Ο Γ. Κυρίτσης «τιμωρεί» τους «Μένουμε Ευρώπη»

Μια πέτρα ρε παιδιά!

Διαβάστε και το σχετικό άρθρο του Σάκη Μουμτζή

Όπως λοιπόν αναφέρει χαρακτηριστικά, «Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) Arkas_AEI STOdiaoloτον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

Ίσως, λίγο μετά τον ορυμαγδό φόρων που ψήφισε η κυβέρνηση, ο κ. Κυρίτσης σκοπεύει να αρχίσει να… ρωτάει έναν-έναν τους Έλληνες πολίτες, ποιος ψήφισε «ναι» και ποιος «όχι» στο δημοψήφισμα και αναλόγως θα του «μετακυλίει» βάρη…

Liberal  /  Ο Γ. Κυρίτσης «τιμωρεί» τους «Μένουμε Ευρώπη»

Βαθιά διχαστικός εμφανίζεται σε άρθρο του στην «Αυγή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος κατέλαβε την έδρα της Β. Κατριβάνου μετά την πρόσφατη παραίτησή της) Γιώργος Κυρίτσης.

Στο άρθρο του, που τιτλοφορείται «Είμαστε και φαινόμαστε», ο βουλευτής απαντά σε δημοσιεύματα που σχολίαζαν την ανάδειξή του στο βουλευτικό αξίωμα και διατυπώνει τη δική του θέση για τις ψήφους που έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Μόνο που στον λόγο του επανέρχεται η γνωστή νοοτροπία… «εμείς και οι άλλοι».

Όπως λοιπόν αναφέρει χαρακτηριστικά, «Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

Ίσως, λίγο μετά τον ορυμαγδό φόρων που ψήφισε η κυβέρνηση, ο κ. Κυρίτσης σκοπεύει να αρχίσει να… ρωτάει έναν-έναν τους Έλληνες πολίτες, ποιος ψήφισε «ναι» και ποιος «όχι» στο δημοψήφισμα και αναλόγως θα του «μετακυλήει» βάρη…

Ολόκληρο το άρθρο του Γ. Κυρίτση στην «Αυγή» έχει ως εξής:

«Στην τελευταία σελίδα δύο μεγάλων εφημερίδων, των «Νέων» και της «Εφημερίδας των Συντακτών», δημοσιεύτηκαν χθες άρθρα – φιλιππικοί για εμένα.

Με το άρθρο του κ. Δ. Νανούρη «Ένοχα ονόματα» δεν θα ασχοληθώ, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν περιέχει κάποιο επιχείρημα, παρά μόνο μερικά χολερικά λογοπαίγνια που σίγουρα θα έκαναν τον υπογράφοντα κέντρο του ενδιαφέροντος σε οποιοδήποτε πάρτι γενεθλίων γ’ Δημοτικού ή εναλλακτικά στην Ομάδα Αλήθειας.

Αντιθέτως, το άρθρο του κ. Μιχάλη Τσιντσίνη στα «Νέα» είναι ενδιαφέρον, διότι καταδεικνύει με αντίστιξη τον πυρήνα της αντίληψης της κατεστημένης δημοσιογραφίας και των νόμιμων ιδιοκτητών του κράτους και των μίντια έναντι των σφετεριστών άπλυτων συριζαίων. Και, δεύτερον, δείχνει την αυτοπαγίδευση των ανθρώπων αυτών σε μια καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δημιούργησαν για να τρομάξουν τα λαϊκά στρώματα, αλλά κατέληξε να φοβίζει τους ίδιους.

Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, δηλαδή το αστικό μπλοκ και οι μιντιακές του εκπροσωπήσεις, είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να τοποθετούν την Αριστερά σε ένα εξαιρετικά βολικό γι’ αυτούς σχήμα, εξαιρετικά επιτυχημένο, μάλιστα, στο μέτρο που μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς το έχει ενσωματώσει απόλυτα. Με βάση αυτό το «βαρκιζαϊκό σχήμα», η Αριστερά οφείλει να έχει μια αναμενόμενη, μονοκόμματη και ευκόλως αντιμετωπίσιμη μετωπική προσέγγιση των πραγμάτων και να ηττάται ηρωικά. Και μετά να εισπράττει συγχαρητήρια και σεβασμό -όπως το σημερινό ΚΚΕ- για τη σταθερότητα των απόψεων και των πρακτικών της.

Η ανάληψη της κυβέρνησης -κατάληψη και σφετερισμός της εξουσίας, στα μάτια των «Νέων», από τους «άπλυτους»- διαρκεί ήδη ενάμιση χρόνο και έχει δημιουργήσει σύνδρομα στέρησης. Οι πατρίκιοι είναι σε θλίψη, που άλλοτε εκφράζεται με αγανάκτηση, όπως από τον κ. Γεωργιάδη και την κ. Ασημακοπούλου, ότι «οι δικοί τους άνθρωποι τους πρόδωσαν και είναι μπόσικοι στους αριστερούς», το «στάδιο του θυμού» δηλαδή. Και άλλοτε ως εκλογίκευση και αυτοπαραμύθιασμα – «το στάδιο της διαπραγμάτευσης».

Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα του συντάκτη των «Νέων», που για πρώτη φορά, όπως φαίνεται, αντιλαμβάνεται ότι τα μίντια δεν είναι αναγκαστικά ένα με το κράτος και ότι δεν χρειάζεται σώνει και καλά να του κάνουν το χατίρι. Ότι η παγιωμένη πρακτική, μπροστά τα ΜΑΤ, από πίσω τα κανάλια και η εγκάρδια και αμοιβαίως επωφελής συνεργασία κράτους – ΜΜΕ, μπορεί μεν να είναι βαθιά στην ψυχή του ΔΟΛ, αλλά δεν αποτελεί δα και οικουμενική αξία. Απόδειξη το γεγονός ότι κανένα ξένο ΜΜΕ δεν εξεπλάγη με την αστυνομική απαγόρευση και ακόμη περισσότερο ότι υπήρξαν δημοσιογράφοι, ξένοι πάλι, που προσπάθησαν και εν μέρει πέτυχαν να κοροϊδέψουν και να παρακάμψουν τον αστυνομικό φραγμό. Έκαναν δηλαδή τη δουλειά τους, ανεξαρτήτως του αν εγώ, λόγω ρόλου, ήμουν από την «άλλη πλευρά».

Στο μυαλό των «Νέων», λοιπόν, η «άλλη πλευρά» είναι δική τους και πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι ανήκουστο να γίνεται αστυνομική επιχείρηση χωρίς να ανοίξει μύτη ώστε να χρειάζονται μετά τα κανάλια για να εξηγήσουν «τις πταίει». Και ιδανικά θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι απέναντι και να πετροβολάει την κυβέρνησή του διαβάζοντας την πραγματικότητα όπως την περιγράφουν «Τα Νέα».

Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της Ν.Δ. και όχι των απελπισμένων σπιν του: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων». Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

35 Responses to Ο Γ. Κυρίτσης «τιμωρεί» τους «Μένουμε Ευρώπη»

  1. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Βαγενά: Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια, εδώ αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιά

    http://www.newsit.gr/politikh/Vagena-Den-mas-tromazoyn-ta-99-xronia-edo-anteksame-400-xronia-sklavia/623088

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Πφφφ, ιδεωλογίες….
    Άν υπάρχουν ακόμη κορόïδα που πιστεύουν στον σατανά το κακό φίδι και στην «παρθένα» Εύα, την προ-προ-προγιαγια όλων μας, καλά να πάθουν.
    Όμως, οι λοιποί που δεν πιστεύουμε σε ιστορίες με φίδια τι φταίμε, να τρώμε στη μάπα τους ατέλειωτους Έλληνες πολιτικαντηραίους και ποντικαραίους, του «μενουμε-ψωροκωσταίους» και του μενουμε-«ευρωπαίους» ή μάλλον ευρω-μαïμουδαίους με μπλε και ρόζ κώκους.
    Ατέλειωτοι είναι οι αθεόφοβοι, από τι μπαούλο με το σκώρο ξεπετιούνται ο ενας μετά τον άλλο σαν μαριονέτες του παλιοκιαρατά. Πότε θα τελειώσουν, Θεέ μου;

