Η σκληρή πραγματικότητα

Ενώ είχε γίνει αυτή η ανάρτηση, ακουσα τον Τσίπρα να θριαμβολογεί για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015.  Παραπέμπω στο σκίτσο της επόμενης ανάρτησης. 

«ΧΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΣΥ ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ»
iefimerida  /  Με κρεμάλες, αλυσίδες, ψησταριές και φασολάδα οι υπάλληλοι του Δρομοκαΐτειου έξω από το υπουργείο Υγείας [εικόνες]

yp-yg-708

Οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο», διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος, επέλεξαν έναν διαφορετικό τρόπο για να διαμαρτυρηθούν έξω από το υπουργείο Υγείας. 

Με σύνθημα «χώνουμε το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη» συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο και έστησαν μια ψησταριά με λαχανικά (κολοκυθιά, μελιτζάνες) και μπροστά σε ένα τραπέζι έχουν τοποθετήσει συμβολικά μια κατσαρόλα με φασολάδα θέλοντας κατά αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι θα περάσουν Πάσχα φτωχικά, χωρίς αρνί και χωρίς τα απαραίτητα του πασχαλινού τραπεζιού.

Οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετήσει μπροστά από την είσοδο του υπουργείου δυο πανό όπου στο πρώτο αναγράφεται το σύνθημα «χώνουμε το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από την γη»με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και στο άλλο που αναφέρει το σύνθημα «Ο Τσιπρας μας δουλεύει. Το Ταμείο του Δρομοκαΐτειου είναι μείον-βγήκαμε στην ζητιανιά», θέλοντας να καταδείξουν την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του πρωθυπουργού για λύσεις στα προβλήματα τους.

Οι εργαζόμενοι έχουν αλυσοδεθεί έξω από την κεντρική είσοδο του υπουργείου θέλοντας να δείξουν ότι είναι όμηροι αυτής της κατάστασης και παράλληλα στα δέντρα που βρίσκονται επί της οδού Αριστοτέλους έχουν κρεμάσει συμβολικά τρεις κρεμάλες, αφού… «αυτοκτονούν» καθημερινά με αυτήν την κατάσταση.

Στην ανακοίνωση του σωματείου, σημειώνεται επίσης, ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα πέρα των 5 μηνών.
Ειδικά για αυτό τον λόγο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν τοποθετήσει συμβολικά έξω από το υπουργείο κουβάδες,φαράσια, σκούπες και είδη καθαριότητας προκείμενου να δείξουν ότι σε καθημερινή βάση είναι στις εργασίες τους παρά το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης -σίτισης- καθαριότητας και μονιμοποίησή τους, άμεση και επαρκή χρηματοδότηση, προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας και μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και 5 μηνών.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Ελλάδα, Πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s