Έχουν «τελειώσει» έτσι ή αλλιώς

Με προσφυγή στην αμεσοδημοκρατική λύση του δημοψηφίσματος –οι εκλογές θα τους οδηγήσουν εκτός εξουσίας– θα προσπαθήσει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αναστήσει την αντιμνημονιακή συνείδηση του 61,3% και να δημιουργήσει κλίμα ανάλογο του περσινού καλοκαιριού

Liberal  /  Έχουν «τελειώσει» έτσι ή αλλιώς  /  Του Σάκη Μουμτζή

Είναι κοινός τόπος πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σ΄ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο ένας δρόμος οδηγεί στην ψήφιση των μέτρων και στην εφαρμογή τους και ο άλλος οδηγεί σε προσφυγή σε κάλπη (εκλογές ή δημοψήφισμα).

Η πρώτη επιλογή ενδεχομένως να συνοδευτεί και από έναν ανασχηματισμό, ώστε το κυβερνητικό σχήμα να φανεί πως μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εφαρμογής των μέτρων. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση οι απομακρυνθέντες υπουργοί πιθανόν να αποσταθεροποιήσουν τη συγκυβέρνηση, κάτι που θα συμβεί μετά βεβαιότητος, αν τα μέτρα θα είναι δυσβάστακτα και πέραν των προβλεπομένων.

Η νέα κυβέρνηση θα προσπαθήσει με την εφαρμογή τους να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, ώστε σύντομα να φανούν τα αποτελέσματα της στην καθημερινότητα του πολίτη, που με τη σειρά του θα την ανταμείψει, παρέχοντας σε αυτήν αυξημένη πολιτική στήριξη.

Αυτό το καλό σενάριο πάσχει, γιατί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συγκροτημένο μοντέλο ανάπτυξης, καθώς δεν την ενδιαφέρει η οικονομία. Δεν την ενδιαφέρουν οι οικονομικοί δείκτες, γιατί αυτοί εκφράζουν μεγέθη που οι μαρξιστές περιφρονούν, δεν αναγνωρίζουν την αξία τους και ως εκ τούτου τους είναι αδιάφορη η βελτίωση τους. Ανέκαθεν για τους μαρξιστές τα πάντα ήταν πολιτική. Όλα ρυθμίζονται με πολιτικές αποφάσεις που επιβάλλονται από τα πάνω στην κοινωνία.

Τώρα που οι συγκυρίες τους έφεραν στη διακυβέρνηση του τόπου και πρέπει, εκ των πραγμάτων, να διαχειρισθούν συγκεκριμένα μεγέθη, να ασχοληθούν με αριθμούς και λογαριασμούς, καλούνται να παίξουν όχι μόνον σε ξένο γήπεδο, αλλά κυρίως να παίξουν παιχνίδι που αγνοούν πώς παίζεται.

Έχουν αντιληφθεί –οι περισσότεροι– πως το κρατικό μοντέλο της Σοβιετίας δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα, αλλά συγχρόνως απεχθάνονται την οικονομική και κοινωνική οργάνωση των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών. Η αλλεργία που τους προκαλούν οι ιδιωτικοποιήσεις χαρακτηρίζει την αντίληψη που έχουν για την ανάπτυξη. Θα ήθελαν το κράτος – γίγας, αλλά δεν έχουν τα χρήματα για να το στηρίξουν. Τα δε επαχθή μέτρα που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός, αν δεν συνοδευτούν από ταχύρρυθμη ανάπτυξη, θα οδηγήσουν σε πολιτικό αφανισμό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τη συγκυβέρνηση. Η πρώτη δημοσκόπηση που θα το αποτυπώσει θα σημάνει και το τέλος της.

Και επειδή αυτό το γνωρίζουν οι κυβερνώντες, έχουν τον κρυφό σχεδιασμό που –κατά την γνώμη μου– θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν. Με προσφυγή στην αμεσοδημοκρατική λύση του δημοψηφίσματος –οι εκλογές θα τους οδηγήσουν εκτός εξουσίας– θα προσπαθήσει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αναστήσει την αντιμνημονιακή συνείδηση του 61,3% και να δημιουργήσει κλίμα ανάλογο του περσινού καλοκαιριού. Τα ρίσκα βέβαια είναι πολλά, καθώς η τύχη που επιφύλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο «ΟΧΙ» θα καταστήσει ιδιαίτερα επιφυλακτικούς, αν όχι εχθρικούς, όλους αυτούς που του εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους. Επιπλέον η απόπειρα άσκησης πίεσης στους Ευρωπαίους εταίρους μας –με τον συνδυασμό του βρετανικού δημοψηφίσματος με τον ελληνικό– θα διαρρήξει ό,τι έχει απομείνει από τις σχέσεις των δύο πλευρών. Και παραμένει ανοικτό το ερώτημα τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση της οικονομίας, καθώς οι υποχρεώσεις του Ιουλίου είναι βαριές.

