«Προκόφτης»

Αφού οι αυτόματες περικοπές θα γίνονται με προεδρικό διάταγμα, ο νέος μηχανισμός μπορεί να αποκαλείται, τιμής ένεκεν, «Προκόφτης»…  (ΤΕΧΤ του Protagon)

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

44 Responses to «Προκόφτης»

  1. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Ο κ. Προκόπης πάντως είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα δεξιού που κάνει τα πάντα για το ονόρε, γι αυτό και τα βρίσκει τέλεια με τον κ. Αλέξη. Όπως είναι γνωστό και έχει συζητηθεί πλειστάκις, η ανάδειξη του κ. Προκόπη, όπως και του κ. Πάνου, εξυπηρετούσε τους πολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Αλέξη, που ήθελε να αποδώσει τα της κρίσης στον κ. Γιώργο, προκειμένου να εισπράξει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του. Το κόλπο έπιασε.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η zepos λέει:

    Νο προμπλεμ..για το Κατρούγκαλο (ο αθλιότερος ψεύτης): «αν χρειαστεί, αντί να μειώσουμε συντάξεις μπορούμε να αυξήσουμε τη φορολογία και να προχωρήσουμε στην αύξηση των εισφορών. Όταν σου λείπουν χρήματα, είτε να μειώσεις τη δαπάνη μπορείς, ή να αυξήσεις τα έσοδα».

    Θα αυξήσει τα έσοδα ο αρχιμαλάκας με νέα αύξηση φόρων…η οποία αν και έγινε τα μείωσε…και δεν έπιασε τους στόχους.. Τόσο αθλιος…

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η xBerliner λέει:

    «Τόσο αθλιος…»
    zepos όπως γράφω και σε άλλο σχόλιο μην υποτιμάς την ηλιθιότητά τους. Με 2 άντε 3 εξαιρέσεις όλη (μα όλη) η κυβέρνηση αποτελείται από ανθρώπους κυριολεκτικά πολύ μέτριας (στην καλύτερη περίπτωση) ευφυίας.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η δεξιος λέει:

    Υπάρχουν έμμεσοι φόροι που δεν γίνεται παρά να εισπραχθούν π.χ. ΦΠΑ 24% στο ρεύμα και το νερό.Δεν θα πιείς νερό ή θα κόψεις το ρεύμα επειδή ο Κατρούγκαλος θα σε χρεώσει;
    Απλά αυτοί οι τύποι θα δημιουργήσουν το πρωτο γνήσια λαικό νεοφιλελεύθερο ρεύμα στην Ελλάδα.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Δύστροπη Πραγματκότητα λέει:

    Πρόκειται για μία κυβέρνηση ανίκανων απατεώνων που τους ενώνει μία πολύ ισχυρή επιθυμία για την κατοχή της εξουσίας. Η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς, πλήν του πως θα κρατηθούν στην εξουσία, δεν δίνει δεκάρα για τίποτα άλλο.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Ενη λέει:

    Σε ο,τι αφορα την «ευφυια» των κυβερνωντων, μπορει να θυμηθει κανεις οτι η κυβερνηση ΓΑΠ, χαρακτηριζονταν ως παντελως, ηλιθιοι, αχρηστοι, ασχετοι κηπουροι, με πρωτο τον πρωθυπουργο ως αρχιβλακα ,Τζεφρυ και αλλα απαξιωτικά επιθετα……… .

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ο πιο δίκαιος χαρακτηρισμός είναι …αδίστακτοι

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η xberliner λέει:

    Ενη
    ο ΓΑΠ ήταν ο λάθος άνθρωπος τη λάθος στιγμή στη λάθος χώρα. Δεν είναι ηλίθιος, αλλά δεν ήταν ο κατάλληλος πολιτικός για εκείνη τη στιγμή.
    Η αποδόμησή του όμως είχε ξεκινήσει από το εσωτερικό του πασοκ (λέγε με και Μπένυ). Η πτώση του επίσης έγινε από το εσωτερικό του πασοκ (πάλι λέγε με Μπένυ) σε συνεργασία με εξωτερικούς της χώρας πολιτικούς με ένα τρόπο οριακά συνταγματικό (αν και κατά τη γνώμη μου αυτό που έκανε ο Βενιζέλος είναι συνταγματικό πραξικόπημα). Και μια και το έφερε η κουβέντα δεν μπορώ να μην κάνω τον παραλληλισμό ότι οι σανέλ είναι άθλιοι επειδή ηλίθιοι αλλά ο Βενιζέλος είναι άθλιος επειδή είναι (και) πανέξυπνος.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η zepos λέει:

    Θα γράψουν και θα πουν πολλά ακόμη για τον ΓΑΠ. Αλλά στο βάθος ξέρουν πολύ καλά οτι η πατρίδα μας ΕΧΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ίσως μοναδική – να γίνει μια μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα..
    Για την ώρα: ΚΙΝΗΜΑ:
    Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε, μετά από πολλές περιπέτειες, την τροποποιημένη Τεχνική Μελέτη των Μεταλλευτικών Εγκαταστάσεων Σκουριών, Χαλκιδικής. Η έγκριση αυτή κρατάει την επένδυση ζωντανή, μετά την προειδοποίηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την επένδυση αν δεν προχωρούσε το θέμα.

    Μέχρι στιγμής, οι κακοί χειρισμοί, οι άστοχες δηλώσεις και η όξυνση του κλίματος εκ μέρους του Υπουργείου, έδειξαν την απειρία και την ιδεοληψία ορισμένων στελεχών της Κυβέρνησης και έπληξαν ανεπανόρθωτα την εικόνα της χώρας στο διεθνές επενδυτικό κοινό. Ελπίζουμε ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορέσει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι χωρίς ιδιωτικές και ξένες επενδύσεις, δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο.

    Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στηρίζει όλες τις επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας, αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα της Εθνικής Οικονομίας και σέβονται απόλυτα το περιβάλλον.

    Επαναλάβουμε ότι, λόγω της περιβαλλοντικής πολυπλοκότητας της συγκεκριμένης επένδυσης, χρειάζεται στενή παρακολούθηση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, για να διασφαλιστούν οι συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης. Ενδεχόμενη αστοχία του έργου όχι μόνο θα προκαλέσει σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος αλλά και θα καταδικάσει κάθε μελλοντική επενδυτική προσπάθεια στον ανάλογο τομέα.

    Η χώρα μας διαθέτει άφθονους ανθρώπινους και φυσικούς πόρους για να φιλοξενήσει μεγάλες επενδύσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη. Αυτό προϋποθέτει ξεκάθαρους κανόνες που θα προφυλάσσουν το περιβάλλον, το δημόσιο συμφέρον και την σταθερότητα του επενδυτικού τοπίου σε βάθος χρόνου.

    http://www.tokinima.gr/gia-tin-ependisi-tis-ellinikos-chrisos-sti-chalkidiki-tomeas-perivallontos-ke-viosimis-anaptixis-10-05-2016/

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @xberliner
    Συμφωνούμε απόλυτα. Θα είχα να προσθέσω ότι την εποχή της κυβέρνησης ΓΑΠ, το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει σχεδόν τελείως τα πολιτικά του χαρακτηριστικά και είχε απομείνει μόνο ο μηχανισμός νομής της εξουσίας. Ο ίδιος ΓΑΠ είχε την ψευδαίσθηση ότι μπορούσε με μερικές διακηρύξεις να αλλάξει το πολιτικό κλίμα αλλά οι ψηφοφόροι του δεν θέλησαν, και πολλοί δεν θέλουν ακόμα και σήμερα, να αντιληφθούν τα χαρακτηριστικά της κρίσης και ο κομματικός μηχανισμός του δεν ήταν σε θέση να πάρει τις πολιτικές πρωτοβουλίες που ήταν απαραίτητες για την αντιμετώπιση των αιτίων της. Το μόνο που κατάφεραν πολλοί πασόκοι να κάνουν με τα γνωστά επακόλουθα, ήταν να μετακομίσουν από ένα σημείο και πέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μάλιστα την εντύπωση ότι βουτάνε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
    Όσο για το Βενιζέλο, θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που επεδίωκε με κάθε τρόπο την άνοδό του στην εξουσία αλλά δεν είχε την απαραίτητη αυτογνωσία για να αναγνωρίζει τους προσωπικούς του περιορισμούς και νομίζει ότι είναι κάτι παραπάνω από αυτό που είναι πραγματικά. Σαν πολιτικός είναι τραγικά ευθυνόφοβος και το μόνο που μπορούσε πάντοτε να κάνει αποτελεσματικά, ήταν να είναι το νούμερο δύο ή τρία στην κομματική ιεραρχία και να αξιοποιεί την ακατάσχετη ευφράδεια λόγου που διαθέτει για να στηρίζει την πολιτική του αρχηγού. Γι αυτό συνεργάστηκε τόσο καλά με τον Α. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά αλλά ειδικά σήμερα είναι τελείως άχρηστος, καθώς δεν διαθέτει καμιά απολύτως στρατηγική αντίληψη για τη χώρα. Ένας ακόμα πολιτικάντης που ξέρει να καμουφλάρεται. Δεν έριξε βέβαια μόνος του τον ΓΑΠ αλλά σε συνεργασία με κάποιους άλλους ανάλογων «ικανοτήτων» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Θα είχε νόημα να συζητάμε ποιος έριξε τον ΓΑΠ το Νοέμβρη του 2011, αν το καλοκαίρι του 2011 δεν προσπαθούσε ο ίδιος να παραδώσει την εξουσία. 🙂

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η zepos λέει:

    Ναι, έχεις κάποιο δίκιο σχο…Μάλιστα τότε, την επόμενη μέρα που ο ΓΑΠ τηλεφώνησε στον Σαμαρά και του ζήτησε συνεργασία με όποιο τίμημα για τον ίδιο, έγραψα ξεκάθαρα στην καλύβα οτι ήταν ΛΑΘΟΣ, το οποίο μάλιστα θα το πληρώσει και ο ίδιος αλλά και η πατρίδα μας..
    Όμως όπως φάνηκε μετέπειτα, ήταν στην κυριολεξία σχεδόν μόνος του να προσπαθεί να πείσει οτι χωρίς συνεργασία όλων των πολιτκών δεν επρόκειτο να σωθεί η χώρα σύντομα. Και όπως αποδείχτηκε ΟΥΤΕ μακροπρόθεσμα..
    Ήδη τον είχαν ειδοποιήσει οτι θα τον ρίξουν οι σφετεριστές με προεξάρχοντα τον Βενιζέλο.
    Η γνώμη μου είναι οτι έπρεπε να τους επιτρέψει να τον καταψηφίσουν οι δικοί του βουλευτές στην ψηοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να τους γράψει η ιστορία ως πραξικοπιματίες και να μην μπορούν πλέον να ισχυριστούν οτι «ο ίδιος παρέδωσε την εξουσία», κάτι που και εσύ επαναλαμβάνεις χωρίς οίκτο!

