«Καλύτερα να πέσουμε ηρωικά», λένε οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν εξαφανίζεστε καλύτερα, να μην σας ακούμε και να μη σας βλέπουμε; altan

Protagon  /  «Καλύτερα να πέσουμε ηρωικά», λένε οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα σφήνα από την εσωκομματική τάση – «Οχι πάση θυσία στην κυβέρνηση» αναφέρουν σε κείμενο – μανιφέστο 11 σημείων που αναρτήθηκε στη νέα ιστοσελίδα της κίνησης – Αιχμές, προειδοποιήσεις και σαφείς αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς

«Οχι πάση θυσία στην κυβέρνηση», λένε οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε μία κρίσιμη πολιτικά και οικονομικά περίοδο επιλέγουν να δημοσιοποιήσουν ένα κείμενο – μανιφέστο με αιχμές, προειδοποιήσεις και σαφείς αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Είναι προφανώς η κλιμάκωση των έντονων διεργασιών που παρατηρούνται προσφάτως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εν μέσω αξιολόγησης (άρα και των επώδυνων μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν) και με οριακή ουσιαστικά πλειοψηφία στη Βουλή, αναπτύσσονται έντονα φυγόκεντρες δυνάμεις. Δεν είναι τυχαίο ότι η κίνηση των «53+» έχει επανενεργοποιηθεί τους τελευταίους δύο μήνες με συνδιάσκεψη, κατάθεση «αριστερής πλατφόρμας» για το Προσφυγικό και διαφοροποιήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της, τα οποία σχημάτισαν ένα «ιδιότυπο τρίγωνο» με τον Αλέξη Τσίπρα.

Του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος λειτουργεί και ως άτυπος επικεφαλής της κίνησης και ο οποίος, όπως σημείωνε πρόσφατα το Protagon.gr σε άρθρο με τίτλο «Τι παιχνίδι παίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος» φέρεται να έχει φτάσει σε οριακό σημείο όσον αφορά την κυβερνητική του «λειτουργία». Αλλά και του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος αν και «στριμώχθηκε» ιδιαίτερα με αφορμή την πώληση του ΟΛΠ στην COSCO, αφού υπήρξε από τους κύριους πολέμιους της ιδιωτικοποίησης του λιμένα, καθώς εδώ και πολλά χρόνια ήταν επικεφαλής της ισχυρής κατά καιρούς δημοτικής παράταξης στον Πειραιά, το «Λιμάνι της Αγωνίας», στο τέλος «υποχώρησε» κάνοντας λόγο για «βελτίωση της συμφωνίας». Στους «53+» εξάλλου, δραστηριοποιούνται και άλλα ηχηρά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως Θεανώ Φωτίου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Βασιλική Κατριβάνου κ.α.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην νέα ιστοσελίδα της ομάδας <www.commonality.gr>, έχει τίτλο «Εντεκα σημεία για τον ΣΥΡΙΖΑ (<http://commonality.gr/enteka-simia-gia-to-syriza/> και αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Το κείμενο που ακολουθεί είναι αποτέλεσμα των προβληματισμών και των συζητήσεων κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής Σύσκεψης της Πρωτοβουλίας μελών 53+ και αποτελεί συμβολή στον προσυνεδριακό διάλογο.

Υπάρχει ένα αρχικό ερώτημα που τίθεται ενδεχομένως εύλογα από μέλη του κόμματος, αλλά και φίλους μας: «Γιατί τώρα;» Γιατί τώρα η σύσκεψη της τάσης ή του ιδεολογικοπολιτικού μας ρεύματος; Γιατί δίνουμε συνέχεια σε μια προσπάθεια που έχει αρχίσει εδώ και καιρό συγκρότησης ενός ανοιχτού ρεύματος ιδεών; Γιατί επιμένουμε σε ένα κόμμα πολυτασικό, με συλλογική λειτουργία, πλουραλιστικό, αλλά όχι με κακοφωνίες και παραγοντισμούς. Αρχικά να σημειώσουμε ότι πρώτα απ’ όλα είμαστε ΣΥΡΙΖΑ και ότι η παρουσία μας δεν συγκροτεί ένα κόμμα μέσα στο κόμμα ή ένα μηχανισμό αναπαραγωγής στελεχών και μικροεξουσίας. Η τάση μας, το ρεύμα ιδεών μας, άλλωστε, είναι αποτέλεσμα εσωτερικών ανασυνθέσεων, συναντήσεων διαφορετικών τάσεων και συλλογικοτήτων μέσα από τη συζήτηση και τη δράση, μέσα από τον θεωρητικό και πολιτικό διάλογο, αλλά και την ανάγκη ο διάλογος αυτός να είναι μέρος της δουλειάς του συνόλου του κόμματός μας. Λειτουργούμε ανοιχτά, συναντιόμαστε στα γραφεία του κόμματος, η πρόσκληση για συζήτηση αφορά όλες και όλους. Αλλά το αρχικό ερώτημα παραμένει: γιατί σήμερα δίνουμε συνέχεια στη προσπάθειά μας; Είναι σαφές ότι κάθε τάση, για να υπάρχει και να συμβάλλει στο διάλογο και τη συνεχή προσπάθεια για σύνθεση εντός του κόμματος, δεν μπορεί παρά να καταθέτει προτάσεις, σκέψεις και προβληματισμούς με τον πιο ανοιχτό τρόπο. Και εμείς ως αριστερή, ριζοσπαστική και κινηματική τάση αυτό ακριβώς κάνουμε. Καταθέτουμε, λοιπόν, έντεκα σημεία που θεωρούμε ότι θα χρειαστεί να τα συζητήσουμε -ενόψει και του συνεδρίου- σε βάθος, με ανοιχτή καρδιά, με ειλικρίνεια, με απόλυτη συντροφικότητα.

