Καζάκης, Βαρουφάκης, Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος [Σύνταγμα 7.6.2011]

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

13 Responses to Καζάκης, Βαρουφάκης, Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος [Σύνταγμα 7.6.2011]

 1. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Don Johnson λέει:

  Μια χαρά τα λένε αυτοί. Άλλωστε τσεπώνουν κοντά στο δεκαχίλιαρο μηνιαίως.

  Αυτοί που τους ψήφισαν θα ήθελα να ήξερα τι λένε. Εκτός κι αν είναι σαν τη συριζαία αχτιβίστρια με το πεθαμένο ξενοδοχείο…

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  @Don Johnson
  Αυτή είναι και η βασική ερώτηση που απασχολεί τα επικοινωνιακά επιτελεία όλων των κομμάτων. Προσωρινά πιστεύω ότι οι σημερινοί υποστηρικτές και μελλοντικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά.
  1. Είναι πρώην βαρέως αγανακτισμένοι που αντιπαθούν βαθύτατα και από χρόνια τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και θα κάνουν οτιδήποτε για να μην τους ξαναδούν στην εξουσία.
  2. Έχουν την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται ειλικρινά για τα συμφέροντα της χώρας και ότι οι άλλοι θα τα κατάφερναν χειρότερα.
  3. Πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα που αγωνίζεται για τη νίκη των αξιών της Αριστεράς και είναι διατεθειμένοι να υποστούν οτιδήποτε, προκειμένου να μην έχουμε ξανά κυβέρνηση αστικών κομμάτων.
  4. Έχουν διοριστεί σε κάποια θέση κρατικού ή κυβερνητικού στελέχους, με αμοιβή πολύ καλύτερη εκείνης που τους αντιστοιχούσε προηγουμένως.
  5. Έχουν δεχθεί κάποια «εξυπηρέτηση» από τις κυβερνήσεις Τσίπρα και φοβούνται ότι οι επόμενοι θα κινηθούν εναντίον τους.
  6. Έχουν εκτεθεί τα τελευταία χρόνια φωνάζοντας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τρέμουν το δούλεμα που θα υποστούν αν πάρουν πίσω όσα έλεγαν.
  7. Έχουν μάθει να λένε και να κάνουν οτι τους λέει ο κομματικός καθοδηγητής και ο δικός τους είναι ακόμα στο ΣΥΡΙΖΑ.
  8. Είναι συνδικαλιστές που επιδιώκουν κάποιο όφελος για τον κλάδο τους, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο συνδικαλισμό.
  9. Είναι χαμηλής νοημοσύνης και πιστεύουν προσωπικά στον Τσίπρα, θεωρώντας ότι όλα τα προβλήματα οφείλονται στους αδίστακτους δανειστές.
  10. Έχουν εξάγει σημαντικά κεφάλαια στο εξωτερικό και ελπίζουν ότι χάρη στην πολιτική Τσίπρα, η χώρα θα καταλήξει τελικά στη δραχμή κι αυτοί θα πολλαπλασιάσουν την περιουσία τους.
  11. Και το πιο σοβαρό. Έχουν βάλει στοίχημα με το φίλο/γείτονα/κουμπάρο/μπατζανάκη τους ότι ο Αλέξης θα πάρει και τις επόμενες εκλογές.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Ειπαμε, βρεφονηπιακός σταθμός.
  Αυτό όμως δεν δικαιώνει την εξομοίωση των αντιθέτων – δηλαδή να μιμούνται σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ του 211 οι αντίπαλοί του, όπως ο …κ. Νίκολα Γκρούεφσκι μιμείται σήμερα τον κ. Α . Σαμαρά του 1995
  https://sxoliasths.wordpress.com/2016/05/07/sxoliasths-iefimerida-01-48/#comment-8132

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 89 ΕΤΩΝ
  Πέθανε η Μαργκότ Χόνεκερ, χήρα του τελευταίου ηγέτη της ΛΔΓ

  Πέθανε σε ηλικία 89 χρονών η Μαργκότ Χόνεκερ, πρώην υπουργός Παιδείας και χήρα του τελευταίου ηγέτη της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΛΔΓ) Έριχ Χόνεκερ σύζυγος του ηγέτη της Ανατολικής Γερμανίας.