    Σήμερα οι πασοκοι και άλλοι, αναμασάνε ονόμτα τότε υπουργών και μάλιστα λένε: νόμος Λομβέρδου, νόμος Κατσέλη, νόμος Ραγκούση, νόμος Διαμαντοπούλου, αναφέροντας νομοθετήμα τομές στην αναγκαία μεταρρύθμιση, αλλά ΠΟΤΕ δεν τολμούν να αναφέρουν ΠΟΙΟΣ ρε γαμώτο ήταν πρωθυπουργός τότε.. Ως να ήταν ένα συμβούλιο υπουργών με πρωθυπουργό τον κανένα…
    Τα έχω ξαναγράψει αλλά καλό είναι να τα ξαναδείτε.. Πόσα έγιναν σε 18 μήνες ΓΑΠ για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις; Είναι αμέτρητες οι τομές στην νομοθεσία σε όλους τους τομείς..

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αγαπητέ Ζέπο!

    Την περίοδο του ΓΑΠ ψηφίστηκαν και εντελώς παράλογοι νόμοι.
    Π.χ. πέρασε νομοθεσία που επιτρέπει τεράστιες εκπτώσεις που φτάνουν και πάνω από 90%, διαλύοντας εντελώς τις μελέτες δημοσίων έργων και τα τεχνικά γραφεία. 🙂

    Θυμάμαι και τη διαπόμπευση των μηχανικών και τα τσάμικα για το άνοιγμα του επαγγέλματος που στην ουσία συνίσταται στην εξαφάνιση των αμοιβών. 🙂

    Αλλά αυτά μπορείς να τα πεις …συντεχνιακά.

    Το σημαντικότερο …κακό είναι ότι ενώ είχε πλήρη γνώση τι παραλαμβάνει, στην αρχή το έριξε στα τσάμικα. Και μετά μερικούς μήνες, η ζημιά δεν μπορούσε να συμμαζευτεί πλέον.

    Αλλά αυτά είναι πλέον ιστορία. Πικρή ιστορία. Και διδακτική.

    Ας πούμε τουλάχιστον μια καλημέρα, που είναι και αφορολόγητη! 🙂

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η zepos λέει:

    Πάλι τα ίδια.. πλήρη γνώση..
    Ασε το ξαναείδαμε το έργο..
    Ο ίδιος ο Προβόπουλος είπε οτι τους προειδοποίησε οτι το έλλειμμα μπορεί φτάσει σε διψήφιο..από 6% που υπήρχαν φήμες γιατί τό επίσημο του ΚΑΚ ήταν 3%..
    Από αυτό το διψήφιο έως το 15 είναι τεράστια δαφορά σχο και ελπίζω πλέον να έχεις συναίσθηση του τερατώδους λάθους.. 5 μονάδες του τότε ΑΕΠ είναι 12 ολόκληρα δις ΕΤΗΣΙΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ..
    Ο προύπολογισμός του 10 που κατέθεσε ο ΓΑΠ τον Νοέμβριο του 2009 προέβλεπε μείωση κατά 6 μονάδες του ελλείμματος και έπεσε έξω ΜΟΝΟ μία μονάδα.. (Που είναι τα τσάμικα;) Το έλλειμμα κατέβηκε κατά 5 μονάδες και έπιασε τα 24,5 δις από 36,4 …Σήμερα κατηγορείται για παροχές ή για περικοπές! Η μοναδικήπαροχή ήταν το έκτακτο επίδομα 300 ευρώ σε πολύ χαμηλά εισοδήματα, το οποίο προήλθε από έκτακτη εισφορά 100 μεγάλων επιχειρήσεων και οχι από τον προϋπολογισμό.
    Και αυτά εν μέσω γενικής αντίδρασης και μάλιστα ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ με νομοθετικό έργο σπουδαίων μεταρρυθμίσεων όπως: Καλλικράτης,Διαύγεια,Ηλκ/κή συνταγογράφηση,Ηλκ/κή διακυβερνηση,θεσπίστηκε ο έλεγχος και η φορολόγηση των offshore, καταργήθηκε το τραπεζικό απόρρητο, θεσπίσθηκε ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα, έγινε η φοροδιαφυγή διαρκές αδίκημα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που δεν παραγράφεται..και άλλα πολλά..

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Ενη λέει:

    Ετσι ειναι Ζεππο, αλλά λειτουργησε μια τετοια παραπλ ηροφορηση, απο ολους, κομματα, ΜΜΕ, social media κ.α. , ολο αυτο το διαστημα 2009-2015-6, που μονο πια η ιστορία θα καταγραψει τα γεγονοτα. ……… Βεβαια τα γεγονοτα εχουν χιλιοειπωθει ………..

    Τώρα ομως που εγινε γνωστο οτι η «σκληρη αντιπολιτευση» κυρίως του Συριζα, ηρθε μπουμεραγκ για τον ιδιο, ολοι παιρνουν το μαθημα τους και ……προσεχουν.
    Ολοι ομως οι πολιτες τωρα πλεον, αντι να «κομματικοποιουν» τις αποψεις τους καλυτερα ειναι να σκεφτονται τη χωρα και οχι τα κομματα η οποια προσωπα..