Είναι σαφές, βέβαια, ότι η τάση μας, το ιδεολογικοπολιτικό μας ρεύμα, έχει μια ολόκληρη πορεία. Δεν αρχίζουμε σήμερα. Τα θεμέλια έχουν μπει ακόμα και σε εκείνη την περίοδο που αρκετοί και αρκετές από μας ανήκαμε σε διαφορετικές συσπειρώσεις ή τάσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Μας ένωνε η προσπάθεια για ένα κόμμα της αριστεράς που θα λειτουργεί αλλιώς, δηλαδή δημοκρατικά, συλλογικά, αντιιεραρχικά. Ένα κόμμα, δηλαδή, που δεν θα στηρίζεται στον έναν ή σε λίγους, αλλά στο σύνολο των ανθρώπων του. Ένα κόμμα που δεν θα λειτουργεί ως επικοινωνιακό «στούντιο» ή ως «φρούριο», αλλά ως ένας πολιτικός οργανισμός ζωντανός, ζωηρός, με συνεχή επικοινωνία με την ίδια την κοινωνία και τις κινηματικές της συλλογικότητες. Ένα κόμμα που η διαφάνεια θα είναι κυρίαρχη, αλλά και ορατή και στην ίδια την κοινωνία.

Μας ένωνε και συνεχίζει να μας ενώνει, όλους και όλες εμάς που κινούμαστε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο ρεύμα του κριτικού μαρξισμού, ο στρατηγικός μας στόχος, που δεν είναι άλλος από τον κοινωνικό μετασχηματισμό, από τον σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία. Η αντικαπιταλιστική προοπτική, λοιπόν, δένεται με την ανάγκη βαθιών διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και συνεχών ρήξεων, με τη συνεχή διεύρυνση της δημοκρατίας, των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών.

Μας ενώνουν οι κοινές μας απόψεις για την ανάγκη της γυναικείας απελευθέρωσης, η γυναίκα ελεύθερη από τον άντρα και οι δύο ελεύθεροι από τον καπιταλισμό. Μας ενώνει η πεποίθησή μας ότι τα ζητήματα του περιβάλλοντος είναι εξίσου σημαντικά με αυτά της ταξικής πάλης και ότι η μάχη, παράδειγμα για τις Σκουριές, έχει κεντρικά πολιτικά και αξιακά στοιχεία.

Μας ένωνε και συνεχίζει να μας ενώνει η πεποίθησή μας ότι τα λεγόμενα «μικρά» ζητήματα, για κάποιους «περιθωριακά» (κλασικό παράδειγμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό), μπορεί να είναι κορυφαία, και για μας οι πολλαπλές κοινωνικές διακρίσεις και ανισότητες, συνεπώς και τα δικαιώματα, συνιστούν κόκκινη κλωστή, στην πορεία του κοινωνικού μετασχηματισμού, στην πορεία για την ανατροπή σε όλα τα επίπεδα.

Μας ένωνε και συνεχίζει να μας ενώνει η πεποίθηση ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, το πεδίο των κοινωνικών συγκρούσεων και της ταξικής πάλης. Αλλά την ίδια στιγμή μας ενώνει η εκτίμηση ότι το σημερινό οικοδόμημα της ΕΕ είναι εχθρικό στην κοινωνία των πολλών και είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε, μαζί με τους Ευρωπαίους συντρόφους μας, εναλλακτικές, δρόμους και τρόπους επαναθεμελίωσης σε ριζικά διαφορετική κατεύθυνση από τη σημερινή. Στη σημερινή φάση η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Οι αποσυνθετικές τάσεις, με αφορμή την οικονομική κρίση, αλλά και το προσφυγικό, σε κρατικό επίπεδο προκύπτουν από τα δεξιά με φασίζοντα χαρακτηριστικά.

Η Ευρώπη για να έχει προοπτική, με βάση τις ανάγκες των λαών της, δεν μπορεί παρά να είναι δημοκρατική, αλληλέγγυα και φιλειρηνική. Όσο επικρατούν οι λογικές της λιτότητας, του αυταρχισμού, της ξενοφοβίας, όσο σηκώνονται τείχη ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όσο ενισχύονται οι εθνικισμοί, όσο οι ανισότητες μεγεθύνονται και δημιουργούνται στρατιές ανέργων και νεόπτωχων, όσο καλλιεργείται και εν πολλοίς εφαρμόζεται η ιδέα των πολλών ταχυτήτων, όσο τις αποφάσεις τις παίρνουν μη εκλεγμένοι «θεσμοί», η Ευρώπη χάνει δυναμική, κατακερματίζεται, παύει να έχει προοπτική.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

40 Responses to «Καλύτερα να πέσουμε ηρωικά», λένε οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ

 1. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Πάνε οι απατεώνες για επανάληψη του ίδιου σκηνικού με πέρσι το καλοκαίρι…
  Αν κρίνουν πως δεν μπορούν, δεν πειράζει, στο καλό.

