Έκανε Like στην κατάληψη ξενοδοχείου για να στεγαστούν πρόσφυγες, αλλά μετά κατάλαβε πως ήταν το δικό της!

www.lifo.gr  /  Έκανε Like στην κατάληψη ξενοδοχείου για να στεγαστούν πρόσφυγες, αλλά μετά κατάλαβε πως ήταν το δικό της!

Η κωμικοτραγική περίπτωση ιδιοκτήτριας ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας που υποστήριζε την αλληλεγγύη – μέχρι που οι πρόσφυγες ήρθαν στο χώρο της  

Είναι μια μπερδεμένη υπόθεση, που οι εμπλεκόμενοι υποστηρίζουν αντικρουόμενα πράγματα: Η κα Αλίκη Παπαχελά, που σύμφωνα με τα social media ήταν αλληλέγγυα κι έκανε λάικ στην κατάληψη χώρου για να μείνουν οι πρόσφυγες, διαπίστωσε πως η κατάληψη έγινε στο δικό της ακίνητο και αναφώνησε «Ντροπή στους αλληλέγγυους».

….

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

17 Responses to Έκανε Like στην κατάληψη ξενοδοχείου για να στεγαστούν πρόσφυγες, αλλά μετά κατάλαβε πως ήταν το δικό της!

 1. Ο/Η M λέει:

  You ain´t seen nothin yet!!

  Απορία (επιεικώς) αφελούς:
  Η ιδιοκτήτρια κάλεσε την Αστυνομία για την παράνομη κατάληψη;
  Εάν ναί, τι έκανε η αστυνομία, ή τι της απάντησε;

  Και επειδή «επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως»:

  [video src="http://video.dailymail.co.uk/video/mol/2016/04/20/9172550237990768178/640x360_9172550237990768178.mp4" /]

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η δεξιος λέει:

  M υπάρχει ολόκληρο διαδικτυακό νήμα με τις εξελίξεις του ζητήματος.

  Jesuis Aliki.

  https://twitter.com/hashtag/JesuisAliki?src=hash

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η xberliner λέει:

  «Η ιδιοκτήτρια κάλεσε την Αστυνομία για την παράνομη κατάληψη;
  Εάν ναί, τι έκανε η αστυνομία, ή τι της απάντησε;»
  Νομικά είναι λίγο θολό τί μπορεί να κάνει η αστυνομία σε ιδιωτικό χώρο όταν αφορά αστικές διαφορές και όχι ποινικά αδικήματα. Το μόνο που μπορώ να δω ότι μπορεί να γίνει είναι να δοθεί εντολή για εκκένωση του κτιρίου λόγω επικινδυνότητας. Δεν υπάρχει πυρασφάλεια, δεν υπάρχει ρεύμα και χρησιμοποιούν λάμπες πετρελαίου ή υγραερίου κτλ. Κατά τα άλλα θα πρέπει να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου για εκκένωση του κτηρίου.
  Το πρόβλημα είναι οι αλληλέγγυοι που καταπατούν ιδιωτική περιουσία και θα φέρει αντιδράσεις. Αν π.χ. σε δικό μου ακίνητο έκαναν κατάληψη και έβλεπα ότι δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου η μόνη διέξοδος που θα μου έδιναν θα ήταν να αγοράσω υπηρεσίες μαφίας που θα μου επέστρεφαν την περιουσία μου αδιαφορώντας αν και ποιον θα πάρει ο χάρος.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Πέρα από το κάζο που έχει πάθει η συγκεκριμένη – και απολύτως δικαιολογημένα, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές θέσεις που υποστήριζε – νομικά μιλώντας, έχει δίκιο. Οι άλλοι («αλληλέγγυοι» και λοιποί της άκρας αριστεράς) έχουν καταλάβει ξένη περιουσία κυριολεκτικά με το έτσι θέλω. Δεν ξέρω ποιές ακριβώς είναι οι νομικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε αυτή την περίπτωση αλλά σίγουρα ο νόμος είναι υπερ της, αν μη τι άλλο γιατί προστατεύει (υποτίθεται) την ατομική ιδιοκτησία.