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Ενη λέει:

    Τώρα η προσοχή π.χ. οσων σκεφτονται το μελλον της χωρας , στρεφεται σε ειδησεις οπως

    http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500076139

    «Συστημα κυματικης ενεργειας λειτουργει δοκιμαστικά στο Ηρακλειο»»

    υγ.
    Βεβαια μαθαινουμε οτι δεν θα εκπροσωπηθουμε στο Γιουροβιζιον. Δεν πειραζει, το καλλιτεχνικό επιπεδο αυτου του διαγωνισμου ειναι τοσο χαμηλο (αν δει κανεις το τι παρουσιαζεται), που δεν χανουμε τιποτα ως χωρα ουτε σε κουλτουρα ουτε σε prestige. 😆

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ζέπο, είχα διαβάσει για σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είχε γίνει το καλοκαίρι του 2009. Εκεί υπήρξαν δυο γραμμές, αυτή του Στουρνάρα που έλεγε ότι τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα και πρέπει να πουμε προεκλογικά την αλήθεια και αυτή της Κατσέλη που έλεγε «λεφτά υπάρχουν». Είναι σαφές ποια γραμμή πήρε το πάνω χέρι. 🙂

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η Ενη λέει:

    Αλλη μια ειδηση γυρω απο την οικονομία

    Κάτω από το 8% υποχώρησε η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2016 12:18 |
    Κάτω από το 8% υποχώρησε η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων

    Η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων υποχώρησε την Τρίτη κάτω από το 8%, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από έξι μήνες, μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για σταδιακή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

    Συγκεκριμένα, η απόδοση των 10ετών τίτλων υποχώρησε περισσότερο από 60 μονάδες βάσης (0,6 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 7,88%, συμπαρασύροντας προς τα κάτω και τις αποδόσεις ομολόγων άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Οι αποδόσεις των 2ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν περισσότερο από 150 μονάδες βάσης (1,5 ποσοστιαίες μονάδες) στο 7,97%, που είναι χαμηλό επίπεδο δύο μηνών.

    «Τουλάχιστον φαίνεται ότι η διαφορά μεταξύ του ΔΝΤ και των Γερμανών μειώνεται και αυτό έγινε αποδεκτό καλά από τους επενδυτές», δήλωσε υπεύθυνος για τη στρατηγική ομολόγων της εταιρείας RIA Capital Markets.

    Οι αποδόσεις των πορτογαλικών και ισπανικών τίτλων υποχώρησαν κατά 4 μονάδες βάσης στο 3,29% και 1,57%, αντίστοιχα, ενώ των ιταλικών τίτλων μειώθηκαν κατά 6 μονάδες βάσης στο 1,42%. Όσον αφορά τα 10ετή γερμανικά ομόλογα, οι αποδόσεις τους αυξήθηκαν ελαφρά στο 0,14%, υψηλότερα από το 0,075% που είναι το χαμηλό επίπεδό τους το 201

    Απο ΤΑΝΕΑ

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Ενη λέει:

    και ο σχετικος συνδεσμος

    my/article/5356655/katw-apo-to-8-ypoxwrhse-h-apodosh-twn-ellhnikwn-10etwn-omologwn/

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η zepos λέει:

    Για άλλη μια φορά σχο..επειδή φιάχνεσαι με το «λεφτά υπάρχουν»:

    «Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο.
    Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των ημέτερων και των ισχυρών στη χώρα μας.»

    Και ακόμη,
    «Λεφτά υπάρχουν, εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας,
    κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία.
    Εάν αυτά δεν απαντηθούν, οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα είναι ημιτελείς ή ακόμα και χωρίς αντίκρυσμα. Οι κρίσεις θα επανέρχονται ως συστημικά και όχι συγκυριακά φαινόμενα.»

    http://www.tokinima.gr/lefta_yparxoun/

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Έχει νόημα Σχολιαστή για να ξέρουμε ποιες είναι οι προοπτικές της αντιπολίτευσης.

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Ενη λέει:

    Ακριβως Ζεπο, ομως με τη φραση αυτή αποκομμενη απο τη συνεχεια της (υπαρχουν λεφτα για να αξιοποιηθουν στην οικονομια και οχι σε παροχες), και μαλιστα σε στιγμη που βρισκονταν η χωρα σε καταρρευση ηταν αδιανοητο να υπονοουντο …..παροχες. Κι΄ομως εκτοτε

    εγινε η μεγαλυτερη σπεκουλα ,που υπηρξε ποτέ στην πολιτικη, και δυστυχώς ακομα επαναλαμβανεται , παρ΄ολο που εχει χιλιοειπωθει ποια ηταν η πραγματικη εννοια της φρασης «λεφτα υπαρχουν».

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Για να επιμείνω 🙂 λοιπόν, οι ΠΑΣΟΚΟΙ το 2009 είχαν πλήρη γνώση για τα χάλια που είχε η οικονομία. Αν έλεγαν την αλήθεια προεκλογικά αντί για 44% θα έπαιρναν 43% και θα είχαν λυμένα τα χέρια να κάνουν αυτό που πρέπει. Αντίθετα προτίμησαν να διαψεύσουν ακόμα και τα λίγα που έλεγε ο Καραμανλής για να σιγουρέψουν την εξουσία. Η γραμμή Κατσέλη που αξιοποιήθηκε και απο τους συριζανελ.

    Θυμάμαι μια ομιλία του ΓΑΠ το Δεκέμβρη του 2009 στη σοσιαλιστική διεθνή (ως πρόεδρος). Κατηγορούσε αγρίως την ΕΕ και τα δεξιά κόμματα που κυβερνούσαν την Ευρώπη. Και μετά ήρθαν οι …μέλισσες. Τους ίδιους τους παρακαλούσε να βάλουν πλάτη. Κατά τη γνώμη μου ο ερασιτεχνισμός και η επιλογή στελεχών που δεν ήξεραν τι τους γινόταν, έφερε τα χειρότερα. 🙂

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η xberliner λέει:

    «οι ΠΑΣΟΚΟΙ το 2009 είχαν πλήρη γνώση για τα χάλια που είχε η οικονομία»
    Συμφωνώ γι αυτό και ήδη ο ΓΑΠ είχε συνομιλίες με τον Ντομινίκ (σωστά κατά τη γνώμη μου).