  Εκλογές για να τελειώνει το παραμύθι.
  Εαν πάλι κυρίες και κύριοι δεν θέλετε εκλογές, τότε ετοιμαστείτε να ψηφίσετε όλα τα μέτρα μόνοι σας.
  End of the story.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η δεξιος λέει:

  Aφού έκαναν τη ζημιά σκέφτονται τώρα να τα παρατήσουν ώστε να επωφεληθούν αντιπολιτευόμενοι αυτά που θα επακολουθήσουν.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Πάνος λέει:

  Χθες η ΕΚΤ αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τα ομόλογα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους οι τράπεζες. Αυτό σημαίνει έμμεση κεφαλαιακή ενίσχυση και λογιστικά κέρδη στις τράπεζες, τονωτική ένεση ρευστότητας για την πραγματική οικονομία και ταυτόχρονα στήριξη για τα ελληνικά ομόλογα στις διεθνείς αγορές, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποκλιμάκωση των spreads. Με άλλα λόγια (και αν δεν μεσολαβεί κάποια μεγάλη παρεξήγηση) ο Ντράγκι από την πλευρά του ΕΚΛΕΙΣΕ την αξιολόγηση, με θετικό τρόπο για την Ελλάδα. Είτε χωρίς να περιμένει τους άλλους, είτε (ακόμα καλύτερα) σε συνεννόηση μαζί τους.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Κάτι που έπρεπε να τρέχει από τους πρώτους μήνες του 2015. Θα έλεγα ότι πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι η ζημιά στην οικονομία από το μπλοκάρισμα της ποσοτικής χαλάρωσης από τους κυβερνώντες.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Ο Τσίπρας ψηφίστηκε σαν ο πιο κατάλληλος να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ήταν επιλογή της προηγούμενης Βουλής και εξέφραζε, όπως φάνηκε στις τελευταίες εκλογές, την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Το γεγονός ότι δεν τα καταφέρνει, σημαίνει μερικά πολύ απλά και σαφή πράγματα. Ο Τσίπρας λοιπόν:
  1. Δεν διαθέτει το πολιτικό θάρρος να εφαρμόσει τις προσωπικές του επιλογές και να αναλάβει τις σχετικές ευθύνες.
  2. Δεν κατέχει τις γνώσεις και τις ικανότητες να σκιαγραφήσει μια αναπτυξιακή πολιτική στα πλαίσια της ΕΕ, αφού πάσχει από τις κληρονομικές παθήσεις της πολιτικής καταγωγής του.
  3. Δεν μπορεί στοιχειωδώς να διαχειριστεί πολιτικά το γεγονός ότι κάποιοι επαγγελματικοί κλάδοι διεκδικούν εκβιαστικά όσο μεγαλύτερο μερίδιο γίνεται απο την εκάστοτε πίτα, ούτε όμως και ότι κάποιοι άλλοι κλάδοι θίγονται υπέρ το δέον, προκειμένου να γίνουν παραχωρήσεις σε δηλωμένους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ.
  4. Δεν είναι σε θέση να διατηρήσει την ενότητα του κόμματός του, με αποτέλεσμα κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές να αποφασίζουν εκ των υστέρων (και εκ του πονηρού) ότι τα μέτρα δεν πρέπει να εφαρμοστούν, δηλώνοντας διατεθειμένοι για το λόγο αυτό ακόμα και να ρίξουν την κυβέρνηση,
  Τίθεται λοιπόν εν αμφιβάλω η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή κι αυτό θα μπορούσε να ωθήσει τον πρωθυπουργό σε ηρωική έξοδο, αν αισθάνεται ότι δεν πρόκειται μακροπρόθεσμα να επιβιώσει πολιτικά εφαρμόζοντας τα περίφημα μέτρα. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να προβλέψει τις σκέψεις του θιασάρχη, αν όμως οι απειλές των «53» επιβεβαιωθούν, πάμε είτε για μεγάλο συνασπισμό εξουσίας είτε για εκλογές.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η Πάνος λέει:

  Τα ομόλογα αυτά θα είναι επιλέξιμα σε ποσοστό έως 50%, πράγμα που σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αντλήσουν από την ΕΚΤ μέχρι 18,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα ομόλογα αυτά είχαν εκδοθεί από τον EFSF και είχαν δοθεί στις Ελληνικές τράπεζες για την πρώτη ανακεφαλαιοποίησή τους. Ανέρχονταν, δε, σε 37 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Η συγκεκριμένη κίνηση ερμηνεύεται ως απόλυτα υποστηρικτική από πλευράς ΕΚΤ προς την Ελλάδα, αλλά και ως σήμα προς το ΔΝΤ.

  (από το «κόκκινο»)

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η Πάνος λέει:

  Παίδες,

  δεν θέλω να σας το χαλάσω, αλλά ΑΝ κλείσει η αξιολόγηση ομαλά (όπως προμηνύει η κίνηση της ΕΚΤ) θα πάμε για πολύ καιρό με κυβέρνηση Τσίπρα. Αν ΔΕΝ κλείσει, πολύ σύντομα θα έχουμε κάτι-σαν-Στουρνάρα, ο οποίος θα επιχειρήσει να συμμαζέψει τα πράγματα. Μη τσιτώνετε αδίκως.

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Πάνος λέει:

  18,5 δις στο τραπεζικό σύστημα, στα «ξαφνικά»! Δεν είναι… συγκινητικό; 😉

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Πάνος λέει:

  Υποθέτω ότι τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο θα γίνει της Κορέας 😉

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Ουδείς αμφιβάλει ότι οι εταίροι θέλουν να κλείσει η …αξιολόγηση. Τι να κάνουν, η Ελλάδα γι’ αυτούς -και για μας- θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τους συριζανελ.

  Μια απορία Επειδή άκουσα τον Τσίπρα να λέει ότι, αυτά που συμφωνήσαμε το καλοκαίρι, τίποτα παραπάνω, αν αυτά ήταν καλά γιατί δεν τα ψήφιζε τον Οκτώβρη ή το Νοέμβρη και άφησε να πιάσει καλοκαίρι; Ε; 🙂

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Θα γίνει. Δεν πρέπει να κονομήσουν και οι αμερικάνοι που πήραν μπιρ παρά τις Ελληνικές τράπεζες; 🙂

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η Πάνος λέει:

  «Ουδείς αμφιβάλει ότι οι εταίροι θέλουν να κλείσει η …αξιολόγηση»

  Κι ο Τόμσεν που ζητάει ΤΩΡΑ νέα μέτρα περί τα 8 δις, εταίρος είναι. Όπως κι αυτοί που κάνει παιγνίδι για λογαριασμό τους.