  Όμως, λόγω του ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται με περισσότερο ή λιγότερο συγκαλυμμένο τρόπο από την εκάστοτε κυβέρνηση, το πρόβλημα έχει να κάνει όχι τόσο με το τι λέει ο νόμος (που είναι υπέρ της) αλλά κατά πόσο θα κινηθούν οι νομικές διαδικασίες με την ταχύτητα που πρέπει, αν κινηθούν και καθόλου. Γιατί αν οι νομικές διαδικασίες αφεθούν να κινηθούν απρόσκοπτα, η κυβέρνηση γνωρίζει πως θα κατηγορηθεί από ένα τμήμα του κομματικού ακροατηρίου της ότι «προδίδει τις αρχές της». Ένα τμήμα του ακροατηρίου της το οποίο ενω κοινωνικά είναι πολύ μειοψηφικό παρόλα αυτά είναι και πολύ θορυβώδες και ενίοτε δυναμικό, και επιπλέον εκπροσωπείται και μέσα στο κοινοβούλιο από την ομάδα των 53+. Οπότε το πράγμα περιπλέκεται και πολύ φοβάμαι οτι η κυβέρνηση θα επιλέξει να ασκήσει πιέσεις ώστε η νομική διαχείριση της υπόθεσης να επιμηκυνθεί χρονικά ώστε να αποφύγει να δυσαρεστήσει το συγκεκριμένο τμήμα του κομματικού της ακροατηρίου.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η M λέει:


  @xberliner
  14:38

  Νομικά είναι λίγο θολό τί μπορεί να κάνει η αστυνομία σε ιδιωτικό χώρο όταν αφορά αστικές διαφορές και όχι ποινικά αδικήματα.

  Δηλαδή, και για να μην σαλτάρουμε τελείως, εάν εσύ φύγεις απο το σπίτι σου για διακοπές και στο μεταξύ εγώ έρθω και στρογγυλοκάτσω στο σαλόνι σου, αυτό δεν επιφέρει την άμεση επέμβαση του νόμου να με βγάλει σηκωτό, αλλά είναι «αστική διαφορά» και θα χρειαστεί να πάς δικαστικά για να με διώξεις;;;;!!

  Τι ΄χες Γιάννη, τί ΄χα πάντα!

  Όλοι σχολιάζουν χαιρέκακα το «κάζο» της εν λόγω, και περνάνε ξώφαλτσα την καρα-παράνομη κατάληψη ιδιωτικής περιουσίας, που εξελίσσεται χωρίς στην ουσία να τρέξει τίποτα!
  Τώρα βέβαια, στην χώρα όπου ο καθένας κάνει ότι γουστάρει (και άν μαζέψει αρκετούς συγγενείς, φιλαράκια , ή συντρόφια, κλείνει δρόμους, μπουκάρει σε σχολές, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, σταματάει δίκες, συνελεύσεις, κ.λ.π.) αυτά θεωρούνται νορμάλ!
  Τελικά μ΄αυτά και τούτα, σε λίγο καιρό μόνον όποιος θα είναι σε θέση να υπερασπίσει το σπίτι του και την περιουσία του, με τα όπλα θα επιβιώσει.
  Μπογκοτά και Μεντεγίν στην καρδιά της Εβροζώνης!!

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η Don Johnson λέει:

  Κυκλοφορούν ανάμεσα μας…

  Μου αρέσει!

 7. Ισχυουν οι σχεσεις

  IQ+EQ =const. για υψηλης ευφυιιας

  IQ + Income = const. για μη υψηλης ευφυιιας

  Μου αρέσει!

 8. Προσθετοντας κατα μελη 🙂 προκυπτει

  IQ+EQ ++ Income =const. για μεσης ευφυιιας

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Mitsos λέει:

  Ρε συ ΑΦ τι είναι το DEA στην αρχιτεκτονική? Διότι η κυρία δημοκράτισα Θεανώ Φωτίου, η οποία διορίστηκε επί χούντας στην αρχιτεκτονική έχοντας αυτό το χαρτί, μου κινησε την περιεργεια.

  Βιογραφικό
  Η Θεανώ Φωτίου (Αθήνα 10 Mαΐου 1946-) είναι Ελληνίδα βουλευτής και καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης.

  Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας της ήταν από την Μ.Ασία και η μητέρα της από Κεφαλονιά. Τελείωσε το ΣΤ’ Γυμνάσιο Θηλέων, τη Σχολή Αρχιτεκτόνων στο ΕΜΠ και DEA στην αστική γεωγραφία στο Παρίσι. Διορίστηκε βοηθός στο ΕΜΠ (1972) με εισήγηση του καθηγητή Θουκυδίδη Βαλέντη. Δίδαξε Αρχιτεκτονική Σύνθεση και αστικό σχεδιασμό στη Σχολή αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και σε άλλες Σχολές της Ευρώπης: (Royal College of Art London(RCA), College of London (UCL), Bartlett School of Architecture and Planning, the Architectural Association School of Architecture στο Λονδίνο και Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona στη Βαρκελώνη.[1]

  Συντονίστρια προγραμμάτων Erasmus και Socrates, συνιδρύτρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Τρίτη Ηλικία. Εκλεγμένο μέλος του ΤΕΕ επί σειρά ετών. Κατέχει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών βραβείων και διακρίσεων σε Πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Ερευνήτρια σε 4 τομείς : Αστικός σχεδιασμός, κατοικία και αστική πολυκατοικία. Σχεδιασμός ιστορικών κελυφών. Διδακτική μεθοδολογία.[2]

  Εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγόμενη στις 06/05/2012 και στις 17/06/2012[3]. Στη Βουλή, εισηγήθηκε ζητήματα Παιδείας και Έρευνας και συμμετείχε στην επιτροπή προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.[4]

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η λέει:

  To DEA ηταν παλιο γαλλικο διπλωμα που καταργηθηκε εδω και 10 χρονια περιπου και αντικατασταθηκε απο το μαστερ 2
  ηταν η πρωτη βαθμιδα του διδακτορικου

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η M λέει:

  Ρουτίνα μεν, σχετικό με το πιό πάνω δε:

  Επίθεση με 10 βόμβες μολότοφ εξαπέλυσε ομάδα περίπου 40 ατόμων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, στις 15.30 (!!!) την Κυριακή.
  Από την επίθεση δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ενώ σημειώθηκαν υλικές ζημιές.
  Παράλληλα, η ομάδα ατόμων, χρησιμοποιώντας βαριοπούλες, προκάλεσε φθορές στη σκοπιά καθώς και σε 3 Ι.Χ., ένα εκ των οποίων υπηρεσιακό.
  Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό των αγνώστων στην ευρύτερη περιοχή

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η δεξιος λέει:

  Δεν είναι ρουτίνα Μ.Επιθέσεις στα αστυνομικά τμήματα γίνονταν μόνο επί υπουργίας Παυλόπουλου που ακολουθούσε «αμυντική στάση» έναντι των αναρχικών.Όταν παίζεις εσύ άμυνα,ο αντίπαλος παίζει επίθεση.Με το που ανέλαβε ο Χρυσοχοίδης σταμάτησαν,πολύ δε περισσότερο επί Δένδια δεν τολμούσε κανείς να επιτεθεί αφού κατέλαβε και «άπαρτα κάστρα» επί δεκαετίες της αναρχίας όπως η Βίλα Αμαλίας πλησίον του ξενοδοχείου της επαναστάτριας Αλίκης.
  Η πρωτοβουλία των κινήσεων ξαναπέρασε φυσικά στους γνωστούς αγνώστους με πρωθυπουργό Τσίπρα, στρατηγικό σχεδιαστή Καρανίκα και πρόεδρο δημοκρατίας τον αμυνόμενο Παυλόπουλο.

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ LIKE ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
  Η ιδιοκτήτρια του City Plaza «ξαναχτυπά»: Πάλι ιερά εξέταση; Τι βρακί φοράω να σας πω;

  Πηγή: Η ιδιοκτήτρια του City Plaza «ξαναχτυπά»: Πάλι ιερά εξέταση; Τι βρακί φοράω να σας πω; | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/263902/i-idioktitria-toy-city-plaza-xanahtypa-pali-iera-exetasi-ti-vraki-forao-na-sas-po#ixzz46ugLu6Om

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η xberliner λέει:

  «Δηλαδή, και για να μην σαλτάρουμε τελείως, εάν εσύ φύγεις απο το σπίτι σου για διακοπές και στο μεταξύ εγώ έρθω και στρογγυλοκάτσω στο σαλόνι σου, αυτό δεν επιφέρει την άμεση επέμβαση του νόμου να με βγάλει σηκωτό, αλλά είναι «αστική διαφορά» και θα χρειαστεί να πάς δικαστικά για να με διώξεις;;;;»

  Δεν ξέρω ακριβώς τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση. Κανονικά θα έπρεπε να έρθει η αστυνομία να σε βγάλει σηκωτό και οριζοντιωμένο. Είμαι όμως σίγουρος ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αν δεν φύγουν οικειοθελώς οι καταληψίες η αστυνομία δεν θα κάνει τίποτα αν δεν υπάρξει δικαστική απόφαση. Και επειδή η ελληνική δικαιοσύνη δεν είναι όσο τυφλή πρέπει να είναι μέχρι να βγει απόφαση η κυρία ιδιοκτήτρια θα παρακαλάει να κρατήσουν το κτήριο οι αλληλέγγυοι γιατί το χρωστούμενο ΕΝΦΙΑ θα αξίζει περισσότερο από την ιδιοκτησία.