    «Αν έλεγαν την αλήθεια προεκλογικά αντί για 44% θα έπαιρναν 43% και θα είχαν λυμένα τα χέρια να κάνουν αυτό που πρέπει. »
    Διαφωνώ. Όση αλήθεια και να έλεγαν ο κόσμος δεν είχε καταλάβει ότι η χώρα ήταν χρεοκοπημένη. Το πασοκ επίσης δεν ήταν διατεθειμένο να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Ο ΓΑΠ ότι και να ήθελε να κάνει (και σε κάποια πράγματα έκανε πολλά και σημαντικά) δεν θα μπορούσε.

    Για μένα το τεράστιο λάθος του ΓΑΠ είναι ότι βιάστηκε. Θα έπρεπε με νύχια και με δόντια να κρατήσει λίγο τη χώρα μέχρι να σκάσει πρώτα η Ιρλανδία που πολλοί την περίμεναν πρώτη.

    Πάντως οι πασόκοι καλά θα είναι να το βουλώνουν όταν μιλάνε για το ΓΑΠ. Αυτοί των έριξαν. Συμφωνώ ότι έπρεπε να προχωρήσει και να τους αναγκάσει να ξεβρακωθούν με το συνταγματικό πραξικόπημα (που τελικά έκαναν καλυμμένα). Επίσης μην ξεχνάμε ότι τον πρώτο χρόνο πρέπει να ήταν ο μόνος πρωθυπουργός που ΔΕΝ είχε φιλικά προσκείμενο μέσο ενημέρωσης. Το μέγκα και ο δολ που παραδοσιακά στήριζαν πασοκ τον είχαν στη μπούκα για χάρη του χαϊδεμένου τους παιδιού του Μπένυ. Γι αυτό ξαναλέω καλό είναι οι πασοκοι να το βουλώνουν.

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Νά τα τα λεφτά:
    https://offshoreleaks.icij.org/search?c=GRC&cat=1&e&j&q&utf8=%E2%9C%93
    ICIJ – Panama Papers Η ελληνική λίστα offshore, ολόκληρη με τα γκλάμουρ ονόματα
    Υπ΄ αυτό το πρίσμα (και μόνον), η φράση Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν» ήταν ορθότατη και ακριβέστατη. Το ελληνικό τεράστιο δημόσιο χρέος είναι ελληνικός τεράστιος ιδιωτικός πλούτος, όπως η δεξιά και αριστερή σελίδα ενός ισολογισμού.
    Φυσικά, υπό την άλλη έννοια που προσδόθηκε στη φράση από «μνημονιακά» και «αντιμνημονιακά» Μουου-Μουου-Έ, η ίδια φράση είναι απολύτως λανθασμένη.
    Το λάθος Παπανδρέου ήταν ακριβώς αυτό: Σημασία έχει να έχεις εσύ τη δύναμη και την εξουσία να καθορίζεις το νόημα των λέξεων – και ο τρόπος να την έχεις είναι οι πράξεις, όχι οι ίδιες οι λέξεις.
    Δεν την είχε, γι αυτό και απέυχε.

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η aftercrisis λέει:


    Χρήμα με πολλές οσμές, βαρειά γαλλικά αρώματα και βόθροι με αρουραίους:
    Από τον «φιλελεύθερο» (καημένε Τζων Λοκ) και «ευρωπαϊστή» (τυχερή Ευρώπη, τι Παναμέζους και Κεϊμανέζους επενδυτές έλκεις !) Φέσσα μέχρι τον «λύσσα στο αλάτι» εθνικολαϊκιστή Τράγκα.

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η aftercrisis λέει:

    xberliner,
    κάτι μου λέει ότι η Ιρλανδία, βλέποντάς την από την σκοπιά του 2010, κανονικά μπορεί και να άντεχε (μπορεί, λέω) και να μην θα έσκαγε.
    Η Ιρλανδία έσκασε λόγω του Ντωβίλ και του ελληνικού PSI. Την παρέσυρε το downward spiral που προκάλεσε το «κούρεμα», δημιουργώντας στις αγορές απόλυτη κρίση εμπιστοσύνης για όλη την ευρωπαϊκή περιφερεια. Άν δεν έβγαζε το «μπαζούκας» ο Ντράγκι το καλοκαίρι του 2012, το Ντωβίλ μάλλον θα είχε καταστρέψει εντελώς ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη ζώνη του ευρώ, ίσως και την ΕΕ
    Το Ντωβίλ ήταν μια τεράστια πατάτα ανευθυνότητας των Σαρκοζύ-Μέρκελ (ο πρώτος παρέσυρε την δεύτερη), στημένη για καθαρά πολιτικάντικους λόγους. ΟΙ Έλληνες πολιτικοί κακώς ενθουσιάστηκαν με αυτόν τον τυχοδωκτισμό με …καρδιά και ψυχή. Πλην ελάχιστων τιμητικών εξαιρέσεων (π.χ. θυμάμαι τον Σαχινίδη). Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει το PSI αλλά είναι αργά, άλλωστε τότε υποστήριζε και επαύξανε.
    Ουδεν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση απο το ταμείο.