  Ελπίζω οι εξελίξεις να μη μας αφήσουν (πάλι) στα κρύα του λουτρού – είναι το μόνο που έχει σημασία!

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Η κυβέρνηση λέει ότι η συμφωνία προβλέπει 5.5 δις*. Ο Τόμσεν λέει ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός -θα χρειάζονταν 8 δις για …προφταστούρα- αν δεν κουρευτεί το χρέος. Οι συριζαίοι που είχαν μυθοποιήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και το …μικρό τμήμα που θα έμενε, με ρήτρα ανάπτυξης, τον κατηγορούν.

  Δεν βγάζει νόημα η ιστορία 🙂

  *Τα οποία λένε ότι θα τα τηρήσουν και θα απογειωθεί η οικονομία. Αλλά λέγανε το Σεπτέμβρη, ότι ήταν προϊόν εκβιασμού και πρέπει να συνδυαστεί με κούρεμα του χρέους, αλλιώς δεν. Μάλλον ισχύει ότι κάθε μήνα που παίζουν κατενάτσιο, ανεβαίνει ο λογαριασμός για την οικονομία.

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η ΣΑΘ λέει:

  Η κίνηση Ντράγκι είναι καλός οιωνός.

  Ας ελπίσουμε, όμως, ότι ο θλιβερός Μεγαλέξης θα την ‘διαβάσει’ σωστά και θα συντονισθεί αναλόγως, και ότι δεν θα επιχειρήσει να την ‘πουλήσει’ στους φανατικά πιστούς του* ως δικόν του θρίαμβο απέναντι στη «συμμορία» τών «τοκογλύφων» και των «τυράννων»…

  Τον άκουσα σήμερα να λέει στον Πάπα ότι ο ελληνικός λαός δεινοπάθησε και εξακολουθεί να δεινοπαθεί αδίκως, εξ αιτίας τών μνημονίων που του επέβαλαν άλλοι…

  Το επόμενο δευτερόλεπτο έκλεισα την τηλεόραση και έβαλα, κυριακάτικα, «ευλογητός»…

  (*) Υπάρχουν, δυστυχώς, πολλοί τέτοιοι ακόμα. Κι ανάμεσά τους, (απολύτως ανεξήγητα για μένα), συγκαταλέγονται καλόπιστοι, αξιοσέβαστοι, σοβαροί, αξιόλογοι, ακόμα και ξεχωριστοί συνέλληνες.

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η ΣΑΘ λέει:

  @ σχολιαστης

  Τι σημαίνει, παρακαλώ, η λέξη «προφτασούρα»;
  Δεν την έχω ξαναματακούσει.

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η Ενη λέει:

  Αποσπασμα απο το κειμενο του ποστ

  «Μας ένωνε και συνεχίζει να μας ενώνει, όλους και όλες εμάς που κινούμαστε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο ρεύμα του κριτικού μαρξισμού, ο στρατηγικός μας στόχος, που δεν είναι άλλος από τον κοινωνικό μετασχηματισμό, από τον σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία. Η αντικαπιταλιστική προοπτική, λοιπόν, δένεται με την ανάγκη βαθιών διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και συνεχών ρήξεων, με τη συνεχή διεύρυνση της δημοκρατίας, των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών.»

  Φυσικα αυτοι οι οροι δεν εχουν καμια σχεση με τους ψηφοφορους του Συριζα , που τον ανεδειξαν κυβερνηση, και πολύ περισσοτερο με το συμμαχο τους τους ΑΝΕΛ.

  Συνεπως ολο το μανιφεστο αφορά στο κομμα ΣΥΡΙΖΑ.

  Για την ελληνικη κοινωνία υπαρχει μια κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποια βρισκεται σε διασπραγματευσεις στην Ουασινγκτον με τους ευρωπαιους πιστωτες και το ΔΝΤ.

  Τα αποτελεσματα της αξιολογησης ειναι τα πραγματικα προβληματα της ελληνικης κοινωνίας και οχι οι προβληματισμοι του κομματος. Οπως και η ψηφιση των νομοσχεδίων που θα κατατεθουν στη βουλή.

  Εαν ομως ενα κομμα εχει εντος του κολπου τους «κινηματικες τασεις» και βρισκεται στην εξουσία, εχει υποχρεωση η να «τιθασσευσει» τις τασεις του η να παραιτηθει απο την εξουσία.

  Το να κωλυσιεργει το εργο της κυβερνησης για να ισορροπησουν οι εσωκομματικοι συσχετισμοι δυναμεων, ειναι και εγκληματικο αλλά και δεν συναδει με τη λειτουργια της δημοκρατιας που ισχυει σε μια χωρα. Υπαρχει και η εμπειρία της διακυβερνησης εποχης Βαρουφακη οπου μια «δημιουργκη ασαφεια» κατεστρεψε μια αναδυομενη ηδη οικονομία.

  Οι αποφασεις Ντραγκι, ειναι ασφαλως θετικες, αλλά δεν συνδεονται με μια συγκεκριμενη κυβερνηση αλλά με τη χωρα. Τα θετικά της ποσοτικης χαλαρωσης ισχυουν για οποιαδηποτε κυβερνηση στην Ελλαδα.

  Συνεπως δεν ειναι επιχειρημα που υποστηριζει τον Τσιπρα και την κυβερνηση του, αλλά το κρατος μελος της ΕΕ, που λεγεται Ελλαδα.