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η M λέει:


  @xberliner :
  10:30

  Εκεί είναι η «απορία» μου: χρειάζεται δικαστική απόφαση για να βγάλεις εισβολείς απο το σπίτι σου!!
  Με άλλα λόγια, η αστυνομία έχει παραιτηθεί των καθηκόντων της και μόνον με «επεμβάσεις» υπουργών λειτουργεί, και όποιος δεν είναι διατεθειμένος να μπιστολίσει κάποιους που του κάνουν κατάληψη την «έχει βαμμένη»!
  Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την είσοδο και παραμονή σε ξένη περιουσία χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη; Και δεν είναι η αστυνομία υποχρεωμένη να εφαρμόσει τον νόμο χωρίς να χρειάζεται άνωθεν εντολές;
  Εντάξει, αντιλαμβάνομαι οτι στην Ελληνίτσα του 2016 όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα, αλλά πόσο πρέπει να έχουμε εθιστεί στην αυθαιρεσία και την παρανομία για να ξεπερνάμε κάτι τέτοια με αστειάκια και χαβαλέ στο ΦΜπ!!;;

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η Mitsos λέει:

  Κοίταξε Μ φυσιολογικά αυτά τα προβλήματα τα λύνει εύκολα η browning και ακόμα καλύτερα η Remington 870..

  Μου αρέσει!

 17. Συνέντευξη με την Αλίκη Παπαχελά, ιδιοκτήτρια του υπό κατάληψη ξενοδοχείου City Plaza

  Η ιδιωτική περιουσία και δη στην εποχή που διανύουμε, προστατεύεται και νομικά κι είμαι αντίθετη αν γίνεται χωρίς την συναίνεση του ιδιοκτήτη. Το σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους που ζούμε, έτσι κι αλλιώς είναι αυτά και προστατεύουν την ιδιωτική περιουσία όλων.

  26/04/2016 Συντακτική ομάδα του PD.

  Πρόσωπο των ημερών η κα Αλίκη Παπαχελά δέχτηκε αμέσως να απαντήσει στις ερωτήσεις που της κάναμε. Η κα Παπαχελά κατέχει το 100% των μετοχών της ΑΜΑΖΩΝ ΑΕ, στην οποία ανήκει το υπό κατάληψη κτήριο που στεγάζεται το ξενοδοχείο, και δεν είναι η ιδιοκτήτρια της επιχειρήσεως όπως λανθασμένα διέρρευσε. Την ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο που διέθεσε.

  Άρης Κτενάς: Πριν από το περιστατικό ήσασταν από τους ανθρώπους που στεκόσασταν βαθιά αλληλέγγυα στο μεταναστευτικό ρεύμα και στους Έλληνες που το υποστηρίζουν (ΜΚΟ, αυτόνομοι). Άλλαξε καθόλου αυτό το περιστατικό αυτό τις σκέψεις σας;

  Αλίκη Παπαχελά: Βεβαίως και όχι. Δεν αλλάζουν οι πεποιθήσεις των ανθρώπων ανάλογα με τα προσωπικά τους θέματα.

  Κοσμάς Ιατρίδης: Έχετε παρατηρήσει άτομα ή οργανώσεις που εκμεταλλεύονται μετανάστες & πρόσφυγες ή με τις προτροπές τους (όπως π.χ. στην Ειδομένη) θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την σωματική τους ακεραιότητα, για το κέρδος ή για ιδεολογική αυτοεπιβεβαίωση; Κατά την άποψή σας μπορεί ο ρόλος κάποιων εξ’ αυτών να ταυτιστεί με αυτού των διακινητών;

  Αλίκη Παπαχελά: Δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί δεν έχω ανακατευτεί μαζί τους και δεν γνωρίζω κάτι που να μου δείχνει σ αυτήν την κατεύθυνση.