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αφτερ,

    μισθοί και συντάξεις Δ.Υ. 1999, 9 δισ

    μισθοί και συντάξεις Δ.Υ. 2009, 29 δισ

    και αντίστοιχα αυξημένο το λειτουργικό κόστος του δημοσίου. Εκει βλέπω τα μεγάλα ποσά και όχι στην παραβατική συμπεριφορά που έχει πιο χαμηλό …μπατζετ 🙂

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η aftercrisis λέει:

    σχο,
    εκτός των άλλων, αυτά καθόλου δεν αλληλοαποκλείονται.
    Σεβαστό ποσό των σεβαστού ύψους μισθών, εφάπαξ και συντάξεων της «σεβαστής» μερίδας των ευρύτερων ΔΥ (ελληνιστί βαθύ κράτος, ευγενή ταμεία, ειδικά μισθολόγια, διευθυντικά ή και «μεσαία» στελέχη σε «καλές» ΔΕΚΟ ή σε παραρτήματα παράπλευρα βλαχοδημαρχιών κτλ), γίνονταν παναμέζικα (ή κυπριακά ή ελβετικά ή…) assets.
    Σχεδόν ίδια σούμα με τις μεζονέτες, σύμφωνα με τους (ερασιτεχνικούς) υπολογισμούς μου.
    Άν βάλουμε στη σούμα και το «αγνό λαδάκι», τα πάμπερς και τα περιεχόμενα ολόκληρων βιβλιοθηκών από χοντρούς δερματόδετους τόμους, ο Κάπταιν Τζάκ Σπάρροου στην Τορτούγκα θα κοκκινίσει απο ντροπή.
    Μην κρίνεις τους ΔΥ από δασκαλάκους ή «μπατσίνες», υπάρχουν λάχανα και παραπούλια.

    Μου αρέσει!

  30. aftercrisis 11 Μαΐου 2016 στο 16:32

    Νά τα τα λεφτά: (γνωστο απο το 2013)

    H BNP Paribas και η Credit Agricole έστηναν παράκτιες εταιρείες
    Για λογαριασμό πελατών τους που αναζητούσαν μυστικότητα και ελαφρύτερη φορολογία
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2013 14:40
    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=506466

    Μου αρέσει!

  31. aftercrisis 11 Μαΐου 2016 στο 17:12

    «…Άν βάλουμε στη σούμα και το «αγνό λαδάκι», τα πάμπερς και τα περιεχόμενα ολόκληρων βιβλιοθηκών από χοντρούς δερματόδετους τόμους, ο Κάπταιν Τζάκ Σπάρροου στην Τορτούγκα θα κοκκινίσει απο ντροπή…»

    Συμπληρωσις.

    Μελη επιτροπων διαγωνισμού προμηθειων, εργων, εργων με το συστημα Μελετη -Κατασκευη ( Μ-Κ), μεγαλης αξιας Μελετων, ΓΓ, υφυπουργοι, Δημαρχοι, Υπουργοι, Τελωνικοι, Εφοριακοι, δΙευθυντες Πολεοδομιων, μαιευττηρες, χειρουργοι ΕΣΥ,

    ….., λοιποι μεγαλογιατροι,….

    ΥΓ Περι το 1995, ημουν αυτηκοος μαρτυρας της προσφορας εργολαβου σε 3 μελη επιτροπης ιαγωνισμού εργων με Μ-Κ

    Ειπε : 5-5-3 η 5-3-3 (εκατ. δρχ.) αν ενθυμουμαι καλως. (5 ο Προεδρος)

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η xberliner λέει:

    Άμεσα ή έμμεσα μαζί τα φάγαμε λέμε.
    Κάποιοι περισσότερα, κάποιοι λιγότερα, κάποιοι ψίχουλα και άλλοι τίποτα. Αλλά οι πολλοί κάτι τσίμπησαν, από αυτούς με τις οφσορ, τους δημ. υπαλλήλους, τους όλα-τα-κιλά-όλα-τα-λεφτά μέχρι και ελεύθερους επεγγελματίες που είχαν αντικείμενο εργασίας επειδή υπήρχαν πολλοί δημ. υπ. με υψηλούς μισθούς να κινήσουν την αγορά.
    The party is over αλλά οι τελευταίοι μαζί με τους εργαζόμενους υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα πληρώνουν το λογαριασμό..

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η δεξιος λέει:

    Τα λεφτά υπάρχουν έτσι όπως ελέχθη και εξελήφθη είχε την έννοια ότι θα σας δώσουμε λεφτά.
    Δεν μπορούσε να έχει άλλο νόημα γιατί μια προεκλογική εκστρατεία δεν συμβαίνει εν κενώ,είναι μία διαμάχη αντιπάλων κομμάτων.Όταν το ένα κόμμα κατεβαίνει με σύνθημα «πάγωμα μισθών και συντάξεων» και το άλλο με σύνθημα «αυξήσεις γιατί λεφτά υπάρχουν» μόνο με ένα τρόπο μπορεί να το καταλάβει ο ψηφοφόρος.
    Και τώρα ο Τσίπρας προσπαθεί να διασωθεί με το εφεύρημα δεν σας είπα ψέματα αλλά είχα αυταπάτες.Δηλαδή δεν είμαι ψεύτης αλλά χαζός.Θα δούμε πόσο θα πιάσει και αυτό.

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Θα πιάσει ότι και να λέει, στους Δ.Υ. στο βαθμό που εγγυάται ότι δεν θα απολύσει Δ.Υ.