  Για να τα λεμε ολα…………..

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η Mitsos λέει:

  18,5 δις στο τραπεζικό σύστημα, στα «ξαφνικά»! Δεν είναι… συγκινητικό;

  Καθόλου συγκινητικό δεν είναι, θα γίνει πάρα πολύ συγκινητικό όταν θα χτυπήσουν οι καμπάνες της εφορίας και του ΦΠΑ στους Ελληνες φορολογούμενους που θα πληρώσουν ακόμα 18.5δις συν τόκους για τα καλόπαιδα του τραπεζικού συστήματος, το οποίο είναι νεκρό και ό,τι και να γίνει δεν ανασταίνεται.

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η Ενη λέει:

  ……και αλλοι ζητουν να φυγει η κυβερνηση Τσιπρα, οπως Αλαβανος και Λαφαζανης

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=793135

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η Πάνος λέει:

  ΣΑΘ:
  (*) Υπάρχουν, δυστυχώς, πολλοί τέτοιοι ακόμα. Κι ανάμεσά τους, (απολύτως ανεξήγητα για μένα), συγκαταλέγονται καλόπιστοι, αξιοσέβαστοι, σοβαροί, αξιόλογοι, ακόμα και ξεχωριστοί συνέλληνες.

  – Ρε τι επαθάνε, οι έρμοι και οι σκούντουροι!
  (το έλεγε ένας συμφοιτητής μου, Μανιάτης) 😉

  *

  Προφταστούρα = κάτι για οικονομηθεί το επείγον, προσωρινά. Πχ φάει παιδάκι μου λίγο ψωμοτύρι, το φαϊ αργεί, μόλις τόβαλα! (η γιαγιά μου)

  Μου αρέσει!

 20. Ο/Η λέει:

  ασχετο και για γαλλομαθεις
  σε χθεσινοβραδυνη εκπομπη
  ο μαοικος Αλεν Μπαντιου και ο Βαρουφακης
  εν οψει του βιβλιου του «οι αδυναμοι υποχωρουν και αποδεχονται» που μεταφραστηκε στα γαλλικα
  δεν εχω προλαβει να το δω ακομα
  εαν ειπωθει κατι εκτος των χιλιοειπομενων θα στειλω σχολιο

  http://pluzz.francetv.fr/videos/ce_soir_ou_jamais.html

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η ΣΑΘ λέει:

  @ Πάνος

  Χαθήκαμε! Αλλά, (πού θα πάει;) θα ξανασυναντηθούμε.
  Το παθαίνουν αυτό τα μεγάλα πνεύματα… Αφεύκτως!

  Ευχαριστώ πολύ για την «προφτασούρα». Ωραία λέξη.
  Ιδιαίτερα ευχαριστώ για εκείνο το αριστοτεχνικό «για οικονομηθεί το επείγον»!
  Δεν χάθηκαν ακόμα όλα.

  ΥΓ
  Εκείνοι οι «σκούντουροι» τι είναι πάλι;

  Μου αρέσει!

 22. Ο/Η ΣΑΘ λέει:

  Προφανώς «για [να] οικονομηθεί το επείγον»!

  Είδατε τι κάνει το copy paste;

  Μου αρέσει!

 23. Ο/Η Ενη λέει:

  Τι γινεται, Πανο; αποφασισες να απασχολεισαι με τα «παρεμπιπτοντα» και οχι με το κυρίως θεμα;

  Τζαμπα αναρτιωνται τα ποστ;; 🙂 για πες για το «μανιφεστο» τη γνωμη σου;

  Μας γραφεις και κατι ακαταλαβιστικα «σκουντουρους» κ.α. και τελικά …….η μπαλα στην κερκιδα 🙂

  υγ. Βεβαια τα περι Ντραγκι, δεν αρκουν……

  Μου αρέσει!

 24. Δημοσίευση: 17 Ιουν. 2014, 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Ιουν. 2014, 11:44

  Κριτική κατά της ηγεσίας
  Η κίνηση των «53» ταράζει τα νερά στον ΣΥΡΙΖΑ
  [….]
  Το κείμενο υπογράφουν: Αγαθοπούλου Ειρήνη, Αγγελοπούλου Ελθήνα, Αθανασίου Κώστας, Αθανίτη Όλγα, Αλμπάνης Γιάννης, Βωβός Παναγιώτης, Διώτη Ηρώ, Δρίτσας Θοδωρής, Ζαχαριάς Κώστας, Θεοδωράτου Κατερίνα, Καλκανδής Πέτρος, Καραγιαννίδης Χρήστος, Καραγιώργος Βαγγέλης, Κατριβάνου Βασιλική, Κατσινοπούλου Ειρήνη, Κερσανίδης Στράτος, Κιτσαντά Λίτσα, Κνήτου Κατερίνα, Κορωνάκης Τάσος, Κουρεμπές Φάνης, Κουτσοθοδωρής Θοδωρής, Κυπριανίδου Ερμίνα, Κυρίτσης Γιώργος, Κωνσταντάτος Χάρης, Λάμπρου Πάνος, Λάσκος Χρήστος, Μαντάς Χρήστος, Μαρματάκης Κώστας, Ματσούκα Χαρά, Μπαλαούρας Μάκης, Μπαρσέφσκι Μάνια, Μπένος Αλέξης, Νικολάου Νάγια, Νοτοπούλου Κατερίνα, Παπαδάτος Δημοσθένης, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Ρήγος Άλκης, Σαπουνά Αγγέλικα, Σαμανίδης Νίκος, Σαρρής Μανώλης, Σβίγκου Ράνια, Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Στασινός Στάθης, Τζήκα Δανάη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Τσιγώνιας Νίκος, Τσίτσοβιτς Τόνια, Υδραίος Μιχάλης, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξανδρος, Χονδρός Γιώργος, Χριστοδουλοπούλου Τασία.
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231327591

  ΥΓ Η πρωτη (;) εμφανιση των 53

  Μου αρέσει!