  Τα τελευταία 25 χρόνια ζούσε στη Χιλή, όπου κατέφυγε το ζεύγος μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου στις 9 Νοεμβρίου 1989, καθώς σε βάρος του Έριχ Χόνεκερ ασκήθηκε ποινική δίωξη για την εκτέλεση 49 ανθρώπων που προσπάθησαν να περάσουν στο Δυτικό Βερολίνο.

  Λίγους μήνες πριν, στις 5 Νοεμβρίου 2015, η Μαργκότ Χόνεκερ, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Αντώνη Πολυχρονάκη χαρακτήρισε ως «αντεπανάσταση» τα γεγονότα του 1989, τα οποία ήταν συνέπεια της «θανατηφόρας κούρσας των εξοπλισμών», στην οποία παρέσυραν οι ΗΠΑ τη Σοβιετική Ενωση με τελικό αποτέλεσμα «οι επονομαζόμενοι μεταρρυθμιστές» της να εγκαταλείψουν όλες τις «σοβιετικές κατακτήσεις».

  Στην ίδια συνέντευξη, παραδέχθηκε για πρώτη φορά λάθη της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΛΔΓ), «δεν κάναμε πάντα σωστά τη δουλειά μας, εν μέρει εξαιτίας της ανεπάρκειάς μας», λέει, ενώ δεν θεωρούσε τις διαληλώσεις του 1989 στη Λειψία και άλλες πόλεις «εξέγερση», αφού «οι περισσότεροι ήθελαν μια καλύτερη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ), δεν διαδήλωναν για την κατάργησή της».

  […]

  Μιλώντας για τη σημερινή Ευρώπη την χαρακτήρισε ως «έργο του μονοπωλιακού κεφαλαίου, μια ιμπεριαλιστική κατασκευή», και ειδικά για τους Έλληνες λέει πως «τους συμβούλευσαν να κάνουν ιδιωτικοποιήσεις κατά το πρότυπο της Λαοκρατικής Γερμανίας», κάτι που όμως εκεί «προκάλεσε μεγάλο κακό».

  Ανέφερε επίσης ότι παρακολούθησε «την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ με συμπάθεια», αλλά «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», αφού δεν υπάρχει ακόμα «απέναντι στη διεθνή των ισχυρών καμιά ισχυρή δύναμη των καταληστευμένων και των καταπιεσμένων», έστειλε μήνυμα «αλληλεγγύης, συμπάθειας και σεβασμού προς τους Έλληνες», τονίζοντας ότι «οι Έλληνες ξέρουν να αγωνίζονται όπως έχουν αποδείξει στην ιστορία τους» και συμπλήρωσε ότι είναι μαζί τους «η αλληλεγγύη πολλών φίλων σε όλον τον κόσμο».

  ΥΓ Τωρα ο αγαπητος σχολιστης θα γραφει εφεξης- τα ορφανα των Έριχ & Μαργκότ Χόνεκερ ή συντομογρ. «τα ορφανα των Χόνεκερ » 🙂 αντι «τα ορφανα του Χόνεκερ » 🙂

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  «τα ορφανα των Χόνεκερ», έχουν μετατραπεί σε …καλλιεργητές σανού 🙂

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η zepos λέει:

  Τσίπρας (χθες): Κατηγορείστε μας για αυταπάτες..οχι για ψέμματα..

  Αυτό πρόκειται να γίνει το ευαγγέλιο και των ψηφοφόρων του…

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η zepos λέει:

  Οι κυνικοί είρωνες μας χλευάζουν: Τσακαλώτος (χθες)»Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο»..