    ΥΓ: Εν τω μεταξύ «καθάρισαν» την Ειδομενη, όμως νέα «ζούγκλα» σχηματίζεται στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας με 2000 άτομα ήδη σε καταυλισμό. Άλλες 13.000 μπήκαν στην Ουγγαρία «από τρύπες του φράχτη». Οι όλο και πιο πεπειραμένοι διακινητές κάνουν όλο και πιό καλή δουλειά, από την Πόλη μέχρι το ωραίο Βελιγράδι, με όλο και πιο καλά κέρδη. Άν οι λαïκιστές πολιτικοί – οι πάσης Ευρώπης με τους φράχτες κτλ – παριστάνουν τα αλεπουδάκια και πουλούν καλό κουτόχορτο στους αφελείς οπαδούς, οι διακινητές είναι γριές παμπόνηρες αλεπούδες.
    http://www.spiegel.de/politik/ausland/fluechtlinge-an-der-grenze-ungarn-serbien-die-gestrandeten-a-1094233.html
    Το πιο τρελό πανηγύρι θα γίνει μάλλον στην Ιταλία, που έχει τους πιο οργανωμένους «ιδιωτικούς φορείς ασφαλούς μεταφοράς ανθρώπων’.
    Τα λέγαμε από καιρό. Είναι καραγκιοζηλίκι για γέλια η αυταπάτη των πολιτευτάκηδων της εθνικολαïκουριάς του παλιοκιαρατά, αλλά και μια μικρή παρηγοριά: Μη νομίσουμε ότι ηλίθιους πολιτικαντηραίους έχουμε μόνον στην Ελλάδα και μας πιάσει κατάθλιψη.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Εκτός θέματος, αλλά υπάρχουν ιστορίες ανθρώπων που αφήνουν ίχνη στη συνείδηση. Πρέπει να αφήνουν:
    Στο ρεπορτάζ του Spiegel, ο 17χρονος από το Αφγανιστάν υπέφερε τα πάνδεινα από το κυνηγητό των Ταλιμπάν γιατί φοράει ..τζήν, είναι ξανθός και έχει …αραιά γένεια. Μαζί με τους γονείς του, γεωπόνο και καθηγήτρια γεωγραφίας και τα άλλα 2 αδέρφια του, έφτασαν «λαθραία» μέχρι τα σερβο-ουγγρικά σύνορα. Στο Αιγαίο στάθηκαν τυχεροί, είδαν όμως άλλους ανθρώπους να καλούν σε βοήθεια ή να κινδυνεύουν να πνιγούν.
    Τώρα αναρωτιούνται άν πρέπει να περιμένουν τις αργόσυρτες νόμιμες διαδικασίες ασύλου στην άθλια λασπωμένη «ζούγκλα» στα σερβο-ουγγρικά σύνορα, ή να συνεχίσουν «λαθραία» στην Ουγγαρία, όπως ήδη έκαναν 15,000 άλλοι απο τον Ιανουάριο, οι πιο πολλοί μετά τον Μάρτιο.
    Διακινητές υπάρχουν σε αφθονία, ανταγωνίζονται μάλιστα στις «εκπτώσεις», ήδη «πολιορκούν» και την μεσαίας κοινωνικής τάξης οικογένεια απο το Αφγανιστάν.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Το παραλήρημα του κ. Γ. Κυρίτση

    http://www.liberal.gr/arthro/53136/apopsi/s-moumtzis/to-paralirima-tou-k-g-kuritsi.html

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η zepos λέει:

    Είναι λάθος να λέγεται ότι ο Κυρίτσης αποκάλυψε τη στρατηγική φθόνου που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν να παραδέχεται ότι οι όλοι όσοι τάχθηκαν με το ‘Ναι» στο περυσινό δημοψήφισμα είναι εύποροι και οι Συριζαίοι τους φθονούν γι’ αυτό. Όσοι κατέβηκαν πέρυσι στις συγκεντρώσεις του «Μένουμε Ευρώπη» δεν ήταν εύποροι. Ήταν όσοι αγωνίζονται να σταθούν στα πόδια τους (άνεργοι, παιδιά με μπλοκάκι, φοιτητές χωρίς μέλλον, νέοι επαγγελματίες, γονείς που δεν μπορούν να τα φέρουν βόλτα στο σπίτι τους, απελπισμένοι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι) και κάνουν την Ελλάδα να υπάρχει. Ο Κυρίτσης δεν δείχνει ούτε κηρύττει τον φθόνο. Κηρύττει το μίσος. Το μίσος προς τον συνάνθρωπό του, τη μισαλλοδοξία του, το μίσος για τη δημοκρατία και τις αρχές της. Αυτό που αποκάλυψε ο Κυρίτσης είναι το όνειρό τους για τον Σταλινισμό που περιλαμβάνει την εξολόθρευση των ιδεολογικών αντιπάλων τους. Αλλά είναι τόσο ανίκανοι και γελοίοι που ακόμη και τον σταλινισμό τους τον έχουν στραπατσάρει στους ψεκασμούς και στις φιέστες του Καμμένου στην ακροθαλασσιά, στις κωλοτούμπες στους «γερμανοτσολιάδες» που έβριζαν και στη γελοιότητα να εφαρμόζουν όσα ακριβώς ξόρκιζαν. Αυτό που θα μείνει από τη διακυβέρνησή τους είναι η γελοιότητα και η ασχετοσύνη. Αυτή θα είναι η τιμωρία τους. Ένα τσούρμο ασχέτων που απλώς μισούν..

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Ο κ. Κυρίτσης είναι παραγωγός σανού ειδικού τύπου, που καταναλώνεται από αριστερούς ευαίσθητους και καλλιεργημένους με μια τελείως ιδιαίτερη αντίληψη της πραγματικότητας. Με το βαθυστόχαστο άρθρο του μας προετοιμάζει για ανάλογα γραφικά επιτεύγματα στο μέλλον και για αντίστοιχης ποιότητας ομιλίες στη Βουλή των Ελλήνων. Το γεγονός τέλος ότι διαθέτει δύο χαρίσματα, αφ’ ενός να μπορεί να αντιλαμβάνεται ο ίδιος τι περίπου λέει και αφ’ ετέρου να πιστεύει ακράδαντα ότι αυτά που λέει είναι σημαντικά, και θα τον καταστήσουν λίαν συντόμως αγαπημένο των γελοιογράφων και ευθυμογράφων.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η zepos λέει:

    Ασχετο μεν,επίκαιρο δε:
    «Τι θα ειχε γίνει αν ο Σαμαράς στήριζε και δεν επέλεγε το λαϊκισμό επειδή έφτιαξε μια θεωρία ότι υπάρχει εναλλακτική όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ αργότερα βέβαια. Για 5 χρόνια μέχρι να διαψευστούν όλοι όσοι έλεγαν ότι υπάρχει εναλλακτική κατηγορούσαμε τους πυροσβέστες ως εμπρηστές. Πως ακολουθήσαμε μια τέτοια αυτοκαταστροφική πορεία πιστεύοντας τσαρλατάνους δημαγωγούς και μάγους;» διερωτήθηκε ο κ. Παγουλάτος.

    Πήγαν όλοι στο «Game Over» του Γ.Παπακωνσταντίνου:
    http://www.thetoc.gr/politiki/article/pigan-oloi-sto-game-over-tou-gpapakwnstantinou—deite-fwto–

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η zepos λέει:

    Για να μην ξεχνάμε:
    Ακόμη υπάρχουν πολίτες που ρωτάνε αν η κυβέρνηση Παπανδρέου γνώριζε την τραγικότητα της κατάστασης της οικονομίας. Ο Γ.Παπακωνσταντίνου το ξεκαθαρίζει από την αρχή του βιβλίου του:
    Από το βιβλίο του Γ.Παπακωνσταντίνου «GAME OVER»
    Στην παραλαβή του υπουργείου οικονομικών από τον Γ.Παπαθανασίου.

    «Ο απερχόμενος υπουργός μου παρέδωσε ένα σύντομο σημείωμα οχι πάνω από 2-3 σελίδες με τις βασικές προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας σε πολύ αδρές γραμμές. Ήταν το είδος των γενικόλογων αναλύσεων που διάβαζε κανείς καθημερινά στις εφημερίδες.
    Μου δημιουργήθηκε ξεκάθαρα η αίσθηση οτι βιάζονταν να φύγουν.Μόλις έφυγαν, κοίταξα γύρω μου. Το γραφείο ήταν άδειο. Δεν υπήρχαν βιβλία ή ντοσιέ στην βιβλιοθήκη ούτε φάκελοι πάνω στο γραφείο. Οι σκληροί δίσκοι είχαν αφαιρεθεί από τους υπολογιστές. Δεν υπήρχαν στοιχεία αλληλογραφίας, φάκελοι με εκκρεμότητες για τον επόμενο υπουργό ούτε καταγεγραμμένες πληροφορίες για τις συμφωνίες ή την διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες.
    Ξεκινούσαμε από το μηδέν. Ήταν σαν να αναλαμβάναμε χωρίς προηγούμενη ιστιρία, αναγκασμένοι να ανακαλύψουμε τα πάντα και να τα ξανακάνουμε όλα από την αρχή.
    Σύντομα θα καταλάβαινα το γιατί!»

    Από το βιβλίο του Γ.Παπακωνσταντίνου «GAME OVER»

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η physicist λέει:

    Διάβασε κανείς τις προτάσεις της Επιτροπής για την Παιδεία; Ανατριχίλα.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αυτές είναι οι προτάσεις της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία

    http://tvxs.gr/news/ellada/aytes-einai-oi-protaseis-tis-epitropis-dialogoy-gia-tin-paideia

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Οι άνθρωποι με αυτή τη νοοτροπία (που παριστάνουν τους πολιτικούς ενώ είναι πολιτευτάκηδες, οι διάφοροι Ψέκ-Κάμενεφ σε «δεξιά» και «αριστερή» version) παριστάνουν ότι οι ίδιοι είναι ανίκανοι να κάνουν μιαν απλή λογική συνεπαγωγή.
    Αν κατανοούμε τι λέμε στην κυριολεξία, ο άνθρωπος που αποφάσισε (στην πράξη, πέρισυ το καλοκαίρι – και καλά έκανε) ότι «μενουμε Ευρώπη» λέγεται Τσίπρας
    Στην πραγματικότητα πιστεύουν ότι εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να σκεφτούμε λογικά.
    Μπορεί και να έχουν δίκιο για κάποιους πολίτες.
    Αυτοί οι πολίτες καλά να πάθουν: το να προσπαθούμε να είμαστε ευφυείς είναι ηθική υποχρέωση.
    Το άδικο το υφίστανται οι λοιποί, που δεν είναι γκαγκαού και δεν φταίνε σε τίποτε.