Με το δημοψήφισμα ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως συντηρεί το αγωνιστικό του προφίλ και δεν αποκόπτεται από τον βασικό πυρήνα των υποστηρικτών του. Βέβαια η κατάρρευση της οικονομίας, λόγω της μη χρηματοδότησης της, θα παρασύρει τελικά και το κυβερνών κόμμα. Αυτό το σενάριο οδηγεί δε κατάσταση πολιτικής εκτροπής, κάτι που βρίσκεται μέσα στη συγκρουσιακή λογική του.

Όποια επιλογή και να κάνει, η καταστροφή του θα είναι ολοκληρωτική. Ο χρόνος τελείωσε!

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Ελλάδα, Πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Έχουν «τελειώσει» έτσι ή αλλιώς

 1. Ο/Η Ενη λέει:

  Το σεναριο του κ. Μουμτζη, λυπαμαι, αλλά ειναι εξωπραγματικό. Βεβαια υποδαυλιζει μια τυχόν εμπαθεια, αλλά χανει σε ενα ευρυτερο κοινό.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Mitsos λέει:

  Μου αρέσει!

 3. Τα δυσκολα για τον Συριζα -προς το παρον- εχουν παρει τον δρομο τους. Οι Ελευθεροι Επαγγελατιες και αυτοαπασχολουμενοι ζουν μια ασφυξια χωρις σημαντικες ελπιδες για αυξηση του τζιρου τους, ενω καλουνται απο 1-1-2017 να πληρωσουν τα 3/4 των καθαρων κερδων για φορους κια ασφαλιστικες εισφορες πλεον ΕΝΦΙΑ, τελος επιτηδευματος,.αλληλεγγυης, … (το πρωτο ετος με την προκαταβολη φορου) κια τον δευτερο ετος (αν δεν κλεισουν τα μαγαζια και τα γραφεια τους) κατι λιγοτερο. Οθεν προκυπτει οτι η οποια αναπτυξις θα ειναι υπογεια 🙂
  Οι ΔΥ τα βολευουν και οι εναπομειναντες μισθωτοι του ΙΤ μετα απο κοψιμο υπερωριων και μειωσεις μισθων εχουν ισορροπησει σε λιτη ζωη.

  Οι ανεργοι δεν βλεπουν σημαντικη απορροφηση εως το 2018. Για να μην κανουν θορυβο η πλειονοτητα εργαζεται στην ανεπισημη οικονομια.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Mitsos λέει:

  Ετοιμάζονται να καταργήσουν το κυνήγι. Τουτέστιν όταν απαγορευθεί το κυνήγι, απαγορεύονται τα κηνυγετικά όπλα. Τουτέστιν κλείνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στο εμπόριο ειδών κυνηγιού. Τουτέστιν αφοπλίζεται ο κοσμάκης. Τα υπόλοιπα ας τα φανταστεί ο καθείς που θα ακολουθήσουν.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η M λέει:

  @Mitsos
  22 Απριλίου 2016 00:14

  Τα υπόλοιπα ας τα φανταστεί ο καθείς που θα ακολουθήσουν.

  Θα ξεμείνουμε απο μπεκάτσες !

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η δεξιος λέει:

  Μου αρέσει!

 7. ΑΠΟΨΗ› Συνεντεύξεις
  Συνέντευξη Γ. Προβόπουλου: Γιατί δεν είναι λύση η δραχμή!

  Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, 00:02

  [….]
  Ποια είναι η άποψή σας για τη δραχμή; Υπάρχει μία άποψη ότι η έξοδος μας από το ευρώ θα βοηθήσει την ανάπτυξη.

  Ενδεχόμενη έξοδος από το club του ευρώ θα μας οδηγούσε σε μεγάλη οπισθοδρόμηση. Και όχι μόνον την οικονομική. Αρκετοί αφελώς υποστηρίζουν ότι η υιοθέτηση της δραχμής και η υποτίμηση της θα αποκαθιστούσε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και αυτό θα οδηγούσε στην συνέχεια σε ανάπτυξη. Τίποτα ψευδέστερο, κατά τη άποψή μου.