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Ενη λέει:

  Απο τις 11 περιπτωσεις ψηφοφορων του Συριζα, συμφωνα με σχολιο του Νικου Π., η συντριπτικη πλειοψηφια ανηκει στις υπ, αρ. 1 – 2 – 8 και εν μερει στην υπ. αρ. 10.
  Ολες οι αλλες ειναι μαλλον μειοψηφιες .μεμονωμενων περιπτωσεων.

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η Ενη λέει:

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=797737

  …..ο Κατρουγκαλος και η μαζικοτητα του διαμαρτυρομενου πληθους….

  Η πραγματικοτητα πλεον ειναι οτι οι κομματικοι στρατοι που επιστρατευονταν καποτε…..τελειωσαν.
  Τώρα οι διαφωνουντες ειναι τα συνδικατα και τα επι μερους προβηματα τους, που αφορουν τον κλαδο τους.
  Οι κινητοποησεις πληθους κοσμου, οπως στο παρελθον, δεν μπορουν να επαναληφθουν πια, επειδή οι πολιτες ολο και περισσοτερο αποστασιοποιουνται απο τα κομματα και εμμενουν στα προβληματα τους μεσω των εκπροσωπων των κλαδων τους η των τομεων τους.

  Αυτό το φαινομενο δεν σημαινει οτι οι ενδιαφερομενοι απεχουν αλλά οτι σιγα σιγά , τα προβλήματα των επιμερους τομεων διεκδικουν τις λυσεις τους, μεσω των αντιπροσωπων τους.

  Ετσι ο μεν Κατρουγκαλος εχει δικαιο για τη μαζικοτητα, ομως την ερμηνευσε…..λαθος.
  .

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η zepos λέει:

  @Νίκο Π, μια και έκανες τον κόπο να περιγράψεις ακκετά σωστά τους ψηφοφόρους συριζανέλων, κάνε τον κόπο και γράψε μερικά για τους κρυφούς ψηφοφόρους των τσιπροκαμένων. Δηλαδή όσους δήλωσαν οτι δεν ψήφισαν συριζα ενώ από την συμπεριφορά και τα μισόλογα υποστήριξης, διαφαίνεται το αντιθετο.. Στα καφενεία (αλλά και στα σόσιαλ μέντια) γίνεται χαμός ειδικά με αυτούς και οχι τόσο έντονα με τους φανερούς…οι οποίοι στο φινάλε έχουν πλέον ως ειδικό απολογητή τον Τσίπρα που δήλωσε οτι αυταπατήθηκε και μας …αυταπάτησε…

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η Ενη λέει:

  Αν διαβασει κανεις το κατωθι ρεπορταζ θα πει, παει και τελειωσε και ο ΔΟΛ , φιλο-συριζαιος

  http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500075825

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Έχω κάνει μια παρατήρηση Ζέπο. Οι πιο πολλοί από τους κήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ που γνώριζα, έχουν κλειστεί στο καβούκι τους και μιλάνε με μισόλογα και υπεκφυγές. Κατά την άποψή μου αυτοί είναι οι «κρυφοί» που μνημονεύεις, οι οποίοι είναι αρκετοί και έχουν πάψει να εκδηλώνονται γιατί φοβούνται την καζούρα (κατηγορία 6), οπότε περιμένουν ανοήτως να δουν πού θα καταλήξουν τα πράγματα, μήπως τυχόν ο Αλέξης έχει τελικά δίκιο και γλυτώσουν. Έχουν απομείνει στο σανίδι οι καθοδηγούμενοι (κατηγορία 7), που κάνουν χορωδία λέγοντας όχι πόσο καλός είναι ο Τσίριζα αλλά πόσο κακοί είναι οι άλλοι. Αυτοί μπορεί να ανήκουν και σε διάφορες άλλες κατηγορίες και φαντασιώνονται ότι όλος ο κόσμος έχει συνωμοτήσει εναντίον του αρχηγού τους, οπότε δεν προσφέρονται για σοβαρή συζήτηση μια και μόλις βρουν τα σκούρα, καταφεύγουν σε γηπεδικού τύπου κραυγές. Κλινικές περιπτώσεις.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s