 25. Η Δούρου τα ‘σπασε και με τον Τσίπρα – Ακόμη ένα δημοσίευμα «καρφώνει» την περιφερειάρχη
  16 Apr 2016ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΣΥΡΙΖΑ

  Κάτι… τρέχει στις σχέσεις μεταξύ της περιφερειάρχη Αττικής και του πρωθυπουργού, καθώς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι η Ρένα Δούρου δεν «βάζει πλάτη» στη μεγάλη μάχη που δίνει η κυβέρνηση.

  Αυτό αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα το «Καρφί», σημειώνοντας παρ’ όλα αυτά, ότι η περιφερειάρχης ετοιμάζει τα επόμενα βήματα που θα την φέρουν πιο κοντά στην Κουμουνδούρου.

  Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η κ. Δούρου, είχε πολύ κακές σχέσεις με τους υπόλοιπους ενοίκους του Μαξίμου οι οποίοι συχνά-πυκνα υποστήριζαν ότι όχι μόνο είναι απούσα αλλά και ότι “χτυπάει” την κυβέρνηση οπότε βρει ευκαιρία και αυτό το κλίμα φαίνεται πως πέρασε και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

  Παντως, οι πληροφορίες αυτές δεν προκαλούν έκπληξη εάν κάποιος λάβει υπόψη ότι έχουν προηγηθεί αντίστοιχα δημοσιεύματα για την πολιτική φιλία των Τσίπρα – Δούρου. Σε πρόσφατο άρθρο στα «Νέα» γινόταν λόγος για την ιδιότυπη «αγρανάπαυση» της Περιφερειάρχη, όπου όχι μόνο δεν έχει να επιδείξει έργο, αλλά επιπρόσθετα ότι έχει και βλέψεις διαδοχής στην ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα.

  «Εξαφάνιση» της περιφερειάρχη Αττικής διαπίστωνε μια ακόμη ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα (η «Αγορά»), η οποία κατέγραφε επίσης «εσωκομματικές σπόντες για τη στάση της».

  Και ακόμη, δεν πέρασε απαρατήρητη η σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη, που άσκησε η Ρένα Δούρου, η οποία με συνέντευξή της στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, άφησε σαφείς αιχμές κατά της αδράνειας των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.

  http://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/i-dourou-ta-spase-kai-me-ton-tsipra-akomi-ena-dimosievma-karfonei-tin-perifereiarxi

  Μου αρέσει!

 26. Ο/Η Mitsos λέει:

  Μου αρέσει!

 27. Ο/Η Mitsos λέει:

  Πάρις Καρβουνόπουλος: Αναβάθμιση Τουρκικών Προκλήσεων

  Μου αρέσει!

 28. Ο/Η Mitsos λέει:

  Eχω αρχίσει να πιστεύω ότι η ενεργοποίηση των πυραύλων της χώρας έγινε κατόπιν αμερικανικής εντολής προκειμένου να τρομάξει κάπως η Τουρκία. Τα εδώ τσατσάκια που είναι ικανοί να κάνουν σάλτο από το παράθυρο πριν καν τους το πουν οι Αμερικάνοι έπρξαν τα δέοντα. Πολύ φοβούμαι ότι στο τέλος θα τους πει ο Αμερικάνος πρέσβης πατήστε το κουμπί να ρίξετε κανένα τουρκικό αεροπλανο για να σπάσει λίγη πλάκα ο Ομπάμα την ώρα που θα πίνει τον καφέ του. Το μετά με την υπάρχουσα πολιτική ηγεσία, την υπάρχουσα κατάσταση στην οικονομία όπου δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για ασπιρίνες στα νοσοκομεία και το υπάρχον στράτευμα που εδώ και μήνες το μόνο που κάνει είναι να στήνει στρατόπεδα προσφύγων, όποιος έχει ολίγο μυαλό δύναται να το καταλάβει και δεν χρειαζεται περαιτέρω ανάλυση. Εύχομαι αυτά τα ηλίθια πλάσματα να μην θεωρήσουν ότι ο πόλεμος με την Τουρκία χωρίς κανένα σύμμαχο, εν έτει 2016, είναι σαν να παίζεις ξύλο εντός αμφιθεάτρου ενόψει φοιτητικών εκλογών διότι θα εκπλαγούν.

  ΥΓ Επειδή είναι ανιστόρητοι τους λέω ότι όταν ο Ιωαννίδης πήρε τηλέφωνο τον Αμερικάνο πράκτορα που του είπε ρίξε τον Μακάριο και θα σε αφήσουμε να ενώσεις την Κύπρο με την Ελλάδα, το σήκωσε μια Αμερικάνα με σέξυ φωνή που του είπε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ποτέ δεν υπήρξε μέλος της CIA και ότι η CIA δεν συζητά με δικτάτορες. Τότε θυμήθηκαν οι Αμερικάνοι το πόσο δημοκράτες είναι. Ας προσέξει ο Καμμένος μην πάθει τα ίδια, διότι ο Ιωαννίδης τη γλίτωσε, αυτός δύσκολα θα γλιτώσει την κρεμάλα.

  Μου αρέσει!

 29. Ο/Η ΣΑΘ λέει:

  @ Mitsos

  Φαίνεται ότι κάτι χοντρό ψήνεται εκεί πέρα.
  Αστεράκι η μικρή.
  Ευχαριστώ για το βίντεο.

  Μου αρέσει!