    ΥΓ: Ελπίζω να είναι όντως ο τάφος του Αριστοτέλη – ελπίζω και σε εμφάνιση του φαντάσματός του (με σεντόνια κτλ), μπας και φιλοτιμηθεί να κάνει κανένα μάθημα απλής λογικής σε όλους αυτούς τους μπουζουκοέλληνες πολιτευτάκηδες.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η aftercrisis λέει:

    zepos,
    ο κ. Κυριτσης απλά πουλάει σάπιες μπανάνες σε πιθηκαρέους και γκαγκαούζους.
    Αυτή είναι η απλή αλήθεια, δυστυχώς.
    Έμπορας είναι. Άν βρεί πελάτες, τι θα κάνει, θα ξεφορτωθεί με χαρά τα σάπια. Θα πιάσει και καλή τιμή

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Οι άνθρωποι με αυτή τη νοοτροπία (που παριστάνουν τους πολιτικούς ενώ είναι πολιτευτάκηδες, οι διάφοροι Ψέκ-Κάμενεφ σε «δεξιά» και «αριστερή» version) παριστάνουν ότι οι ίδιοι είναι ανίκανοι να κάνουν μιαν απλή λογική συνεπαγωγή.
    Αν κατανοούμε τι λέμε στην κυριολεξία, ο άνθρωπος που αποφάσισε (στην πράξη, πέρισυ το καλοκαίρι – και καλά έκανε) ότι «μενουμε Ευρώπη» λέγεται Τσίπρας
    Στην πραγματικότητα πιστεύουν ότι εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να σκεφτούμε λογικά.»

    Αφτερ το παραπάνω δεν βγάζει νόημα.

    Ξαναπροσπάθησε.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η aftercrisis λέει:

    zepos,
    Όσοι ακολούθησαν την αυτοκαταστροφική πορεία πιστεύοντας τσαρλατάνους δημαγωγούς και μάγους, άρχισαν από τις επιδείξεις με αρκούδες στα Ζάππεια και κατέληξαν στην οπερέττα του Βαρουφάκη
    Έβαλαν όμως και το χεράκι τους – από την αρχή – και οι άγρια φραξιονισμένοι του ΠΑΣΟΚ.
    Απορώ όμως με τον Παπάκ και τον Παπανδρέου: Αφού κατάλαβαν – όπως λένε – ότι το σάπιο καράβι είναι σουρωτήρι, τι κάθονταν και παίζανε με πιστόλια στα τραπέζια και με όλο το απίθανο ρεμπέτ ασκέρι εκείνης της άθλιας (ως σύνολο) κυβέρνησης 2009-2011. Τέλος του 2010, αρχές 2011 μπορούσαν να διαλύσουν το ρεμπέτ ασκέρι και να κάνουν ότι έκανε ο Τσιπρας τον Σεπτέμβριο 2015. Μπορούσαν άνετα να στείλουν τον Σαμαρά με τους Λαζαρούχτεν-Μπαλτάκους και τους φραξιονισμένους του ΠΑΣΟΚ εκεί που είναι τώρα ο Λάφ και ο Βαρούφ.
    Αλλά, μάλλον, δεν ήξεραν ούτε και αυτοί τι θέλουν.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Δύστροπε,
    βγάζει και παραβγάζει νόημα
    Η τούμπα του Τσίπρα – «τελικά μένουμε Ευρώπη» (που καλώς έκανε, αποδεικνύοντας ένα πράγμα μόνον, ότι έχει ένστικτο αυτοσυντήρησης), είναι πολύ πιο θεαματική από π.χ. του Σαμαρά στο τέλος του 2011.
    Όταν σκέφτομαι τη φράση «μένουμε Ευρώπη», στο μυαλό μου έρχεται η τούμπα του Τσίπρα (την είχα προβλέψει άλλωστε, δεν ξέρω άν θυμάσαι τη συζήτηση περί Βαρώνου Μυνχάουζεν πριν το δημοψήφισμα). Όχι οι ομότιτλες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και αλλού.
    Γιατί στην πολιτική, ανεξαρτήτως του τι δηλώνει ο Α ή ο Β, αυτά που μετράνε είναι οι πράξεις, οι πολιτικές αποφάσεις. Όχι τα συνθήματα, οι δηλώσεις και αντιδηλώσεις. Αυτά δεν είναι πολιτική, αλλά «επικοινωνία» (κακής ποιότητας, με κύριο συστατικό την απάτη).

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Και κάτι άλλο, άν μιλάμε για πράξη:
    Οι προσωπικές (και πολιτικές – για πρωθυπουργούς μιλάμε) σχέσεις του κ. Τσίπρα με την κ. Μέρκελ είναι ασυγκρίτως θερμότερες από τις σχέσεις του κ. Σαμαρά ή του κ. Παπανδρέου με την ίδια κυρία.
    Όσο για τις σχέσεις του κ. Τσακαλώτου με τον κ. Ντάισελμπλουμ, αρκεί να φέρουμε στη μνήμη τη «γλώσσα του σώματος» και να σκεφτούμε τις σχέσεις του κ. Βαρουφάκη, του κ. Στουρνάρα ή του κ. Παπακωνσταντίνου με τον εν λόγω κύριο ή τον προκάτοχό του.
    Συμπερασμα: Κυττώντας από την ευρωπαική σκοπιά (άν είναι λάθος ή σωστή, αυτό είναι μια άλλη και διαφορετική συζήτηση), ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ «την κάνει τη δουλειά» πολύ καλύτερα από την ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ.
    Αν αυτή η καταλληλότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποβεί καλό για μας, τους απλούς πολίτες, είναι επίσης μια άλλη και διαφορετική συζήτηση.
    Και αυτό δείχνει ότι το παραλήρημα του κ. Κυρίτση δεν είναι ούτε φθόνος ούτε μίσος, ούτε βέβαια …μαρξισμός (ο Σάκης Μουμτζής έχει δίκιο), αλλά απλά παραμύθια τούμπανα.
    Παραμύθια για αφελείς και πολιτικώς βρεφονήπιους.

