Νέο παραλήρημα εναντίον της Ελλάδας από τον ψευδομουφτή Ξάνθης

Liberal  /  Νέο παραλήρημα εναντίον της Ελλάδας από τον ψευδομουφτή Ξάνθης

Σε παραλήρημα εναντίον της Ελλάδας και υπέρ του «τουρκισμού» επιδόθηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ σε συνέδριο στο Πανεπιστήμιο «19 Μαΐου» της Σαμψούντας που διοργάνωσε η Κοινότητα Βαλκανικών Ερευνών, που κινεί τον Νεο-οθωμανικό αλυτρωτισμό στα Βαλκάνια, με τίτλο «Η τουρκική ταυτότητα των μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη».

Ο Αχμέτ Μετέ ο οποίος προεδρεύει και της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης» εμφανίστηκε με το σύνθημα για μια μεγάλη «δυνατή Τουρκία».

«Αν η Τουρκία είναι δυνατή, είμαστε και εμείς δυνατοί . Όταν η Τουρκία εξασθενεί, ασφυκτιούμε. Πρέπει να εργαστούμε για μια δυνατή Τουρκία γιατί δεν περιμένει βοήθεια μόνο η Δυτική Θράκη, αλλά όλος ο ισλαμικός κόσμος, που αισθάνεται ότι είναι Τούρκος», τόνισε.

Ο Αχμέτ Μετέ που κρίνοντας από το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στην Τουρκία  δίνει πραγματική μάχη ώστε να εξασφαλίσει το «χρίσμα» του νέου θρησκευόμενου βαθέως κράτους που δημιουργείται στην Τουρκία από τον Ταγίπ Ερντογάν και να εξασφαλίσει έτσι την υποστήριξη του αν και για χρόνια υπήρξε ο εκλεκτός του στρατιωτικοπολιτικού κεμαλικού κατεστημένου και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου ο πρόεδρος της «Κοινότητας Βαλκανικών Ερευνών» Ιλκάϊ Ερκέν έσπευσε να θέσει το πλαίσιο της συζήτησης για την Θράκη: «Τα Βαλκάνια, όχι μόνο η Δυτική Θράκη, είναι ένας τόπος πολύ πιο κοντινός μας από όσο νομίζουμε. Παραιτηθήκαμε για κάποιο λόγο επί χρόνια από πολλές περιοχές, έτσι απομακρυνθήκαμε κι από τα Βαλκάνια. Πού είναι η Δυτική Θράκη; Σε τι γλώσσα μιλούν εκεί οι άνθρωποι; Πώς είναι η ζωή τους; Είναι πολλά τα ερωτήματα που υπάρχουν».

Ο ψευδομουφτής Ξανθής πήρε τον λόγο για να εξαπολύσει οξύτατη επίθεση εναντίον της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για πολιτικές ενσωμάτωσης που εφαρμόζει η Ελλάδα και έσπευσε να παρουσιάσει  την δική του εκδοχή για την Συνθήκη της Λωζάνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών, κάνοντας λόγο για τους «Τούρκους που θυσιάστηκαν».

«Οι Τούρκοι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης είναι Τούρκοι, οι οποίοι ξέμειναν στην Ελλάδα από σεβασμό στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και σε πέντε παπάδες. Αυτό θέλω να υπογραμμίσω ιδιαιτέρως. Οι ανταλλαγέντες πρόσφυγες τράβηξαν πολλά, ιδίως οι δύο πρώτες γενιές υπέφεραν πολύ. Όσο για την  τρίτη γενιά, συνεχίζει τη ζωή της, όπως εσείς, ως πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας, κάτω από την τουρκική σημαία. Αλλά η μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη υποφέρει εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια, υπέφεραν οι πατεράδες μας, υποφέρουμε εμείς, υποφέρουν και τα παιδιά μας. Με δύο λόγια, εγώ μεγάλωσα μέσα σε ένα κλίμα νόστου, τα παιδιά μου τα μεγαλώνω νοσταλγώντας. Νοσταλγώ την ταυτότητα, τα τζαμιά, το χώρο, νοσταλγώ το καθετί».

Το ανθελληνικό ξέσπασμα του Μετέ δεν είναι πρωτόγνωρο πάντως καθώς έχει μείνει ανεξέλεγκτος να διευθύνει ένα δίκτυο «ιμάμηδων» στην Ξανθή αλλά και στην Ροδόπη και με άφθονο χρήμα και την φανερή υποστήριξη του Τουρκικού Γενικού Προξενείου να δημιουργεί δομές ακόμη και εκπαιδευτικές προκειμένου να παραμείνει η Μειονότητα  ελεγχόμενη από συγκεκριμένα κέντρα.