 30. Ο/Η Πάνος λέει:

  Ένη,

  για τον σκούντουρο με τη στενή έννοια έχω αμφιβολίες. Με την ευρεία έννοια σημαίνει «αναξιοπαθών».

  Το μανιφέστο αδυνατώ να το σχολιάσω διότι… δεν το διάβασα, ούτε σκοπεύω να το διαβάσω. Γενικά στα κομματικά κείμενα δεν δίνω την παραμικρή σημασία – παρ’ όλο που στον καιρό των ΟΠ έγραψα κι εγώ ουκ ολίγα (από δαύτα).

  Το θέμα Ντράγκι είναι η κορυφαία είδηση – εξέλιξη της μέρας (των ημερών). Επειδή ο σχολιαστής προτιμάει άλλες βαρυσήμαντες / κοσμοϊστορικές εξελίξεις (πχ για το «μανιφέστο») πήρα το θάρρος να το σχολιάσω σε άσχετο νήμα, αντιγράφοντας το σχόλιο που έκανα στο φ/μπ 😉

  *

  ΣΑΘ,

  θερμούς χαιρετισμούς! Εγώ πάντως δεν χάθηκα, η παρουσία μου στις «Σημειώσεις» με νέα ποστ ή ξαναδουλεμένα της καλύβας είναι (σχεδόν) καθημερινή. Στο φ/μπ, ομοίως. Από του σχολιαστή αραίωσα κάπως γιατί πολλές φορές τα σχόλια ορισμένων εκτροχιάζονται – από την άποψη της αστικής ευγένειας, εννοώ. Και αυτήν (την αστική ευγένεια) την θεωρώ απαραίτητο όρο για τη δική μου συνεπή παρουσία σ’ ένα δικτυακό χώρο, παρ’ όλο που είμαι… από χωριό 😉

  Μου αρέσει!

 31. Ο/Η Ενη λέει:

  Πάνο,

  Διαφωνω ως προς το εξης. Το ποστ αναδημοσιευει κειμενο του protagon (δινοντας και το μανιφεστο τω 53), το οποιο ουδολως θα μας ενδιεφερε αν δεν ειμασταν αφενος σε μια κατασταση σχεδον» προεκλογικη «και αφετερου , ολη η ιστορία αφορά στο κομμα που κυβερνα.

  Συνεπως αν θα εχουμε εξελιξεις κατα την ψηφιση των νομοσχεδίων στη βουλή, (απο τους βουλευτες συριζα-ανελ), θα ειναι καθοριστικος παραγοντας αν θα αλλ αξει ολο το σκηνικο. Δηλαδή η εκλογες η συμπραξη κομματων απο αυτή τη βουλή.

  Η ενεργεια Ντραγκι, ερχεται σε μια δυσκολη στιγμή για την Ελλαδα και ενισχυει την οικονομία, οχι την κυβερνηση. Μπορει να υπαρξει μια αλλη κυβερνηση, ομως η ποσοτικη χαλαρωση δεν θα αλλαξει. Οι ελληνικες τραπεζες θα επωφεληθουν ετσι κι΄αλλιως.

  Αλλο τα εκαστοτε κομματικά κειμενα που δημοσιευονται κατα καιρους (οπως της Οικολογίας που αναφερεις) και αλλο μια «κινηματικη ταση» του κυβερνωντος κομματος. Και μαλιστα σε μια ισχνη πλειοψηφια στη βουλή.

  Μου αρέσει!

 32. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Θα έλεγα ότι όποιος στηρίζει με την ψήφο του το συριζα, έχει μια υποχρέωση παραπάνω από εμάς να διαβάζει τα κείμενά τους.

  Π.χ. οι του Λαφαζάνη προσπάθησαν να μας πάνε αλλού όπως το περιέγραφαν στα κομματικά κείμενα.

  Συμπέρασμα, γραφικοί είναι όταν δεν έχουν εξουσία. Οταν έχουν είναι επικίνδυνοι. 🙂

  Μου αρέσει!

 33. Ο/Η Don Johnson λέει:

  Ομαλά και capital controls δεν στέκουν στην ίδια την πρόταση. πόσο μάλλον στην ίδια τη χώρα. Και δεν είναι νίκη κάτι που η χώρα το στερήθηκε εξαιτίας της σκληρής διαπραγμάτευσης.

  153 είναι αρκετοί ή θα πέσουν μαχόμενοι;

  Μου αρέσει!

 34. Ο/Η zepos λέει:

  @sxo:»Η κυβέρνηση λέει ότι η συμφωνία προβλέπει 5.5 δις*. Ο Τόμσεν λέει ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός -θα χρειάζονταν 8 δις για …προφταστούρα- αν δεν κουρευτεί το χρέος.»

  Ο Τόμσεν @σχολιαστή δεν υπερασπίστηκε τη λήψη νέων μέτρων. Ειπε οτι θεωρεί πως ο στόχος 3,5% (που έχει υπογραψει το καλοκαίρι ο Τσίπρας) για το 2018 ειναι δύσκολος και προϋποθέτει μεγάλύτερη λιτότητα, η οποία φυσικά θα έρθει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με πρόσθετα μέτρα και άσε να λέει ο Τσίπρας οτι δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα.
  Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι οτι, είτε μείνει είτε φύγει (το ελπίζω..) ο θίασος, η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει ώστε να μας δώσουν χρήματα για να πληρωθούν οι δόσεις τον Ιούλιο του 16.
  Το ΔΝΤ επιμένει να νομοθετηθούν ΤΩΡΑ τα μέτρα και ας υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια. Δεν εμοιστεύνται πλέον καμιά δεύσμευση. Ο θίασος είναι φυσικό να θέλει να κλείσει ΤΩΡΑ η συμφωνία και αργότερα με τις συζητήσεις για το χρέος που θα συνοδεύεται με το 4ο μνημόνιο να νομοθετηθούν μέτρα για τα επιπλέον 3 δις. Το ελπίζει αυτό για να μπορέσει άλλη μια φορά να ξεγελάσει τους πολίτες, οτι δήθεν κατάφερε να μας ρίξει 5.5 δισ ..μόνο! (Εκεί καταντήσαμε.. να πανηγυρίζουν τα γιουσουφάκια του Τσίπρα για την επιβολή αχρείαστων πρόσθετων μέτρων 5,5 δισ)
  Μια συνεχής αναβλητικότικα ώστε να κερδίζουν χρόνο, βδομάδες, μήνες κλπ.. Η συνεχής ενίσχυση του κομματικού κράτους με προσλήψεις ημετέρων θέλει και άλλο χρόνο..