    Ο Μητσοτάκης έχει πρόβλημα εκει γιατί είναι αντιπαραγωγικό να θέτεις σε αβεβαιότητα 600 χιλιάδες με την προοπτική να απολύσεις 30 χιλιάδες. 🙂 Και παρ’ ολο που δεν απόλυσε σχεδόν κανένα όταν ήταν υπουργός έχει συνδεθεί με το θέμα, σαν να απέλυε 5000 τη βδομάδα, ενώ ανάθεμα αν απέλυσε 5000 σε όλη την περίοδο. 🙂 Κακή επικοινωνιακή στρατηγική.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η δεξιος λέει:

    Δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς.Τις απολύσεις τις υπέγραψε όλη η κυβέρνηση.Υπουργός αρμόδιος ήταν ο Μανιτάκης της ΔΗΜΑΡ που έπαιζε 6 μήνες κατενάτσιο.Τελικά τον στρίμωξε στο ασανσέρ ο Τόμσεν (ο Μανιτάκης τα λέει αυτά) και του είπε θα χρεωκοπήσει η χώρα σου και θα είσαι εσύ υπεύθυνος.
    Αναγκαστικά επενέβη ο Σαμαράς και έδωσε την λύση με το κλείσιμο της ΕΡΤ και την τοποθέτηση του Μητσοτάκη ως υπουργού Διοκητικής Μεταρρύθμισης.Η τοποθέτηση ήταν δίκαιη διότι ο Μητσοτάκης έχει λόγω και του πατέρα του τη φήμη του νεοφιλελεύθερου.Όταν λοιπόν παίρνεις ψήφους από αυτούς στον ιδιωτικό τομέα που θέλουν να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο πρέπει να πληρώσεις και το κόστος,δεν γίνεται όταν έχουν υπογραφεί στο μνημόνιο οι απολύσεις να τις κάνει κάποιος άλλος.
    Όμως όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν κανένα λόγο – πραγματικό εννοώ και όχι φαντασιακό ιδεολογικό να ψηφίσουν Τσίπρα.

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η Ενη λέει:

    «Τα λεφτά υπάρχουν έτσι όπως ελέχθη και εξελήφθη είχε την έννοια ότι θα σας δώσουμε λεφτά.
    Δεν μπορούσε να έχει άλλο νόημα γιατί μια προεκλογική εκστρατεία δεν συμβαίνει εν κενώ,είναι μία διαμάχη αντιπάλων κομμάτων.Όταν το ένα κόμμα κατεβαίνει με σύνθημα «πάγωμα μισθών και συντάξεων» και το άλλο με σύνθημα «αυξήσεις γιατί λεφτά υπάρχουν» μόνο με ένα τρόπο μπορεί να το καταλάβει ο ψηφοφόρος.» (Δεξιός)

    Κι΄ομως δεν ειναι ετσι Δεξιέ.

    Ο Παπανδρεου δεν ερχονταν να μοιρασει λεφτα ουτε εξηγγειλε αυξησεις. Αντιθετα το κεντρικο του σχεδιο διακυβερνησης ηταν να ξεμελιωθει το πελατειακο κρατος και να γινει μια ριζικη αναδιαρθρωση και εκσυγχρονισμος των δομων του.

    Ουτε βεβαια ισχυουν αυτά περί συμβουλών της Κατσελη (οπως λεει και ο σχο), για παροχες και λεφτα υπαρχουν.
    Η Κατσελη με καθηγητικη θητεια σε αμερικανικο πανεπιστημιο το Yale,και στελεχος του ΟΟΣΑ,
    δεν ηταν δυνατόν να πιστευε σε πολιτικαντικες συμπεριφορες , για αγρα ψηφων, αλλά αντιθετα συμμεριζονταν τις ιδεες του Παπανδρεου, περι εκσυγχρονισμου του κρατους και ριζικες αλλαγες σε ολα.

    Ολα ομως ανατραπηκαν πρωτα με την πραγματικοτητα της οικονομίας που παρελαβε η κυβερνηση ΓΑΠ απο τον ΚΑΚ, η χωρα στο γκρεμο, και υστερα απο τις σκληρες αντιστασεις απο ολα τα μικρο-μεσαια-μεγαλα συμφεροντα που απολαμβαναν προνομια (με ευθυνη ολων των κυβερνησεων και του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομενου), που πολεμησαν σκληρα την κυβερνηση Παπανδρεου.
    Η πραγματι υπονομευση ,απο το ιδιο το ΠΑΣΟΚ, δεν θα καταφερνε να φερει το αποτελεσμα που τελικα συνεβη.

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    http://www.analyst.gr/2016/05/11/i-germaniki-pagida/

    Ο βασικός λόγος που εμφανίζεται τόσο σίγουρος αυτή τη φορά ο κ. Σόιμπλε για την Ελλάδα είναι το ότι, η κυβέρνηση του παρέδωσε τα κλειδιά της πατρίδας μας – τα οποία γνωρίζει πολύ καλά πώς να χρησιμοποιήσει, προς όφελος της δικής του

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η Don Johnson λέει:

    @σχολιαστής

    Το δυστύχημα είναι ότι φοβάμαι ότι ο σόιμπλε μπορεί να ωφελήσει την Ελλάδα περισσότερο από τους έλληνες πολιτικούς. Κι αυτό είναι κατάντια και τραγωδία ταυτόχρονα.

    Και κάτι ακόμη, η συζήτηση για τη μείωση είναι άκαιρη σκόπιμη κι αρκούντως ηλίθια, όταν πληρώνεις μόνο τόκους και για τα επόμενα χρόνια. Αν δεν σταματήσεις τον παρασιτισμό του δημοσίου δεν θα κάνεις τίποτε. Εκτός κι αν οι αγελάδες είναι τόσο ιερές. Σωστό κι αυτό θα μου πεις. Εδώ ο Μητσοτάκης είναι φιλελεύθερος…

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η Ενη λέει:

    Ο πλουτος της Ελλαδας εχει μεταφερθει στο Λονδινο…….