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η δεξιος λέει:

    Όχι δεν την κάνει καλύτερα και αψευδείς μάρτυρες είναι οι αριθμοί.
    Τώρα όντως ο Τσίπρας αποφάσισε μένουμε Ευρώπη αλλά το αποφάσισε με πόνο ψυχής όπως ο Λένιν το Μπρεστ Λιτόφσκ ενώ οι Μένουμε Ευρώπη ήθελαν να μείνουν με τη θέλησή τους παρέα με τους τοκογλύφους και πρέπει να τους τιμωρήσουμε : αυτό λέει ο Κυρίτσης στους αναγνώστες της Αυγής και ξέρει πολύ καλά σε ποιούς και τι λέει.

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Ενη λέει:

    Ουτε για τις σχεσεις του Νταισελμπλουμ η προκατοχους, με Στουρναρα και Παπακωνσταντινου, γραφτηκαν αρνητικα σχολια. Αντιθετως ειχα ακουσει οτι ειδικα για τον Παπακ , ειχαν εκφρασθει πολυ επαινετικά χαρακτηριζοντας τον ως smart. Aλλά και ο Στουρναρας ηταν πολύ ευνοικα αποδεκτος στις Βρυξελλες. Τον μονο που δεν ανεχονταν ηταν ο Βαρουφακης για τους γνωστους λογους.
    Οι τυχον αντιρρησεις τους ειχαν σχεση με την πολιτική και οχι με τα προσωπα.

    Μου αρέσει!

  20. Κυρίτσης Γιώργος
    Ο Γιώργος Κυρίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Εξαρχειώτης με καταγωγή από την Ήπειρο και την Αχαΐα. Σπούδασε στο Πάντειο. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αυγή και από το 2007 στο Κόκκινο 105,5. Εργάστηκε επίσης στο Σκαι, στον Αδέσμευτο Τύπο και ως ευθυμογράφος στα περιοδικά ΜΕΝ και ΚΛΙΚ. και στην Athens Voice, ενώ κείμενα του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Γαλέρα και στην ιταλική εφημερίδα Manifesto. Πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία εργαζόταν ως μαρμαράς και ως υπάλληλος σε βιβλιοπωλείο.

    Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/04/a_29.html#ixzz49rbcVfGm

    ΥΓ Respect στον συντροφο Κυριτση σπανιο ειδος συριζαιου που απασοληθηκε ως χειρωναξ αφου στο βιογραφικο του διαβαζουμε «εργαζόταν ως μαρμαράς «

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η zepos λέει:

    Για φαντάσου κάποια στιγμή που θα φύγουν οι ΟΧΙ και θα αναλάβουν οι ΝΑΙ να φορολογηθούν αγρίως όσοι επώνυμα στήριξαν δημόσια αυτό το τσίρκο του ΟΧΙ….. Για να κλείσει η βεντέτα..

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η zepos λέει:

    @after: «Τέλος του 2010, αρχές 2011 μπορούσαν να διαλύσουν το ρεμπέτ ασκέρι και να κάνουν ότι έκανε ο Τσιπρας τον Σεπτέμβριο 2015. »
    Κάτι δεν πάει καλά με σας κύριε άφτερ.. Τύψεις;

    Ρίξε μια ματιά στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και στο πρωτογενές εκείνης της εποχής και αν υπάρχει σύγκριση με το τι παρέλαβε το τσίρκο που «θαυμάζεις» ακόμη για τα σωστά του 15..
    Τι είχε να αντιμετωπίσει ο ΓΑΠ τότε και τι ο θίασος το 15..

    Αλλά καλύτερα δώσε 15 ευρώ, αγόρασε και διάβασε το Game Over…Κάτι θα σου μείνει…

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Τι έκανε ο Τσίπρας το Σεπτέμβρη του 2015;

    Ξανασυνεργάστηκε με τον Καμμένο και με την …βλακεία που τους δέρνει έφεραν μια άθλια -και ταπεινωτική- συμφωνία ενώ χρέωναν μήνα με το μήνα δισεκατομμύρια τη χώρα.