  Μου αρέσει!

 35. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Ζέπο, ένα ακόμα κακό που κάνουν οι συριζανελ, είναι ότι ξεπλένουν με αυτά που κάνουν, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που θα επιστρέψουν στην εξουσία μόνο και μόνο για να φύγει ο περονόσπορος και όχι γιατί έβαλαν μυαλό. 🙂

  Μου αρέσει!

 36. Ο/Η Mitsos λέει:

  Μου αρέσει!

 37. Ο/Η ΣΑΘ λέει:

  @ Πάνος

  Νομίζω ότι γίνεστε άδικος όταν μιλάτε για «εκτροχιασμό» κάποιων σχολιαστών εδώ μέσα, από την άποψη, μάλιστα, της «αστικής ευγένειας».
  Μπορείτε, παρακαλώ, να μας δώσετε ένα-δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα;

  Θα το καταλάβαινα αν μιλούσατε για κραυγαλέα μονομέρεια και για σταθερά αντιΣΥΡΙΖικό και αντι-Τσιπρικό μένος, στοιχεία που καθιστούν αυτόχρημα άχαρη, δυσάρεστη, ακόμα και αδύνατη εκ των πραγμάτων τη συμμετοχή (στη συζήτηση επί της ουσίας) ενός σχολιαστή με τις δικές σας πολιτικές θέσεις, τον δικό σας δυναμισμό, το δικό σας ταμπεραμέντο και το δικό σας (εξαιρετικά βεβαρυμένο) παρελθόν στο blogging.

  Αν θέλετε να ανέβει το επίπεδο των εδώ σχολίων, (για το οποίο επίπεδο έχετε κατ’ επανάληψιν εκφρασθεί απαξιωτικά), βοηθήστε όσο μπορείτε, με την ουσιαστική (και όχι «κλεφτοπολεμική») συμμετοχή σας, να ανέβει.

  Εμένα προσωπικά θα με ενδιέφερε πάρα πολύ η θέση σας σχετικά π.χ. με την αίτηση Τσίπρα προς την Εθνική Τράπεζα για δάνειο.

  Στο κάτω-κάτω υπήρξατε η ψυχή τής Καλύβας, επομένως και της παρέας που σχολιάζει εδώ (όσης απέμεινε δηλαδή…)

  Αλλιώς, να το διαλύσουμε να τελειώνουμε.

  So far so good, που έλεγε και η γιαγιά μου 😉

  ΥΓ
  Είμαι σχεδόν απόλυτα βέβαιος ότι ο οικοδεσπότης μας θα ανέβαζε το θέμα Ντράγκι, αν δεν είχατε προλάβει να το κάμετε εσείς.

  Μου αρέσει!

 38. Ο/Η Πάνος λέει:

  Δεν «ανέβασα» τίποτα, αγαπητέ ΣΑΘ. Ένα σχόλιο εκτός θέματος άφησα 😉

  Για τα λοιπά, ουδέν (περαιτέρω) σχόλιο. Ή, όπως λένε οι Αμερικανοί, no explain, no complain. Λέει όμως κάτι καλό ο Θέμης.

  Θέμης Καζαντζίδης

  Το πρόβλημα με την αντιπολίτευση, (αυτήν που ονομάζουμε φιλοευρωπαϊκή, μνημονιακή, φιλελεύθερη, λογική, ρεαλιστική και τα παρόμοια), είναι ότι απευθύνεται μονίμως σε ένα κοινό που είναι ήδη πεπεισμένο υπέρ της.
  Προσπαθεί, με άλλα λόγια, να πείσει τους ήδη πεισμένους. Τους άλλους, αυτούς που δεν την ψηφίζουν, αλλά θα μπορούσαν να το κάνουν αν τους έπειθε, δεν προσπαθεί να τους πείσει. Περιορίζεται να τους λέει ηλίθιους.

  Μου αρέσει!

 39. Ο/Η δεξιος λέει:

  Τι να κάνουμε κύριε Θέμη.Προσπαθούμε να είμαστε ευγενικοί και να ξεχάσουμε αλλά είναι και η Ζωή με τον Βαρουφάκη που δεν κάθονται ήσυχοι και μας θυμίσουν ότι τους υποστηρίξατε.

  Μου αρέσει!

 40. Ο/Η Ενη λέει:

  http://www.capital.gr/story/3119731

  Tελευταια δημοσκοπηση.

  Εχει ενδιαφερον οτι πρωτη φορα , η ΧΑ υποχωρησε και ανεβαινει η δημοκρατικη συμπαραταξη.

  Οι δε συνκυβερνωντες ΑΝΕΛ ολοενα χανουν……..

  Δεξιέ,
  Αυτοι πλεον (Zωη και Βαρουφακης) δεν απασχολουν το παρον και το μελλον, αλλωστε ετσι κι΄αλλιως βρισκονται……αλλου γι΄αλλου. 😆

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s