  Το όποιο πλεονέκτημα προσδίδει θεωρητικά η υποτίμηση είναι πρακτικά προσωρινό. Γιατί ακολουθεί ένα πελώριο ανατιμητικό κύμα από τις εισαγωγές, πού στο διάβα του αναζωπυρώνει τον πληθωρισμό, το κόστος εργασίας και το κόστος χρηματοδότησης. Έτσι σύντομα εξανεμίζονται τα όποια πλεονεκτήματα και μάλιστα αντιστρέφονται σε μειονεκτήματα. Γιατί στο τέλος παγιώνονται ο υψηλός πληθωρισμός, το υψηλό κόστος δανεισμού του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, μια γενικευμένη αβεβαιότητα και αρνητικές προσδοκίες. Ποια άραγε οικονομία μπορεί να προοδεύσει και να αναπτυχθεί με τέτοιες συνθήκες;

  Θα υπενθυμίσω ότι στην δεκαετία του 1980 έγιναν δύο μεγάλες ad hoc υποτιμήσεις, ενώ υπήρχε και η συνεχής διολίσθηση της δραχμής. Κι όμως η δεκαετία αυτή χαρακτηρίζεται από οικονομική στασιμότητα.

  Γι’ αυτό υποστηρίζω πως η μόνη λύση για την χώρα σήμερα περνά, κατ ανάγκη, μέσα από μια συνετή και συνεπή μακροοικονομική πολιτική, που δεν γεννά δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέη και προστατεύει την ανταγωνιστικότητα. Περνά, επίσης, από ευέλικτες και ανταγωνιστικές αγορές, από αξιόπιστους και σύγχρονους θεσμούς. Περνά, τέλος, από μια ευέλικτη, αποτελεσματική και φιλική για τους πολίτες και την επιχειρηματικότητα δημόσια διοίκηση. Αυτά όμως προϋποθέτουν βαθιές και εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις.
  [….]

  http://www.liberal.gr/arthro/44890/apopsi/sunenteuxeis/sunenteuxi-giorgou-probopoulou-giati-den-einai-lusi-i-drachmi-.html

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Mitsos λέει:

  ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.
  από Δρούγο
  η εικόνα προφίλ του Athanasios Efstathios Drougos
  ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.
  1)Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ 153 ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ-ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ-ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ-ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΜΕΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΟ 95% ΤΟΥ ΛΑΟΥ(ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ). ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ…..ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ(ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ) ΚΟΝΤΑ Ο ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ…..(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ 3 ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΦΘΑΝΕΙ Η ΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016 ..ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ……). ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΟΝΤΑ….(ΑΝΤΕΞΕ ΠΟΛΥ Ο ΛΑΟΣ….ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ). ΔΙΑΤΗΡΩ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ…..

  2)ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 53 ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ . Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ. Ι. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΧΑΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ….ΚΑΙ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΩΝ.ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΔΙΔΕΤΑΙ . Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΤΩΣΗΣ. ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΚΤΑΣΕΛΙΔΗ ΑΝΑΦΟΡΑ(ΜΑΡΤΙΟΣ 2016) ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ «ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ…ΚΑΘΕ ΑΚΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ!!!’
  3)Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ. ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΛΑ. Η ΧΩΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΨΠΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΘΕΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ…..ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ….ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ …ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΟΡΙΑ….
  4)ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΤΟ ΔΝΤ ΠΧ ΣΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ….ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ….ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ BREXIT, ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ GREXIT. ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ.ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ(ΔΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΩΣ FAILED STATE….)
  5)ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΧΡΗΜΑΤΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΑΥΤΗ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.OYTE MIA KYBEΡΝΗΣΗ OIKOYMENIKH ANTEXEI. ΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΩΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
  6)Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ.(ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ)…ΤΕΛΟΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016 , ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝΕ ΧΩΡΑ. ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΙΑ….ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ-ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΧΩΡΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΡΩΤΟΓΝΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ…ΑΥΤΑ.
  https://www.facebook.com/drougos?fref=nf

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Mitsos λέει:

  Eνα από αυτά τα σενάρια που έχει στο μυαλό του ο δρ Δρούγος θα συμβεί Μ. Είναι αναπόφευκτα, τα ξέρουν όλοι οι μεγάλοι παίκτες μέσω των πρεσβειών τους. Ολοι βλέπουν τον κροταλία στο δωμάτιο και τον ακούν αλλά κάνουν σαν να μην υπάρχει. Και επειδή κάνουν ότι δεν υπάρχει θα τους δαγκώσει. Προσέχετε πολύ το Πάσχα. Προσέχετε σε ποιες εκκλησίες πάτε, με ποιους πάτε και ποιοι είναι τριγύρω σας. Καλύτερα είναι να πάτε στο χωριό σας. Μην πλησιάζετε επικίνδυνες ζώνες μέσα στην Αθήνα που τις γνωρίζετε και μην πολυκυκλοφορείτε με το μετρό 10-12 το πρωί.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s