    Και βέβαια αποφάσισε να διαλύσει τους ελεύθερους επαγγελματίες -γιατί ψήφισαν ναι που λέει και ο Κυρίτσης 🙂 – οι οποίοι δικαίως θέλουν να τον στείλουν στο διάολο. 🙂

    Τόση επιτυχία που να χωρέσει!

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    «Πες τα Χρυσόστομε» | Aνακοίνωση από ‪#‎topotami‬ για τις δηλώσεις του κ Κυρίτση.
    «Ο κ. Κυρίτσης λέει τα προφανή: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη επί της μαντάμ Μέρκελ και του Ολαντρέου καταπολέμησε τη φοροδιαφυγή των πλουσίων, εξαφάνισε την διαφθορά, έδωσε δουλειά στους άνεργους, απάλλαξε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μεροκαματιάρηδες από δυσβάστακτους φόρους, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ και γύρισε τον μηνιαίο μισθό στα 751 ευρώ!
    Ήδη ζούμε σε άλλη Ελλάδα, αυτή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
    Ας το γιορτάσουμε. Με προσλήψεις βέβαια. Έχει μείνει κανένα τρολ αδιόριστο; Κανένας Καρανίκας; Κανένα ανίψι; Μπα όλοι βολεύτηκαν. Ας το γιορτάσουμε λοιπόν διπλά».

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η Don Johnson λέει:

    ΥΓ Respect στον συντροφο Κυριτση σπανιο ειδος συριζαιου που απασοληθηκε ως χειρωναξ αφου στο βιογραφικο του διαβαζουμε «εργαζόταν ως μαρμαράς «

    Εργαζόταν ως μαρμαράς; Μάλλον έξυνε την κεφάλα του και νόμιζε ότι πελεκούσε την πέτρα;

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η aftercrisis λέει:

    zepos,
    και βέβαια δεν το θαυμάζω.
    Αλλά ως άκρως ρεαλιστής, διαβάζω τι λένε αυτές τις μέρες διάφοροι συν-ευρωπαίοι διαφόρων πολιτικών αποχρώσεωμ από τον «νέο» Ντάισελμπλουμ μέχρι τον βετεράνο Γιόσκα Φίσερ (χτέ σε συνέδριο στην Αθήνα). Έτσι κάνω τέστ στη μνήμη μου και στις απόψεις μου – αλλά και των άλλων συζητητών – παλιές και τωρινές.

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η Elias λέει:

    Φυσικά και γίνεται μετακύλιση αλλά όχι από τους πλούσιους στους φτωχούς. Γίνεται από τους δημόσιους υπαλλήλους στους άλλους. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που θα υποστούν τις επιβαρύνσεις (είτε άμεσα μέσω των φόρων, είτε έμμεσα μέσα από τη μείωση των μισθών τους στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να πληρώσουν τους φόρους), έχουν σαφώς χαμηλότερες απολαβές από τους συναδέλφους τους στο δημόσιο. Άσε που θα αντιμετωπίσουν και την ανεργία από τη μετακόμιση των επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

    Ο πόλεμος είναι ταξικός. Το χρεοκοπημένο κράτος προσπαθεί να επιβιώσει καταστρέφοντας όσους δεν ανήκουν σε αυτό. Καλά τα λέει ο Κυρίτσης, οι άλλοι είναι ηλίθιοι που περιμένουν από τους αριστερούς δικαιοσύνη.

    Μου αρέσει!

  28. Εν τω μεταξυ

    Ποινική δίωξη για ανύπαρκτα έργα σε πρώην δήμαρχο του Ωραιοκάστρου
    Από oraiokastro24. -27 Μάϊος 2016

    Απευθείας αναθέσεις έργων, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, που έμειναν τελικά στα… χαρτιά, την περίοδο 2003 – 2010, αποκάλυψε έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης στον πρώην καποδιστριακό δήμο Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

    Για την υπόθεση, ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης παρήγγειλε να ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος ΟΤΑ, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δήμου, σε βάρος του τότε δημάρχου και μελών της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβουλίων εκείνης της εποχής, ενώ για ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται μέλη των αρμόδιων επιτροπών του δήμου που βεβαίωσαν τα έργα.
    […]
    http://www.oraiokastro24.gr/poiniki_diwksi_se_prwin_dimarxo/

    ΥΓ Και εμεις οι νοτιοι εχουμε τετοιους δημαρχους νυν και πρωην. Κθυστερουν πολυ εδω στον νοτο!