Ο ίδιος ο Μετέ μαζί με το κόμμα ΚΙΕΦ αλλά και τους «συλλόγους» που έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια στην Θράκη δημιουργούν δίκτυο πολιτικής, οικονομικής και θρησκευτικής χειραγώγησης της μειονότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να  αισθάνεται ευτυχής επειδή η μειονότητα ψήφισε μαζικά τους υποψήφιους βουλευτές του στις τελευταίες εκλογές, δεν αντιλαμβάνεται όμως ότι η κυβερνητική πλειοψηφία (με την συμμετοχή του κατά τα άλλα τουρκοφάγου Πάνου Καμμένου) στηρίζεται σε τρεις μειονοτικούς βουλευτές, και έτσι είναι ανά πάσα στιγμή εκβιάσιμη από το «κέντρο» που χειραγώγησε την μειονοτική ψήφο.

Το μήνυμα εξάλλου το έστειλε το τουρκικό Προξενείο στις ευρωεκλογές, όταν κατεύθυνε μαζικά την μειονοτική ψήφο στο κόμμα ΚΙΕΦ το όποιο αναδείχθηκε πρώτο στην Ξάνθη και στην Ροδόπη.

Εντύπωση (θετική) πάντως προκαλεί το γεγονός ότι στις δηλώσεις αυτές υπήρξε αντίδραση από το ΥΠΕΞ, με εντολή προφανώς του Νίκου Κοτζιά.

«Εμπρηστικές πρωτοβουλίες και δηλώσεις που αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν κλίμα αναστάτωσης και αβεβαιότητας προφανώς δεν βοηθούν κανέναν, ούτε βεβαίως το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται» ήταν η αντίδραση του ΥΠΕΞ  στα όσα συνέβησαν στην Σαμψούντα, με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Στράτο Ευθυμίου να επισημαίνει ότι η Ελλάδα ακολουθεί πολική ισοπολιτείας και ισονομίας για όλους τους πολίτες και η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης απολαμβάνει πλήρως όλα τα δικαιώματα της και αναπτύσσεται απρόσκοπτα.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Διεθνή, Ελλάδα. Bookmark the permalink.

One Response to Νέο παραλήρημα εναντίον της Ελλάδας από τον ψευδομουφτή Ξάνθης

 1. Ο/Η xberliner λέει:

  1. «η κυβερνητική πλειοψηφία (με την συμμετοχή του κατά τα άλλα τουρκοφάγου Πάνου Καμμένου) στηρίζεται σε τρεις μειονοτικούς βουλευτές, και έτσι είναι ανά πάσα στιγμή »
  Αυτό είναι καταρχήν κινδυνολογία. Οι μουσουλμάνοι βουλευτές πάντα ακολουθούσαν και ακολουθούν τη γραμμή του κόμματος με το οποίο εκλέγονται. Αν κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία από κάποιους αυτοί σίγουρα δεν είναι οι μουσουλμάνοι βουλευτές.

  2. Ο ψευδομουφτής μπορεί να λέει ότι γουστάρει και όπου γουστάρει. Κακώς το υπουργείο εξωτερικών απάντησε. Ειδικά το εξωτερικών(!!!) να απαντά για ζητήματα ελλήνων πολιτών. Δεν είναι αυτός το πρόβλημα. Το προξενείο της Κομοτηνής και το μαύρο χρήμα που διακινεί είναι το πρόβλημα.

  3. Η εκλογή του τρίτου μειονοτικού στη Ροδόπη (3 στους 3) δείχνει το πρόβλημα που υπάρχει με το προξενείο και τον έλεγχο της μειονότητας. Θέλει πολύ καλή οργάνωση και έλεγχο της κοινότητας ώστε να μοιράσεις του ψήφους έτσι ώστε να πετύχεις το μέγιστο. Η εκλογή του μειονοτικού με το ποτάμι π.χ. δεν έτυχε πέτυχε.

  4. Αν κάτι μπορεί και πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να συνεχίσει τις πολιτικές απογκετοποίησης της μειονότητας. Το μέτρο π.χ. να εισάγονται στα πανεπιστήμια με ξεχωριστεί λίστα παιδιά από τη μειονότητα ήταν σωστό. Ήθελε να το καταργήσει ο Σαμαράς. Αν το έκανε ας το επαναφέρει ο Φίλης. Επίσης πρέπει να κόμματα να σταματήσουν για 50 ή 100 χιλιάδες ψήφους να συνδιαλέγονται με το προξενείο (αναφέρομαι σε πασοκ, νδ, και συριζα). Επιλογή των υποψηφίων σύμφωνα με τις αρχές τους (κομμάτων και υποψηφίων) και ας αφήσουν το προξενείο να παίζει όσα παιχνίδια θέλει στις εκλογές.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s