    ««Ώρα για ελάφρυνση του χρέους»
    Ντάισελμπλουμ: Ο πλούτος της Ελλάδας έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο

    Λονδίνο: Τη θέση ότι ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

    Ο ίδιος σημείωσε ότι τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα είναι δύσκολα, αλλά αναγκαία, ενώ υπογράμμισε: «Το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο».

    Συγκεκριμένα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε: «Το επόμενο Eurogroup θα συνέλθει στις 24 Μαίου. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης, (το οποίο) θα ζημιώσει την Ευρώπη και την Ελλάδα».

    Πρόσθεσε ότι «από το καλοκαίρι (του 2015), το Eurogroup έχει γίνει πολύ πιο παραγωγικό. Ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας», αλλά διευκρίνισε ότι «δεν θέλουμε να απαλλαχθούμε από το χρέος -δεν θα υπάρξει κούρεμα- αλλά θέλουμε να βρούμε τρόπους να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα. Το χρέος στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί τεράστιο θέμα».

    Μιλώντας σχετικά με τα νέα μέτρα, ο Ντάισελμπλουμ τα χαρακτήρισε «δύσκολα και σκληρά», υποστηρίζοντας την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας: «Υποστηρίζω αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι σκληρά μέτρα αλλά χρειάζεται να γίνουν» και πρόσθεσε.

    «Οι πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους – δεν θα είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα σε κρίση, αλλά χρειάζεται να γίνει, για να οικοδομηθεί μια χώρα. Το πιό λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο» σημειώσε.

    Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
    – See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-ellada/152/312681/ntaiselmploum-o-ploutos-tis-elladas-echei-metaferthei-sto-londino#sthash.XUaMuYXd.dpuf

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    «είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο»

    Γιατί ειδικά στο Λονδίνο; 🙂

    Οι πολιτικοι είναι αστείο να κάνουν τους γέρους του μαπετ σόου

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η xBerliner λέει:

    «Ο βασικός λόγος που εμφανίζεται τόσο σίγουρος αυτή τη φορά ο κ. Σόιμπλε για την Ελλάδα είναι το ότι, η κυβέρνηση του παρέδωσε τα κλειδιά της πατρίδας μας – τα οποία γνωρίζει πολύ καλά πώς να χρησιμοποιήσει, προς όφελος της δικής του»

    Διάβασα το μισό άρθρο στην αρχή και σταμάτησα. Το άρθρο πάσχει από «ελληνοκεντρικότητα». Όλα γίνονται για να μας πάρουν τα νησιά μας και τον τουρισμό μας, τα σπίτια μας, να έχουν φθηνά εργατικά χέρια εντός της ΕΕ κτλ κτλ κτλ.
    Καταρχήν, φθηνά εργατικά χέρια έχουν η Βουλγαρία, η Ρουμανία. Φθηνότερα εργατικά χέρια από τη Γερμανία έχει και η Πολωνία πράγμα που γερμανικές επιχειρήσεις το εκμεταλλεύονται δεόντως. Φθηνά εργατικά χέρια έχει και στην Ασία, πράγμα που γερμανικές επιχειρήσεις το εκμεταλλεύονται επίσης δεόντως.
    Οι γερμανοί έχουν αγορασμένη σχεδόν ολόκληρη τη Μαγιόρκα (κυριολεκτικά) εδώ και πάρα πολλά χρόνια χωρίς να έχουν επιβάλει μνημόνια ή αυτόματους κόφτες.
    Ας μην υπερεκτιμούμε την περιουσία μας που όλοι επιβουλεύονται και συνωμοτούν να μας την μπιρ παρά. Ο Σόιμπλε έχει συγκεκριμένη πλάνο για την οικονομία της Ευρώπης. Αυτό δεν είναι ούτε καλό (αν π.χ. δεν έχεις αρκετά ανταγωνιστική οικονομία όπως η Γαλλία ή Ιταλία) ούτε κακό (αν έχεις ανταγωνιστική οικονομία όπως η Γερμανία και οι δορυφόροι της). Εμείς έτυχε να είμαστε το μπαλάκι σε αυτή τη μάχη. Κατά τα άλλα μας έχουν χεσμένους.

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η Ενη λέει:

    Προφανως σχο, επειδή η ομιλια του ηταν στην Οξφορδη αφενος και αφετερου επειδή το Λονδινο (το City) θεωρειται διεθνες χρηματοοικονμικο κεντρο.
    Ο πλουτος των ελληνων βεβαια διαχεεται σε ολα τα κεντρα των offshore, συμφωνα και με τα panama papers.
    Μια εθελουσια «τυφλωση» του κοινου δεν βοηθαει ………..

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αν κάτι είναι παράνομο και ξέρει την παρανομία δεν χρειάζονται πολλά λόγια. …Θεσμός είναι 🙂

    Σε μεγάλο βαθμό είναι όπως λέμε «η φακή έχει σίδερο». Πολλά και ανούσια λόγια για να δικαιολογήσουν ότι τα μέτρα είναι βαριά και ασήκωτα σε αυτούς που τα υφίστανται.

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η zepos λέει:

    Στην Βραζιλία η πρόεδρος σε δίκη για πλαστογράφηση στατιστικών.Στην Ελλάδα με αποδεδειγμένη φαλκίδευση των στατιστικών με επκυρωμένη απόφαση της επιτροπης έρευνας της ΕΕ, μπορείς να παραμένεις βουλευτής και αμίλητος βούδας..

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.