κάποια συνείδηση ίσως, Και ειναι από εκείνους που «έλειπαν» και δεν τρομπάρησαν – για αντικειμενικούς λόγους τουλάχιστον – στην ελληνική φούσκα. άρα δεν ε΄χει καν βάρος στη συνείδηση.
  […]
  Συγχωρήστε με φίλοι αντισυριζαίοι, αλλά δεν μοιάζει με Έλληνα πολιτικό. Άλλωστε στο Ρότερνταμ γεννήθηκε και είναι οπαδός της Φέγενορντ.» +++++

  Και ειναι συστηματικος ❤ , αθορυβος, σε σχεση με τους υπολοιπους , ποσον μαλλον συγκρινομενος με τον Θορυβακη!!

  Μου αρέσει!

 37. Ο/Η zepos λέει:

  ΔΕΝ ξέρω σχο και δεν με ενδιαφέρει, αν νομίζεις οτι τρέφω λατρεία «τοτεμ» στον ΓΑΠ κάνεις λάθος. Δεν συμφωνώ με την διαφαινόμενη ελαφρώς τάση του ΓΑΠ για ανοχή στην τωρινή κυβέρνηση και του το έχω γράψει δημόσια. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΕΊΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ. Το έλεγα και βγήκε δυστυχώς. Δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα με τις ιδεοληπτικές εμμονές τους. Μισούν οτιδήποτε δεν τους μοιάζει και θα κάνουν το παν για το απωθήσουν. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις μίσους του Κυρίτση. Σήμερα τον κάλυψαν επίσημα και πιστεύω οτι όσο θα πέφτουν στις δημοσκοπήσεις τόσο περισσότερο θα παρουσιάζουν το αποκρουστικό τους χαρακτήρα..
  Κάνει λάθος ο ΓΑΠ αν πιστεύει οτι θα «στρώσουν» με την συνεργασία.. Ακόμη και να γινόταν κάτι τέτοιο, να δεχθεί ο θίασος νε διώξει τον χοντρό εμπρός στον κίνδυνο να φύγει, κάποια στιγμή θα τους την φέρει ο απτεώνας όπως έκανε με τον Κουβελη, τους Λαφαζαναίους και την Ζωή..Είναι άθλιος καιροσκόπος. Και μόνο αν σκεφτεί κανείς την «μυστική» του συμφωνία με τους Καραμανλικούς, την ψήφιση ενός από τους πρωτεργάτες της χρεοκοπίας που όλοι πληρώνουμε Παυλόπουλο ως Π.τ.Δ. με αντάλλαγμα την «αθώωσή» τους με την πρόταση για εξεταστική ΜΕΤΑ το 2009.. φτάνει για να καταλάβει κανείς την ραδιουργία και τον χαρακτήρα του.

  Μου αρέσει!

 38. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Τη Δευτέρα το «τελευταίο αντίο» στον Ι. Τσαμουργκέλη

  Ιωάννης Τσαμουργκέλης «Έφυγε» το Σάββατο σε ηλικία 56 ετών | tsamourgelis.wordpress.com
  28.05.2016, 20:57 | Ετικέτες: οικονομία, ΔΗΜΑΡ
  Συντάκτης: efsyn.gr

  «Έφυγε» το Σάββατο σε ηλικία 56 ετών ο γνωστός οικονομολόγος, Ιωάννης Τσαμουργκέλης. Δίδασκε Διεθνή Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στο νομό της Λήμνου απ’ όπου καταγόταν.
  […]
  http://www.efsyn.gr/arthro/ti-deytera-teleytaio-antio-ston-i-tsamoyrgkeli

  Μου αρέσει!

