Το μακρύ χέρι του πρέσβεως και ο ξεδιάντροπος ΣΥΡΙΖΑ

Liberal  /  Το μακρύ χέρι του πρέσβεως και ο ξεδιάντροπος ΣΥΡΙΖΑ    /  Του Σάκη Μουμτζή

Μετά από 24 ώρες από την στιγμή που μεγάλης κυκλοφορίας κυριακάτικη εφημερίδα έφερε στο φως την επιστολή του Α.Τσίπρα προς τον Ν. Μαδούρο, o ΣΥΡΙΖΑ την επιβεβαίωσε πανηγυρικά, προσπαθώντας ανοήτως να υποβαθμίσει την σημασία της.

Παραβλέπω την επαίσχυντη σιωπή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας για την σεξουαλική παρενόχληση που γνώρισαν εργαζόμενα κορίτσια στην πρεσβεία της Βενεζουέλας από τον «υπερδραστήριο» πρέσβη. Παραβλέπω την αήθη συμπεριφορά του πατέρα –μεγαλοστελέχους του ΣΥΡΙΖΑ τότε, και μετέπειτα υπουργού, που υπέδειξε στην κόρη του, θύμα και αυτή του πρέσβεως, να σωπάσει για το κοινό καλό, εισάγοντας την «σοσιαλιστική ηθική» στην οικογένεια του. Παραβλέπω την αφωνία των γυναικών – βουλευτών και προβεβλημένων στελεχών του κόμματος για την ουσία της υπόθεσης, γιατί σκέφτομαι πως το πεντοχίλιαρο κλείνει στόματα, αλλοιώνει συνειδήσεις. Η τσίπα είναι είδος εν ανεπαρκεία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό θα προσεγγίσω πολιτικά το ζήτημα, καθώς εκεί εντοπίζεται το ενδιαφέρον μου.Υπάρχουν λοιπόν δύο ζητήματα, όπως έχουν επισημάνει έγκριτοι σχολιαστές, που πρέπει να εξετάσουμε:

Πρώτον: Φαίνεται πως υπήρχε μια ιδιόμορφη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το προσωπικό που στελεχώνει την πρεσβεία της Βενεζουέλας. Πολύ απλά η πρεσβεία απευθυνόταν στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτός έστελνε έμπιστα μέλη του να εργασθούν εκεί. Όπως αποδείχθηκε από την σιωπή που επικράτησε για την σεξουαλική υπερδραστηριότητα του πρέσβεως, το σύστημα απέδωσε. Η υπόθεση «κουκουλώθηκε», με χειρισμούς τύπου Κόζα Νόστρα. Έτσι η ιδεολογική συγγένεια του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς του Τσάβες είχε ως συνέπεια ο πρώτος να λειτουργήσει σαν γραφείο ευρέσεως εργασίας για την πρεσβεία, φανερώνοντας τις πολυεπίπεδες σχέσεις που είχαν δημιουργηθεί μεταξύ τους.

Πιθανόν, να έρθουν στο φως και οι οικονομικές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το τσαβικό καθεστώς, καθώς η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα  ερευνά τα έγγραφα με τις σχετικές χρηματοδοτήσεις.

Δεύτερον: Ο Α.Τσίπρας στην επιστολή του ζητεί την εν κρυπτώ διευθέτηση της υπόθεσης του μακρυχέρη πρέσβεως για να μην το πληροφορηθούν τα εγχώρια συστημικά ΜΜΕ και του ανακόψουν την επέλαση προς την εξουσία. Παραβλέπω την απόπειρα έμμεσης εμπλοκής της Βενεζουέλας στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας, καθώς και την περιφρόνηση του μελλοντικού πρωθυπουργού προς την ελληνική δικαιοσύνη. Το μέλημα του είναι να μην αποκαλυφθούν οι προνομιακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Τσάβες, όχι πλέον στο επίπεδο των γενικόλογων διακηρύξεων, αλλά στην πολύ συγκεκριμένη βάση της στελέχωσης της πρεσβείας. Γιατί αυτή η αποκάλυψη θα οδηγούσε σε υπόνοιες και για άλλη, στενότερης μορφής, συνεργασία των δύο πλευρών. Και αυτό ήθελε να αποφύγει με την επιστολή του ο Α.Τσίπρας.

Όλα τα παραπάνω λίγη σημασία θα είχαν αν ο Α.Τσίπρας δεν γινόταν πρωθυπουργός μετά από λίγο και αν η χώρα με την οποίαν είχε αναπτύξει  «περίεργες» σχέσεις και την είχε και ως πρότυπο, δεν βρισκόταν σήμερα στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου λόγω της χρεοκοπίας της.

Τα πολιτικά παρεπόμενα που προκαλούν τα όσα αποκαλύφθηκαν, με κάνει να θέσω σε δεύτερη μοίρα την ηθική αξιολόγηση της εκκωφαντικής σιωπής των γυναικών- στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτά που είδαν την Κυριακή το φως της δημοσιότητας. Φεμινίστριες αλά καρτ και αγωνίστριες του «γλυκού νερού» που κουνάνε το δάχτυλο τους μόνον στην Άντζελα.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Διεθνή, Ελλάδα, Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

One Response to Το μακρύ χέρι του πρέσβεως και ο ξεδιάντροπος ΣΥΡΙΖΑ

  1. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Επαναστατικός καθωσπρεπισμός

    Πόσο μοιάζει η στάση του Τσίπρα, στο θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων, με εκείνη των χριστιανών παπάδων. Οπως ο Ανθιμος συμβούλευε για διακριτικότητα περί του Παπάφειου ώστε να μην πληγεί το κύρος της Εκκλησίας, έτσι και ο Πρωθυπουργός θεωρεί πολιτική ωριμότητα των θυμάτων τη σιωπή

    http://www.protagon.gr/scripta/editorial/epanastatikos-kathwsprepismos-44341137965

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.