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η zepos λέει:

    Και όμως! Υπάρχουν πολλοί συριζανέλοι που χαίρονται με την κατά φαντασία φορολόγηση των ευπόρων «μενουμευρώπη» και ελάφρυνση των μη εχόντων.. Ζουν σε σύνεφάκι φυσικά, αφού τα μέτρα πλήτουν ΚΥΡΙΩΣ τους μη έχοντες.. Λένε και εδώ ψέματα ασυστόλως..
    Τι να πρωτοθυμηθείς;
    Κατάργηση του ΕΚΑΣ, του επιδόματος θέρμανσης,αύξηση του ΦΠΑ το περασμένο καλοκαίρι από 16 στο 23 για ΟΛΑ τα τρόφιμα και σήμερα στο 24. Αυτά και μόνο αν αναλογιστούν οι εναπομείναντες υποστηρικτές του θίασου, θα ντρέπονταν 24 ώρες για το σανό που τους δίνουν..
    Η αύξηση του φόρου στα εισοδήματα από ενοίκια, ανέβηκε 4 μονάδες – από 11 στο 15% – για τα χαμηλά εισοδήματα έως 12.000 ενω για τα υψηλότερα ανέβηκε μόνο 2 μονάδες -από το 33 στο 35% – και αυτό δηλαδή ενισχύει την «αναδιανομή»; Γελοίοι απατεώνες..

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    http://www.liberal.gr/arthro/53482/politiki/2016/diaforopoiisi-marda-apo-ti-dilosi-kuritsi-gia-tous-menoumeuropaious.html

    Διαφοροποίηση Μάρδα απο τη δήλωση Κυρίτση για τους «μενουμευρωπαίους»

    Κατηγορηματικά αντίθετος με τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτυρα για να τιμωρήσει τους «μενουμευρωπαίους» εμφανίστηκε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

    «Σαφώς και διαφοροποιούμαι» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στους πολίτες της χώρας».

    Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ανέφερε επίσης πως «δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση» και σημείωσε ότι αυτό που είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ουσιαστικά προσφέρεται για ακαδημαϊκή συζήτηση».

    Οι δηλώσεις Κυρίτση που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, αποδοκιμάστηκαν την Παρασκευή και από τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, με τον Δημήτρη Καμμένο να βάλλει μέσω γραπτής τους δήλωσης κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ότι «ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα» εκφράζοντας την έκπληξη και τον προβληματισμό του για τις απόψεις του συναδέλφου του.

    «Είτε ψήφισαν ΝΑΙ είτε ψήφισαν ΟΧΙ, όλοι οι Έλληνες υποφέρουν από τα μέτρα Τσίπρα» σχολίασε από την πλευρά του στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Πάντως, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα εμμέσως στήριξε τον κ. Κυρίτση, δηλώνοντας στον ΣΚΑΪ ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης «έχει ταξικό πρόσημο» κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο πάνελ της εκπομπής.

    πηγη: skai.gr

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Κληθείς, δε, να σχολιάσει δήλωση του Δημήτρη Μάρδα ότι δεν υπάρχει καμιά τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και ότι δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Tόσο κατάλαβε ο κ. Μάρδας τόσο είπε», ενώ και για άλλα στελέχη που ασκούν κριτική δήλωσε ότι «όλοι μπορούν να έχουν την άποψή τους».

    http://www.capital.gr/politiki/3129209/g-kuritsis-simasia-exei-i-katanomi-ton-baron

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η physicist λέει:

    Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ανέφερε επίσης [ο κ. Μάρδας] πως «δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση» και σημείωσε ότι αυτό που είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ουσιαστικά προσφέρεται για ακαδημαϊκή συζήτηση».

    Πέρα από τις πρόδηλα εξωφρενικές δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών (Κυρίτσης, Βαγενά, Μπαλαούρας, Σχοινοκαρανίκες, Καμμένοι και πολλοί άλλοι, και αναφέρομαι μόνο στην περασμένη βδομάδα), υπάρχουν κι εκείνες που κάνουν οι γνωστικοί (χα!) της Κυβέρνησης, και οι οποίες δεν υστερούν σε ανοησία, απλώς είναι λιγότερο προκλητικές. Τι θα πει «ουσιαστικά προσφέρεται για ακαδημαϊκή συζήτηση»; Ακαδημαϊκές λέγονται οι συζητήσεις στενού κύκλου για θέματα αφηρημένα και κατά το μάλλον ή ήττον αδιάφορα στο ευρύ κοινό αλλά που κινούν το ζωηρό ενδιαφέρον μικρών ομάδων από θεωρητικούς μελετητές ή ομφαλοσκόπους. Με ποια λογική εντάσσεται η δήλωση του κ. Κυρίτση σ’ αυτό το πλαίσιο;

    ΥΓ: Οι αγράμματοι που παριστάνουν τους δημοσιογράφους δεν έμαθαν στο σχολείο πως όταν χρησιμοποιούμε πλάγιο λόγο δεν βάζουμε εισαγωγικά και αντίστροφα.

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η Αλικη λέει:

    Ετοιμαζόμουν να γράψω οτι μας αξίζει κατι καλύτερο απο αυτούς τους άθλιους. Έπειτα ομως το ξανασκέφτηκα και κατέληξα οτι -δυστυχώς- εχουμε αυτο που μας αξίζει!

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μας αξίζει σίγουρα κάτι καλύτερο. 🙂

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η Αλικη λέει:

    Μακάρι να εχεις δικιο, σχο.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.