 39. Ο/Η Ενη λέει:

  Θυελλα για τις offshore υπουργών που επιτρεπει ο ΣΥΡΙΖΑ

  (…) »
  ΝΔ: «Ντροπή! Η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί»

  Η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της και με αφορμή το νόμο που επιτρέπει στους βουλευτές να κατέχουν offshore εταιρείες εξαπολύει σφοδρή επίθεση εφ όλης της ύλης στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ του μίσους και του διχασμού του κ. Κυρίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ της αχρειότητας του κ. Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ της φορολογικής σφαγής του κ. Τσακαλώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθημα του λαϊκοεθνικιστικού τυχοδιωκτισμού του κ. Καμμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ της αυταπάτης, του ψέματος και της απάτης του κ. Τσίπρα μιλά απογυμνωμένος από κάθε επιχείρημα, από κάθε σοβαρότητα και κάθε αξιοπιστία», αναφέρεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει: «Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore».
  «Είναι ντροπή τους. Προκαλούν την ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται βάναυσα από το φορολογικό σοκ και την αποτυχημένη πολιτική τους. Οι πολίτες και η Νέα Δημοκρατία απαιτούμε να απολογηθούν αμέσως», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  ΠΑΣΟΚ: η κυβέρνηση να αποσύρει την σκανδαλώδη διάταξη

  Την ίδια ώρα η «Δημοκρατική Συμπαράταξη: ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ» δια του υπεύθυνου του ΚΤΕ Οικονομικών Γιάννη Κουτσούκο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να έχουν offshore εταιρίες. Φρόντισαν να ανατρέψουν τη ρητή και καθολική απαγόρευση συμμετοχής των πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες που είχαν νομοθετήσει οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Μια ακόμη σκανδαλώδης διάταξη, που συμπεριλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο των 240 άρθρων για το Υπερταμείο, τον κόφτη και τη νέα φοροκαταιγίδα. Μια διάταξη που την ψήφισαν όλοι οι βουλευτές τους. Τέρμα στα παραμύθια ότι δήθεν υπερασπίζονται τους φτωχούς που ψήφισαν «όχι». Να την πάρουν πίσω άμεσα και αναδρομικά. πέρασε ανάμεσα στις 7.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής.

  Να σημειωθεί ότι το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου τροποποίησε τον νόμο του 2003 ο οποίος προέβλεπε γενική απαγόρευση συμμετοχής σε εξωχώριες εταιρείες και ποινές φυλάκισης, χρηματικά πρόστιμα και έκπτωση από δημόσια αξιώματα. Η επίμαχη διάταξη έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με την ουσία και το πνεύμα των μη δεσμευτικών συστάσεων της Ομάδας Κρατών Κατά της Διαφθοράς (Greco) του Συμβουλίου της Ευρώπης προς την χώρα μας που ζητούσε να υιοθετηθούν κανόνες για τον περιορισμό της διαφθοράς του πολιτικού προσωπικού και να υπάρξει ουσιαστικότερος έλεγχος των «πόθεν έσχες» τους. Σε κάθε περίπτωση έγκριτοι νομικοί αναφέρουν προς το «Πρώτο Θέμα» πως οι συστάσεις της Greco «ούτε ως φύλλο συκής δεν μπορούν να λειτουργήσουν για την αλλαγή που επέφερε η κυβέρνηση».

  Ποτάμι: «Ξεπλένει» τους πολιτικούς των off- shore ο ΣΥΡΙΖΑ

  Και το Ποτάμι εξέδωσε μια «σκληρή» ανακοίνωση στο πλαίσιο των έντονων αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

  Η ανακοίνωση

  «Με μία παράγραφο στις 7500 σελίδες του τελευταίου πολυνομοσχεδίου προβλέπεται η αθώωση όσων υπουργών ή βουλευτών ή στελεχών του κράτους διαθέτουν off- shore εταιρείες, αρκεί αυτές να είναι σε «συνεργάσιμους» φορολογικούς παραδείσους. Η διάταξη ψηφίστηκε από 152 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ας πάνε λοιπόν στις περιφέρειές τους οι 152 να εξηγήσουν στους άνεργους και όσους βασανίζονται να επιβιώσουν, ποιους ξέπλυναν και ποιους ξεπλένουν με αυτή τη διάταξη.
  Η κοινωνία απαιτεί ΤΩΡΑ εξηγήσεις από τους υπουργούς που υπογράφουν την εισηγητική έκθεση».