  Άρης Κτενάς: Μεγάλη συζήτηση έγινε, για το αν πατήσατε «μου αρέσει» στην ανάρτηση για την κατάληψη του ξενοδοχείου, μη γνωρίζοντας ότι είναι δικό σας; Ισχύει αυτό το γεγονός και ποια η αλήθεια;

  Αλίκη Παπαχελά: Αν και έχει απαντηθεί πολλαπλώς και δημοσίως, ξανααπαντώ. Καθ οδόν για το ξενοδοχείο όταν ειδοποιήθηκα ότι κάποιοι είχαν σπάσει λουκέτα και κλειδαριές και είχαν εισβάλλει στον χώρο και μη ξέροντας τι και ποιός ήταν και με ποιό σκοπό, ειδοποιήθηκα τηλεφωνικά ότι έχει ανέβει σελίδα στο facebook που αναγγέλλει την κατάληψη από ομάδα αλληλέγγυων και καλεί σε συμπαράσταση. Μου είπαν και ποιός Φίλος το είχε ανεβάσει. Μπήκα λοιπόν απ το κινητό μου για να δω και να ενημερωθώ, εν γνώσει μου ότι αφορά το δικό μου ξενοδοχείο. Και έκανα like για να έχω ευκολότερη πρόσβαση ειδοποιήσεων απ το κινητό. Και μάλιστα το πρώτο μου σχόλιο για την υπόθεση το είχα κάνει σε κείνην την ανάρτηση. Όταν γύρισα σπίτι μου την νύχτα αφαίρεσα το like διότι δεν είχε πλέον καμιά λειτουργική χρησιμότητα.

  Κοσμάς Ιατρίδης: Καταδικάζετε ενέργειες όπως η κατάληψη και η εγκατάσταση μεταναστών & προσφύγων σε δημόσια κτήρια (δηλαδή όλων μας) ή ιδιωτικά, όπως το δικό σας; Ποια ήταν και ποια είναι η άποψη σας;

  Αλίκη Παπαχελά: Εφ όσον υπάρχουν ο ΟΗΕ και άλλες παγκόσμιες ενώσεις προσφύγων και κρατικές δομές που δεν χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια, όφειλε το ίδιο το κράτος να τις οργανώσει αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχουν χρηματοδοτήσεις για το ζήτημα και να τις λειτουργήσει ως ανθρώπινες δομές φιλοξενίας κι όχι βέβαια εγκλεισμού.. Η ιδιωτική περιουσία και δη στην εποχή που διανύουμε, προστατεύεται και νομικά κι είμαι αντίθετη αν γίνεται χωρίς την συναίνεση του ιδιοκτήτη. Το σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους που ζούμε, έτσι κι αλλιώς είναι αυτά και προστατεύουν την ιδιωτική περιουσία όλων. Είναι παράνομο να καταπατείται. Όσο για την δημόσια, που ουσιαστικά ανήκει σε όλους μας, δεν είναι δουλειά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων να την καταπατούν για να την χρησιμοποιούν κατά βούλησιν.

  Κοσμάς Ιατρίδης: Εάν για την παραμονή ανθρώπων στο κτήριό σας θεωρείται πως έπρεπε να ερωτηθείτε, πιστεύεται πως και η κοινωνία έπρεπε να ερωτηθεί για την παραμονή προσφύγων και μεταναστών σε μέρη που ανήκουν στο κράτος ή στους δήμους (δηλαδή στην κοινωνία);

  Αλίκη Παπαχελά: Δεν συσχετίζεται η ιδιωτική με την δημόσια περιουσία σε επίπεδο χρήσης. Ναι, η δημόσια περιουσία είναι όλων μας, αλλά καλά ή κακά την διαχειρίζονται εκείνοι που διαχειρίζονται το κράτος που εμείς τους επιλέξαμε μέσω εκλογών να το κάνουν. Εν ολίγοις τους εξουσιοδοτήσαμε. Πέραν τούτου ένα τόσο βαθιά σοβαρό ζήτημα όπως είναι το προσφυγικό δεν γίνεται να μπαίνει σε πλαίσια δημοψηφίσματος.

  http://www.politicaldoubts.com/society/item/1057-synentefksi-me-tin-aliki-papaxela-idioktitria-tou-ypo-katalipsi-ksenodoxeiou-city-plaza

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s