Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο

Liberal  /  Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο

Για νέα «κακόγουστη θεατρική παράσταση της κυβέρνησης», κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του με αφορμή τις κυβερνητικές «θριαμβολογίες» για την απόφαση του Eurogroup.

«Το τέταρτο συμπληρωματικό Μνημόνιο που θα υπογράψει είναι πολύ επώδυνο για να καλυφθεί μέσα στις προκλητικές θριαμβολογίες της», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι τα μέτρα ύψους 5,4 δις δεν θα ήταν απαραίτητα εάν δεν είχε εκτροχιαστεί η οικονομία τους τελευταίους 15 μήνες μήνες και καταγγέλλει ότι εκτός από τα άδικα μέτρα στο Ασφαλιστικό και το «βουνό από φόρους» που επιβάλλει, υποχρεώνεται, λόγω της αναξιοπιστίας της, «να αποδεχθεί και έναν πρόσθετο ειδικό μηχανισμό επιπλέον μέτρων» .

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται επίσης σε «γενικόλογη, μπερδεμένη και υπό προϋποθέσεις ρύθμιση για το χρέος» και επισημαίνει ότι η αντιμετώπιση της κρίσης και της ανεργίας απαιτεί εμπιστοσύνη και επενδύσεις, στις οποίες αυτή η κυβέρνηση «έχει αλλεργία». Την κατηγορεί ότι «συνεχίζει να λέει κατά συρροήν ψέματα κάθε μέρα, επιχειρώντας να κάνει μπροστά στα μάτια μας το μαύρο άσπρο. Και κυρίως δεν έχει καμία ιδέα για το πώς μπορεί να διοικηθεί μια ευρωπαϊκή χώρα», ενώ καταλήγει λέγοντας πως «η Ελλάδα γυρνάει κάθε μήνα προς τα πίσω και η Κυβέρνηση πανηγυρίζει».

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ έχει ως εξής:

«H Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ανέβασε από χθες νέα θεατρική παράσταση. Πολύ κακόγουστη όμως. Διότι το τέταρτο συμπληρωματικό Μνημόνιο που θα υπογράψει, το δεύτερο δικό της μέσα σε λίγους μήνες, είναι πολύ επώδυνο για να καλυφθεί μέσα στις προκλητικές θριαμβολογίες της.

Η Κυβέρνηση υπογράφει μέτρα 5,4 δις ευρώ, που δεν θα ήταν απαραίτητα, αν δεν είχε συντελεστεί ο εκτροχιασμός της οικονομίας τους τελευταίους 15 μήνες. Και τώρα προσπαθεί να τα “μπαλώσει” με τα επώδυνα και άδικα μέτρα στο ασφαλιστικό, αλλά και με ένα βουνό φόρους.

Αλλά επειδή η αξιοπιστία της είναι κοντά στο μηδέν, υποχρεώθηκε να αποδεχθεί έναν πρόσθετο ειδικό μηχανισμό επιπλέον μέτρων για την Ελλάδα.

Πέρα από τον ήδη θεσμοθετημένο. Τον λεγόμενο “κόφτη”. Μηχανισμός που έχει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα αυξάνει ακόμα πιο πολύ το λογαριασμό. Και απέναντι σε αυτά τι αντιπαρατάσσει; Μια γενικόλογη, μπερδεμένη και υπό προϋποθέσεις ρύθμιση για το χρέος. Με άλλα λόγια: Βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό τώρα, αβέβαιη ρύθμιση για το χρέος στο μέλλον.

Θα μπορούσε να θυμίσει κανείς ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει ήδη περικοπεί από το 2012 και μάλιστα κατά 130 δις ευρώ, χωρίς όμως αυτό να είναι από μόνο του αρκετό για οριστική έξοδο από την κρίση.

Και τούτο, διότι αυτό που πρωτίστως απαιτείται για να αντιμετωπιστούν η κρίση και η ανεργία είναι εμπιστοσύνη και επενδύσεις.

Και αυτή η Κυβέρνηση έχει αλλεργία στις επενδύσεις. Αλλεργία στην επιχειρηματικότητα. Αλλεργία στον ιδιωτικό τομέα. Αλλεργία τελικά σε ό,τι δημιουργεί νέες δουλειές.

Νέες δουλειές είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα πάνω από όλα. Και αυτό προϋποθέτει εμπιστοσύνη στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις. Λιγότερους, όχι περισσότερους φόρους. Και χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες.

Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να τα πετύχει. Συνεχίζει να λέει κατά συρροήν ψέματα κάθε μέρα, επιχειρώντας να κάνει μπροστά στα μάτια μας το μαύρο άσπρο. Και κυρίως δεν έχει καμία ιδέα για το πώς μπορεί να διοικηθεί μια ευρωπαϊκή χώρα.

Η Ελλάδα γυρνάει κάθε μήνα προς τα πίσω και η Κυβέρνηση πανηγυρίζει».

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Ελλάδα, Πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.