  Απο το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

  Μου αρέσει!

 40. Ο/Η Ενη λέει:

  «Συγχωρήστε με φίλοι αντισυριζαίοι, αλλά δεν μοιάζει με Έλληνα πολιτικό. Άλλωστε στο Ρότερνταμ γεννήθηκε και είναι οπαδός της Φέγενορντ. » (aftercrisis)

  Ποιος ειναι λοιπόν αυτός που χαρακτηριζεται απο τον τοπο γεννησης του και απο το ποια ποδοσφαιρικη ομαδα υποστηριζει;;
  Συνηθως εναν πολιτικό τον κατατασσεις αναλογα με τις πολιτικες του πεποιθησεις……..

  …..

  Μου αρέσει!

 41. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  O χαρακτηρισμός «αντισυριζαίοι» έχει ενδιαφέρον 🙂

  Μου αρέσει!

 42. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Ενη,
  ήθελα να πω ότι συγκρίνοντας με τις κατεστημενες ελληνικές νοοτροπίες των πολιτικών, ο συγκεκριμένος πολιτικός σαν «UFO» μου φαίνεται. Έλληνας πολιτικός οπαδός της Φέγενορντ (προφανώς τη θαυμαζε απο μικρό παιδί), τι πιο «εξωτικό»; Ίσως το συγκεκριμένο μη πολιτικό παράδοξο χαρακτηριστικό, τον αντιπροσωπεύει γενικότερα
  Είναι φανερο ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει επείγουσα ανάγκη και από άλλα τέτοια «εξωτικά ούφο». Υπάρχουν όμως;
  σχο,
  είναι συλλογικός όρος, ομολογουμενως ασαφέστατος, περιεκτικός δε ωστε να συμπεριλάβει όλο το εύρος της σημερινής αντιπολίτευσης, κοινοβουλευτικής και μή. Βλέποντας τα πράγματα έξω από το «παιχνίδι», όπως του λόγου μου, πού να ψάχνω τώρα λεπτομέρειες;

  Μου αρέσει!

 43. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Την πατήσαμε (πολλοί, πάρα πολλοί) αγρίως, προσέχοντας μόνον «ιδεολογικές πεποιθήσεις» των πολιτικών εδώ και δεκαετίες. Μας πιάσανε πολλοί και διαφορετικοί κορόιδα πουλώντας «ιδεωλογίες».
  Ίσως είναι καιρός να προσέχουμε και τις νοοτροπιες, «μη πολιτικά» πράγματα. Αυτά είναι πιο δύσκολο να τα καλύψεις με ιδεωλογικές μάσκες.

  Μου αρέσει!

 44. Ο/Η Ενη λέει:

  Ακομα δεν ειδα πουθενα ενα ονομα. Ποιος ειναι τελικά ο περι ου ο λογος;; aftercrisis?

  Πως δεν προσδιοριζουν οι πολιτικες πεποιθησεις και ιδεολογίες, ασφαλως και προσδιοριζουν.

  Μου αρέσει!

 45. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Το τουρλουμπούκι στη Γερμανία δεν εχει τέλος.
  Μετά την δίχρωμη τούρτα στην Βάγκενκνεχτ, σημερα ο αντιπρόεδρος της AfD, ο πρώην Χροστιανοδημοκράτης Γκάουλαντ, τα έβαλε με τον Ζερόμ Μπόατενγκ:
  «Καλός για παίκτης της Εθνικής, αλλά δεν κάνει για γείτονας».
  Ο προπονητής της Εθνικής Γιόαχιμ Λεβ χτυπούσε το κεφάλι του στην τηλεόραση…

  Μου αρέσει!

 46. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Ενα αμήχανο «ΝΑΙ αλλά»
  άλλα (τεχνηέντως απωσιωπούμενα) αυτονόητα – από την Αγγελική Σπανού

  Τι κάνεις αν είσαι «Μενουμευρωπαίος» και φτωχός; Η αν είσαι έντιμος φορολογούμενος που δηλώνεις όλα τα εισοδήματά σου έχοντας πληρώσει στη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων όσα λίγοι ολιγάρχες (ή και κανένας); Μετά την κήρυξη πολέμου από τον Γ. Κυρίτση εναντίον όσων ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα την μεγαλύτερη αμηχανία έχουν όσοι έκαναν αυτή την επιλογή χωρίς να ταυτίζονται ούτε με το “Γερούν γερά” ούτε με άλλες ακρότητες εκείνης της πλευράς. Γιατί ο εμφύλιος θέλει δύο στρατόπεδα και δεν ταιριάζει με την έννοια της επιφύλαξης, της σχετικότητας και της πολυπλοκότητας. Η διχαστική ανάγνωση του κόσμου προϋποθέτει την ύπαρξη μόνο του άσπρου και του μαύρου, ακριβέστερα του κάτασπρου και του κατάμαυρου, σκιές, αποχρώσεις και αντανακλάσεις είναι άγνωστες έννοιες και λέξεις ξένης γλώσσας.
  Κάπως έτσι οι “ΝΑΙ αλλά” έχουν πρόβλημα. Πρέπει να μάθουν (αναδρομικά…) να τους αρέσει και η αισθητική που κυριάρχησε σε εκείνη την πλευρά πριν το δημοψήφισμα και να μην δίνουν μεγάλη σημασία στον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία που εκδηλώθηκε στο δικό τους χαράκωμα. Πρέπει δηλαδή να αποδεχτούν τους κανόνες του παιχνιδιού και να αφήσουν στην άκρη την αναζήτηση ολόκληρης της αλήθειας και την αφήγηση ολόκληρης της ιστορίας. Αρκεί το μισό, το δικό σου μισό γιατί προέχει η κατατρόπωση του αντιπάλου και η εξουδετέρωση της άλλης πλευράς, όχι η δικαιοσύνη.
  Δεν έχει νόημα να αναλύσει κανείς στα σοβαρά μια ανοησία. Δεν γίνεται να φορολογηθούν περισσότερο οι “Μενουμευρωπαίοι” όπως οραματίζεται ο Γ. Κυρίτσης γιατί πολλοί εύποροι δραχμιστές (τα ευρώ έξω, τα χρέη μέσα) ψήφισαν ΟΧΙ ελπίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει στην έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Επίσης, άλλοι ευκατάστατοι ψήφισαν ΟΧΙ γιατί τους ενοχλούσε η πίεση της τρόικας για περιουσιολόγιο, τη διασταύρωση καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων και έλπισαν ότι μπορεί η κυβέρνηση Τσίπρα να διατηρούσε το ελληνικό παρασιτικό μοντέλο σκίζοντας το μνημόνιο. Αλλωστε, δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια η τάση υπέρ του να γίνουν όλα στάχτη, υπάρχουν και καλοζωισμένοι που αγανάκτησαν τυφλά.
  Σε κάθε περίπτωση δεν αποδεικνύεται με κανέναν τρόπο ότι το 62% του ΟΧΙ είναι οι άποροι και το 38% του ΝΑΙ τα αφεντικά τους. Αλλωστε μια ματιά στα πόθεν έσχες των των βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επίσης η καταγραφή ρυθμίσεων που ψηφίζουν και δεν αφορούν τους κάτω αλλά τα καρτέλ και τις υπεράκτιες δραστηριότητες, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι καλύτερα αριστερός και πλούσιος, ακόμη καλύτερα εραστής της εξουσίας και ιδιοκτήτης off shore.

  Πότε δεν θα χρειάζεται πια να επισημαίνονται με άρθρα τα αυτονόητα; Να μπορούμε να πηγαίνουμε παρακάτω, χωρίς ταρτουφοειδείς τρικλοποδιές;

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s